**لاريجاني: مجلس از پيشنهادات رفع آلودگي هوا حمايت ميکند؛ دولت با جديت دنبال کند
پيش از قرائت قرآن کريم و اعلام دستور جلسه امروز، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در خصوص علت تاخير برگزاري جلسه علني امروز اظهار داشت: امروز به اين دليل جلسه علني مجلس با تاخير شروع شد که خانم ابتکار رئيس محيط زيست کشور به مجلس آمده و گزارشي را ارائه کرد.
وي ادامه داد: با توجه به مشکل آلودگي هوا در کشور و در برخي از شهرهاي مهم و لزوم تدابير لازم براي اين موضوع و پيدا کردن مسير روشن براي کاهش آلودگي هوا و همچنين برخي از مشکلات زيستمحيطي در زمينه جنگل و ريزگردها که متاسفانه استان هاي جنوبي کشور از آن متاثر است، خانم ابتکار امروز گزارشي را به مجلس ارائه کرد.
رئيس مجلس خاطرنشان کرد: قرار بر اين شد که در زمينه پيشنهاداتي که مطرح است، مجلس حمايت و دولت نيز با جديت اين موضوعات را دنبال کند.
**دستور جلسه امروز خانه ملت
در ادامه محمدحسين فرهنگي منشي هيئت رئيسه مجلس دستور جلسه امروز را بدين شرح اعلام کرد: ادامه رسيدگي به گزارش کميسيون قضائي وحقوقي درمورد لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي، گزارش کميسيون تدوين آئيننامه داخلي مجلس درمورد طرح عضويت و لغو عضويت نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در برخي از شوراهاي عالي، شوراها، مجامع و ساير هيئتها، گزارش کميسيون آموزش درمورد طرح نظام رتبهبندي معلمان، گزارش کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي درمورد لايحه موافقتنامه همکاريهاي امنيتي بين دولت جمهوري اسلامي ايران و دولت جمهوري اسلامي پاکستان، گزارش کميسيون حقوقي درمورد طرح دائمي شدن قانون اصلاح موادي ازقانون تشکيل سازمان بازرسي کل کشور مصوب 1387 و سوال مشترک بيست و سه نفر از نمايندگان مجلس از وزير علوم، تحقيقات و فناوري.
**لاريجاني: استاد پرورش "استادِ پرورش" روحيه جوانان مشتاق انقلاب بود
پس از آن، آياتي از قرآن کريم و ترجمه آن قرائت شد و لاريجاني رئيس مجلس طي سخناني با اشاره به درگذشت مرحوم پرورش اظهار داشت: رحلت صديق مکرم، استاد پرورش را به ملت ايران و نمايندگان بهخصوص مردم و نمايندگان استان اصفهان تسليت عرض ميکنم و براي خانواده وي صبر و براي آن عزيز سفر کرده علو درجات از درگاه الهي آرزومندم.
وي ادامه داد: مرحوم پرورش از شخصيتهاي سياسي موثر انقلاب بود که جوهره حرکت او فرهنگي بود؛ مرحوم پرورش قبل از پيروزي انقلاب اسلامي به عنوان يک معلم وارسته و مسئوليتشناس به درستي اصلاح فرهنگي را مبناي تلاشهاي خود قرار داد و چه در مدارس و جلسات عمومي اين دغدغه را پيگيري ميکرد که اصلاح سياسي در کشور جز با تقرب فرهنگ اسلامي ممکن نميشود لذا همت خود را به اصلاح زيربناي سياست که تقويت فرهنگ اسلامي است، معطوف کرد.
رئيس مجلس افزود: از طرفي جلسات مرحوم پرورش از نظر وزانت محتوايي حکم درسهايي از قرآن و معارف اهلبيت داشت و کمتر شکل شعاري و احساسي داشت. گرچه فضاي آن زمان، گفتارهاي احساسي را راحتتر ميپذيرفت اما او به تاسي از عالمان ديني نظير مرحوم علامه جعفري و شهيد آيتالله مطهري با منطق عقلاني و لطايف ذوقي، درک حقايق اسلامي را براي مخاطبان جوان آسان ميکرد و جلسات مرحوم پرورش در اين زمينه پربهره بود.
لاريجاني اظهار داشت: مرحوم پرورش در دوره انقلاب با توجه به نفوذي که در بين افراد فرهنگي جامعه داشت، وقت خود را صرف پيروزي انقلاب کرد و با محوريت روحانيت و حضرت امام خميني(ره)، حرکات انقلابي را سمت و سوي واقعي ميداد. گرچه در اصفهان جريانهايي بودند که اين مشي فرهنگي را نميپسنديدند و گاه با اقدامات تند، عملا زمينه سوء استفاده رژيم پهلوي را فراهم ميکردند، روشنگري و قوت استدلال و ساماندهي حرکات توسط مرحوم پرورش و در چتر حمايتهاي روحانيت، بسيار موثر بود.
وي ادامه داد: مرحوم پرورش پس از پيروزي انقلاب در سطح ملي فعال شد و هر جا توانست خدمتي به مردم انجام دهد، حاضر بود. چه در مجلس خبرگان اوليه و چه در مجلس شوراي اسلامي در چند دوره و چه در کسوت وزير آموزش و پرورش يا عضويت در شوراي عالي دفاع، با دردمندي مشکلات مردم را پيگيري ميکرد.
رئيس مجلس گفت: مرحوم پرورش در مجلس خبرگان که مسئوليت تنظيم قانون اساسي را برعهده داشت، در زمره ياران شهيد بهشتي بود که بر اسلاميت و تئوريزه کردن ولايت فقيه اهتمام کرد و در مجلس شوراي اسلامي در مقابل گستاخيهاي بنيصدر ايستادگي کرد و در دفاع مقدس با بيان هنرمندانه ديني خود همت مجاهدانه جوانان اين سرزمين را برانگيخت و در همه فراز و فرودهاي سياسي در کشور با مشي ديني و با تدبير معتدل و عاقلانه در حمايت از ولي امر و حرکت اصيل روحانيت اقدام ميکرد.
لاريجاني اظهار داشت: مرحوم پرورش در ظاهر آرام و در باطن از دردهاي مردم پرغوغا بود و در دفاع از مردم و حکومت اسلامي با شورانگيزي و خطابههاي مستحکم، فعاليت ميکرد و به راستي استاد پرورش، استاد پرورش روحي جوانان مشتاق انقلاب بود.
وي در پايان خاطرنشان کرد: از خداوند ميخواهيم که او را مصداق آن حديث قدسي قرار دهد که از پيامبر(ص) نقل شده است. خداوند ميفرمايد هر گاه قالب حالات بندهام پرداختن به من باشد، خوشي و لذت او را در ياد کردنش از خودم قرار ميدهم و هرگاه خوشي و لذتش را در ياد خودم قرار دادم، او عاشق من ميشود و من عاشق او ميشوم و هرگاه او عاشق من شود و من عاشق او شوم، پرده ميان خودم و او را کنار ميزنم.
**بررسي لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي
ادامه رسيدگي به گزارش کميسيون قضايي وحقوقي درمورد لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي نخستين دستور کار امروز نمايندگان مجلس بود.
در جريان بررسي کليات لايحه مذکور مهرداد لاهوتي نماينده مردم لنگرود در مخالفت با کليات اين لايحه گفت: دولت با هدف کاهش تعداد زندانيان اين لايحه را ارائه داده که در مورد دو موضوع مهريه و ديه است، اما متاسفانه با تصويب اين لايحه زندان مخصوص افرادي ميشود که پول ندارند و هر کس که پول داشته باشد ميتواند تخلف کند و پول آن را بپردازد.
همچنين ابوالفضل ابوترابي نماينده مردم نجف آباد در مجلس نيز در موافقت با اين لايحه گفت: لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي ابزار اساسي قضات خواهد بود و سبب ميشود تا تشتت آراي موجود و قوانين پراکنده از بين برود و ما شاهد يک قانون جامع در زمينه محکوميتهاي مالي باشيم.
وي ادامه داد: يکي از تدابير اتخاذ شده در اين لايحه ايجاد يک سامانه الکترونيکي است که اگر کسي بدهکار باشد، در آن مشخص است. همچنين اگر کسي معسر باشد ميتواند به جاي رفتن به زندان يک ضامن بگذارد و بدهي خود را به صورت قسطي پرداخت کند.
در ادامه نادر قاضيپور نماينده اروميه در مجلس طي سخناني به عنوان مخالف ديگر کليات لايحه مذکور اظهار داشت: اين لايحه در واقع کمک به کساني است که مشکلات مالي پيدا کردهاند و با قسم خوردن حق طلبکار و حق زنان را از بين ميبرند. همچنين اکثر مواد اين لايحه تکرار قوانين جاري کشور است و کليات آن تشويق بدهکاران مالي محسوب ميشود.
وي خطاب به علي لاريجاني رئيس مجلس گفت: آقاي لاريجاني اين لايحه اشکال اصل 75 قانون اساسي نيز دارد و بار مالي ايجاد ميکند.
علي لاريجاني خطاب به قاضيپور نيز گفت: اين لايحه است نه طرح. لذا بار مالي لايحه توسط خود دولت پيشبيني شده است.
نماينده مردم اروميه در مجلس هم افزود: اين لايحه از سوي دولت قبلي به مجلس ارائه شده که شب ميخوابيد و صبح يک لايحه به مجلس ميداد.
قاضيپور افزود: بهتر بود کميسيون قضايي ايجاد يک زندان اختصاصي براي بدهکاري مالي را پيشنهاد ميکرد تا آنها با قاچاقچيان و جانيان در يک زندان نباشند.
همچنين محمدرضاپورابراهيمي نماينده کرمان در مجلس نيز به عنوان موافق ديگر اين لايحه گفت: موضوعات اقتصادي و جرائم مربوط به آن يکي از مسائل مهم در محاکم قضايي است و اين لايحه کمک ميکند که بسياري از معضلات موجود کشور کمتر شود.
وي ادامه داد: با اين لايحه ما کمک ميکنيم تا مراکز قضايي بتوانند در خصوص شناسايي اموال بدهکاران اقدام کنند. در حالي که اکنون شناسايي اين موضوع برعهده بدهکار است و بايد به دادگاه ثابت کند که بدهکار توانايي مالي دارد.
نمايند مردم کرمان در مجلس همچنين گفت: يکي از مشکلات اصلي کشور اين است که سامانه اطلاعات اموال افراد وجود ندارد در حالي که اين کار در بسياري از کشورهاي توسعه يافته انجام ميشود. لذا وجود سامانه شناسايي اموال مردم کمک ميکند که روند رسيدگي به مطالبات طلبکاران و صدور حکم راحتتر انجام شود.
**کليات لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي تصويب شد
در نهايت، وکلاي ملت کليات اين لايحه را با 168 راي موافق، 18 راي مخالف و 12 راي ممتنع از مجموع 230 نماينده حاضر در صحن علني تصويب کردند.
** تصويب 2 ماده از لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي توسط نمايندگان
در ادامه نمايندگان مجلس به بررسي جزئيات لايحه نحوه اجراي محکوميتهاي مالي را بررسي کردند.
ماده يک اين لايحه ميگويد، هر کس به موجب حکم دادگاه به دادن هر نوع مالي به ديگران محکوم شود و از اجراي حکم خودداري کند، هرگاه محکوم به عين معين باشد آن مال اخذ و به محکومله تسليم ميشود و در صورتي که ردعين ممکن نباشد يا محکومبه عينمعين نباشد، اموال محکومعليه با رعايت مستثنيات دين و مطابق قانون اجراي احکام مدني و ساير مقررات مربوط، توقيف و از محل آن حسب مورد محکومبه يا مثل يا قيمت آن استيفا ميشود.
اين ماده با 176 راي موافق، 6 راي مخالف و 7 راي ممتنع از مجموع 231 نماينده حاضر در صحن به تصويب وکلاي ملت رسيد.
نمايندگان همچنين با تصويب ماده 2 اين لايحه، مقرر کردند که مرجع ارجاع کننده راي، اعم از قسمت اجراي دادگاه صادرکننده اجراييه يا مجري نيابت، مکلف است به تقاضاي محکومله از طرق پيشبيني شده در اين قانون و نيز به هر نحو ديگر که قانون ممکن باشد، نسبت به شناسايي اموال محکومعليه و توقيف آن به ميزان محکومبه اقدام کند.
تبصره- در موردي که محکومبه عينمعين بوده و محکومله شناسايي و تحويل آن را تقاضا کرده باشد، نيز مرجع ارجاعکننده راي مکلف به شناسايي و توقيف آن مال است.
نمايندگان اين ماده را نيز با 176 راي موافق، 4 راي مخالف و 5 راي ممتنع از مجموع 226 نماينده حاضر در صحن تصويب کردند.
**نطق 31 دقيقهاي ناطقان ميان دستور
در ادامه حجتالاسلام سبحاني نيا عضو هيئت رئيسه مجلس اسامي ناطقان ميان دستور را مطرح کرد. براين اساس سليمان عباسي نماينده مردم گنبدکاووس در مجلس، علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس، محمد اسماعيل سعيدي نماينده مردم تبريز در مجلس، محمد رجايي نماينده مردم گناباد در مجلس و محمدرضا خانمحمدي خرمي نماينده مردم ابهر در مجلس به عنوان ناطقان ميان دستور در صحن علني سخنراني کردند.
پيش از آغاز نطقها، شاهين محمد صادقي عضو هيئت رئيسه مجلس به ميهمانان جلسه امروز خوش آمد گفت.
**عباسي: دشمنان بدانند که غني سازي نيازي به شناخت آن از جانب آمريکا ندارد
سليمان عباسي نماينده مردم گنبدکاووس در مجلس طي سخناني در صحن علني با اشاره به توافقنامه ژنو اظهار داشت: توافقنامه 1+5 با ايران در ژنو در زمينه انرژي هستهاي صلحآميز هستهاي، اثبات حقانيت ايران در موضعگيري صادقانه و حذف گفتار و خواسته و رفتار صادقانه نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران بود که براي جهانيان مشخص شد.
وي گفت: آمريکا بداند که ياوهگوييهاي آنها ترديدي در دل ملت ايران به وجود نميآورد و ملت بزرگوار نظام جمهوري اسلامي ايران باصلابت تمام به کار خود ادامه خواهد داد و از حقوق هستهاي خود کوتاه نخواهد آمد. دشمنان بدانند که غني سازي نيازي به شناخت آن از جانب آمريکا ندارد و مسئولان ديپلماسي کشورمان بايد نسبت به توطئهها و رفتار شيطاني آمريکا هوشيارانه و با دقت عمل کنند تا حقي از ملت و عزمت ملت ضايع نشود.
**مطهري: تنها راه پايان دادن به فتنه 88 محاکمه علني و همزمان موسوي، کروبي و احمدينژاد است
علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي در نطق مياندستور طي سخناني در صحن علني اظهار داشت: سالروز رحلت پيامبر اسلام(ص) و شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع) را به نمايندگان و همه مسلمانان تسليت ميگويم و لازم است چند مطلب را بگويم.
وي با گراميدشت سالروز 9 دي سال 88 گفت: در اين روز راهپيمايي خودجوش اقشار مختلف ملت ايران اعم از هواداران کانديداي پيروز و معترضان به انتخابات نشانه رشد اجتماعي و سياسي ملت ايران بود که قطع نظر از تخلفات دو طرف فتنه به دفاع از اصل نظام جمهوري اسلامي پرداختند. جاي تاسف است که پس از گذشت 4 سال از آن ماجرا هنوز مسئله فتنه حل نشده و ورد زبانها است.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: بهتر است رئيس قوه قضائيه به جاي شعار دادن در مورد فتنه به حل آن بپردازد و حل آن مستلزم وجود يک قوه قضائيه مستقل است، نه قوهاي که از اين نهاد و آن دفتر و از دستگاههاي امنيتي و اطلاعاتي تاثير بپذيرد. قوه قضائيه مستقل قوهاي است که همه مقامات کشور را در موارد لازم به دادگاه بکشاند و حکم عادلانه صادر کند. اين در حالي است که قوه قضائيه ما به عنوان مثال پس از گذشت 4 سال هنوز نتوانسته تکليف معاون اول رئيس جمهور سابق را در پرونده بيمه ايران مشخص کند.
مطهري گفت: اين راه حل که آقايان موسوي و کروبي بايد توبه و عذرخواهي کنند تا مسئله تمام شود، به نتيجه نميرسد. چون آنها اگرچه ممکن است به برخي از خطاهاي خود اعتراف کنند، اما مجرم اصلي را طرف مقابل ميدانند. توبه و عذرخواهي با اختيار و ميل قلبي معني پيدا ميکند. بارها گفتهاند که اگر قرار به گذشت طرفين از تخلفات يکديگر نيست، تنها راه پايان دادن به فتنه سال 88 محاکمه علني و همزمان آقايان موسوي، کروبي و احمدينژاد است بدون آنکه اتهامات آنها را در يک حد بدانم و تا زماني که يک طرف قضيه حق سخن گفتن و دفاع نداشته باشد و طرف ديگر هر چه ميخواهد اتهام ميزند و تحليل ميکند، اين بحران حل نخواهد شد. اين 3 نفر را که يکي هيزم فتنه را آورد و 2 تاي ديگر آن را شعلهور کردند، محاکمه علني کنيد تا حقيقت ماجرا براي مردم آشکار شود. آنگاه هر حکمي صادر شود کسي اعتراض نخواهد داشت.
وي ادامه داد: حصر خانگي طولانيمدت بدون محاکمه توجيه قانوني و شرعي ندارد و قرآن کريم ميفرمايد "دشمني با قومي شما را از جاده عدالت خارج نکند. عدالت بورزيد که به تقوا نزديکتر است." احکام سختگيرانه زندانيان سياسي سال 88 نيز مطلب ديگري است که قوه قضائيه بايد پاسخگو باشند. آيا اين احکام توسط قضات عادل و مستقل صادر شده است يا قضاتي که تحت فرمان بازجوها و عناصر اطلاعاتي بودند؟
نماينده مردم تهران افزود: بسياري از اين احکام در دوره مديريت قبلي قوه قضائيه و در فضاي احساسي سال 88 صادر شده است. لذا نياز به بازبيني دارد. رئيس قوه قضائيه پاسخ دهد که جرم آقايان مصطفي تاجزاده و بهزاد نبوي غير از انتقاد به نظام چه بوده است؟ اين در حالي است که امام علي(ع) خوارج را تا زماني که دست به سلاح نبرده بودند، آزاد گذاشت و حتي حقوق آنها را از بيتالمال قطع نکرد.
مطهري تصريح کرد: در اين زمينه روحانيت و مراجع تقليد قم و دانشگاهيان و ساير اقشار وظيفه مضاعف دارند و نبايد از جو رعب و وحشتي که در چند سال اخير حاکم شده است بهراسند و بايد براي سکوت خود در مقابل خداوند پاسخ داشته باشند. نخبگان جامعه بايد قوه قضائيه را ياري کنند تا بتواند با هدايت مقام رهبري بر فضاي رعب و تفرقهاي که عدهاي به خاطر منافع خود خواهان ادامه آن هستند، فائق آيد و مسئله فتنه را به نقطه پايان برساند.
جاي نقد احکام مسلم اسلام در روزنامه، آن هم در صفحه اول آن نيست
مطهري تاکيد کرد: وحدت ملي ما پشتوانهاي براي مذاکرات هستهاي و حل مشکلات اقتصادي خواهد بود. اينجانب به عنوان نماينده قوه مقننه در هيئت نظارت بر مطبوعات به روزنامهها تذکر ميدهم که جاي نقد احکام مسلم اسلام در روزنامه آن در صفحه اول آن نيست و کاري نکنيد که بهانه به دست عدهاي براي محدود کردن فضاي آزادي بيان بيفتد. اينگونه مباحث ميتواند در نشريات تخصصي همراه با پاسخ آن از سوي اسلامشناسان مطرح شود و از قضا اين مباحثات هميشه موجب آشکارتر شدن گوهر اسلام شده است.
وي ادامه داد: به قول آيتالله شهيد مطهري امثال کسروي با نقدهايشان به احکام اسلام خدمت کردند، چون باعث شدند که علما به تکاپو بيفتند و درباره فلسفه احکام بحث کنند و برتري اسلام آشکار شود ضمن اينکه مرجع رسيدگي به اين امور هيئت نظارت بر مطبوعات است و قوه قضائيه نبايد راسا اقدام کند.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: در خصوص مذاکرات هستهاي چند نکته قابل ذکر است؛ اول اينکه نبايد در مورد نتيجه اين مذاکرات عجولانه قضاوت کرد که همه چيز از دست رفت يا همه چيز به دست آمد. بلکه همه چيز در اختيار ماست و به مذاکرات آينده بستگي دارد. دوم اينکه مقاومت مردم و قدرت منطقهاي ايران غرب را پاي ميز مذاکره کشاند. روزنامه لسآنجلستايمز چند روز پس از مذاکرات ژنو نوشت، "تحريم بيشتر ايران امکانپذير نبود و اگر توافق ژنو را انجام نميداديم، آن وقت تحريمها شروع به ضعيف شدن ميکرد".
مطهري ادامه داد: سوم اينکه اين مذاکرات راه ارتباط ايران با دنيا را باز کرد. چيزي که کشورهايي مانند عربستان و کشور نامشروعي مانند اسرائيل به شدت مخالف آن بوده و هستند. فلسفه انقلاب اسلامي ابلاغ پيام اسلام به دنيا است و ما حرفهاي زيادي با دنيا در خصوص نظام خانوادگي، نظام جزايي، حقوق بشر، سبک زندگي و... داريم و ابلاغ اين پيامها نيازمند ارتباط با دنيا و شرکت فعالتر در مجامع جهاني است.
وي تاکيد کرد: مسئله اصلي ما با غرب، مسئله فلسطين است. اگر اين مسئله نبود غربيها به مسئله انرژي هستهاي ما هم کاري نداشتند. لذا ما همواره بايد روحيه مقاومت و حماسه و مجاهدت خود را حفظ کنيم و آينده خود را صرفا به نتيجه مذاکرات پيوند نزنيم و مذاکرات را يک امر حاشيهاي بدانيم که نتيجه آن هر چه باشد، ما به دنبال تحقق آرمانهاي انقلاب اسلامي از جمله آزادي قدس شريف و سرزمين اسلامي فلسطين هستيم. به بيان ديگر مذاکرات هستهاي صرفا يک اتمام حجت با دنيا و با مردم خودمان است که ما حسن نيت خود را نشان داديم. حال اگر آنها کارشکني کردند و جنگي رخ داد، آنگاه مردم ما مقاومتر و دنيا نيز با ما همراهتر خواهد بود.
وزير کشور چرا نسبت به "ساپورتپوشان" بي تفاوت است
نماينده مردم تهران در پايان خاطرنشان کرد: وزير کشور بايد پاسخ دهد که چرا نسبت به پديده بانوان ساپورتپوش در سطح تهران و برخي از شهرها بيتفاوت است. اين چه پوششي است که تا 30 سانت بالاي زانو آشکار است؟ از ابتداي انقلاب اسلامي حجاب استاندارد گذشته از چادر عبارت بود از شلوار، مانتو تا زانو و روسري و مقنعه؛ دولت اسلامي موظف است آن بخش از امر به معروف و نهي از منکر که مستلزم اعمال قانون است و کار مردم نيست را انجام دهد و بديهي است که اگر اين وضعيت ادامه پيدا کند، مجلس شوراي اسلامي به وظيفه خود عمل خواهد کرد.
**سعيدي: روز تاريخي 9 دي نقطه عطفي در حرکت پشتاز انقلاب اسلامي بود
محمد اسماعيل سعيدي نماينده مردم تبريز در مجلس در نطق ميان دستور طي سخناني با اشاره به 9 دي 1388 گفت: روز تاريخي 9 دي نقطه عطفي در حرکت پشتاز انقلاب اسلامي بود؛ حرکتي که در آن مردم بصير ما خط بطلاني بر جريان انفعال، سازش کشيدند تا شايد زمينهاي براي عقبنشيني نظام از اصول و ارزشها فراهم شود ولي آنها مرگ سياسي خود را در اين روز به چشم ملاحظه کردند.
**انتقاد رجايي از افزايش هزينههاي سرسام آور
محمد رجايي نماينده مردم گناباد در مجلس در نطق ميان دستور طي سخناني با اشاره به افزايش نرخ ارز در کشور اظهار داشت: افزايش غيرمنطقي و سريع نرخ ارز علاوه بر اينکه ضربه حيثيتي بر کشور و پول ملي ما وارد کرد همچنين موجب افزايش سرسامآور قيمتها در کشور شد و هزينههاي ثابت سرمايهگذاري را شديدا افزايش داد به گونهاي که بسياري از توليدکنندگان با مشکل کمبود سرمايه در گردش مواجه شده و مجبور به کاهش توليد و حتي توقف آن شدهاند.
**خان محمدي: دولت نسبت به مبادي آلودگيها توجه کافي داشته باشد
محمدرضا خانمحمدي خرمي نماينده مردم ابهر در مجلس در نطق ميان دستور طي سخناني در خصوص آلودگي آب و خاک در کشور از دولت درخواست کرد تا نسبت به مبادي آلودگي که مربوط به استفاده از سموم کشاورزي نامطلوب، عدم نظارت علمي و کيفيت مواد شيميايي مورد استفاده در چرخه زندگي، کاشت و برداشت و نگهداري محصولات غذايي، کيفيت مواد دارويي و وارداتي و توليدي کشور توجه کافي داشته باشد.
**بذرپاش: افرادي که دم از انحلال مجلس ميزنند "استاد انحلال" هستند
مهرداد بذرپاش نماينده مردم تهران در مجلس با اخطاري با استناد به اصل 84 قانون اساسي اظهار داشت: در ايام 9 دي به سر ميبريم و برخي دوستان هم نکاتي را مطرح کردند، به نظر بنده بايد چند نکته ديگر هم مطرح ميشد، اينکه چرا پس از حصر سران فتنه، کشته شدن مردم هم موافقين و هم مخالفين متوقف شد.
وي ادامه داد: فتنهگران عادت دارند يک عده از موافقين را ميکشند تا در دل مردم رعب و وحشت ايجاد کنند و مظلومنمايي کنند و يک عدهاي از مخالفين خود را هم ميکشند براي اينکه بگويند ما از قيام مسلحانه به راحتي دست برنميداريم و اين هم با هدف رعب و وحشت است.
اين نماينده مجلس همچنين تصريح کرد: نکته ديگري هم بايد ميگفتيم و اينکه چرا عدهاي از اينکه فشار اقتصادي بر مردم ميآيد، خوشحالند و نظام را ميخواهند به چه چيزي تسليم و وادار کنند.
بذرپاش افزود: اي کاش يک نکته ديگر هم ميگفتند؛ چرا از انحلال مجلس صحبتي به ميان نيامد؟ البته اين افرادي که اخيرا انحلال مجلس را مطرح ميکنند، در انحلال هنرمند هستند؛ شوراي شهر اول را همگي ما يادمان است . اين فردي که از انحلال نام برد به راحتي شوراي شهر اول را منحل کرد و برخي استاد انحلال هستند.
وي همچنين در تذکري به دولت در خصوص بودجه سال آينده گفت: دولت مرتب اعلام ميکند که بودجه به موقع تحويل شده است در حالي که بودجه بدون هدفمندي ناقص است و ما 40 تا 50 هزار ميلياردتومان در حوزه هدفمندي را بايد از هم حيث منابع و هم از حيث مصارف تعيين تکليف کنيم، اما دولت مرتب تاکيد ميکند که بودجه به موقع تحويل داده شده در حالي که ما شاهد بودجهاي فاقد هدفمندي هستيم.
**جرياني در کشور به دنبال تقليل جرم فتنهگران است
همچنين حجتالاسلام عليرضا سليمي نماينده مردم محلات در مجلس در جلسه علني صبح امروز پارلمان در اخطاري با استناد به اصل 53 قانون اساسي اظهار داشت: لايحه بودجه سال 93 در بحث هدفمندي يارانهها ابتر است و تکليف اين موضوع در بودجه سال آينده مشخص نيست.
وي با اشاره به فرارسيدن سالروز نهم دي گفت: اکنون در آستانه 9 دي هستيم، بعضي از اظهاراتي که از تريبون مجلس يا رسانهها مطرح ميشود، در جهت تطهير عاملين فتنه 88 است و نشان ميدهد که يک جرياني به دنبال تقليل جرم فتنه و فتنهگران در کشور است.
اين نماينده مجلس برهمين اساس تصريح کرد: انتظار اين است که از مجلس يک صداي واحد در اين راستا شنيده شود چرا که حماسه عظيمي که در 9 دي 88 توسط مردم ايران عزيز اسلامي آفريده شد، قابل فراموش شدن نيست.
سليمي بر همين اساس تصريح کرد: آيا جرم کساني که حرمت عاشوراي امام حسين (ع) را پاس نداشتند، قابل فراموشي است، آيا جرم کساني که مسجد را به آتش کشيدهاند، حرمت امام عزيزمان را نگاه نداشتند و به نظام اسلامي اتهام تقلب زدند و دشمنان بيگانه را عليه نظام اسلامي تحريک کردند، قابل فراموشي است؟
وي همچنين تاکيد کرد: انتظار اين است که در اين راستا اقدام عاجلي انجام شود و تمهيدي انديشيده شود که کساني به اين راحتي فتنه 88 را تقليل ندهند.
**باهنر: کمرنگ کردن 9 دي خوابي است که تعبير نخواهد شد
محمدرضا باهنر نايبرئيس مجلس در پاسخ به تذکرات ارائه شده اظهار داشت: من در رابطه با 9 دي و تذکراتي که در اين جلسه مطرح شد، اين جمله را از طرف قريب به اتفاق نمايندگان مجلس اعلام ميکنم که در رسيدگي کردن و رسيدگي نکردن به پرونده متهمين فتنه 88، در حداکثر امکان، رأفت اسلامي تا به حال رعايت شده است.
وي ادامه داد: کمرنگ کردن اين خيانت و فتنه از طرفي و فراموش کردن حماسه بزرگ 9 دي خوابي است که انشاءالله تعبير نخواهد شد؛ 9 دي نقطه عزيمتي بود که ملت بزرگ، مبارز و بصير ايران اسلامي در آن عزيمت چشم فتنه را کور کرد و انشاءالله همواره اين حماسه عظيم بهکوري چشم دشمنان «و لوکره المشرکين و لوکره الکافرون» زنده و پايدار خواهد ماند.
**باهنر: هدفمندي يارانهها در بودجه 93 لحاظ ميشود
در جلسه امروز همچنين تذکراتي در مورد لايحه بودجه 93 و عدم لحاظ شدن قانون هدفمندي يارانهها در بودجه ارائه کردند.
محمدرضا باهنر نايبرئيس مجلس در اين رابطه اظهار داشت: در رابطه با بحث بودجه و اصل 53 قانون اساسي بايد گفت که طبيعي است تمام درآمدها و هزينههاي دولت بايد در بودجه سنواتي بيايد، اما در هر صورت لايحه بودجه اکنون در اختيار مجلس است و اگر لايحه دولت نواقصي دارد، قاعدتاً نمايندگان مجلس بايد دقت کنند.
وي ادامه داد: هدفمندي يارانهها قطعا در بودجه 93 مسکوت نخواهد ماند و اقل آن اين است که مرحله اول قانون هدفمندي که در حال اجرا است، کمافيالسابق اجرا ميشود و درآمدهاي دولت، هزينههاي خانوار و بنگاههاي اقتصادي مشخص ميشود.
نايب رئيس مجلس همچنين اضافه کرد: اما براي مرحله دوم هدفمندي يارانهها توصيه ما اين است که دولت يک جديت بيشتري داشته باشد و اگر ما بتوانيم لايحه مرحله دوم قانون هدفمندي يارانهها يا لايحه جامعه هدفمندي را قبل از رسيدگي نهايي به بودجه 93 در مجلس داشته باشيم، بتوانيم آثار آن را در بودجه 93 منعکس کنيم.
باهنر برهمين اساس تصريح کرد: البته اگر نشد، بعداً مجبوريم که اصلاحيه بزنيم، اما در هر صورت هدفمندي يارانهها ولو اينکه همان مرحله اول باشد، در بودجه 93 بروز پيدا خواهد کرد.
**حضور فرجي دانا در مجلس
رسيدگي به سوال مشترک بيست و سه نفر از نمايندگان مجلس از وزير علوم، تحقيقات و فناوري آخرين دستور کار امروز بهارستاننشينان بود؛ ابتدا سؤالات نمايندگان مطرح شد و فرجي دانا به اين سؤالات پاسخ داد.
**نبويان: در وزارت علوم افرادي نصب شدند که در ايجاد التهاب در دانشگاهها نقش داشتند
حجتالاسلام سيدمحمود نبويان نماينده مردم تهران در مجلس به عنوان نماينده سوالکنندگان در ابتدا با اشاره به فرارسيدن سالگرد حماسه 9 دي از مردم ايران به خاطر خلق اين حماسه و اينکه با حضورشان بساط فتنه را جمع کردند و همچنين از صداوسيما به خاطر روشنگريهايي که در اين ايام انجام ميدهد، تشکر کرد و گفت: در زمان جلسه راي اعتماد به فرجيدانا، نام بنده به عنوان مخالف درآمده بود اما با مشورتي که با دوستان داشتيم، بنا شد بنده صحبت نکنم چرا که ميل داشتيم کار دانشگاهها راه بيفتد و فردي متخصص بيايد و در سايه آرامش و پيشرفت دانشگاهها، کار را پيش ببرد لذا جهت تعامل بيشتر، بنده از سخنراني به عنوان مخالف صرفنظر کردم.
وي با بيان اينکه انتصاباتي که در وزارت علوم انجام شد، جاي سوال براي اعضاي کميسيون آموزش ايجاد کرده است، خاطرنشان کرد: ميدانيم پيشرفت 10 سال اخير علمي کشور بسيار چشمگير است و ايران در حال حاضر به اعتراف دشمنان رتبه 16 علمي جهان را دارد و گفتهاند که اگر سير علمي ايران همينطور پيش برود، تا 4، 5 سال ديگر، ايران به رتبه 4 علمي دنيا ميرسد.
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با تاکيد بر اينکه پيشرفت کشور فقط در سايه آرامش کشور است، ادامه داد: مردم عزيز ما در حال حاضر در فشارهاي اقتصادي زيادي هستند و فرزندان خود را که به دانشگاهها ميفرستند، ميخواهند فرزندانشان در يک فضاي آرام فقط به کسب علم بپردازند و با توجه به اينکه پيشرفت علمي نيز در ساير آرامش به دست ميآيد، اين دو امر نمايندگان را حساس کرد که براي کشور و حفظ حقوق ملت توجه داشته باشيم تا مبادا آرامشي که در دانشگاهها وجود دارد، سلب شود و اين موارد را با آقاي وزير مطرح کرديم.
" وزير علوم هم به نمايندگان گفت که ما نيز به دنبال آرامش هستيم و در مورد انتصابات نيز اعلام کرد که اگر موردي را استعلام کنيم و مراجع ذيصلاح رد کنند، آن گزينهها را نيز کنار ميگذارم؛ اين در حالي است که بايد قبل از انتصابها استعلام انجام ميشد."
نبويان در ادامه تصريح کرد: متأسفانه در وزارت علوم افرادي نصب شدند که در ايجاد التهاب در دانشگاهها در دورههاي مختلف نقش داشتند که اين انتصابات زياد است و بنده به علت کمبود وقت فقط به 4-5 مورد آن اشاره ميکنم.
وي ادامه داد: اولين مورد، معاون آموزشي وزارت علوم است؛ بنابر فرمايش مقام معظم رهبري دشمنان از سال 68، دو تا 10 ساله را برنامهريزي کرد که 10 سال اول به سال 78 و فتنه کوي دانشگاه و 10 سال دوم نيز به فتنه 88 ختم شد؛ بنده سوابق ميليمنفرد را ميديدم، وي در سال 78 معاون آموزشي وزارت علوم بود و در کنار تاجزاده حضور داشت و در فتنه 88 نيز در تحصن حضور داشت و دستگير شد؛ اينکه آقاي وزير ميگويد اگر کسي به فتنه منصوب باشد، وي را عزل ميکنم، نميدانم معني انتصاب به فتنه چيست. آيا تحصن و دستگير شدن جزو آن نميشود؟
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس ادامه داد: البته ميليمنفرد توجيه ميکرد و ميگفت افرادي که ما را دستگير کردند بعد از يکيدو ساعت عذرخواهي کرده و ما را آزاد کردند، اما بنده خبر داشتم که يکي از مسئولين بلندپايه نظام واسطه شد تا اين افراد آزاد شوند و عذرخواهي نيز در کار نبوده است و اتفاقا به خاطر همين نکته بود که مجلس ولايي ما به ميليمنفرد راي نداد.
نبويان با اشاره به حضور وزير علوم در جلسه کميسيون آموزش گفت: اين موارد را به آقاي فرجيدانا منتقل کرديم که وي گفت "از وزارت اطلاعات و قبل از تغيير وزير يعني زمان آقاي مصلحي در مورد آقاي ميلي منفرد براي سمت وزارت علوم استعلام شده و پاسخ اين استعلام مثبت بوده است"؛ رئيس کميسيون بر همين اساس نامهاي به مصلحي نوشت و اين مساله را جويا شد که مصلحي پاسخ داد، "در مورد ادعاي فوق به اطلاع ميرساند در اين رابطه هيچ استعلامي از وزارت اطلاعات در دوران مسئوليت بنده صورت نگرفته است. والسلام" پس استعلامي نيز صورت نگرفته است. البته بنده به فرجيدانا گفتم اصلاً استعلام نياز نيست در حالي که خود ميليمنفرد ميگويد در تحصن بودم و دستگير شدم آيا باز هم به استعلام نياز است؟
وي دومين انتصاب مسالهدار را مربوط به مشاور عالي وزير علوم يعني جعفر توفيقي دانست و تصريح کرد: توفيقي در تحصن اساتيد در سال 88 شرکت و حتي سخنراني ميکند و در سخنان خود نيز از متحصنين تشکر ميکند و خطاب به آنها ميگويد: «از شما تشکر ميکنم. نظام بدترين سناريور را انتخاب کرده است؛ نظام، کشور را در آستانه تزلزل برده است و به راي و شخصيت مردم توهين کرده است. مسير انتخابات غلط بوده است.» و سپس در سخنان خود در همين جمع اساتيد متحصن با اشاره به راهپيمايي روز 25 خرداد ميگويد: «راهپيمايي 25 خرداد يک حماسه بوده که از ابتداي انقلاب بينظير بوده است.».
"اين سخنان بدين معني است که راهپيمايي فتنهگران در 25 خرداد از تمام راهپيماييهاي 22 بهمن پس از پيروزي انقلاب بينظير بوده و جالبتر است که توفيقي در ادامه سخنان خود ميگويد، «راي موسوي 24 ميليون بوده و نظام آن را دستکاري کرده است.»؛ بنده نميدانم آيا اين سخنان انتصاب به فتنه محسوب نميشود. و جالب است که با توفيقي که صحبت شد که چرا چنين دروغ بزرگي گفتهاي که نظام 11 ميليون راي را جابهجا کرده است و حتي در زمان سرپرستي توفيقي به وي گفتند، بگو که اشتباه کردم و 2 تن از مسئولين بلندپايه نظام شخصاً به بنده گفتند که هر کدام ما يک ساعت با توفيقي صحبت کرديم که بگو ما اشتباه کرديم و ما با نمايندگان مجلس صحبت ميکنيم، اما توفيقي اصلا حاضر به پذيرش اشتباه نبوده است."
**فرجي دانا:اگر کسي راي اعتماد نگرفت، نميشود از او در جاي ديگر استفاده کرد؟
رضا فرجي دانا وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ابتداي سخنانش ضمن تشکر از هيئت رئيسه و نمايندگان مجلس، گفت: از اينکه اين فرصت را براي گفتوگو درباره فعاليتهاي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري فراهم کردهايد تشکر ميکنم.
فرجي دانا با بيان اينکه موضوع سوال به انتصاباتي برميگردد که در 13 آبانماه و دقيقا يک هفته پس از آغاز کار اينجانب در وزارتخانه صورت گرفته است، اظهار داشت: دو معاون وزارتخانه در حوزه آموزش و دانشجو، 3 مدير مياني در مرکز رسيدگي به شکايات، مرکز هيئتهاي امناء و مرکز ديگري که حکم آن را لغو کرديم. بنابراين دو انتصاب در حد معاونين و دو انتصاب درحد مديران مياني در اين سوال وجود دارد و همچنين سوالي پيرامون حکمي براي مشاورت در اين وزارتخانه مطرح شده است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري تاکيد کرد: بنابراين از نظر عزيزان، انتصاباتي صورت گرفته که برخي از آنها ارتباطي با فتنه 88 داشتند. کلا آنچه در متن سوال است يک نفر در صحن مجلس در هنگام معرفي کابينه راي نگرفت؛ آيا اين بدين معني است که آيا از اين فرد در سمتهاي ديگر نميتوان استفاده کرد.
فرجي دانا با بيان اينکه رياست محترم مجلس در زمان شمارش آراء جملهاي گفته بودند، يادآور شد: در زمان اعلام رايگيري رئيس مجلس تعداد آراي مخالف و موافق را اعلام کرد و براي فردي که راي نياورد در مسئوليتهاي ديگر آرزوي توفيق کرد.
"اگر اين جمله را جملهاي دقيق بدانيم که جز اين هم نميتوان انتظار داشت، ما از فردي که شايسته بوده و همه دوستان در وزارت علوم ميدانند سوابق طولاني در مديريت ستادي داشته است، در موقعيتي که شايستهترين را ميطلبيده استفاده کرديم."
وي با بيان اينکه مسئوليتهايي را که بنده عرض کردم مسئوليتهاي تخصصي است و هيچکدام مرتبط به تشکلها نيست، گفت: بنابراين شائبهاي مبني بر اينکه کسي که در اين موقعيت قرار ميگيرد ميتواند در تشکلهاي دانشجويي دستي داشته باشد، وجود ندارد.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: حداقل 105 نفر از نمايندگان مجلس اين فرد را براي تصدي وزارت علوم شايسته ميدانستند. در حقيقت برداشت عزيزان سوال کننده نقش وي را در فتنه 88 قبول نداشتند. در موارد اينچنيني بايد به مراجع قانوني مراجعه کنيم.
فرجيدانا وزارت اطلاعات را مرجع قانوني عنوان کرد و گفت: بنده در کميسيون اعلام کردم و الان هم به نمايندگان عزيز اعلام ميکنم که اگر از سوي نهادي موظف شده اعلام شود که يکي از معاونين يا هر يک از منسوبين وزارت منتصب به جرياني است که قصد براندازي دارد و يا با فتنه ارتباط داشته است، بنده قانونا ملزم خواهم بود آن فرد راعزل کنم و اين کار را انجام خواهم داد. ولي تا آن زمان نه تنها بنده حجت شرعي براي چنين کاري ندارم که حجت عقلي و قانوني دارم که اصلح را به کار بگيرم.
وي اظهار داشت: وقتي در موضوع تخصصي همچون معاونت آموزشي با فرد اصلح را داريم، آيا دانشگاهيان و بدنه ستاد وزارت علوم ميپذيرند ما فرد ديگر (غيراصلح) را به کار بگيريم؟
وزير علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: دغدغه عزيزان اين است که آيا اين انتصابات باعث سلب آموزش در فضاي آموزش و پژوهش ميشود. بدون ترديد دغدغه اصلي بنده حقير به عنوان سکاندار آموزش عالي هم همين است. حتما چنين عملکردي يعني سلب آرامش در فضاي آموزش و پژوهش ابتدا به بنده منتسب خواهد شد.
فرجي دانا با بيان اينکه دو ماه از اين انتصابات گذشته است خطاب به نمايندگان مجلس گفت: ماه آذرماه ماه تحرکات دانشجويي است و الحمدالله با آرامش کامل پشت سر گذاشته شده است و اجتماعاتي که برگزار شد از نشاط برخوردار بود و هم هيچ نوع حرکت ساختارشکنانهاي مشاهده نشده است. آيا اين خود بهترين شاهد بر اين نيست که دغدغه دوستان در موردي که ابراز کردند بيمورد است.
وي اضافه کرد: بنده در بخش اول سخنانم به همينجا بسنده ميکنم و عرايض عزيزاني که سوال کردند ميشنوم و اگر نکتهاي بود مجددا پاسخ خواهم داد.
**نبويان: وزارت اطلاعات و مراجع مربوطه به استعلام فرجيدانا درباره 2 معاونش پاسخ "عدم صلاحيت" داده بودند
نبويان در بخش دوم سخنان خود به چند مورد ديگر از انتصابات وزير علوم اشاره کرد و گفت: بنده در اين بخش به آقاي صديقي معاون وزير و رئيس سازمان دانشجويي اشاره ميکنم؛ وزير علوم گفته که يا انتصابي نشده و يا استعلامها مثبت بوده است اما در مورد آقاي صديقي استعلام شده و در جواب آن آمده است: «بنا بر نظر مراجع ذيصلاح انتصاب نامبرده به عنوان معاونت دانشجويي وزارت متبوع به مصلحت نميباشد.
نبويان در ادامه سخنان خود به انتصاب سمنانيان به عنوان معاون وزير و رئيس مرکز هيئت امنا اشاره کرد و گفت: سمنانيان در زمان دوم خرداد رئيس دانشگاه تربيتمدرس بود و در همين زمان براي آغاجري جشني گرفت و همين فرد بود که با يک استعلام دروغ و با اسم مهدي کديور، محسن کديور را جذب هيئت علمي اين دانشگاه کرد و در نظر مراجع ذيصلاح براي سمنانيان آمده است: «به نظر مراجع ذيصلاح مشاراليه فاقد صلاحيت به کارگيري در پست موردنظر ميباشد».
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به سخنان وزير علوم که مدعي بود نمايندگان مجلس و افراد منصوب شده به وي انگ ميزنند، گفت: اين تعابير خوبي نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با طرح اين سوال که آقاي فرجي دانا آيا خبر داريد در 16 آذر در دانشگاهها چه اتفاقي افتاد، خاطرنشان کرد: آقاي فرجي دانا شما به سخنان ما گوش ندايد و آيا خبر داريد که چه اتفاقي در 16 آذر رخ داده است. در دانشگاه خواجهنصير براي تمام سران فتنه از جمله موسوي، خاتمي و بنيصدر کف زدند و کليپي پخش ميکنند که بعد از فوت امام، عکس خاتمي را نشان ميدهد و گويي که بعد از امام، خاتمي رهبر شده است. آيا اين حرکات ساختارشکني نيست؟ در دانشگاههاي مختلف در 16 آذر عليه کل مسئولين نظام حتي مقام معظم رهبري شعارهايي سر داده شد. جناب آقاي وزير شما وزير اين نظام هستيد و افراد به دفاع از شما عليه نظام و رهبري و مردم شعار دادند.
**پخش فيلم مراسم 16 آذر دانشگاه خواجهنصير توسط نمايندگان سوال کننده
در اين زمان نبويان کليپي را از مراسم 16 آذر دانشگاه خواجهنصير پخش کرد.
نبويان پس از پخش اين کليپ خطاب به وزير علوم گفت: آيا اين کارها تحريک بچهها و ساختارشکنانه نيست؟ اگر نسبت به افرادي که به عنوان هيئت بازرسي به دانشگاهها ميفرستيد دقت کنيد، چند مورد را داريد که اين هيئت به دانشگاهي رفته باشند و در آن دانشگاهها اغتشاش نشده باشد. آيا اينگونه بوده است؟
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تصريح کرد: در دانشگاه شهيد چمران اهواز با ورود اين هيئت بازرسي، استادي طمع کرده است که جذب شود که با دخترهاي دانشجو تماس ميگرفت و در حال حاضر نزديک به هزار دانشجوي دختر نامه نوشتند که با حضور اين فرد امنيت ما سلب ميشود و يا فرد ديگري به نام «ج-ع» همراه هيئت بازرسي وارد دانشگاه شده در حالي که در سال 86 به علت توهين به مقدسات 3 سال به زندان افتاده بود.
نبويان ادامه داد: در مورد ديگر، در دانشگاه خواجهنصير فردي به نام «ع- پ» سخنراني کرده است در حالي که اخراجي بوده و معاون آقاي فرجيدانا در همين جلسه نشسته بوده است؛ اين فرد هماني است که در جريان يک سخنراني به صفارهرندي حمله ميکنند و يکي از محافظين صفارهرندي را به گروگان ميگيرد و يا در زمان سخنراني آقاي رحيمپور ازغدي به دفاع از منافقين بلند ميشود و حرف ميزند؛ او در اکثر موارد فتنه حضور داشته و با اجازه رئيس جديد دانشگاه و به دفاع از فرجيدانا وارد دانشگاه ميشود و حرفهايي ميزند.
وي در پايان سخنان خود به دانشگاههاي اصفهان و گيلان اشاره کرد و اظهار داشت: درباره دانشگاه گيلان، بنده با مراجع امنيتي تماس گرفتم و به من گفتند که ما به استاندار اعلام کرديم که فردي که قرار است رئيس دانشگاه گيلان شود، مناسب نيست و اگر به دانشگاه بيايد، در دانشگاه شاهد اغتشاشاتي خواهيم بود اما استاندار گفته که انتصابات دست من نيست و از بالا فشار آوردند و ما بايد بپذيريم؛ پس اينطور بايد بگوييم که آقاي وزير اگر مواردي وجود دارد که مسالهاي ندارند به ما بگوييد. واقعا حيف است، در حال حاضر آرامش از دانشگاهها در حال سلبشدن است و اگر مدارک بيشتر خواستيد نزد بنده وجود دارد.
**فرجي دانا: تا مرجع قانوني اعلام نکند، حجت شرعي براي عزل ندارم
فرجيدانا وزير علوم، تحقيقات و فناوري در بخش دوم سخنان خود در صحن علني مجلس، اظهار داشت: از اظهارات دکتر نبويان تشکر ميکنم و اجازه ميخواهم که خواستگاه بحث قبليام را ارائه کنم. نمايندگان اگر عدم کسب راي اعتماد را نشانه عدم صلاحيت تلقي کردهاند، بايد بگويم که مطمئنا روال مجلسهاي گذشته و اين مجلس اينچنين بوده که افرادي که از مجلس راي اعتماد نگرفتند، در ساير سمتها مشغول به کار بوده و اين روال بوده است.
وي ادامه داد: بنده در مجلس ششم به عنوان وزير علوم راي اعتماد نگرفتم، ولي در مدت 3 سال و 3 ماه بزرگترين دانشگاه اين کشور را اداره کردم و در همين مجلس افرادي راي اعتماد نگرفتند، ولي در سمت معاونت رئيس جمهور و معاونت وزارتخانهاي که در همان وزارتخانه عدم راي اعتماد گرفتند، مشغول به کار هستند و خاطرم ميآيد که يکي از اين افراد در مباحث جلسات راي اعتماد مطالبي شبيه آنچه دکتر نبويان در مورد معاون فعلي وزارت علوم مطرح کرده است، در مورد او هم مطرح بود.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري افزود: من نظر نمايندگان را به اين نکته جلب ميکنم که اگر اين مطلب انجام شده و اين روالها وجود داشته است و عليرغم اينکه مسائلي در جلسه راي اعتمادها مطرح بوده و به دليل اين مسائل افرادي نتوانستهاند راي اعتماد کسب کنند و در جاي ديگر به کار گرفته شدند، چرا حالا اين حساسيت ايجاد شده است؟ من نميگويم که اين حساسيت به معناي فقط اعلام يک مخالفت است، بلکه حاشيهسازيهايي در کنار آن است.
فرجي دانا اظهار داشت: فردي من را يک روز در اينجا ديد و گفت چرا دانشگاه را سياسي ميکنيد؟ من به او گفتم که خدا شاهد است که به نفع ما نيست و ما ميخواهيم براي ارتقاي علمي ايران عزيز مديريت کنيم و شما چرا فکر ميکنيد که در اين موضوع نفعي وجود دارد که فضاي آرام پژوهش و آموزش ملتهب شود؟ ما حتما ميخواهيم که فضا آرام باشد؛ چراکه هرنوع ناآرامي به پاي ما نوشته ميشود، اين حاشيهسازي گسترده در مورد دو نفر آيا به مصلحت سيستم آموزش عالي کشور است؟ آن هم در شرايط حساسي که ما در آن هستيم و بيش از هر زمان نياز به همدلي و انسجام داريم، است؟
وي گفت: ما در تعامل سازنده با نمايندگان هستيم و بهترين همکاري ميان دولت و مجلس وجود دارد و انشاءالله اين فضاي تعامل ما را به راهبردهاي اساسي براي ارتقاي علم و فناوري خواهد رساند. بنده اميد بسيار به اين بستهام، اما آيا اين فضاي تعاملي با طرح چنين شبهاتي مخدوش نميشود؟
وزير علوم، تحقيقات و فناوري ادامه داد: اگر اصل 37 قانون اساسي بر برائت استوار است، نمايندگان يا حکم مراجع ذيصلاح را بياورند يا آنچه که به عنوان شواهد عرضه ميکنند حداکثر چيزي باشد که بايد نزد يک قاضي عرضه شود. در زماني که اين موضوع مطرح شد و استعلام شده بود، بنده حضور نداشتم و در فرصت مطالعاتي بودم. بياناتي که گفته شده است، دقيقا در دولت گفته شده که از وزارت اطلاعات استعلام شده است. الان هم چون من ديدم که دوستان در عرضه آن به مراجع ذيصلاح اقدامي نميکنند من يادداشتي به آقاي علوي نوشتم که اگر چنين مسالهاي هست، بنده را باخبر کنيد تا من اقدام کنم. آيا نمايندگان صريحتر از اين موضوع انتظار دارند؟ من اين يادداشت را در مورد تمام انتصابات نوشتهام در صورتي که الان صحبت از دو مورد از اين انتصابات است.
فرجي دانا گفت: اگر افرادي خداي ناکرده در جريانات ضدنظام دست داشته باشند، تکليف بنده است که به عنوان يک فرزند نظام، آنها را برنگزينم. در اين خصوص راي مراجع نظام لازم است و نميتوان به صرف گفتن چند جمله ما به يک نتيجهگيري برسيم که هنوز حاصل نشده است. پس اصل برائت را چه ميخواهيم بکنيم؟ فضاي آشفتهاي که با اين اتهامات است، ما در دانشگاهها به کجا خواهد برد؟ فقط در اين مورد نيست، بلکه بسياري از افراد ديگر در دانشگاه به صرف "انگهايي" که زده شده است از فعليت افتادهاند و کاري از آنها صادر نميشود. ما احتياج داريم که تمام نيروهاي نظام را به کار بگيريم.
وي گفت: نمايندگان اعلام کردند که انتصاب اين دو نفر پيام دارد و اين پيام اين است که ما با اين کار اقتدار نظام را زير سوال بردهايم و اين به بنده گفته شده است. اين موضوعي نيست که در فضاي پرسش و پاسخ امروز گفته شده باشد. بنده رسا و بلند ميگويم که اين انتصابات يک پيام بيشتر ندارد و آن شايستهسالاري است و اين است که ما از فرزندان نظام در جايي که شايسته آن هستند، استفاده ميکنيم و اين موضوع اختيار قانوني هيچ نهادي را زير سوال نميبرد و به محض اينکه نهادهاي قانوني اعلام حکم کنند بر ذمّه خود ميبينم که آن را انجام دهم. چون ما ملزم هستيم که از قانون تبعيت کنيم و برخوردهاي قانوني اساس قوام اجتماع است.
وزير علوم، تحقيقات و فناوري خاطرنشان کرد: نمايندگان از قانون فراتر نروند. اگر حکم قاضي وجود ندارد، حکم صادر نکنند و خواهش ميکنم که در فضاي همدلي با يکديگر مسائل را طرح کنيم. امانتي که از جانب نمايندگان به من سپرده شده است را حمل ميکنم و آيا ميشود به تعامل با نمايندگان توجهي نداشته باشم؟ حتما تعامل با نمايندگان در راس کارهاي بنده است و ما شنواي انتقادات سازنده نمايندگان هستيم و خواهشم اين است که جز اين پيام که پيام همبستگي و همدلي و استفاده حداکثري از تمام توان و نيروهاي نظام است، از اين انتصابات برداشت نکنند و من اميد داريم که جز اين موضوع هم نباشد و اميدوارم با توضيحاتي که دادهام نمايندگان بتوانند به تصميم درست برسند و راه تعامل و همفکري بيشتر فراهم باشد.
**فرجي دانا از مجلس کارت زرد گرفت/ دولت 2کارته شد
در نهايت محمدرضا باهنر نايبرئيس مجلس اين موضوع را به راي وکلاي ملت گذاشت که بهارستاننشينان نيز با 73 راي موافق، 149 راي مخالف و 10 راي ممتنع از مجموع 240 نماينده حاضر در صحن علني اعلام کردند که پاسخهاي وزير را قانعکننده ندانستهاند. در نهايت مجلس به وزير علوم، تحقيقات و فناوري کارت زرد داد.
براساس آييننامه مجلس اگر تعداد کارتهاي زرد مجلس به يک وزير به عدد 3 برسد زمينه استيضاح وزير در مجلس فراهم ميشود.
محمدرضا باهنر نايبرئيس مجلس پس از اعلام راي وکلاي ملت گفت: متاسفيم که در آغاز به کار وزير محترم اين عدم رضايت نمايندگان از عملکرد وزارت علوم مطرح شد که اين موضوع علامت خوبي نيست البته اميدواريم با دقت و درايت بيشتر اين وزارتخانه بسيار مهم اداره شود.
وي افزود: اميدواريم اداره اين وزارتخانه به صورتي باشد که راي اعتماد نمايندگان به جناب وزير تثبيت شود و بتوانيم همکاري بيشتري را داشته باشيم.
در پايان جلسه امروز تذکرات شفاهي نمايندگان به مسئولان اجرايي مطرح شد.
**محجوب: گزارش تحقيق و تفحص،گزارش رسمي مجلس است
عليرضا محجوب نماينده مردم تهران در تذکر شفاهي خود در جلسه علني اظهار داشت: به زمان تعيين ميزان دستمزد کارگران نزديک ميشويم. در سال گذشته 6 درصد و به تخمين دقيقتر 11 درصد از تورم به حقوق کارگران افزوده شد.
وي با بيان اينکه سايت مرکز آمار 51 درصد افزايش قيمت موادغذايي را براي امسال نشان ميدهد، گفت: تقريبا 35.9 درصد تا آبان ماه براي امسال را نشان ميهد. با توجه به اين مسئله درخواست ميکنيم که در تعيين حداقل دستمزد با توجه به وضعيت دشوار به داد کارگران و سفرههاي آنها برسيد.
محجوب ادامه داد: اين روزها در باب شکايت از مطبوعات در باب چاپ گزارش تحقيق و تفحص خبرهايي مطرح است؛ گزارش تحقيق و تفحص،گزارش رسمي مجلس تلقي ميشود. در آئيننامه داخلي نيز دقت کرديم و هيچ کجا جايي براي جوابيه و الزامآور آن وجود ندارد.
نماينده مردم تهران خاطرنشان کرد: به محاکم توصيه ميکنيم که به آئيننامه دقت کنند و در دعوت از روزنامهها و تکليف آنها به درج جوابيه دقت داشته باشند که قانون الزامي براي آنها حکم نکرده است.
**عمراني: لزوم اصلاح وضع اداره بانکهاي کشور
سکينه عمراني نماينده مردم سميرم در تذکر شفاهي اظهار داشت: طي اصل سه قانون اساسي مسئوليت پيريزي اقتصاد سالم و رفع محروميتها و توزيع عادلانه ثروت متوجه دولت است بر اين اساس بودجه يک سياست کلان و اجرايي کشور است و مشکلات اساسي آن در ساليان گذشته باعث افزايش مهاجرت و ايجاد مشکلات نظير آلودگي، فساد و کمبود امکانات در کلانشهرها شده و لازم است بودجه امسال از اين بعد مورد بازنگري قرار بگيرد.
وي در تذکر ديگر خطاب به وزير اقتصاد و دارايي خواستار اصلاح وضع اداره بانکهاي کشور شد.
عمراني خاطرنشان کرد: در اداره و سياستگذاريهاي بانکها اشکالات اساسي و جود دارد و بانکداري اسلامي تناقضات زيادي ديده ميشود لذا بايد هر چه سريعتر در نحوه اداره بانکها تجديد نظر شود.
**پايان جلسه علني امروز/ جلسه بعدي، فردا
محمد رضا باهنر که در غياب علي لاريجاني رياست جلسه علني امروز خانه ملت را برعهده داشت، زنگ پايان جلسه امروز را به صدا در آورد و زمان جلسه بعدي را روز فردا دوشنبه 9 ديماه اعلام کرد.