به گزارش سلام لردگان، سيد حسن قاضي زاده هاشمي در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس گفت: آنچه در مورد حادثه تنگي نفس و افزايش مراجعات مردم به مراکز درماني بعد از بارش باران در اهواز طي روزهاي گذشته ميدانيم همان است که مسئولان دانشگاه علوم پزشکي اهواز اعلام کردهاند و در رسانهها نيز منتشر شده است.
وي گفت: هنوز عامل و آلاينده اصلي که موجب اين پديده شده است، مشخص نشده است اما ظاهراً ساکن بودن هوا و آلاينده هاي موجود در فضا و ترکيب شدن آن با باران اين مشکل را ايجاد کرده است.
وزير بهداشت افزود: به نظر ميرسد، الهام گرفتن از اتفاقي که 60 سال پيش در انگليس مشابه اين حادثه رخ داد باعث شد که اين پديده به باران اسيدي معروف شود ولي اين عناوين چيزهايي نيست که به راحتي بتوانيم از نظر علمي آن را ثابت کنيم و سريع درباره آن نتيجه گيري کنيم.
هاشمي گفت: مسئولان سازمان محيط زيست، دارند روي اين مسئله مطالعه مي کنند، مسئولان دانشگاه علوم پزشکي اهواز نيز علاوه بر درمان بيماران و مراجعه کنندگان در زمينه تشخيص علت و عامل اين پديده با سازمان محيط زيست همکاري دارند اما هنوز علت آن مشخص نشده است.
وي افزود: اينکه برخي بدون داشتن اطلاعات کافي، ظن و گمانهايي مبني بر نقش داشتن عوامل خارجي در بروز اين پديده اظهار ميکنند هميشه وجود دارد، از زماني که من بچه بودم نيز اين نوع شايعات را شنيدهام. چنين شايعات و حرفهايي در آينده هم وجود خواهد داشت و تمامي ندارد، هر کس شايد حق دارد حدس و گمان داشته باشد ولي واقعيت اين نيست.
وزير بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت علاوه بر درمان آسيب ديدگان در تشخيص عوامل اين پديده نيز فعال است ولي واقعيت اين است که تشخيص علت اين پديده کاري طولاني و زمان بر است؛ در حالي که درمان بيماري يک کار علامتي است و افرادي بعد از مراجعه به صورت سرپايي درمان ميشوند يا ممکن است بستري و بعد از چند روز مرخص شوند.
انتهاي پيام/