آخرین اخبار
کد مطلب: 76706
لاريجاني: آمريکا در راه مذاکرات سنگ‌اندازي نکند/جنس مذاکرات مثل معامله تجاري نيست
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 673

به گزارش سلام لردگان، علي لاريجاني در حاشيه اجلاس بين‌المجالس جهاني با شرکت در کنفرانس خبري به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. گزيده سخنان وي را به نقل از ايسنا بخوانيد:

* مشکلات اقتصادي ايران خيلي ربطي به اتصال به WTO ندارد، خيلي هم ربطي به تحريم‌ها ندارد. ما مشکلات مديريتي داشتيم که بايد رفع شود و فکر مي‌کنم که مسير به سمت حل اين مشکلات پيش خواهد رفت. البته براي پيوستن به WTO بايد آمادگي‌هايي از نظر اقتصادي در کشور به وجود بيايد که زمان‌بر است.

* مذاکرات آتي ايران را مثبت مي‌دانم، البته برخي کشورها به دنبال تهديد و تحريم بودند اما امروز به اين نتيجه رسيدند که مشکلات از مسير سياسي قابل حل است، بنابراين اگر اراده‌ها معطوف به حل سياسي مسئله هسته‌اي ايران شود، مشکل نخواهد بود. فکر نمي‌کنيم که مذاکرات ايران و 1+5 به نقطه صفر رسيده، بلکه در مورد شفافيت اختلاف‌نظر داريم. ما عضو آژانس و NPT هستيم و امروز آژانس در مراکز هسته‌يي ما دوربين و ناظر دارد، بنابراين ما با شفافيت موافقيم. فقط براي ايران نبايد مقررات بين‌المللي جديد وضع شود.

*{در واکنش به اينکه اعلام شده که ايران آماده دادن امتياز غني‌سازي 20 درصد است} پاسخ به اين سوال را از کساني که آن را مطرح کرده‌اند بپرسيد. البته بايد صبر کنيد اين مسئله در مذاکرات به طور دقيق‌تر مشخص شود. واقعيت آن است که بعضي از حرف‌هايي که زده مي‌شود بيشتر جنبه حدس و گمان دارد. غرب و آمريکا متوجه شدند اگر چه تحريم‌هايي عليه ايران وضع شد اما در نهايت ايران از نظر تکنولوژي پيشرفت کرد. در ايران دولت جديد آمده و روش مذاکرات جديدي خواهد داشت. ايران به دنبال حل مسئله هسته‌يي از مسير مذاکرات سياسي است. بايد تاکيد کنم اين مذاکرات بيش از آنکه نياز به عقب‌نشيني داشته باشد، احتياج به فهم درست از موضوع دارد.

*{در واکنش به مواضع دوگانه آمريکا در قبال ايران} اينگونه اظهارنظرهاي آمريکا براي پرستيژ خودشان مضر است، اما در ايران کسي براي اين تهديدها ارزشي قائل نيست. بايد در اين زمينه واقع‌بين بود. وقتي آمريکايي‌ها بيش از نيم‌قرن ضد ملت ايران ستم، کودتا و جنگ کرده‌اند، بنابراين ظرف چند روز اعتماد جلب نمي‌شود. در ضمن بايد توجه داشت که اعتماد بعد از مذاکرات خواهد بود و نه قبل از آن.  ما بيش از آنکه به رد و بدل کردن امتيازات بيانديشيم، بايد به فهم درست و روشن شدن موضوع فکر کنيم. جنس مذاکرات مثل معامله تجاري نيست، بلکه مهمترين موضوع در متن مذاکرات اعتمادسازي است.  ما از آمريکايي ها مي‌خواهيم که در راه مذاکرات سنگ‌اندازي نکنند.

* فکر مي‌کنم بالغ بر 10 ميليارد دلار حساب‌هاي مسدود شده ايران در آمريکا باشد که ما از شما مي‌خواهيم به آمريکا توصيه کنيد که مال مردم را سرقت نکند.

* قطعاً نه در مصر و نه بحرين و نه سوريه، راه‌حل نظامي مشکل را حل نمي‌کند.

*مسئله سوريه پيچيده و چندوجهي است و نبايد انتظار داشت که سريع حل شود. واقعيت آن است که مسئله تروريست‌ها در سوريه مسئله حادي است، به طوري که آنها از همه جاي دنيا حتي اروپا در سوريه جمع شده و مجمع‌الجزايري از تروريست‌ها را تشکيل داده‌اند. حتي زندگي جمعي به وجود آورده و ازدواج دسته‌جمعي تحت عنوان نکاح جهادي را پيگيري مي‌کنند، در واقع يک شرايط توسعه‌اي براي خود قائل شده‌اند. اگر برخي از کشورهاي غربي و عربي به تروريست‌هاي سوري سلاح ندهند، مسئله سوريه قابل حل خواهد بود. در حال حاضر کشورهايي که در موضوع سوريه حساس و تند بوده‌اند، درک کرده‌اند که راه حل نظامي جواب نمي‌دهد. در مسئله سوريه ما آنچه وظيفه‌مان است انجام مي‌دهيم و منتظر ديگران نخواهيم ماند. در اين زمينه تلاش مي‌کنيم تا مشکل سوريه از طريق سياسي حل شود.

*{در پاسخ به سوالي درباره رابطه رئيس مجلس و احمدي‌نژاد} ما رقابتي با آقاي احمدي‌نژاد نداشتيم اما اختلاف‌نظر داشتيم، دولت جديد هم از ورزيدگي برخوردار است که اميدوارم در کارشان موفق باشند، من هم ارتباط خوبي با آنها دارم.

 منبه : خبرآنلاين

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس