کد مطلب: 76668
پهپادهاي شناسايي و رزمي ايران چگونه آسمان خاور ميانه را به زير بالهاي خود خواهند کشيد؟ + تصاوير و مشخصات
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 696
به گزارش سلام لردگان به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ در آخرين روزهاي هفته دفاع مقدس از پهپادهاي رزمي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و پهپاد شناسايي ارتش رونمايي شد. خبر رونمايي از پهباد "شاهد 129" بلافاصله مورد توجه رسانههاي رژيم صهيونيستي قرارگرفت.
در اين گزارش قصد داريم جزئيات پهپاد "شاهد 129" سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و پهپاد "يسير" نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران را تشريح کرده و بازتاب آن در رسانههاي جهان و خلاصهاي از بيشينه تکنولوژي ساخت پهپاد در کشورمان بپردازيم.
هواپيماي بدون سرنشين رزمي نيروي هوافضاي سپاه با نام "شاهد 129" روز جمعه با حضور سردار سرلشکر محمدعلي جعفري فرمانده کل سپاه پاسداران رونمايي و عملياتي شد.
سرلشکر جعفري در مراسم رونمايي از اين پهپاد رزمي گفت: "طراحي و ساخت اين نوع پرنده تاکنون تنها در انحصار آمريکا بود اما از اين پس ايران نيز با تلاش متخصصان نيروي هوافضاي سپاه، از فناوري ساخت اين نوع پهپاد قدرتمند برخوردار شد".
همزمان با رونمايي پهپاد تازه رونمايي شده سپاه پاسداران با حضور سرلشکر جعفري، دستور توليد انبوه "شاهد 129" در محل ساخت اين پهپاد صادر شد.

"شاهد 129" توانايي حمل همزمان 8 بمب يا موشک هوشمند سديد، ساخت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را دارد و براي اهداف ثابت و متحرک طراحي شده است.

دقت در هدف گيري با شعاع عملياتي 1700 کيلومتر و 24 ساعت مداومت پروازي با يک بار سوختگيري از ويژگيهاي اين هواپيماي بدون سرنشين رزمي ايراني است و هر فرودگاهي ميتواند محل نشست و برخاست شاهد 129 باشد.
سقف پروازي اين پهپاد 24 هزار پاست که با ايستگاههاي کنترل قابل حمل زميني در ارتباط بوده و ميتواند با هزينه بسيار پايين دفاع از ميهن را بدست گيرد.
هزينه هر ساعت پرواز براي جنگندههاي رزمي 10 هزار دلار است و اين در حالي است که پهپاد ايراني شاهد 129 ميتواند با هزينه 100 هزار توماني در هر ساعت در آسمان ايران اسلامي بدرخشد.
"شاهد 129" قدرت مراقبت از شعاع 200 کيلومتري خود را دارد و ميتوان از اين پرنده بدون سرنشين در مقابله با اشرار و تروريستها، کشف و شناسايي در مرزهاي آبي و خاکي، مسائل زيست محيطي، نقشه برداري و تهيه عکسهاي هوايي نيز استفاده کرد.
شاهد 129 سر تيتر رسانههاي رژيم صهيونيستي
بلافاصله پس از رونمايي از پهپاد جديد ايراني رسانه صهيونيستي تايمز اسراييل صفحه اول روزنامه را به اين دستاورد رزمي ايران اختصاص داد و نوشت "ايران از يک پهپاد دوربرد جديد رونمايي کرد".
اين روزنامه نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران از پهپاد جديدي رونمايي کرد که با برد پروازي 1700 کيلومتر ميتواند تمام مناطق خاورميانه را تحت پوشش قرار دهد".
اين رسانه صهيونيستي با اشاره به برخي از سخنان سردار سرلشکر جعفري، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، مينويسد: "شاهد 129" بسيار دقيق، هوشمند و کاربردي است. اين پهپاد سربازي قدرتمند مرزي است و امنيت را براي کشور به ارمغان خواهد آورد".

روزنامه جروزالم پست هم نوشت: "ايران دستور توليد انبوه پهپاد شاهد 129 را اعلام کرد. اين روزنامه با اشاره به قابليتهاي پهپاد شاهد 129 نوشت: پهپاد جديد ايراني ميتواند با يکبار سوختگيري 24 ساعت مداومت پروازي داشته باشد".

روزنامه عبري زبان يديعوت آحارنوت هم در تيتري نوشت: "ايران از پهپادي جديد رونمايي کرد؛ دنيا از اين اقدام شگفت زده شد". همچنين در هفته دفاع مقدس جديدترين پهپاد نيروي زميني ارتش با نام "يسير" با حضور امير احمدرضا پوردستان فرمانده اين نيرو در محل يگان پهپادي نزاجا رونمايي شد.
اين پرنده بدون سرنشين با سقف پروازي 15 هزار پا و مداومت پروازي 8 ساعته ميتواند تا شعاع 200 کيلومتر پرواز عملياتي داشته باشد و با ارتباط با ايستگاههاي کنترل زميني قابل حمل از مکانهاي مختلف که به اين پرنده دستور داده ميشود، مراقبت کند و يا اهدافي را شناسايي کند.
پهپاد يسير که به دست محققان و دانشمندان ارتش جمهوري اسلامي ايران طراحي و ساخته شده مجهز به دوربينهاي شناسايي با فناوري روز دنياست و احتياجي به باند فرودگاهي براي نشست و برخاست ندارد.
سبکي وزن، تحرک و جابجايي بالا و دوربينهاي قوي و همچنين قابليت لاک کردن روي اهداف، ويژگيهاي اين پرنده بدون سرنشين ارتش جمهوري اسلامي ايران را دوچندان کرده است. يسير ميتواند در امداد رساني، عملياتهاي رزمي و همچنين کنترل ترافيک نيز بکار گرفته شود.
يکي از شاخصههاي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي که به نوعي آن را ميتوان از دستاوردها و برکات هشت سال دفاع مقدس تلقي کرد خود کفايي در تجهيزلت پيشرفته و بومي سازي ادوات جنگي بخصوص جنگ الکترونيک و پهپادهاي رزمي است.
اهميت پهپادها در عرصه دفاعي
پهپادها که از مظاهر جنگ الکترونيکي است در نبردهاي مدرن امروزي کارايي بالايي دارند. از اين رو در استراتژي دفاعي نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران به ساخت و بکارگيري پهپادها توجه ويژهاي شده بطوريکه در سالهاي اخير مدلهاي پيشرفتهاي از اين پرندههاي الکترونيکي به دست توانمند متخصصان داخلي ساخته شده و در اختيار نيروهاي مسلح قرار گرفته است.
براي مثال پهپادهاي "مهاجر"، "بمب افکن کرار"، "ابابيل"، "هد هد A"، "هد هدB " و "سايه" در سالهاي اخير به تجهيزات نيروهاي مسلح اضافه شده و موجبات ارتقاء ضريب امنيتي مرزهاي آبي و خاکي کشور را فراهم کرده است.
مروري کوتاه بر مدلهاي پيشين پهپاد و تاريخچه ساخت آنها
مهاجر اولين پهپاد شناسايي ايران است. تاريخچه ساخت اين پرنده نيز به جنگ تحميلي باز ميگردد. در سال 1364 صنايع هوايي قدس تشکيل شد و مهاجر 1 را به سپاه پاسداران تقديم کرد. اولين مأموريت اين بي سرنشين تصوير برداري از منطقه شلمچه بود که باعث شد فشار بر روي هواپيماهاي شناسايي ارتش کم شود. با تجهيز قايقهاي تندرو به سکوهاي پرتاب پهپاد، دامنه عملياتهاي شناسايي مهاجر 1 به هورالعظيم نيز کشيده شد. عملکرد مطلوب اين پرندهها باعث شد بعد از جنگ، به صنعت پهپاد سازي توجه ويژهاي شود که نتيجه آن در سالهاي بعد ديده شد.
در حال حاضر مدل جديد هواپيماي مهاجر4 با حداکثر سرعت گشت زني 180 کيلومتر بر ساعت داراي مداومت پروازي 5 تا 7 ساعت بوده و ميتواند در شرايط جوي گوناگون مأموريت خود را به بهترين صورت اجرا کند. بازيافت اين هواپيما متناسب با سفارش مشتري به وسيله چتر و يا ارابه فرود صورت ميگيرد.
بيشينه سرعت مهاجر 4 به حدود 200 کيلومتر بر ساعت رسيده است و سقف پرواز آن 15000 پا(حدود 4500 متر) عنوان شده است که نسبت به مهاجر 2 و 3 که تا 11 هزار پا توان صعود داشتند حدود 36 درصد بهبود را بيان ميکند. بنابراين مهاجر 4 محدوده وسيعتري را ميتواند پوشش دهد.
گفته ميشود حزب الله لبنان هم توانايي ساخت پهپاد را دارد و در جنگ 33 روزه سال 2004 از هواپيماهاي بدون سرنشين براي شناسايي مواضع دشمن استفاده کرده است. گفتني است يکي از پرندههاي بدون سرنشين حزب الله در جنگ 33 روزه توسط اسراييل ساقط شد اين پهباد "ايوب" نام داشت.
پهپاد "ابابيل" ساخت صنايع دفاع جمهوري اسلامي ايران جزو يکي از پهپادهاي پيشرفته کشور محسوب ميشود.
کلمه ابابيل از قرآن کريم گرفته شده است و تلميح به ماجراي حجوم کفار بوسيله فيلها به خانه کعبه را دارد که به اذن خداوند پرندههاي گروهي ابابيل با پرتاب گل فيلها را از پاي درآوردند.
پهپاد ابابيل با اهداف نظامي و غير نظامي ازجمله جنگ الکترونيک، فعاليتهاي جاسوسي، کنترل مرزها، کنترل هوايي مکانها و ... ساخته شده است. اين هواپيما ميتواند تا 8 ساعت پرواز داشته باشد و توانايي حمل تسليحات را دارد. ابابيل بر روي سکوي پرتاب (Launcher) نصب ميشود. حداکثر ارتفاع پرواز براي اين پهپاد 10000 پا و حداکثر سرعت آن 160 کيلومتر در ساعت است. پهپادهاي ابابيل در مدلهاي مختلف از جمله ابابيل B، ابابيل T، ابابيل SH طراحي و ساخته ميشود.
صاعقه1 هواپيماي بدون سرنشيني از نوع بال دلتا با ضريب منظري متوسط رو به پايين است که توسط متخصصان داخلي طراحي و به صورت انبوه توليد شده و در اختيار نيروهاي مسلح قرار گرفته است. صاعقه جزو سريعترين پهپادهاي ايراني است که همين عامل سرعت بالا آن را به ابزار مناسبي براي تمرين ادوات توپخانهاي تبديل نموده است.
بيشينه سرعت صاعقه 250 کيلومتر بر ساعت، شعاع پرواز 10 کيلومتر، سقف پرواز 11هزار پا (حدود 3300متر) و مداومت پرواز آن حدود 60 دقيقه است.
کرار نخستين پهپاد بدون سرنشين و داراي موتور توربو جت ساخت ايران است که قادر به حمل مواد منفجره است و ميتواند آن را به سوي اهداف پيش بيني شده پرتاب کند.
اين هواپيما قادر به پرواز در مسافتهاي دوردست با سرعت ??? کيلومتر در ساعت است. کرار ? متر طول دارد و قابليت حمل ? موشک ايراني کروز ضد ناو کوثر و يا يک موشک ضد ناو نصر را دارا است. برد اين هواپيماي بدون سرنشين، 1000 کيلومتر است و ميتواند دو بمب صد کيلوگرمي، و يا يک بمب ??? کيلوگرمي را حمل کند.
کنترل مرزها در برابر تجاوزات خارجي، نفوذ بيگانگان و ساير عوامل مخرب از جمله مسائلي است که از ابتداي تشکيل کشورها و تمدنها مورد نظر بوده و هميشه عملياتي سخت و هزينه بر به حساب ميآمده است. در دهههاي اخير با اختراع وسايل پرنده بحث کنترل از آسمان، در حوزه تامين امنيت مرزها به يک پديده ثابت در عمده کشورهاي جهان از جمله ايران بدل شده است.
هرچند با اشراف و توان بالاي اطلاعاتي نيروهاي مسلح، امنيت مرزهاي ايران علي رغم وجود تهديدات و ناامنيهاي فراوان در اطراف کشورمان، قابل تحسين است اما ميتوان با بهره گيري گسترده از پهپادهاي ايراني، راه را براي کاهش نيروي انساني و هزينههاي مادي در اين فعاليتها باز کرد.
انتهاي پيام/