به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، پايگاه اينترنتي «نيوز»، دولت «باراک اوباما» رئيسجمهور آمريکا از کنگره درخواست کرده است که تصويب تحريمهاي جديد عليه ايران را به حالت تعويق درآورد زيرا توقف در اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران به مذاکرهکنندگان در گفتوگوهايي که در اين روزها در خصوص برنامه هستهاي ايران صورت ميگيرد انعطافپذيري بيشتري ميدهد.
در حاليکه برخي از مقامات آمريکايي بر اين باورند که تحريمهاي سخت و شديد بود که ايران را در وهله اول به ميز مذاکرات آورد اما کاخ سفيد و وزارت خارجه آمريکا روز جمعه اعلام کردند که دولت اوباما از قانونگذاران کنگره ميخواهد تا فرصت دهند مذاکرات (درباره ايران) پتانسيل و کشش لازم را به دست آورد و تصويب تحريمهاي جديد را به تعويق بياندازند.
برخي از قانونگذاران آمريکايي بر اين اعتقاد هستند که هماکنون زمان کاهش فشارها عليه ايران نيست و تأکيد دارند که تحريمهاي جديد به آمريکا اهرم بيشتري در گفتوگوها ميدهد.
با اينحال، «جن ساکي»، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا اعلام کرد که تيم امنيت ملي دولت «باراک اوباما» با يکديگر اتفاق نظر دارند که توقف در تحريمهاي ايران بسيار مفيد است و انعطافپذيري بيشتري در گفتوگوها ميدهد و ما ميتوانيم شاهد اين مطلب باشيم که آْيا در مذاکرات پيشرفتهايي حاصل ميشود يا خير.
ساکي اين اظهارات را در ديدار با نمايندگان و مشاوران کنگره در نشست روز پنجشنبه هفته گذشته کاخ سفيد مطرح کرد و به خبرنگاران گفت: ما اين مسئله را ابلاغ کرديم که در حاليکه به جلو حرکت ميکنيم، هرگونه اقدام کنگره بايد در راستاي راهبرد مذاکرهاي ما باشد. بنابراين در حاليکه ما متوجه شديم که کنگره احتمالا تحريمهاي جديد بررسي ميکند، ما فکر ميکنيم که هماکنون زمان توقف (تحريمها عليه ايران) است، تا ما ببينيم که مذاکرات ميتواند پتانسيل و کشش لازم را به دست آورد يا خير.
سخنگوي وزارت خارجه آمريکا ادامه داد که اگر ايران به تعهدات خود عمل کند، هميشه ميتواند تحريمهاي بيشتري عليه اين کشور تحميل کنيم و تحريمهاي موجود در حال حاضر لغو نميشود.
«کيتلين هايدن» سخنگوي شوراي امنيت ملي آمريکا تصريح کرد که مذاکرات بدون پيشرفت و حرکت ايران براي هميشه و نامحدود ادامه نخواهد داشت و تصريح کرد: باب مذاکره تا ابد باز نيست و اگر پيشرفتي حاصل نشود، زمان آن ميرسد که تحميل تحريمهاي بيشتر ضروري ميشود. ما هميشه گفتهايم که هيچ توافقي يک شبه حاصل نميشود و به وضوح اعلام کرديم که اين فرايند زمان ميبرد.
فشار دو حزب جمهوريخواه و دموکرات کنگره براي افزايش تحريمها عليه ايران اخيراً مدتي است که شدت يافته است و هفته گذشته بعد از آنکه گروه 1+5 (آمريکا،انگليس،فرانسه،روسيه،چين بعلاوه آلمان) با ايران در «ژنو» ديدار کردند، با افزايش بيشتري روبرو بوده است.
«وندي شرمن» رئيس تيم مذاکره کننده آمريکا در گروه 1+5 قبل از آغاز مذاکرات ژنو به کنگره اعلام کرد که اگر ايران با اقدامات منسجم و جامع و حقيقي براي عقبنشيني از برنامه هستهاي اش، به گفتوگوهاي ژنو نيايد، دولت آمريکا از تحريمهاي شديدتر عليه ايران حمايت ميکند.
آمريکا و ديگر قدرتهاي جهان نگران هستند که ايران سلاح هستهاي توليد کند اما اين نگراني در شرايطي است که ايران بارها اعلام کرده است که برنامه کاملاً صلحآميز هستهاي توليد ميکند.
کميته بانکداري سنا قرار است به زودي پيشنويس تحريمهاي جديد عليه ايران را درست به محض بازگشايي دولت فدرال آمريکا آماده کند که اين لايحه بسيار شبيه به لايحه مجلس نمايندگان آمريکا است که با 400 رأي موافق در مقابل 20 رأي مخالف در ماه ژوئيه به تصويب رسيد و بخش معادن و ساخت و ساز ايران را تحريم کرد و همچنين خواستار توقف فروش نفت ايران تا پايان سال 2015 شد.
لايحه سنا احتمالاً اين چارچوب زماني را کاهش ميدهد و سرمايهگذاري بينالمللي در بخشهاي اقتصادي ايران را تحريم ميکند و حسابهاي خارجي ايران را مسدود ميکند و توانايي دولت اوباما براي مستثني کردن همپيمانان و شرکاي تجاري که به تجارت با ايران ادامه ميدهند، محدود ميکند.
انتهاي پيام/ص