آخرین اخبار
کد مطلب: 76837
پژويان: چه کسي گفته من به دولت گذشته مشاوره داده‌ام؟
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 652

به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس، موضوع حذف بخشي از جامعه يارانه‌بگير چندماهي است که در دستور کار دولت قرار گرفته و با تصويب کميسيون برنامه و بودجه در اصلاحيه بودجه، جنبه جدي‌تري به خود گرفته است. اين موضوع با توجه به کسري بودجه دولت براي پرداخت يارانه نقدي مردم و نيز نبود اعتبارات لازم براي پرداخت سهم توليد، يکي از راهکارهاي اساسي به منظور جبران اختلالات موجود در جريان اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها است. برنامه اين هفته مناظره با حضور کارشناسان و مسئولان به بررسي ضرورت و راهکارهاي حذف يارانه اقشار برخوردار مي‌پردازد. سوال اين برنامه به اين شرح طراحي شده است: آيا موافقيد يارانه نقدي مالکان املاک و خودروهاي گرانقيمت حذف شود؟

پژويان: حذف يارانه ثروتمندان در کوتاه مدت دشوار است/ بهترين ساز و کار از طريق نظام مالياتي فراهم مي‌شود
ابتداي اين مناظره جمشيد پژويان به عنوان مخالف حذف سريع يارانه ثروتمندان پشت تريبون رفت و گفت: تصور نمي‌کنم کسي موافق باشد به ثروتمندان يارانه تعلق بگيرد . اما متأسفانه در دولت قبلي و در دولت فعلي در مورد دهک‌ها باور اشتباهي وجود دارد.

اين اقتصاد‌دان افزود: اينکه گفته مي‌شود سه دهک اول يا سه دهک آخر اصلا چنين چيزي وجود ندارد يعني اطلاعات و شاخصي که برمبناي آن مشخص کند چه افرادي در کدام دهک است وجود ندارد. پژويان تأکيد کرد: اصولا بايد پرداخت يارانه هدفمند ‌باشد و دليل اصلي آن هم حمايت از گروه‌هاي فقير و کم‌درآمد جامعه است نه ثروتمندان به همين دليل بايد در شناسايي اين دو گروه کاملا دقت شود.

وي ادامه داد: معمولا يارانه‌هايي با دوام هستند که به صورت يارانه نقدي و يا کالايي پرداخت نمي‌شود. بلکه اينها به صورت خدمات تأمين اجتماعي نظام پرداخت‌ها و نظام ماليات مجموع درآمد است که نقش حمايتي از جامعه دارد.

وي تأکيد کرد: البته نظر من بيشتر روي ماليات‌هاي نظام مجموع درآمد است و تأکيد مي‌کنم اگر چنين روشي پيش‌از اين هم اجرا مي‌شد يک مبناي درستي براي شناسايي دهک‌هاي جامعه نيز محسوب مي‌شد. اين اقتصاد‌دان تصريح کرد: حتي در بسياري از کشورها براساس فرم‌هاي مالياتي يارانه داده مي‌شود زيرا از اين طريق ميزان درآمد مردم قابل شناسايي است.پژويان تأکيد کرد: مشکل فعلي اين است که وقتي نمي‌توانيم دهک‌هاي جامعه را شناسايي کنيم دو خطاي فاحش رخ مي‌دهد اينکه کساني را حذف مي‌کنيم که بايد يارانه داده شود و به کساني يارانه مي‌دهيم که نبايد داده شود.

راغفر: سه دهک بالاي جامعه، چهار برابر چهار دهک پايين مصرف مي‌کنند/ از ابتدا نبايد اين مبالغ به مردم پرداخت مي‌شد

حسين راغفر، متولد ???? و داراي مدرک دکتراي اقتصاد از دانشگاه اسکس انگلستان در اين برنامه، موافق حذف سريع يارانه ثروتمندان اظهار داشت: سؤالي که در برنامه مطرح شده (آيا با حذف يارانه مالکان املاک و خودروهاي گران قيمت موافقيد يا خير) غلط است و منعکس کننده رويکرد غلطي است که در دولت قبل پايه‌گذاري شد. وي ادامه داد: اگر فلسفه پرداخت يارانه‌ها روشن مي‌شد و انتظارات اضافي تأمين نمي‌شد، افراد ثروتمند خود را محق آن نمي‌دانستند.

راغفر تصريح کرد: دولت وقت با دادن وعده‌‌هاي آوردن نفت بر سر سفره‌هاي مردم توقعي ايجاد کرد که به جا نبود. وي با بيان اينکه دولت گذشته اطلاعات غلطي به مردم داد و منابع ملي حقوق آنان دانست، گفت: در بسياري کشورها اين منابع از طريق ماليات و ديگر منابع تأمين مي‌شود در حاليکه اين مبالغ در کشور ما از طريق درآمدهاي نفتي پرداخت مي‌شود.

اين استاد اقتصاد با بيان اينکه بايد سرمايه‌هاي طبيعي به زيرساخت‌ها از جمله جاده‌ها و پل‌ها و احداث راه‌ها اختصاص مي‌يافت، تصريح کرد: مخارج اين منابع بايد در نگاه عموم منجر به بهبود فضاي زندگي مردم شود اگر اين طور نباشد مردم طلبکار خواهند بود. راغفر گفت: نکته نخست اين است که شناسايي ??? درصد در شبکه اطلاعاتي گسترده امکان‌پذير نيست و روش‌هاي شناسايي بطور تقريب وجود دارد.

وي ادامه داد: به جاي آنکه به شناسايي دهک‌هاي پردرآمد بپردازيم بايد مردم را از حقوق حقه خود مطلع کنيم و آنان را از اينکه رانت سياسي بوده، به مردم پرداخت مي‌شده است. اين استاد اقتصاد تأکيد کرد: اکنون طبق محاسبات و تحقيقات بنده ? دهک جمعيتي در کشور ما حدود ?? درصد مصرف، ? دهک مياني ?? درصد و ? دهک بالايي ?? درصد مصرف جامعه را به خود اختصاص دادند؛ اين ميزان يعني ? دهک بالاي جامعه ? برابر دهک‌هاي پايين درآمدي مصرف دارند.

وي افزود: اکنون در برخي گروه‌هاي درآمدي پايين مردم دچار سوء تغذيه و گرسنگي هستند. وي در پايان تصريح کرد: از ابتدا نبايد اين مبالغ به مردم پرداخت مي‌شد و قطعا بايد حذف شود.

قادري: با ??? هزار ميليارد تومان يارانه نقدي مي‌توانستيم يک ميليون شغل ايجاد کنيم

جعفر قادري نيز به عنوان نماينده مجلس شوراي اسلامي، در اين ميزگرد، اظهار داشت: در اين رابطه بحث کسري منابع دولت مطرح نيست، بلکه بحث آثار و پيامدهايي است که اين شکل از توزيع منابع در کشور ايجاد مي‌کند.

قادري افزود: سه ماه ديگر به سومين سال پرداخت يارانه‌ها مي‌رسيم و ??? هزار ميليارد تومان پرداخت کرده‌ايم، در حالي که با اين منابع مي‌توانستيم يک ميليون شغل ايجاد کنيم. نايب رئيس کميسيون برنامه و بودجه افزود: با اين وضع اجراي مراحل بعدي هدفمندي را با مشکل مواجه مي‌کنيم، چرا که اين انتظار به وجود مي‌آيد با اجراي هر مرحله بايد منابعي هم به مردم اختصاص پيدا کند،حال آنکه اين منابع جزو انفال است و بايد در زير ساخت‌ها، توليد اشتغال، آموزش و ... به کار گرفته شود.

نماينده شيراز در مجلس گفت: همچنين ما نمي‌توانيم هر يک از فاکتورهاي ثروت و درآمد را به تنهايي ملاک تشخيص افراد ? دهک بالا قرار دهيم چرا که ممکن است کسي ثروت زيادي داشته باشد اما درآمدش صفر باشد و يا درآمد زيادي داشته باشد اما ثروتي نداشته باشد، بنابراين بايد در شناسايي افراد ثروتمند هر دو فاکتور مدنظر قرار گيرد.

وي گفت: راه‌هاي زيادي براي شناسايي افراد متناسب با درآمد و ثروت وجود دارد و دولت در فرصت سه ماهه مي‌تواند با استفاده از بانک‌هاي اطلاعاتي که در اختيار دارد مانند بانک خودرو، مستغلات، سهام، گردش سپرده‌ها و ... اقدام شناسايي افراد سه دهک بالا کند.

به گفته قادري البته برخي ثروت‌ها ممکن است اوراق بي‌نام، طلا و دارايي‌هايي از اين دست باشد که قابل شناسايي نيستند و البته ريسک نگهداري اين گونه دارايي‌ها بالاست، اما در مجموع روش‌هايي وجود دارد و بايد به سمت و سويي برويم که يارانه به بخش‌هاي آسيب‌پذير اختصاص يابد.

به گفته وي پرداخت يارانه‌ به اقشار آسيب‌پذير نيز شامل روش‌هاي گوناگوني است، از جمله آن مي‌تواند پرداخت يارانه به کالاهايي باشد که بيشتر افراد کم درآمد استفاده مي‌کنند. وي در پايان موافقت خود را با حذف يارانه سه دهک بالا اعلام کرد.

قديري ابيانه: مصرف ?? برابري دهک اول جامعه از يارانه پنهان نسبت به قشر فقير

محمد‌حسين قديري ابيانه نيز در اين برنامه مناظره، گفت: آمارهايي که ارائه مي‌کنم ممکن است مردم آنها را باور نکنند اما مي‌توانند با ورود به پايگاه‌ اطلاع‌رساني من، تمام اسلايد‌هاي موجود را دريافت کنند.اين کارشناس اقتصادي گفت: اولاً دولت منابعي دارد که اين منابع هم از طريق بودجه و هم منابع طبيعي را شامل مي‌شود. به طوري که وظيفه آن تخصيص اين منابع به آحاد مختلف جامعه است.

ابيانه با اشاره به اينکه هم اکنون دولت به طور مستقيم ماهانه ?? هزار و ??? تومان يارانه نقدي به مردم مي‌پردازد، گفت: اما يارانه پنهاني نيز وجود دارد که در ادامه به آن مي‌پردازم. اين کارشناس اقتصادي با اشاره به قيمت نفت ايران در بازارهاي جهاني گفت: هم اکنون هر بشکه نفت ايران را ??? دلار خريداري مي‌کنند و ما اين رقم را تا نزديک ?? سنت به مردم بابت سوخت دريافتيشان يارانه مي‌دهيم.

وي ادامه داد: به نظر شما کساني که خودروهاي پرمصرف دارند و يا در خانه‌هاي خودشان چند خودرو پارک شده، آيا از اين يارانه پنهان بيشتر مصرف نمي‌کنند. قديري ابيانه با اشاره به اينکه هم اکنون قشر پرمصرف به جاي استفاده از يک ماشين معمولي از چند ماشين و به جاي استفاده از يک چراغ، چهل‌چراغ روشن مي‌کنند بنابراين نشان مي‌دهد که علاوه بر دريافت يارانه نقدي ماهي ?? هزار و ??? تومان بيشترين يارانه پنهان را نيز مصرف مي‌کنند.

اين کارشناس اقتصادي با اشاره به بررسي‌‌هاي انجام شده گفت: ?.? ميليون نفر از جمعيت ايران که دهک اول را تشکيل مي‌دهند ?? برابر قشر فقير جامعه از يارانه پنهان بهره‌مند بود. اما پس از اجراي گام اول هدفمند کردن اين رقم به ?? برابر کاهش يافت. بنابراين من معتقدم که بايد يارانه قشر ثروتمند جامعه حذف شود و اگر ادعا مي‌کنيم که يارانه متعلق به تمام آحاد جامعه است بنابراين اين سؤال مطرح مي‌شود که در شرايط فعلي چه لزومي دارد قشر ثروتمند جامعه ?? برابر بيشتر از يارانه پنهان نسبت به قشر فقير بهره‌مند شوند.

وي در پايان با اشاره به سهميه ?? ليتري بنزين با نرخ ??? تومان گفت: اين سهميه بنزين نشان مي‌دهد که دولت معادل ??? هزار تومان يارانه تنها به کساني که خودرو دارند پرداخت مي‌کنند يعني به اندازه مصرف برنج يک سال خانواده فقير بنابراين من معتقد هستم که بايد يارانه قشر ثروتمند جامعه قطع شود.

ميدري: نام ?? هزار تاجر در گمرک ثبت شده که برخي تحت پوشش کميته امداد هستند

به گزارش فارس در ادامه مناظره داغ امروز، احمد ميدري با بيان اينکه در حال حاضر حذف ثروتمندان از شمول دريافت کنندگان يارانه نقدي امکان‌ پذير نيست، اظهار داشت: بطور مشخص هيچ کشوري يارانه يکسان به همه افراد پرداخت نمي‌کند، مگر اينکه اتفاق بحراني مانند سونامي يا زلزله به وجود آمده باشد.

وي افزود: در کشورهاي توسعه يافته براي اقشار فقير يارانه نقدي پرداخت مي‌شود، بطوري‌ که در برخي کشورها ? درصد توليد ناخالص داخلي براي اين امر تخصيص مي‌يابد. ميدري تصريح کرد: اما مساله اينجاست که يارانه بايد به کساني پرداخت شود که فقر آنها از اين بابت کاهش يابد ولي با توجه به اينکه هم‌اکنون بانک اطلاعاتي مناسبي وجود ندارد، امکان شناسايي اقشار غني و فقير چندان نيست.

وي با اشاره به برخي آمارها گفت: براساس آمارهاي گمرک ?? هزار تاجر وجود دارند، اما وقتي بررسي مي‌کنيم تعدادي از آن‌ها تحت پوشش کميته امداد هستند و در واقع عده‌اي با استفاده از نام آن‌ها اقدام به واردات مي‌کنند، مطمئنا در صورتي‌ که دولت يارانه اين افراد را قطع کند نسبت به اين اقدام اعتراض خواهد شد.

معاون رفاه اجتماعي وزارت تعاون، کار و رفاه ادامه داد: برخي ايرانيان خارج از کشور در حال حاضر يارانه دريافت مي‌کنند و همچنين از حدود ?? هزار پزشک متخصص ?? هزار نفر يارانه مي‌گيرند که علت آن مشخص نبودن کد ملي آن‌ها است.

وي گفت: از مجموع ? ميليون و ??? هزار مؤدي مالياتي ??? هزار کد غير معتبر وجود دارد، اين مسئله نشان مي‌دهد که اطلاعات فعلي مخدوش است و اگر دولت تصميم به اجراي حذف ثروتمندان از دريافت يارانه بگيرد قطعا عملياتي کردن آن بسيار بيشتر از ? ماه زمان نياز دارد.

قديري: روزانه معادل ارزش يک تن طلا در مخزن باک خودروها ريخته مي‌شود/پژويان: کاهش ارزش ريال ربطي به اجراي هدفمندي يارانه‌ها ندارد
همچنين، در بخش دوم، بررسي ضرورت و راهکارهاي حذف يارانه اقشار برخوردار مناظره‌کنندگان به بررسي و نقد نظرات همديگر پرداختند.

محمد‌حسين قديري ابيانه کارشناس مسائل استراتژيک گفت: روزانه معادل ارزش يک تن طلا در مخزن باک خودروها ريخته مي‌شود و سؤال اين است که آيا راهي به جزء اين براي هزينه کردن مناسب وجود ندارد. وي ادامه داد: کل معادن طلاي شناخته شده کشور ??? تن است در حالي که ? برابر توليد طلاي کشور را روزانه براي اينکه سوخت ارزان به مردم بدهيم هزينه مي‌کنيم.

احمد ميدري به عنوان نظر مخالف در واکنش به اين صحبت‌ها اظهار داشت: بحث اصلي اين است که چگونه بايد دهک‌هاي جامعه شناسايي شود و تا زماني که نتوانيم دهک‌ها را به طور کامل شناسايي کنيم امکان حذف يارانه اين دهک‌‌ها وجود ندارد.ابيانه در ادامه گفت: راه اصلي اين است که ثروتمندان بايد از گرفتن اين يارانه حذف شوند زيرا هر ماشين ماهانه ??? هزار تومان يارانه مي‌گيرد و بسياري از افراد ثروتمند جامعه شايد بيش از سه خودرو دارند.

حسين راغفر در واکنش به صحبت‌هاي قديري ابيانه اظهار داشت: صحبت‌هاي شما منطق دولت‌هاي نهم و دهم را دارد، هدفمندي يارانه‌ها زماني که قيمت بنزين ??? تومان و دلار ??? تومان بود اجرا شد و دولت قيمت ارز را بالا برد تا کسري بودجه را تأمين کند و الان همه مي‌دانيم که قاچاق سوخت بيش از قبل اجراي سياست‌ هدفمندي يارانه‌ها است اين منطق دور باطل است و به هر حال بايد متوقف شود.

جمشيد پژويان در ادامه صحبت گفت: نظرها بايد کارشناسي و بر مبناي نظريات اقتصادي باشد کسي که الفباي اقتصاد را بداند مي‌داند کاهش ارزش ريال ربطي به اجراي هدفمندي يارانه‌ها نداشته است.

راغفر در مخالفت با صحبت‌هاي پژويان تأکيد کرد: کاهش ارزش ريال به دليل اجراي هدفمندي يارانه‌ها بوده و موجب افزايش نقدينگي شده است.

مناظره به چالش کشيده شد/ اصلاح نسبي‌ قيمت‌ها بحث داغ کارشناسان
در ميانه برنامه مناظره تلويزيوني بررسي چگونگي حذف و راهکارهاي آن، بحث و تبادل نظر بالا گرفت و اصلاح نسبي قيمت‌ها موضع داغ برنامه شد.

جمشيد پژويان، اقتصاددان با اشاره به اينکه قيمت حامل‌هاي انرژي در ايران نسبت به ساير کشورها به مدت طولاني تثبيت و همين امر موجب به هم ريختن برنامه‌ريزي‌ها شد، اظهار داشت: به عنوان مثال يک واحد ريسندگي بايد يک کيلو نخ را به جاي ?? واحد نيرو، با ??? واحد توليد کند.

جعفر قادري نيز در واکنش به سخنان پژويان با تاکيد بر اينکه بايد رشد تغييرات قيمتي به صورت تدريجي انجام مي‌شد، گفت: افزايش هزينه‌هاي توليد منجر به بهم ريختن بازار شد.

پژويان نيز تصريح کرد: تورم بعد از سال اجراي هدفمندي، ?? درصد بود و اگر کنترل‌هاي شديدي روي قيمت‌ها انجام مي‌شد، شاهد ايجاد بازارهاي سياه در گوشه و کنار کشور بوديم.

احمد ميدري با بيان اينکه در کشور ??? هزار ميليارد تومان پرداخت مي‌شود، گفت: در اين ميان ?? هزار ميليارد کسري براي دولت ايجاد شده است.

پژويان با بيان اينکه در صورت اصلاح قيمت‌هاي نسبي نبايد تغييري در تورم ايجاد مي‌شد، گفت: چرا که در روند پرداخت يارانه‌ها مبالغي از دهک‌هاي پردرآمد دريافت و به همه مردم پرداخت و از آن جيب به اين جيب مي‌شد.

ميدري در واکنش به سخنان پژويان تصريح کرد: آن چيزي که در ايران اتفاق افتاده است را تحليل کنيد و نه نظريه‌هاي خود را. وي گفت: هيچ کشوري در دنيا يارانه به همه پرداخت نکرده و آن موقع که شما دفاع مي‌کرديد مشخص بود که به اينجا کشيده مي‌شود.

قديري‌ابيانه، کارشناس مسائل استراتژيک با بيان اينکه با تغيير دولت‌ها هنوز تورم پابرجا است، تصريح کرد: بيش از يک و نيم سال است که قيمت حامل‌هاي انرژي تغييري نداشته پس چرا تورم در حال افزايش است.

راغفر نيز در واکنش به سخنان پژويان در خصوص اصلاح قيمت‌هاي نسبي گفت: ايشان معتقد به دست نامريي آدام‌اسميت است که بازار خود به خود کنترل شود.

پژويان در واکنش به سخنان راغفر گفت: من تخصصم اقتصاد بخش عمومي است و بهتر از شما اين مسائل را مي‌فهمم؛ آن چيزي که مي‌گويم را شما بهتر نمي‌دانيد.

قديري ابيانه نيز تصريح کرد: اکنون ثروتمندان به واسطه توانايي مالي، يارانه چندين برابري نسبت به اقشار ضعيف جامعه دريافت مي‌کنند.

راغفر، اقتصاد‌دان با بررسي اصلاح قيمت‌هاي نسبي در جامعه تصريح کرد: به عنوان مثال قيمت نان بربري قبلاً ??? تومان بود و بنزين هم ??? تومان. وي ادامه داد: در اين شرايط توليد‌کننده نان به ازاي فروش يک نان، دو ليتر بنزين دريافت مي‌کرد ولي اکنون نان بربري ??? تومان شد و بنزين ??? تومان.

راغفر ادامه داد: در اين صورت اصلاح قيمت‌هاي نسبي به طور دقيق انجام نشد و اصلاح قيمت‌هاي نسبي که مدنظر آقاي پژويان است به اين شکل بايد انجام مي‌شد.

پژويان در واکنش به سخنان راغفر تأکيد کرد: من منطق خودم را بهتر از شما مي‌دانم.

در ادامه اين برنامه کارشناسان به طور فعال در مناظره به بحث و تبادل نظر پرداخته و محمد‌حسين قديري ابيانه با بيان اينکه از سهم فقرا برداشتيم و به ثروتمندان پرداخت کرديم، گفت: اکنون ثروتمندان چندين برابر فقرا از يارانه بهره‌مند مي‌شوند.

راغفر نيز گفت: روش پرداخت غلط بود و بايد ديد در شرايط فعلي چه عاملي به وجود آمد که تورم افزايش يافت و بحث بر اين است که بايد اصلاح قيمت‌ها نيز انجام شود.

پژويان نيز گفت: آقاي قادري اعتراض کردند که چرا قيمت‌ها به يکباره افزايش يافت؛ دولت اشتباهاتي کرد و زماني هم که قانون مصوب شد هم نوشتم و هم گفتم که مجلس از دولت نقشه راه مي‌خواهد. وي ادامه داد: در آن زمان اشاره کردند که چطور قانون هدفمندي يارانه‌ها اجرا خواهد شد و اينکه استراتژي دولت در اين زمينه چيست.

راغفر در واکنش به سخنان پژويان گفت: منابع ملي نبايد صرف خورد و خوراک و مصرف مردم مي‌شد.

پژويان گفت: من ?? سال است که مي‌گويم قيمت‌ها بايد اصلاح شود.

راغفر در واکنش به سخنان پژويان تأکيد کرد: من معتقدم حرف‌هاي شما پاياني ندارد.

قديري ابيانه با بيان اينکه اگر نفت بشکه ??? دلار است بايد بر مبناي آن قيمت حامل‌هاي انرژي تعيين شود گفت: در اين صورت قيمت هر ليتر نفت خام ?? سنت و هزينه پالايش آن نيز لحاظ شود و نهايتا به صورت شناور قيمت بنزين اعمال شود.

راغفر در واکنش به سخنان قديري ابيانه تصريح کرد: اين اتفاق زماني است که اقتصاد داراي ثبات باشد و رانت در آن وجود نداشته باشد.

قادري نيز در ادامه با بيان اينکه متأسفانه بسته‌هاي سياستي براي کنترل تورم ناشي از اجراي هدفمندي يارانه‌ها تدوين نشد گفت: در روند اجرا شاهد افزايش هزينه و نقدينگي بوديم.

وي ادامه داد: اکنون در شرايطي قرار گرفتيم که روش مرحله اول بايد اصلاح شود و بحث اين است که براساس ثروت و درآمد افراد يارانه‌ها هدفمند پرداخت شود.

ميدري: بانک‌هاي اطلاعاتي بايد به روز شوند/ يارانه در کانادا به کساني که اطلاعات مي‌دهند داده مي‌شود
در ادامه مناظره جعفر قادري در خصوص صحبت‌هاي مطرح شده توسط احمد ميدري گفت: هدف از حذف ثروتمندان حذف ايرانيان خارج از کشور نيست زيرا برخي از ايرانيان که در کشورهاي خارجي کار مي‌کنند،کارگر هستند و حتي برخي از آنها به نان شب محتاج‌اند. وي افزود: گفته شد که برخي افراد تحت پوشش کميته امداد هستند که به اسم آنها واردات انجام مي‌شود، اتفاقا يکي از مزيت‌هاي اين طرح شناسايي اين مسائل و ايجاد پايگاه اطلاعاتي مناسب است.

عضو کميسيون برنامه و بودجه ادامه داد: پايگاه اطلاعاتي وجود دارد و تنها بايد به روز شود، بطوريکه در بخش املاک و مستغلات قيمت منطقه‌اي وجود دارد و صاحبان املاک به راحتي قابل شناسايي هستند. وي افزود: اطلاعات سهامداران بورسي، شرکت‌هاي سهامي خاص و تضامني که در بورس نيستند وجود دارد که مي‌تواند در اختيار دولت قرار گرفته تا به صورت اطلاعات جامعي در بيايد.

در ادامه ميدري گفت: من اين صحبت‌ها را تأييد مي‌کنم، بانک اطلاعاتي بايد تشکيل شود و صحبت من در خصوص ايرانيان خارج از کشور يک مثالي بود براي اينکه بگوييم اطلاعات مشخصي در دست نيست.وي ادامه داد: براي اينکه بتوانيم اين بانک را درست کنيم بايد اطلاعات تصحيح شود، به عنوان مثال بانک مستغلات وجود دارد اما اطلاعات آن به قوه مجريه داده نمي شود و همچنين در خصوص سپرده‌هاي بانکي اين نکته را هم بايد متذکر شد که برخي از مؤسسات تحت پوشش نظارت بانک مرکزي نيستند.

معاون رفاه اجتماعي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي تصريح کرد: مثال ديگر در اين باره و مشابهات در کشورهاي خارجي کشور کاناداست که يارانه مسکن براي کساني که بيش از ??? هزار دلار درآمد دارند پرداخت نمي‌شود و البته حريم شخصي افراد هم حفظ مي‌شود، در آن کشور به کساني يارانه پرداخت مي‌شود که اطلاعات خواسته شده را ارائه دهند.

وي افزود: دولت مقرر کرد به کارگران ساختماني ?? هزار تومان يارانه پرداخت کند، در حاليکه تعداد کارگران ساختماني حداکثر ??? هزار نفر است، اما يک ميليون و ??? هزار نفر ثبت‌نام کردند. ميدري اظهار داشت: شناسايي خانوارها بسيار ضروري است حتما بايد اين کار انجام شود اما اين اقدام بايد در يک بازه زماني يک سال يا کمتر بايد صورت گيرد.

در ادامه مجري برنامه با اشاره به کمبود ?? هزار ميليارد تومان منابع براي پرداخت نقدي به خانوارها با توجه به پرداختي فعلي گفت: دولت چگونه بايد اين کسري را جبران کند.

قديري ابيانه پاسخ داد: در قانون مقرر شده که دولت طي ? سال و سالانه ?? درصد بايد قيمت‌هاي نسبي را اصلاح کند و اگر نرخ تورم بطور ميانگين ?? درصد باشد در واقع سالانه ?? درصد کمتر از تورم قيمت‌ها اصلاح مي‌شود.

قادري در واکنش به اين صحبت گفت: ما در قانون مقرر نکرديم که سالي ?? درصد قيمت‌ها اصلاح شود بلکه گفته شد که تنها طي ? سال اين اصلاحات انجام شود.

ابيانه ادامه داد: هدف از اجراي اين قانون اين بود که پول‌ها جاي بهتري هزينه شود و اينکه مي‌گويند اگر قيمت‌ها اصلاح شود تورم افزايش مي‌يابد بايد اينگونه پاسخ داد که اگر اين ميزان يارانه را در جايي هزينه کنيم که قدرت خريد افزايش يابد آيا باز هم بايد به اين دليل کار را متوقف کنيم.

راغفر در واکنش به اين صحبت گفت: در اقتصاد بحث هزينه فرصت مطرح است در حاليکه دولت در سال اول ?? ميليارد دلار را به جاي سرمايه‌گذاري در زير ساخت‌ها براي پرداخت نقدي مصرف کرد.

جمشيد پژويان گفت: وقتي قيمت‌هاي نسبي افزايش مي‌يابد و هزينه‌ها بالا مي‌رود و قطعا در صورت عدم جبران قدرت خريد فقرا فقيرتر مي‌شوند نبايد يارانه نقدي داد. وي ادامه داد: در صورتي که نظام تأمين اجتماعي، ماليات بر مجموع درآمد و نظام پرداخت‌ها اصلاح شود اين مشکلات به وجود نمي‌آيد. وي گفت: البته مجلس هم همين را دنبال مي‌کرد اما نمي‌توان طرح را معطل کرد تا اين اقدامات انجام شود.

رئيس شوراي رقابت تصريح کرد: بيشترين مصرف سوخت در جهان و ناکارآمدي صنعت همه ناشي از بهم ريختگي قيمت‌هاست. وي افزود: چند بار دولت‌ها اصلاحات مالياتي را به مجلس آوردند؟ اگر ماليات بر مجموع درآمد به اجرا در مي‌آمد آقاي ميدري ?? درصد از نگراني‌هاي فعلي را نسبت به حذف ثروتمندان از دريافت يارانه داشتند.

راغفر: دولت به جاي حذف يارانه دهک‌هاي بالا، دهک‌هاي پايين را شناسايي کند
محمد قديري ابيانه در برنامه مناظره شبکه يک سيما در خصوص "بررسي ضرورت و راهکارهاي حذف يارانه نقدي اقشار برخوردار" به عنوان موافق پرداخت يارانه، اظهار داشت:‌?? سال است که دولت‌ها مي‌خواهند هدفمندي يارانه‌ها را اجرا کنند اما هر بار اين مسئله به تعويق افتاد، اما دولت دهم گفت، اگر نگراني مجلس و مردم اين است که فقرا زير دست و پا له شوند، پول را به مردم خواهند داد و اين روش مناسبي بود که دولت قبلي اجرا کرد.

حسين راغفر اقتصاددان و متخصص فقر در اعتراض به اين صحبت‌ها، گفت: کجاي اجراي روش هدفمندي بهتر بوده است به غير از اين که سالي ? درصد به ميزان فقر کشور اضافه شده است.

پژويان در حالي که تأثير هدفمندي يارانه‌ها در کاهش فقر را قبول نداشت، عنوان کرد: بهتر است شما راه درست محاسبه را بدانيد و بعد محاسبه کنيد. اجراي هدفمندي يارانه‌ها نه تنها عاملي براي کاهش فقر نبوده، بلکه به اقتصاد جامعه نيز کمک کرده است.

در ادامه محمدحسين قديري ابيانه کارشناس مسائل استراتژيک با دفاع از اجراي هدفمندي يارانه‌ها، گفت: در صورتي که اين طرح اجرا نمي‌شد ميزان واردات بنزين به ??? ميليون ليتر مي‌رسيد.

جعفر قادري اقتصاددان در ادامه گفت: همواره در دولت دهم تاکيد شد، سياست قيمتي را کنار بگذاريم و حمل و نقل عمومي ترويج شود، اما در مجلس بعد هم که اين طرح به تصويب رسيد، عکس آن اجرا شد و تنها سياست قيمتي عملي شد. در حالي که راه درست اين بود که سياست قيمتي در کنار سياست توصيه‌اي به کار گرفته شود.

وي ادامه داد: به مرور بايد حمل و نقل عمومي در کنار پرداخت‌هاي نقدي هم توصيه مي‌يافت، اما اين کار نشد. همواره در حالت افراط و تفريط عمل کرديم که تا حدودي تحريم‌ها هم مؤثر بودند. اگر شهرداري‌ها مي‌توانستند از طريق استقراض بين‌المللي شهرها را توصيه مي‌دادند کار بسيار پسنديده‌اي بود.

ابيانه در واکنش به استقراض از بانک خارجي‌ها اظهار داشت: چرا استقراض انجام دهيم در حالي که سالانه به ارزش هزار تن طلا به مخزن خودروها ريخته مي شود چرا نبايد از اينها استفاده شود.

حسين راغفر اقتصاددان در ادامه با انتقاد از روش شناسايي سه دهک بالا براي حذف يارانه گفت: چرا نبايد سه دهک پائين جامعه شناسايي شود که به نظر من راه‌حل اين است دهک‌هاي پائين قابليت شناسايي بهترين دارند و روش مناسبتري است و دولت مي‌تواند بجاي حذف دهک‌هاي بالا به دهک‌هاي پائين جامعه که بيش از ?? درصد جامعه نيست، يارانه پرداخت کند.

راغفر همچنين در ادامه با انتقاد از صحبت‌هاي جمشيد پژويان در خصوص تعيين تورم،گفت‌: دکتر پژويان اقتصاد اطلاعات نمي‌داند و اطلاعات ايشان مربوط به دهه ?? است. وي خطاب به پژويان گفت: اطلاعات شما بسيار ناقص است و به دليل مشاوره‌هايي که به دولت نهم و دهم داديد و منابع هنگفتي را هم دريافت کرديد کشور را به اين وضع مبتلا کرديد.

در ادامه سؤالاتي از سوي مخاطبان از مناظره‌کنندگان مطرح شد از پژويان سؤال شد که آيا فکر نمي‌کنيد که به دليل مشورت‌هايي به دولت سابق در خصوص هدفمندي يارانه‌ها داديد منجر به حيف و ميل اموال دولت شديد، گفت: بنده نه مشورت دادم و نه حتي يک بار در کارگروه هدفمندي يارانه‌ها شرکت کردم و اگر دولت قبلي به مشاوره‌هاي من گوش مي‌دادند، به اين وضعيت نمي‌رسيد.

سؤال بعدي از راغفر اينطور مطرح شد که چرا پول نفت که حق همه ايرانيان است نمي‌خواهيد يکسان بين آنها توضيح شود. وي گفت: نفت به نسل‌هاي آينده هم تعلق دارد و معتقدم تخصيص اين منابع بايد بين نسلي باشد. وي ادامه داد: معتقدم منابع نفت به ? نسل ?? ساله تقسيم شود تا دولت‌ها نتوانند منابع نسل‌هاي بعيد را نيز سوء‌استفاده کنند و اين مبتني بر عدالت است.

وي تاکيد کرد: از سوي ديگر معتقدم منابع نفت بايد صرف توليد ملي شود و چگونگي استفاده از آن نيز رعايت شود. منابع نفت بايد صرف توسعه آموزش و پرورش، بهداشت، زيرساخت‌ها و فناوري‌ها شود و اين منابع نبايد صرف تأمين آب، گوشت و مايحتاج مردم بشود. اين اقتصاددان تاکيد کرد: دولت گذشته نبايد به مردم عوام‌فريبي مي‌کرد و شفاف‌سازي مي‌کرد که درست است منابع هدفمندي يارانه‌ها بايد در توسعه ملي مردم هزينه شود.

ميدري در پاسخ به فارس: در سه ماه فقط ??? هزار نفر از ثروتمندان شناسايي مي‌شوند
در بخش پاياني مناظره تلويزيوني راهکارهاي حذف يارانه دهک‌هاي برخوردار، کارشناسان برنامه به سؤالات بينندگان پاسخ دادند.

جعفر قادري، نماينده مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سؤال که چرا نمايندگان متمول از دريافت يارانه نقدي انصراف نمي‌دهند، گفت: اگر مشکل مملکت با حذف يارانه نمايندگان مجلس حل مي‌شود، مي‌توانيم قانوني وضع کنيم که نمايندگان يارانه نگيرند. وي ادامه داد: دولت بايد از سياست‌هاي تشويقي و تنبيهي استفاده کنند.

قديري ابيانه در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينکه آيا بهتر نيست به جاي حذف يارانه، به همه يارانه پرداخت شود و ماليات بيشتري اعمال کنيم، گفت: منطق اين است که از محل صرف حامل‌هاي انرژي، يارانه پرداخت شود و اکنون سالانه ?.? ميليون تومان به هر خودرو يارانه پرداخت مي‌شود.

وي درباره سازوکار دريافت ماليات گفت: زماني قرار بود طلافروشي‌ها سالانه ??? هزار تومان ماليات بپردازند که در برابر آن مقاومت کرده‌اند؛ اين حرف درست است که منابع دولت بايد در جاي خود هزينه شود. وي ادامه داد: اگر دولت اعلام مي‌کرد يارانه موقتا پرداخت مي‌شد و در آينده بايد صرف هزينه‌هاي عمراني و زيرساخت شود، اکنون مشکلي نبود.

ميدري در پاسخ به اين سؤال که دولت چطور مي‌خواهد يارانه افرادي که املاک آنان به نام همسر و فرزندانشان است حذف کند، گفت: چندين پايگاه اطلاعاتي از جمله درآمد، املاک و سهام وجود دارد که همه اين موارد مدنظر قرار خواهد گرفت.

وي با بيان اينکه در کشورهاي ديگر اطلاعات خانوار وجود دارد که آيا مستحق دريافت يارانه هستند يا خير گفت: در ديگر کشورها به علاوه اطلاعات الکترونيکي، تحقيقات ميداني هم وجود دارد؛ در اين صورت مي‌توان با خطاي کمتري افراد را شناسايي کرد.

بنابر اين گزارش، در ادامه اين برنامه بهبود سعيدي‌کيا، خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در سؤالي از نماينده دولت تصريح کرد: زماني که قانون هدفمندي اجرا شد دولت نتوانست از اطلاعات موجود به درستي استفاده کند؛ بنابر اين اگر قرار است دولت يارانه عده‌اي را حذف کند بايد از بانک‌هاي اطلاعاتي پراکنده استفاده کند.

وي گفت: در اين صورت دولت بر چه مبنا و اطلاعاتي مي‌خواهد يارانه افراد پردرآمد را با وجود پايگاه‌هاي اطلاعاتي پراکنده حذف و آنان را شناسايي کند؟

نماينده دولت در پاسخ به اين سؤال تصريح کرد: از سال ???? قانون تکليف کرد که اطلاعات به طور کامل ايجاد شود و اکنون خوشبختانه جزاير اطلاعاتي پيشرفته‌اي دولت در اختيار دارد. ميدري ادامه داد: در برخي موارد اطلاعات افراد مخدوش شده و امکان شناسايي آنها نيست؛ در صورت شناسايي افراد بايد تمام پايگاه‌ها، اطلاعات را به طور کامل در يک واحد معين تجميع و از آن درگاه استفاده کند.

نماينده دولت با بيان اينکه تا آنجايي که من در بحث‌ها هستم، شايد صد هزار نفر از خانوار ثروتمند شناسايي شود گفت: در خوشبينانه‌ترين حالت در سه ماه دولت مي‌تواند تنها ??? هزار نفر از ثروتمندان را شناسايي کنند. وي افزود: با توجه به اينکه قرار است دولت ?? درصد جامعه يارانه‌بگير را حذف کند به اين ميزان ثروتمند در کشور نيست و اين رقم فاصله بسياري تا ?? درصد دارد.

بر اساس اين گزارش مرتضي حيدري، مجري برنامه در سؤالي از کارشناسان برنامه با بيان اينکه اکنون تا پايان سال ? ماه باقي است آيا از ???? ميليارد توماني يارانه پرداخت مي‌شود و ???? ميليارد تومان آن کسري است، دولت مابقي را پرداخت کند يا خير، پژويان، پاسخ داد، اين ميزان پرداخت شده و بايد تعديل شود.

راغفر پاسخ داد: نبايد پرداخت شود؛ قادري گفت: سه ماه پرداخت کند و در ادامه پرداخت نکند و قديري‌ابيانه پاسخ داد: اين ميزان بايد فورا قطع شده و از افراد اطلاعات درآمدي گرفته شود و در صورت ارائه اطلاعات غلط، جريمه سنگيني در نظر گرفته شود. ميدري هم پاسخ داد: دولت نمي‌تواند اين ميزان را حذف کند.

پژويان: يارانه نقدي تنها راه‌ کوتاه‌مدت جبران قدرت خريد/ راغفر: دولت بايد ابتدا کم‌درآمدها را شناسايي مي‌کرد

همچنين، بخش دوم مناظره بررسي ضرورت و راهکارهاي حذف يارانه اقشار برخوردار با حضور جمشيد پژويان و راغفر برگزار شد.

در اين بخش پژويان ابتدا با اشاره به اصلاح قيمت‌هاي نسبي در سال‌هاي ???? و ???? در کشورهاي اروپايي و آمريکايي، اظهار داشت: دولت‌هاي غربي به اين نتيجه رسيدند که امکان تداوم وضعيت موجود نيست و قيمت انرژي بايد افزايش يابد. وي افزود: اين افزايش قيمت اعمال شد و به طريقي که در زماني که من در آمريکا تحصيل مي‌کردم هزينه مصرف بنزين براي يک ماشين دو تا سه برابر افزايش يافت.

پژويان تصريح کرد: اتفاقي که افتاد اين بود که ?? سال بعد تکنولوژي‌هاي جديد براي کاهش مصرف بنزين طراحي شد به گونه‌اي که مصرف ?? ليتري هر ماشين به ? تا ? ليتر رسيده و حتي در دوره جديد صحبت از توليد ماشين‌هاي با مصرف دو ليتر است.

وي گفت: البته قيمت‌ها به گونه‌اي افزايش يافته که تنها قيمت انرژي افزايش يافت و ساير قيمت‌ها کنترل شد. در واقع دولت از افزايش قيمت آنها جلوگيري کرد.

در ادامه راغفر گفت: نکته‌اي که آقاي پژويان مطرح کردند، درست است اما بايد توجه کنيم که اين اقدام در اقتصادي انجام شده که بسيار متفاوت نسبت به ايران است. وي ادامه داد: وقتي قيمت‌ حامل‌هاي انرژي در اروپا را محاسبه مي‌کنيم، بيش از ?? درصد آن ماليات است که مردم اثرات آن را در خدمات عمومي و آموزش بهداشت رايگان مي‌بينند و در واقع نياز گروه‌هاي کم درآمد از اين طريق تامين مي‌شود.

وي افزود: اما اصولي که شما گذاشتيد و تصميماتي که دولت نهم و دهم اتخاذ کرد،‌اشتباه بود؛ دولت ابتدا بايد گروه‌هاي پائين درآمدي را شناسايي کرده و سپس اقدام به اجراي اين طرح مي‌کرد.

اين کارشناس اقتصادي که از سياست‌هاي دولت‌هاي نهم و دهم انتقاد مي‌کرد، گفت: پول‌ها به جاي اينکه صرف زيرساخت‌ها و خدمات عمومي شوند به نحوي پرداخت شد که موجب بروز مشکل براي مردم شد.

پژويان در واکنش به اين صحبت گفت: شما حرف هاي عجيب و غريبي مي‌زنيد. چرا شعار مي‌دهيد؟

راغفر گفت:‌ اينها شعار نيست، بلکه دردهاي مردم است متاسفانه مثل اينکه شما با مردم ارتباط نداريد.

پژويان در پاسخ گفت: بنده بيشتر از شما در ميان مردم هستم و اولين فردي بودم که روي مسئله فقر کار کردم و مستندات آن هم موجود است. پژويان ادامه داد: شما اگر با دولت قبلي دشمني داريد، بحث ديگري است و مي‌توانيد آن را با دولت قبل حل کنيد، اما قطعا اصلاح قيمت‌هاي نسبي يک بايد براي اقتصاد ايران است.

در ادامه اين صحبت‌ها راغفر مي‌خواست به صحبت‌هاي پژويان واکنش نشان دهد، که پژويان گفت: من ساکت بودم و شما حرف زديم اجازه بدهيد من صحبت کنم؛ ياد بگيريد که وسط صحبت کسي حرف نزنيد.

راغفر گفت: شما بايد ياد بگيريد که وسط حرف کسي حرف نزنيد. مردم قضاوت خواهند کرد که چه کسي اينگونه رفتار کرد.

در ادامه پژويان گفت: مساله اين است که اگر قبول داريد که اصلاح قيمت‌هاي نسبي يک بايد است، پس نسبت به اين مسئله حرفي نداريم، اما اينکه مي‌گوييد بايد درآمد حاصله از اين طرح براي حمل و نقل و تامين اجتماعي و حتي اصلاح ماليات در مجموع درآمد مي‌کرديد، بايد به اين مسئله توجه کرد که اجراي اين طرح‌ها زمانبر است. وي افزود: قطعا در کوتاه مدت تنها راه حل جبران کاهش قدرت فني مردم پرداخت نقدي است.

رئيس شوراي رقابت ادامه داد: البته کساني که در رفاه قرار دارند، حق کمتري از اين يارانه‌ها بايد داشته باشند، زيرا همه امکانات کشور در اختيار ثروتمندان است.

وي اظهار داشت: در گذشته ?? درصد يارانه‌ها به جيب ثروتمندان مي‌رفت اما وقتي که يارانه به طور مساوي پرداخت شود، حداقل مي‌توانيم بگوييم که يارانه را به طور يکسان استفاده مي‌کنند.

پژويان اين سؤال را از راغفر پرسيد که شما کشوري را مثال بزنيد که فقرا را شناسايي کرده و به آنها يارانه دادند.

راغفر: روش فعلي پرداخت يارانه متوقف شود/پژويان: با اصلاح و تداوم روش کنوني وضعيت بهتر خواهد شد

حسين راغفر در مرحله پاياني در مناظره دو نفره با دکتر پژويان، گفت: شناسايي افراد طبقه پائين بر حسب ميزان آسيب‌پذيري فرد و ويژگي خانوارها قابل شناسايي است. اين اقتصاددان و متخصص فقر افزود: يک خانواده روستايي زن سرپرست ?? درصد فقر را دارد و به مراتب بيشتر از خانواده مرد سرپرست در معرض فقر است.

وي ادامه داد: يک خانواد بچه معلول احتمال فقير شدن زيادي دارد و همه اينها اطلاعات عيني است که دولت مي‌تواند از اين ويژگي‌ها بدون پرداخت هزينه گزاف براي پيمايش و راستي‌آزمايي استفاده کند.

راغفر گفت: صحبت‌هاي دکتر پژويان مبني بر اينکه راهي جز يارانه نقدي وجود ندارد، غلط است. يارانه حمل و نقل، تامين شهري مدارس که اکنون بزرگترين معضل است و برخي به دليل اينکه نمي‌توانند شهريه پرداخت کنند،‌به مدرسه نمي‌روند، مواردي بود که مي شد يارانه پرداخت کرد.

وي افزود: همچنين مسائل بهداشتي و استفاده از آموزش و پرورش که به حکم قانون بايد رايگان باشد، دولت مي‌توانست رايانه را به اين بخش‌ها پرداخت کند.

اين اقتصاددان با انتقاد از پرداخت يارانه نقدي، گفت: تزريق هر هزار ميليارد تومان به جامعه موجب افزايش يک درصد تورم مي‌شود و طبيعي است که تزريق سالانه ?? هزار ميليارد تومان تورم ?? درصدي را موجب شود.

وي ادامه داد: پرداخت يارانه نقدي، باعث شد دارايي متمولان چند برابر شود چون ارزش ارز بالا رفت و تعداد ماشين‌هايشان نيز بالا رفت و به همان نسبت يارانه بيشتري گرفتند. راغفر افزود: از سوي ديگر افراد نيازمند به ويژه فارغ‌التحصيلان که کاري هم نداشتند، بيشتر تضعيف شدند.

وي تاکيد کرد: بايد اين شرايط پرداخت يارانه نقدي به همه هرچه زودتر پايان يابد حتي يک روز هم ديرتر است. دولت بايد روش جديدي براي پرداخت يارانه‌ها در نظر گيرد. اگر منابع در حوزه‌هاي رفاهي، حمل و نقل، سلامت، آموزش و پرورش هزينه شود، مفهوم آن استخدام بيشتر و افزايش اشتغال است.

در ادامه جمشيد پژويان اقتصاددان و متخصص بخش عمومي با رد صحبت‌هاي راغفر در خصوص امکان شناسايي دهک‌هاي پائين جامعه افزود: مطالعات ?? ساله من اثبات نمي‌کند که امکان چنين شناسايي وجود داشته باشد.

وي گفت: زماني که مطالعات خود را در سال‌ ???? بر روي مطالعات فقر شروع کردم اول مثل شما فکر مي‌کردم که مي‌شود دهک‌ها را شناسايي کرد، همه اطلاعات را از مرکز آمار گرفتم و براي گروه‌هاي شغلي شامل کارمندان دولت، بيکاران، کارمندان مستقل و زير پوشش تامين اجتماعي در تک تک استان‌ها استخراج کردم. وي ادامه داد: نتيجه عکس صحبت‌هاي راغفر را نشان داد، زيرا خانوارهاي سرپرست زن از ميانگين فقر جامعه در سطح بالاتري قرار داشتند.

پژويان گفت: همچنين اين مطالعات نشان داد درصد فقر مالکين نيم درصد بيشتر از اجاره‌نشين‌ها بود، کارفرمايان ? درصد زير خط فقر بودند و دليل آن اين بود که تعريف کارفرما مبناي درستي نداشت. وي ادامه داد: بر اساس قانون تعريف شده بود کساني که دو نفر کارگر داشته باشد، کارفرما است. درحالي که اين تعريف درستي نيست. وي ادامه داد: من از اول منتقد شناسايي دهک‌ها بودم، اما اينکه تزريق پول مي‌تواند باعث تورم شود، بدون شک قبول دارم.

پژويان به عنوان توصيه به دولت، گفت: که دولت پرداخت يارانه‌ را ادامه دهد اما هرچه سريع‌تر به توليد بپردازد و توليدکنندگان را به سمت تغيير تکنولوژي هدايت کند. اين اقتصاددان تاکيد کرد: بر اساس مطالعه سال ?? و ?? يارانه نقدي وضعيت زندگي ?? درصد خانوارها و ?? درصد روستائيان را بهبود بخشيده است و زندگي بخش قابل توجهي از فقرا را بهتر کرده است.

وي ادامه داد: افزايش قيمت محصولات، انگيزه توليدکنندگان براي تغيير تکنولوژي را بيشتر کرده است و شرايط به مرور بهتر خواهد شد. وي همچنين گفت:‌اشتباه دولت قبل اين بود که حمايت از توليد را انجام نداد و با پرداخت يارانه انرژي نتايج اصلاحيه آنرا خنثي کرد.

در ادامه حسين راغفر اقتصاددان و متخصص فقر با انتقاد از صحبت‌هاي پژويان، گفت: بنده نه ? بار بلکه ?? بار فقر خانواده‌ها را محاسبه کردم و به اين نتيجه رسيدم که دهک‌هاي فقير را مي‌توان بر اساس آسيب‌پذيري خانوارها محاسبه کرد.

وي ادامه داد: داشتن خانواده زن سرپرست، بچه معلول و ... هرکدام مبناها و درجه‌اي براي فقر دارد و بقيه موارد را نيز مي‌توان از اظهار فقر فقرا بررسي و درجه‌بندي کرد. راغفر به دولت توصيه کرد: هرچه سريعتر روش فعلي رايانه‌دهي را قطع و با شناسايي دهک‌هاي فقير جامعه روش بهتر جايگزين شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس