به گزارش سلام لردگان، متن يادداشت محمدکاظم انبارلويي با عنوان«مقاومت 10ساله جواب داد» در زير ميآيد.
10 سال مقاومت ملت ايران در برابر زورگويان و زيادهخواهان جهان، جواب داد. شعار "انرژي هستهاي حق مسلم ماست" يک شعار ملي بود و هيچيک از جريانها و گروههاي سياسي درباره آن مناقشه نداشت و در استيفاي حقوق ملت دراينباره يک اجماع ملي وجود داشت.
20 آبان ماه سال جاري که تيم مذاکره کننده از ژنو برگشتند در مصاحبه با ايرنا گفتم: "سربازان ايران اسلامي با دست پر از ژنو برگشتند." حال آنکه ظاهر مذاکرات اين بود که مذاکرات دستاوردي نداشت. اما عصبانيت نتانياهو از نتايج و جيغ و داد وزير خارجه فرانسه و خرابکاري نمايندگان آنها در مذاکرات 1+5 نشان ميداد اتفاق مهمي دارد ميافتد.
حمايت مقام معظم رهبري از تيم مذاکره کننده و اين تعبير مهم که آنها از بچههاي انقلاب هستند، اين اطمينان را در ملت به وجود آورد که آنها در چارچوب سياستها و راهبردهاي جمهوري اسلامي عمل خواهند کرد و به امانتي که ملت به آنها سپرده خيانت نکردهاند.
صبح ديروز که خبرگزاريها توافق ايران با 1+5 را با حفظ حقوق ملت ايران واتاب دادند، معلوم شد که تيم مذاکره کننده، هم دستشان در مذاکرات پر بوده و هم با دست پر بازگشتهاند.
ظريف در اولين مواجهه با خبرنگاران، خطوط کلي توافق را اينطور توصيف کرد:
1 ــ هيچيک از مراکز غنيسازي ايران تعطيل نميشود.
2 ــ هيچ مادهاي از کشور خارج نميشود.
3 ــ حق غنيسازي اورانيوم از سوي 1+5 به رسميت شناخته شد.
4 ــ هيچ تحريمي اضافه نميشود و تحريمهاي موجود رو به کاهش ميرود.
5 ــ هرگونه بدقولي و نقض عهد، بازگشت به نقطه صفر است.
6 ــ در گام اول قرار است تحريم طلا، پتروشيمي، فلزات گرانبها و همچنين خودرو برداشته شود.
جمع جبري نتايج را ميشود در زير فهرست کرد:
1 ــ براي اولين بار طرف گفتوگو مجبور به دادن امتياز شد. اگر چيزي داده شد، چيزي هم گرفته شده است. شرارت و ادامه خصومت غربيها در قالب تهديدها و تحريمها متوقف شده است و اين دستاورد کمي نيست.
2 ــ پذيرش حق غنيسازي براي دولت ايران پايه حقوقي تمام قطعنامههاي صادره از سوي شوراي امنيت سازمان ملل و تحريمهاي يکجانبه را زير سؤال ميبرد. چون در تمامي اين قطعنامههاي ظالمانه آمده است ايران حق غنيسازي ندارد و بايد همه فعاليتهاي خود را در اين مورد متوقف کرده تأسيسات هستهاي خود را تعطيل نمايد.
حال آنکه ايران عضو انپيتي است و طبق ماده 4 انپيتي اين حق براي همه کشورهاي عضو به رسميت شناخته شده است. اما 1+5 با قلدري اعلام ميکردند: اين ما هستيم که ميگوييم چهکسي حق غنيسازي دارد يا ندارد.
بيانات قاطعانه مقام معظم رهبري در هفته گذشته در ديدار با فرماندهان نظامي بسيج و نيز راهپيمايي عظيم يومالله 13 آبان، آب پاکي را روي دست دشمنان اسلام و نظام ريخت و به آنها فهماند که ملت ايران از حق غنيسازي و برخورداري از انرژي صلحآميز هستهاي ذرهاي کوتاه نخواهد آمد. تلاش دولتهاي پيشين در تکميل چرخه سوخت و ورود به باشگاه هستهاي جهان قابل تقدير است. توافق نشان ميدهد ما در باشگاه همچنان حضور خواهيم داشت و جزو 11 کشور برجسته جهان در بهرهمندي از مواهب فناوريهاي هستهاي خواهيم بود.
3 ــ بياعتمادي دولت و ملت ايران به 1+5 همچنان باقي خواهد ماند. چون يک بار هم در سال 82 چنين توافقهايي داشتيم اما آنها به اقدامات صادقانه ايران وقعي ننهادند و به تعهدات خود عمل نکردند. آمريکا هم که کينه شتري با ملت ايران دارد، يک بار سابقه زدن زير تعهدات خود را دارد. در اوايل انقلاب که آزادي گروگانها منجر به امضاي قرارداد الجزاير و عادي شدن روابط و مناسبات ايران و آمريکا شد، آمريکاييها به هيچيک از تعهدات خود عمل نکردند و به نبرد سخت و نرم با ايران ادامه دادند و بهقول خودشان از آن زمان تاکنون در يک "نبرد غيررسمي" با ايران به سر ميبرند. پس هر زمان امکان به هم زدن توافقات و زدن زير ميز مذاکرات وجود دارد. خوشبختانه پيشبينيهاي لازم شده است و ما چيزي را از دست نميدهيم و بهقول آقاي ظريف اگر در اين شرايط قرار گيريم؛ "انتخابهاي ديگر در اختيار داريم".
توافق نشان ميدهد غربيها به اين نتيجه رسيده بودند که تحريمها فعاليتهاي هستهاي ايران را متوقف نکرده بود. لذا افزايش سانتريفيوژها را به بيش از اين مقدار که هست، يک کابوس براي خود ميدانستند. لذا مجبور به تن دادن به توافقات بودند. ملت و دولت ما بايد هوشمندانه نسبت به نيات طرف مقابل برخورد کند. هرلحظه انتظار بدعهدي و نقض عهد وجود دارد.
4 ــ توقف خصومت ظاهري دشمن با تدبير ديپلماتيک جمهوري اسلامي نبايد ما را از خصومت پنهان و باطني آنها غافل کنند. ضمن آنکه، مشکلات اقتصادي کشور به قوت خود باقي است. نبايد سطح انتظارات را بالا برد و از دولت توقع داشته باشيم در رفع گرانيها و نگرانيها و بيکاري و تورم معجزه کند.
دولت بايد در مديريت مشکلات داخلي با تدبير عمل کند و به مردم اميد رهگشايي و برونرفت از مشکلات را نويد بدهد.
بسياري از مشکلات کشور ناشي از بيتدبيري و نيز ناآگاهي نسبت به راهحلهاي دقيق کارشناسي، علمي و همچنين غفلت از ظرفيتهاي عظيم ناشناخته ملت در حل اين نارساييهاست.
لذا همبستگي ملي، اتحاد و همدلي دولت و ملت، بسيار مهم است. چهار سال پيش وقتي انتخابات رياست جمهوري با مشارکت 85 درصدي برگزار شد و رئيس جمهور با دوسوم آرا دوباره به مسند رياست جمهوري تکيه زد، کشور در اوج اقتدار و امنيت ملي بود. اما عدهاي پرچم ذلت و خيانت را بر پا کردند و با طرح دروغ تقلب در انتخابات، بزرگترين ضربه را به اقتدار ملي زدند و کشور را 8 ماه دچار آشوب کردند. منطق آنها اين بود: "ديگي که براي ما نجوشد نميخواهيم براي هيچکس بجوشد"، به همين دليل حرکت آنها مورد استقبال سران رژيم صهيونيستي و دولتهاي متجاوز غربي بهويژه آمريکا و انگليس قرار گرفت و خيلي زود تحت الحمايه آنها قرار گرفتند. آنها فرصتهاي پيشرفت را از کشور گرفتند و بهمدد قدرتهاي جهاني شتافتند تا تهديدها و تحريمها را تشديد کنند. امروز که عقلانيت سياسي بر کشور حاکم است دولت آقاي روحاني مورد تأييد همه جناحها و گروهها قرار دارد و اين همبستگي متضمن اقتدار ملي است، به همين دليل دشمن در برابر اتحاد ملت زانو زده است. اين نعمت الهي را که با تدبير مقام معظم رهبري و تلاشهاي دولت به دست آمده، بايد قدردان باشيم و خداوند را بهخاطر لطف بيکرانش شکر گوييم.
همين مقدار که نتانياهو توافق ژنو را بد توصيف کرده و گفته: "ايران هرچه ميخواست در اين مذاکرات به دست آورد" نشان ميدهد دستاوردهاي ژنو3 مثبت و قابل تقدير است.
انتهاي پيام/*
منبع : خبرگزاري تسنيم