آخرین اخبار
کد مطلب: 77454
آثار و پيامدهاي منفي 9 دي / فتنه 88 آزموني بزرگ براي ملت ايران بود که درسها و عبرت هاي زيادي را آموخت
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 836

به گزارش سلام لردگان

رسول غريبي يکي از هاديان سياسي شهرستان لردگان در مقاله 9 دي چنين نوشت:

اين پديده راه سوم و مدلي جديد را عرضه نمود وبا فطرت الهي و پاک انسان ،منطق رفتاري و غايت خلقت بشري سازگار است که همان مردم سالاري ديني است . راز اصلي مناقشات وکشمکش هاي موجود بين آنها را نيز بايد در همين خصوصيت جستجو نمود . اکنون سي و چهار سال است که ملت بزرگ ايران در تحقق آرمانهاي انقلاب اسلامي شکوهمند خود وپيمودن فرآيند تکاملي آن، محکم و استوار ايستاده است وبراي ارتقاي نظام (مردم سالاري ديني ) خود با حفظ همه مباني و مختصات اصيل آن مي کوشد در واقع ،با نگاهي به اين دوران سخت و گامهاي پرالتهاب ،بايد گفت که تجربه ي مردم سالاري ديني در ايران ،محصول عبور عزتمندانه و افتخار آميز در چالشها وتهديدات عديده سخت که بيش از سه دهه با آنها دست وپنجه نرم مي کند، البته بايد اذعان نمود که هر کدام از آنها ،به نسبت سطح و عمقي که داشته اند آسيبهايي را به مردم و نظام وارد کردند و هزينه هايي را نيز تحميل نمودند . برخي آسيب ها دامنه محدود داشته و بعضي آثار و پيامدهاي درازمدتي برجاي گذاشتند شک و تهديدات نرم که نسبت به تهديد سخت و تنبيه سخت به خاطر بعد رواني وتاثير گذاري آن بر روح و روان و اعتقادات ديني و مذهبي مي باشد وبسيار پيچيده و خزنده است که از جمع آثار و پيامدهاي آن بي بندوباري ابتذال فرهنگي بي توجهي به آموزه هاي ديني و مذهبي مي باشد با مقدماتي از دو دهه ي پيش شروع ودر فتنه 88 به اوج خود رسيده که نتيجه آن ايجاد بلوغ سياسي خلق حماسه 9 دي شکست دشمن در پياده سازي اهداف فرهنگي خود با توجه به هزينه هايي که تاکنون نموده است مي باشد.

از ميان آسيب ها و چالشها و تهديدات سي و چند ساله گذشته فتنه 88 از حيث ماهيت ابعاد ، گسترده و عمق ،عناصر وبازيگران ،شيوه ها و ابزار ، آثار و پيامدها ،منحصر به فرد بوده است . فتنه 88 آزموني بزرگ براي ملت ايران بود که درسها و عبرت هاي زيادي را آموخت . در کنار فوايد و آثار مثبتي که به دنبال داشت ،تبعات و پيامدهاي منفي نيز به جاي گذشته و هزينه هاي بسياري را تحميل کرد .که برخي از آنها جبران ناپذير هستند . اعمال مجرمانه اي از سوي برخي عناصر که خود را متعلق به انقلاب و نظام مي پنداشتند اتفاق افتاد که در محکمه عدالت قابل بخشش نيست . باز خواني هر کدام مي تواند براي اهل بصيرت عبرت آموز باشد .

در اين گفتار ، صرفا به برخي آثار و پيامدهاي منفي فتنه در ابعاد داخلي و خارجي اشاره خواهد شد .

 

آثار و تبليغات منفي فتنه در بعد داخلي :

1- حرمت شکني و هجمه به ارزشها و باورهاي ديني

يکي از پيامدهاي فتنه 88 باز کردن فضاي هجمه به ارزشهاي ديني و ملي بود . عاشورا در فرهنگ ملي و ديني ايرانيان ،از قرامت بالايي برخوردار است . حرمت شکني عاشورا را در سال 88 ، دومين تجربه به معاند انقلاب و نظام محسوب مي شود . اولين با در آبان 59 بود که مجموعه اي از گروههاي ضد انقلاب ، ملي گرا، ملي مذهبي ها و منافقين در حمايت از بني صدر د رمقابل انقلاب و نظام ايستادند ودر روز عاشورا سوت و کف زدند . حضرت امام چند ماه بعد د رواکنش به اين حرمت شکني فرمودند : مشت اينها باز شد که اين ها از چه سنخ آزادي مي خواهند ....اينها خواستند که منافقين هم آزاد بيايند توي مردم و بعد از يک سال ديگر بسياري از جوانهاي مارا منحرف کنند . امام مظلوم ما به شهادت رسيده ، روز شهادت امام مظلوم ما پاي نطق و سخنراني يک آدمي که با آنها دوست است . کف مي زنند و سوت مي کشند و آمريکا را از ياد مي برند . خط اين بود که اصلا مرگ بر آمريکا منع شود . يک دسته الله اکبر را کنار گذاشتند سوت مي زدند و کف مي زدند آن هم در روز عاشورا خط اين بود که اين فقيه مرگ بر آمريکا منع شود . (صحيفه نور 15 ص 68،13و 4و60) در فتنه 88 نيز مجموعه عناصر وابسته به همان گروهها به کمک جريان دوم خرداد آمدند . البته چرا جريان دوم خرداد پس از حدود سه دهه ميزباني همان گروههاي حرمت شکن را براي تکرار حادثه با مختصاتي جديد و عمقي بيشتر بر عهده گرفت که به ماهيت و سابقه اين جريان بر مي گردد.

يورش عناصر و ذينعفهايي از اين جريان به باورها و ارزشهاي ديني ، ملي و عرض جامعه ، به سالهاي دوره حضور آنها در عرصه قدرت سياسي کشور بر مي گردد آنها با شعار اصلاح طلبي ، مروج سکولارسيم در کشور و نفوذ آن در بدنه اجرايي نظام شدند . در نتيجه سياستهاي فرهنگي دولت اصلاحات ،رسانه ها خصوصا جرايد و نشريات زنجيره اي بي رحمانه بر ارزشهاي اسلامي و انقلابي ملي و حتي عرضي تاختند مي گويند ارزشهاي ديني دائما در حال تغيير هستند.

اگر روزي( حضرت فاطمه )سلام الله عليها مي گفت بهترين زن کسي است که نامحرم او را نبيند .امروز کسي نمي تواند اين را   بپذيرد   (عبدالکريم سروش ، ماهنامه زنان ، دي 1378، شماره 59)

2- مظاهر ديني نماد عقب افتادگي است . (ماهنامه ي جامعه ي سالم شماره 439 اکبر گنجي

3- اعتقاد به عصمت ، دعايي معيوب و مخدوش است (نشريه ي توانا ، 23 شهريور 1377)

4- ولايت پيامبر بعد از او به کسي منتقل نشده است .(ماهنامه کيان ،بهمن 1377)

5- اباحد گري جزو لاينفک جامعه ي مدني است و اگر مي خواهيد در تشکيل جامعه ي مدني سهيم باشيد ، موسيقي بياموزيد . سازتان را نه در خلوت انس ،بلکه بر سر کوچه ها بنوازيد .(نگاه نو ،بهار 1377)

عاشوراي 88 دست کم دو پيام را بر جاي گذاشت اول اينکه جريان دين ستيزي مترصد       هر فرصتي به ارزشهاي ديني و تشکيک وتخريب باورهاي اعتقادي مردم است . دوم اينکه ، حرمت شکني عاشورا در آبان 59 در دوره ي اصلاحات تئوريزه و در ديماه 88 ، در حجم گسترده با تعرض به نمادهاي عاشورا ، هجوم به عزاداران و سوت و کف ، عملياتي گرديد. اگرچه حماسه 9 دي ، اجتماع چند ميليون مردم به خيابان ها پاسخ قاطع ملت عاشورايي به اين ستيزان فتنه جو بود اما اين موضوع را نمي توان ناديده گرفت که در واقع اقدام فتنه گران در عاشوراي 88 ،زنده نگه داشتن آن حرمت شکني و تزريق آن به افراد مريض و مستعد براي اتفاقات آينده بود .

2- ريزش نيرو هاي انقلاب و نظام .

تجربه ي سه دهه ي پس از پيروزي انقلاب نشان داد که در مقاطع مختلف ريزشهايي رخ داده است . بهترين دليل و تحليل ريزش ها ، اين سخن حکيمانه است که برخي افراد و گروهها ،انقلاب و نظام براي خود و منافع و اهداف گروه خود مي خواستند و چون انتظارشان برآورده نشد خود انزوايي اختيار کرده و از آن فاصله گرفتند . ويا در جستجوي حق خود ساخته و موهوم ، در مقابل آن ايستادند . فتنه 88 نيز اين پيامد را به دنبال داشت که بخشي از عناصر و نيروها به رغم ديدگاهها و اختلاف نظر و سليقه هاي متفاوتي که داشتند . خود را در خواست نظام مي داشتند وسابقه انقلابي و اجرايي زيادي نيز در کارنامه خود ثبت کرده بودند با موج فتنه اي که خود ايجاد کرده ويا حامي آن شدند ،فرو ريختند و اعتبار و اعتماد گذشته خود را از دست دادند . برخي که عنوان جرم بر کار آنها صادق است ،چنان بر انحراف اصرار دارند که باب بازگشت را شايد براي هميشه بر خود ببينند . پيامد ديگر فتنه 88 در ريزش نيروها ،به کساني بر مي گردد که باگذشت سه سال از ماجرا هنوز سايه ترديد را نتوانستند از خود دور کنند . برخي همچنان بر چيستي وماهيت رخدادهاي پس از انتخابات مانده اند وبه رغم همه شواهد و مدارک روشن ،آن فتنه نمي دانند .يا سران فتنه را در رفتار و پيگيري (دعاهاي خود همچنان مستحق مي پندارند .

برخي از آنها در اظهار نظرها ، خود را چنان به تجاهل مي زنند که بنظر مي رسد با عناصر و سران فتنه مشکل دارند و نمي خواهند که با ابراز نظر ،خاطر آنها را مکدر نمايند.

3- ايجاد شکاف در بين ملت

فتنه 88 به مثابه ترديد هايي که براي بسياري از خواص جامعه ايجاد کرد و شکاف و دودستگي در آنها را دامن زده در ابتدا فراخوانيهاي خود بين اقشار مختلف مردم نيز همين کار کرد را به نوعي بر جا گذاشت . لذا در اولين فراخواني غير قانوني در 25 خرداد در تهران ،شاهد حضور هواداران موسوي در ميدان انقلاب و خيابان آزادي بوديم . در پايان اين مراسم آشوبگران تعدادي اتوبوس ،بانک ،موتورسيکلت وديگر اموال عمومي مردم را به آتش کشيدند سر دادن شعارهاي ساختارشکني هجوم وحشيانه به مردم و ضرب و شتم آنها پرداختند . اين اقدامات با تخريب اموال عمومي و دولتي حمله به پايگاه نظامي بسيج ،به آتش کشيدن مسجد ،سردادن شعارهاي ساختارشکني و... ادامه پيدا کرد . به هر حال آن بخشي از مردم که به سه نامزاد بازمانده در رقابت انتخاباتي 88 راي داده بودند و در 25 خرداد به آنها پاسخ مثبت دادند برخي پشيمان شدند وبه موج مردمي و مقابله با جريان فتنه پيوستند . برخي سکوت را ترجيح دادند ودر انتظار کنار رفتن غبار فتنه وروشن تر شدن ماهيت مناقشه ،خود انزوايي پيشه کردند . نکته اي که در اينجاها هائز اهميت است ،گسترش اين دو دستگي ها به درون خانه رسوخ کرده است . اين آسيب حتي در ميان سطوح مختلف افراد در ادارات ،سازمانها و نهادها نيز قابل مشاهده بود .

يکي از کارکردها و آثار اين شکاف در بين ملت ،مخدوش کردن روحيه وحدت ملي و خراش دادن اعتماد عمومي نسبت به نظام و کار آمدي که هزينه اي که جريان فتنه از اين ناحيه تحميل کرد ،بسيار سنگين بوده و بازسازي آن کار حتي نخواهد بود اين دقيقا ناديده گرفتن وصيت عبدصالح خداوند و معمار بزرگ انقلاب است که فرمودند:بي ترديد رمز بقاي   انقلاب اسلامي همان رمز پيروزي است ،ورمز پيروزي را ملت مي داند و نسلهاي آينده در تاريخ خواهند خواند که دو رکن اصلي آن ؟ انگيزه الهي و مقصد عالي حکومت اسلامي ،و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت حکم براي همان انگيزه و مقصد (فرازي از وصيت نامه سياسي الهي امام خميني (ره).

4- تحميل هزينه هاي اقتصادي

مصباحي مقدم نماينده مجلس و يکي از چهره هاي اقتصادي کشور ،در مصاحبه اي با اشاره به ابعاد ،آثار و پيامدهاي فتنه 88 در عرصه اقتصادي کشور مي گويد: يکي از اثرات فتنه در کوتاه مدت اين بود که بازار مارا تعطيل کرد . اين فتنه عمده در تهران بود ،تعطيل بازار تهران به مدت يک هفته و حالت نگراني مردم که داشتند اين خودش يک بار رواني براي مبادلات تجاري بود . اين فتنه موقعيت سياسي جمهوري اسلامي را از آن حالت بالا و رفيعي که درمنطقه     و جهان به دولت آورده بودند افت داد. اين افت دشمنان اسلامي را جسور کرد ،به آنها اين فرصت را داد که تحريم هاي ما را تشديد کنند با اين تصور که تشديد اين تحريم ها ،فتنه اي که پديد آمد دامنگير خواهد شد . و ضربه ي کاري را به جمهوري اسلامي خواهد زد. سرمايه گذاريهاي خارجي از آن به بعد آن روند رشد را که طي مي کرد ديگر طي نکرد .

و متوقف شد .البته هنوز هم سرمايه گذاريهايي صورت مي گيرد ولي نه به شکل گذشته و آن شرايطي که ما با توجه به موضوع خوب سياسي و اقتصادي براي آنها داشتيم و اينها را بايد حاصل کارکرد اين فتنه و جريان فتنه دانست و معتقدم اگر اين فتنه نبود سرمايه گذاريهاي خارجي در پروژه ي عسلويه به صورت بسيار دامنه دار تري داشتيم . ما تهديدات آمريکا و اروپا و کانادا و امثال آن را نداشتيم. چون وقتي آنها ببينند ملت ما پشت نظام به صورت يکپارچه در عرصه مديريت کشور هستند يک چنين اقدامات نامبارکي را انجام نمي دهند.با توجه به رفتار فتنه گران وقتي ديدند گويي اين نظام بخشي از پشتوانه ي خود را از دست داده است به خود اجازه انجام اموري مانند تحريم و تهديد را دادند فتنه گران هيچ پايگاه اجتماعي نداشتند و يک دروغ بزرگ را به مردم القاء کردند .

فتنه هم عواقب سياسي داشت و هم تبعات اقتصادي که توانستيم به ياري خدا حتي به جايگاه رغيعتري هم از موضع پيشن دولت پيدا کنيم (سايت مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني جبهه متحد 8/12/1390)

5- زير سوال بردن نهادهاي قانوني با انجام اقدامات غير قانوني

يکي از نهادهايي که هدف جريان فتنه قرار گرفته باشد راي نگهبان بود براساس اصل 99 قانون اساسي مرجع قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران پيش بيني شده است شوراي نگهبان وسازوکارهاي مرتبط با آن است . زيرا روال بردن شوراي نگهبان ماهها قبل از خرداد 88 از سناريوي تشکيک در سلامت انتخابات رقم خورده است اينکه اظهارات برخي از کانديدا فضاي سالم انتخابات را به سمت ترديد سوق دادند .اينکه اگر احساس کنند رايشان جورديگر خوانده شود وتاثير گذار نيست حضورشان ضعيف مي شود. از اين حرفها همه افراد گروهها که مدعي هستند که به نظام ،انقلاب و امام (ره) وفادار هستند و احساس تعلق دارند دست کم يکبار اين سخن حکيمانه معمار بزرگ انقلاب اسلامي بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي را بخوانند که فرموده است (هشدار مي دهم که تضعيف و توهين به فقها شوراي نگهبان امري خطرناک براي کشور اسلامي است ). هميشه انحرافات به تدريج در يک رژيم وارد مي شود ودر آخر رژيمي را مساقط مي نمايد. لازم است همه به طوراکيدا     به مصالح اسلام ومسلمين توجه کنيم وبه قوانين ،هرچند مخالف نظر و سليقه شخصي مان باشد احترام بگذاريم .(صحيفه نور ج 17 ص 431)

6- ساختار شکني و القاتشويق و ترديدهاي ذهني.

ايجاد تشويش وترديد نسبت به آرمانهاي اصيل انقلاب به کار بردن شعارهاي ساختار شکن .تدريس براي ازبين بردن مرزها و حرمت ها و عبور از خط قرمزها بود (شعار غزه نه لبنان)در واقع مخالف سريح با ميثاق ملي و اصول مسلم آن بوده است .دعوت مسلمانان و مستضعفان به خيزش وقيام عليه نظام سلطه و مستکبران ،يکي از راهبردهاي حضرت امام (ره ) بود که تحت عنوان صدور انقلاب اسلامي چه در زمان حيات مبارک ايشان وچه در دوره زعامت رهبر فرزانه انقلاب اسلامي همواره دنبال شد نهضت بيداري اسلامي در منطقه وروند معنويت گرايي در جهان اکنون خودش را مديون امام ورهبري وملت انقلابي ايران مي داند . (شعار نه غزه نه لبنان ) مخدوش کردن اين منطق و خط مشي و آثار و دستاوردهاي آن بود . اين ساختاري شکنها جمهوريت را نيز نشانه رفت ودر واقع يکي وجوه بارز پيامد فتنه 88 تشکيک در جمهوريت نظام     وزير سوال بردن ساختار انتخابات کشور بود که با تدبير امام وبصيرت ملت انقلابي جمهوري يک نظام در عالي ترين شکل آن ترسيم شد ودر طول سه دهه وحتي در شرايط جنگ و موشک باران شهرهاي انتخابات به عنوان بسته مردم سالاري ديني و حفظ جمهوريت نظام همواره به موقع وبا القاي بالا برگزار گرديد.

 

آثار وتبعات فتنه در بعد خارجي :

1- تغيير رفتار و ادبيات آمريکا و غرب در قبال ايران

با روي کار آمدن دولت نهم ،برخي عناصر جوهري مکتب سياسي ومشي اصولگرايانه مهار انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) در ادبيات و سياستهاي دولت در مواجهه با آمريکا و غرب ،احيا گرديد که شاهد تغييراتي در ادبيات غرب در مقابل ايران باشيم.

شعار او با ما در تبليغات انتخاباتي (تغيير ) بود او در موضوع ايران بدون و پيش شرط تاکيد داشت . براندازي نظام همواره راهبرد اصلي آمريکا عليه جمهوري اسلامي ايران بوده است اما ناکامي هاي پي در پي اين کشور را وارد نمود که راهبرد تعديل و تغيير رفتار را ترجيح دهد . اين در حالي است که فتنه 88 باعث شد تا آمريکا تصور کند فرصت براي بازگشت به راهبرد اصلي و احيانا تحقق آن فرارسيده است لذا با آغاز اردوکشي هاي خياباني و آشوب هاي پس از انتخابات در تهران ،به حمايت صريح از آن پرداختند . اوباما پس از چند روز از انتخابات رياست جمهور گفت . من درباره ي وقايع ايران نمي توانم سکوت کنم عميق نگران اين خشونت ها هستم . هيچ راهي براي تائيد صحت انتخابات ايران وجود ندارد را جهان بدون در نظر گرفتن نتيجه انتخابات نظاره گر وقايع ايران است واز مشارکت مردمي الهام گرفته است. ما ديپلماسي سرساخته اي را در قبال ايران دنبال خواهيم کرد. که مردم در حماسه دي و حضور آنها در صحنه جواب دندان شکني به آمريکا و وديگر مخالفان داده اند.

2- افزايش فشار وتشديد تحريم ها

حد به تحريم از همان سالهاي نخست پس از پيروزي انقلاب اسلامي ودر دوران جنگ تحميلي تاکنون عليه جمهوري اسلامي ايران بکار گرفته شد گاهي به عنوان يک   تکميلي وگاهي به عنوان يک راهبرد ترجيحي اعمال گرديد. تحريم هاي متعددي که يا در قالب قطعنامه هاي صادره از سوي شوراي امنيت ويا به طور يک جانبه از سوي آمريکا و کشورهاي اروپايي عليه ايران وضع شده است . اما راهبرد تحريم و فشار در سالهاي پس از فتنه 88 روند فزاينده تري يافت.

در واقع فتنه 88 اين توهين را در ميان دست اندرکاران و مقامات عربي ايجاد گرديد که با فشارهاي بيشتر مي توانند با تقويت فتنه اي کار نظام جمهوري اسلامي ايران را تمام کنند.

3- باج خواهي در پرونده ي هسته اي ايران

فعاليت هاي صلح آميز هسته اي ايران که يکي از پرچالش ترين موضوعات دو دهه اخير در روابط بين ايران و غرب محسوب مي شود ،روند پر افت وخيزي تاکنون طي کرده است .

غرب با محوريت آمريکا هر اقدامي که مي توانست تاکنون انجام داد تا جلوي روند پيشرفت فعاليت هاي هسته اي ايران را بگيرد به بهانه ي از وم رالتي آزمايي، اعتماد سازي وشفاف سازي از همه نفوذشان در شوراي حکام بين المللي آژانس انرژي اتمي و شوراي امنيت سازمان ملل بهره جستند ودر هر مرحله پر دامنه و ابعاد فشارها والزامات افزودند.

4- افزايش اميد دشمن به ثبات سازي سياسي و براندازي در ايران

بي ثباتي سازمان جمهوري اسلامي ايران يکي از اهداف جنگ نرم دشمن عليه ايران بوده است فتنه 88 زماني رخ داد . که جمهوري اسلامي ايران در دو طرف مرزهاي خود شاهد ياغي گري و لشکرکشي هاي بي سابقه آمريکا و هم پيمانانش در ناتو و رژيم وابسته به آن در منطقه خاورميانه بود يکي از پيامدهاي فتنه 88 اين بود که آمريکا و غرب را به اين باور رسانديد اگر راهکار ايجاد و تقويت گروهک هاي تروريستي توانست راهبرد بي ثبات سازي را در ايران عملياتي کند . جريان فتنه ارزش سرمايه گذاري دارد و اين ظرفيت را خواهد داشت که بي ثبات سازي را فراتر از راهبرد تغيير رفتار بلکه در واقع تغيير نظام دنبال کنند .

5- ايجاد نگراني در حاميان و وفاداران به انقلاب اسلامي و نظام .

جمهوري اسلامي ايران براساس معمار حضرت امام (ره ) و مهندس رهبر معظم انقلاب در طول سه دهه به عنوان کانون عدالت طورهي و استکبار ستيزي شناخته شد ايران به عنوان ام القراي جهان اسلام براساس مکتب سياسي امام و رهبري و اصول قانون اساسي الهام بخش همه حرکتهاي رهايي بخش و نهضت هاي اسلامي بوده واز آنها به شيوه هاي ممکن حمايت نموده است . فتنه 88 در زماني رخ داده است که جريان مقاومت در منطقه و به طور مشخص حزب الله لبنان و گروههاي جهاني فلسطين در خط مقدم اين جريان پيروزي در دو جنگ 33 روزه خيابان و 22 روزه غزه به جشن و شادي نشسته بودند.

آنها با حمايت هاي ايران توانسته بودند رژيم صهيونيستي را به شکست و عقب نشيني وادار کردند . موضوع ديگر ،موج بيداري اسلامي منطقه بود که با الهام از تدايي امام و رهبري در آستانه حذف ديکتاتوري هاي وابسته آمريکا و تشکيل دولت هاي اسلامي با الگوي ايران قرار داشت.

در شرايطي که همه چيز خوب پيش مي رفت ايران با جريان فتنه به صحنه آشوب و اغتشاش تبديل شد پيامد فتنه 88 براي جريان مقاومت و موج بيداري اسلامي از دو منظر مهم بود يکي با نگراني آنها از اينکه ايران ام تواي جهان اسلام و بيداري اسلام درگير جنگ نرم تمام عياري از سوي نظام سلطه و بازيگران داخلي شده بود. فرافکني رسانه هاي استکباري نيز بر دامنه اين نگراني افزود. دوم افتخار ايران اسلامي و الهام بخش آن مردم سالاري ديني بود تلاش جنبش هاي اسلامي منطقه براي سرنگومي ديکتاتورهاي حاکم و جايگزين الگوي مردم سالاري در کشور خود بوده است اما انتخابات رياست جمهوري که بستري براي تحقق و تثبيت مردم سالاري ديني به شمار مي رود از سويي جريان فتنه به چالش کشيده شد . اين واقعيت را نمي توان انکار کرد در حالي که برخي خواستن در داخل کشور تحت تاثير سناريوها و تشکل هاي جريان فتنه قرار گرفتند و به آنها پيوستند وبرخي نيز با تحليل هاي وارونه و دولت   دروغ هاي سران فتنه و يا با سکوت معني دار عملا بر ترديدها دامن زد و قضا را براي عمق بخشي فتنه مساعد کردند.

 

سوال- حادثه عاشوراي 88 چگونه رخ داده و چه نقشي در به وجود آوردن يوم الله 9 دي بر چيدن بساط فتنه داشته است ؟

تا پيش از ماجراي عاشوراي 88 مقابله فتنه گران با دين و مباني آن باور گران نبود چرا که تعداد ما توجهي از سران فتنه را روحانيان تشکيل مي دادند که سابقه اي هم در انقلاب داشتند و بعضي هم به بيت حضرت امام انتساب و يا آمد و رفت داشتند که تميز قائل شدن ميان سابقه و وضع فعلي اين ها براي متدئيين حد دشوار بود در اين ميان يک حادثه ويژه نياز بود تا فضا شفاف شود و غبار ترديد کنار رود تا اينکه در روز 16 آذر 88 تصوير امام پاره وبه آن بزرگوار جسارت شده بود متدئنين نگران شده بودند ولي نوعا آن را بي ارتبتط با سران فتنه ارزيابي کردند تا اينکه روز عاشورا فرارسيد و جريان فتنه تصميم گرفت از غيبت مردم در خيابان انقلاب تهران به دليل حضور   مومنين در حسينيه ها مساجد استفاده نمايند.

تصويري بحراني از انقلاب و نظام به خارج ارائه نمايد.

در اين ميان سران فتنه هواداران خود را به تجمع در خيابان انقلاب دعوت کردند و رسانه هاي غربي بخصوص بي بي سي انگليس تلاش گسترده اي براي شکل دهي اين تجمع دنبال کردند به هر ترتيبي جمعيتي 5000 نفري در روز عاشورا به خيابان انقلاب آمدند وبنابراين آنچه خبري از تجمع و تظاهرات مسالمت آميز بود .

سه روز پس از حوادث روز عاشورا 88 با فراخوان شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي حداقل چهار ميليون نفر از مردم تهران در عصر يک روز تعطيل 9 دي به خيابان آمدند و مشابه اين تجمع در اين روز با يکي دو روز پس از آن در اکثر شهرهاي ايران برگزار شد و طومار فتنه گران در هم پيچيده بدون ترديد بروز اين خط بزرگ سران فتنه داخلي و خارجي پرده برداري از ماهيت فتنه اي شد حدود 8 ماه کشورا به شدت در گير کرده بود به راحتي امکان پذير نبوداما خط خون امام حسين (ع) بار ديگر اردوگاه يزيديان و امويان و پيروان آنان را برملاء کرد .

- پيغام خصوصي مقام معظم رهبري به صحنه گران فتنه

من روز اول اين پيغام را دادم به همين حضراتي که صحنه گردان اين قضايا ...هستند گفتم اين شما داريد شروع مي کنيد اما نمي توانيد تا آخر کنترل کنيد مي آيند ديگران سوء استفاده مي کنند حالا ديديد آمديد سوء استفاده کردند مرگ بر اسرائيل را خط زدند ،مرگ بر آمريکا را خط زدند ،...آني وارد عرصه سياست مي شود با يد مثل يک شطرنج باز ماهر هر حرکتي را مي کند سه تا چهار حرکت بعد از او را هميشه پيش بيني مي کند . مقام معظم رهبري 6/8/1388

مقام معظم رهبري در ديداري با اعضاي مجلس خبرگان ،با اشاره به اين موضوع تاکيد کردند

ما هيچ کس را از نظام بيرون نمي کنيم اما کساني هستند که خودشان را از نظام خارج مي کنند و صلاحيت حضور در چاچوب نظام اسلامي را از دست مي دهند که از دست داده اند . مقام معظم رهبري (6/12/1388)

- مقام معظم رهبري

هر کس امروز جامعه را به سمت اغتشاش و ناامني سوق بدهد از نظر عامه مردم ايران انسان منفوري است هرکه مي خواهد باشد ....... به هم زدن امنيت يک ملت بزرگترين گناهي است که ممکن است کسي مرتکب شود.

سوال چرا مقام معظم رهبري در مقابل سران فتنه اين همه صبر مي کند ؟

بطور کلي مي توان گفت :عدم د محاکمه و رسيدگي قضايي برخي از سران فتنه يا عوامل جريانات پس از انتخابات نه از روي مسامحه بر سر حقوق مردم ،بلکه بخاطر حفظ منافع مردم و مصلحت نظام بوده و تلاش بر حل معقول آن مي باشد در عين حال کسي که اين مهم مي تواند در درازمدت و فرا رسيدن شرايط لازم قابل طرح و پيگيرد قانوني باشد .در پايان توجه شما را به بخشي از بيانات مقام معظم رهبري جلب مي نماييم .که در بيانات خويش در ديدار مردم قوم با تاکيد بر لزوم بيداري و حضور هميشه در صحنه آحاد جامعه مي فرمايد

يک نکته را هم به جوانان خودم ،فرزندان بسيجي از زن و مرد عرض بکنم جوانان از اطراف واکناف کشور.از آنچه تهتک بيگانه از ايمان ديني به گوششان مي خورديا با چشمشان مي بينند عصباني هستند وقتي مي بينند روز عاشورا را چگونه يک عده اي حرمت عاشورا را هتک مي کنند حرمت امام حسين را هتک مي کنند حرمت عزاداران حسيني را هتک مي کنند دلهاشان به لرزه مي آيد سينه هاشان پر مي شود از درد و خشم ،البته خوب ،هم طبيعي هست هم حق داريد ولي جوانان عزيز مراقب باشيد که هر کاري بي رويه کمک به دشمن است .

من بر حذر مي دارم جوانهاي عزيز را فرزندان عزيز انقلابي خودم را از اينکه يک حرکت خودسرانه انجام دهند ،نه، همه چيز به روال قانون (بيان رهبر انقلاب در ديدار مردم قم در سالگرد قيام 9 دي ،19/10/1388)لوح فشرده پرسمان ،اداره مشاوره ،نهاد رهبري کد 21/100132046)

نتيجه

آنچه بيان گرديد برخي از پيامدهاي منفي فتنه 88 بود همانطور که اشاره گرديد در بررسي شرايط و روند تحولات کنوني آثار فتنه چه در محيط داخلي چه در محيط خارجي کاملا قابل شناسايي است . اين موضوع که فتنه 88 راز حيث کارکردها و پيامدهايش خاتمه يافته تلقي کنيم بنظر ساده لوحانه بازخواني تهديدات فتنه هاي کم شدت و پر شدت طي سي و چهار ساله اخير در ايران بر ضرورت و هوشياري و واقع بيني در اين زمينه تاکيد دارد . تضمين وجود ندارد که عناصر و بازيگران فتنه هاي گذشته با مختصات و آرايشي جديد در آينده بازگشت نکنند همانگونه که فتنه 88 آرايشي از ضد انقلابيون دهه اول ،ملي گراها، ملي مذهبي ها ، منافقين قديم و جديد و بخش افراطيون توهم زدگان و ساده لوحان جناح دوم خرداد را در خود داشت . با اين حال به نظر مي رسد تنها راه در امان ماندن از فتنه ها يا کاهش هزينه ها و آسيبها ،هوشيار،بصيرت نافذ انقلابي و عبرت آموزي از رويدادهاي گذشته است چنانچه امام خامنه اي (مدطله ) در اواخر خردادي 1389 در تحليل فتنه فرموده بودند که اگر قبول داريم که جبهه ي دشمن براي کشور و انقلاب ما برنامه ريزي بلند مدت دارد پس ماهم بايد برنامه ريزي بلندمدت داشته باشيم ...... همين حوادثي هم که گاهي مي بينيد در کشور اتفاق مي افتد که دولت بيگانه در آن نمايان است چيزهاي دقيقا به وجود آمده نيست ، خلق الساعه نيست، اينها هم برنامه هاي ميان مدت و بلند مدت بوده است .

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس