به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت بهداشت، علي اکبرکمالي اردکاني کارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشکي يزد با بيان اين که پرتقال از نظر شيميايي منبع غني ويتامين ث است اظهار کرد: پوست پرتقال در بسياري موارد حتي مغذي تر از ميوه آن است.
وي ادامه داد: ويتامين ث يکي از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوري که اين ويتامين را دشمن نيرومندي عليه يکي از عوامل شناخته شده سرطان زا يعني نيتروزامين ها مي شناسند.
کمالي گفت: مصرف زياد پرتقال علاوه بر پيشگيري از سرطان معده، در پيشگيري از انواع ديگر سرطان ها نيز مؤثر است.
وي اذعان داشت: سرطان مري در اشخاصي که زياد پرتقال مي خورند، ?? درصد کمتر از اشخاصي است که آن را کمتر مصرف مي کنند يا اصلاً نمي خورند. همچنين ميزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پايين ترين حد قرار دارد.
اين کارشناس صنايع غذايي خاطرنشان کرد: پرتقال و ساير مرکبات در پايين آوردن کلسترول خون نيز مؤثرند و اين خاصيت مديون وجود پکتين و ورقه هاي نازک مابين پره هاي پرتقال است.
وي توصيه کرد: در مواردي که هدف کاهش کلسترول و تأمين سلامت شريان ها باشد، براي استفاده از حداکثر نيروي درماني پرتقال، توصيه مي شود که پرتقال را با لايه سفيد رنگ زير پوست و لايه هاي نازک داخل پرتقال که حاوي پکتين هستند مصرف کنيد.
کمالي عنوان کرد: پيشگيري از عفونت هاي ويروسي از خواص ديگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد.
وي افزود: يک ليوان آب پرتقال داراي ??? ميلي گرم ويتامين ث يعني دوبرابر مقدار توصيه شده در روز است و علاوه بر آن داراي مقاديري کلسيم، پتاسيم، نياسين و اسيد فوليک است.
کمالي ادامه داد: آب پرتقال سرشار از فيبر است، به ويژه اگر با گوشت ميوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در يخچال نگهداري شود ويتامين ث آن بيشتر حفظ خواهد شد.
کارشناس ارشد صنايع غذايي دانشگاه علوم پزشکي يزد توصيه کرد: افرادي که فشار خونشان بالاست و براي کنترل آن دارو مصرف ميکنند، بايد هميشه در تغذيه روزانه خود از موادغذايي حاوي پتاسيم بالا استفاده کنند. آب پرتقال سرشار از پتاسيم است و در يک ليوان بزرگ آب پرتقال حدود ??? ميلي گرم پتاسيم وجود دارد.