کد مطلب: 77205
تصويربرداري آلمانيها از سکوهاي موشکي سپاه/ بيخبري وزرا از ساخت لانچرها
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 695
به گزارش سلام لردگان، اشاره: همه کم و بيش با نقش سردار شهيد حسن طهراني مقدم در ايجاد و ارتقاي توان موشکي سپاه پاسداران آشنا هستند. اما آنچه شايد در مورد اين شهيد بزرگوار قدري مغفول مانده، نقش وي در حوزه طراحي و ساخت سکوهاي پرتاب اين موشکهاست.
پدر موشکي ايران، سالها قبل با کمک تعداد معدودي از همرزمان خود توانست براي اولين بار اين لانچرهاي پرتاب موشک را علي رغم تحريمهاي شديد و همه جانبه خصوصا در حوزه نظامي، به توليد برساند؛ لانچرهايي که امروز از بهروزترين فناوريهاي مدرن دنيا براي شليک انواع موشکهاي کروز و بالستيک برخوردارند.
در همين راستا، خبرگزاري فارس به تشريح ناگفتههايي از اين مجاهدت خاموش سرداران موشکي سپاه به نقل از يکي از دوستان و همرزمان شهيد حسن طهراني مقدم پرداخته که مي توانيد متن آن را در زير بخوانيد.
*****
يک روز در اوايل ورود موشکها به ايران، همراه شهيد مقدم به سيلوهايي رفتيم که سکوهاي پرتاب موشکي در آنجا قرار داشت و ما با شرايط خاصي شبانه وارد آن محوطه شديم.
در آنجا شهيد طهرانيمقدم از من سوال کرد به نظر شما آيا ما قادر به ساخت اين سکوها هستيم؟ من گفتم با خواست و ياري خداوند ما ميتوانيم.
بعد از آن شب بود که با سردار طهرانيمقدم شروع به طراحي و ساخت اين سکوها کرديم ولي در ابتدا بايد خودرو را از برخي کشورها مانند فرانسه، آلمان يا هر کشوري که حاضر به فروش اين تجهيزات به ما باشد، ميخريديم و لذا به همراه شهيد مقدم به چندين کشور سفر کرديم ولي در نهايت هيچ کشوري حاضر به فروش اين ماشينآلات به ما نشد و ما با دست خالي به کشور بازگشتيم.
شهيد مقدم خيلي بابت اين مسئله ناراحت بود، ولي باز اميد خود را از دست نداد و دنبال راه حل براي اين مسئله رفت.
من به ايشان گفتم جايي را ميشناسم که اين قطعات ماشينها را که بلااستفاده شدهاند در آنجا نگهداري ميکنند، ما ميتوانيم از آنها استفاده کنيم.
ابتدا بايد موتور خريداري کرده و از اين قطعات براي ارتقا آن استفاده کنيم و به اين ترتيب ماشين حامل سکوي پرتاب موشک را آماده کنيم.

شهيد طهرانيمقدم در جهت توسعه موشکي و توپخانهاي ديد بسيار وسيعي داشت، به اين شکل که هرگاه ما پروژهاي را در دست داشتيم ايشان هيچگاه به ديد يک پروژه کوچک آن را در نظر نميگرفت و بسيار گستردهتر از حد معمول فکر ميکرد و دراز مدتتر؛ يعني اينکه ما براي هر پروژه بايد برنامهريزي ميکرديم و مدير نهايي هم سردار طهرانيمقدم بود و مدير تأمين منابع هم باز خود ايشان بود و در نهايت تعيين کننده و مصرف کننده اينها نيز خودش بود.
ميتوان اينطور بيان کرد که او نقشي کليدي و محوري در تمامي مراحل داشت و چنين شخصي که تا اين حد نقش کليدي دارد بايد بسيار بلند فکر کند، پيشبينيهاي بسيار دراز مدتي را در نظر داشته باشد و اگر محدود فکر کند در زمان جا ميماند و به واقع شهيد طهرانيمقدم به اين شکل بود و سعي ميکرد پروژهها را در حداقل زمان به انجام برساند، ولي براي آيندهي هر پروژه، برنامهريزيهاي بسيار مشخص و طولاني مدت داشت.
مثلا ما در عرض يکسال، در نهايت محروميت منابع، موفق به ساخت سکوهاي موشکي شديم و خود شهيد مقدم مديريت، نظارت و برنامهريزي تمام وقت داشت.
کار آمادهسازي سکوي موشکي با حداقل امکانات و در آن زمان کم، واقعا کار عظيمي بود که تيم ما با مديريت و تلاش و تخصص اين شهيد بزرگوار انجام داد.
در ابتدا همانطور که گفتم، قرار بر اين بود که ما اينها را از خارج از کشور وارد کنيم، ولي از آنجا که کشورها درخواست ما را رد کردند، ما با تلاش خود موفق به توليد اين ماشينآلات شديم و اين موضوع براي هيچکس قابل باور نبود.

اولين موتور را شهيد صنيع خاني براي ما تهيه کرد (خريد).
به حمد و ياري خداوند، ما در عرض يکسال خودرو را ساختيم.
اولين خودرو با عرض 3 و طول 14 متر توليد شد و اولين جايي که ما اين خودرو را برديم، حرم مطهر امام راحل(ره) بود و پس از آن يک نمايشگاه بينالمللي که ما در آن شرکت کرديم.
در آنجا بسياري از کشورها شرکت داشتند و اکثرا براي بازديد به غرفه ما ميآمدند.
حتي چند نفر از متخصصين آلماني از اين خودرو عکس گرفتند.
دقيقا روبروي غرفه ما، غرفه آلمانيها بود که ما توجه ميشديم آنها از پشت شيشه دائما به اين ماشين نگاه ميکنند و عکس ميگرفتند و بهواقع توليد اين خودرو در داخل ايران براي همگان غير قابل باور بود، آن هم با کمترين امکانات و تحريمي که ما در آن قرار داشتيم.
حتي براي مسئولين داخلي خودمان هم بسيار شگفتانگيز بود و تمامي اينها با تلاش تيم متخصص و دانش فني و مديريت شهيد طهراني مقدم و کمک خداوند به سرانجام رسيد.


ما اين خودرو را نزديک به 300 الي 400 ساعت تست کرديم؛ آنهم در تمامي شرايط خاص و سخت و بحمدالله در تمامي اين آزمايشات موفق بود و بدين ترتيب اولين سکوي پرتاب موشکهاي اسکادB بود که ساخته شد و بعدها ما اين را تغيير داديم براي موشکهاي مازاد و موشکهاي سوخت جامد که ما نداشتيم و هيچ کشوري هم آن را به ما نميداد.
لذا مجددا طبق دستور شهيد طهرانيمقدم و تخصص ايشان شروع به ساخت سکوي پرتاب موشکهاي سوخت جامد هم کرديم و بعد از آن پروژهاي ديگر انجام داديم و در آنجا بود که ايمان من به مديريت تمام عيار شهيد طهرانيمقدم مصممتر شد، زيرا تمام کارهايي که ما توفيق انجامشان را پيدا کرديم، براي همگان غيرقابل تصور بود.
جالب است بدانيد که هيچکس از اين عمليات ما باخبر نبود حتي وزراي ما هم از اين آزمايشات کاملا بيخبر بودند و ما در سکوت و گمنامي کامل اين عمليات را با محدوديتهاي کامل و شرايط خاص پيش ميبرديم.
پس از آن بود که ما متوجه شديم که تمامي اين عمليات براي ما قابل انجام است و خدا را شکر، کاري نيست که از عهده متخصصين ما بر نيايد، البته با مديريت و تخصص والاي سردار طهرانيمقدم.
بعد از آن ما يک جهاد خودکفايي داشتيم براي تجهيز وسايل و امکانات که به ياري خداوند موفق شديم و روز به روز قويتر و امکانات بيشتر داشتهايم.

گروهي از متخصصين مستقيما بر روي ساخت موشکها تحقيقات انجام ميدادند و سردار بر روي عمليات آنها نيز نظارت و حمايت ميکرد، يعني ساخت سکوها و تجهيزات زميني به طور مستقيم تحت مديريت و تخصص کامل ايشان بود.
در آن زمان ايشان فوق تخصص خود را در زمينه متالوژي اخذ کرده بود و در آن زمينه در کشور حرف اول را ميزد و مجري کامل تمامي امور سکوسازي بود. ساخت موشکها تحت حمايت سردار انجام ميشد و او مسلما هر نوع کمک يا امکاناتي که ميتوانست، براي آن گروه فراهم ميکرد.
مديريت سردار مقدم، مديريتي دوستانه، با اخلاق و با کارآمدي بسيار بالا بود. يک خاطره مربوط به زماني است که ما از شيخ حسين انصاريان پول دريافت کرديم براي ساخت کاتيوشاها و واقعاً آن مبلغي که ما دريافت کرديم بسيار کم و ناچيز بود.
يکي از کارهايي که سردار مقدم انجام داد اين بود که از حقوق خود براي اين پروژه استفاده ميکرد و به اين صورت ايشان به کارشان عشق ميورزيدند و اين، يک کار دلي بود و از هيچکس به جز ايشان تا به امروز من چنين حرکتي را نديدم و اين حرکت ايشان هميشه براي من سرمشق خواهد بود.
يکي ديگر از نکات اخلاقي و مديريتي ايشان اين بود که هميشه به خداوند توکل داشت و همين شايد بزرگترين عامل موفقيت سردار طهرانيمقدم محسوب ميشد و عدم نااميدي ايشان در شکستهايمان از جمله ديگر عوامل موفقيت حاجحسن بود.
انتهاي پيام/