آخرین اخبار
کد مطلب: 76571
عرضه ?? طرح جديد دفاتر «ايام» در بازار نوشت‌افزار/ از «رويانا» تا ماهواره‌‌بر «سيمرغ»
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 500

 

گروه کتاب و ادبيات- رقيه عزيزي شيرکوهي؛ دفاتر تحرير ايام از سال گذشته با طرح جلد‌هاي ملي و انقلابي با محوريت پيشرفت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در عرصه‌هاي مختلف راهي بازار شد که چندي پيش هم جديدترين طرح‌هاي اين برند ايراني _ اسلامي با حضور تيم ملي واليبال کشورمان رونمايي شد.

صادق منصور، مسئول نوشت‌افزار ايراني _ اسلامي ايام درباره نحوه توليد و توزيع اين دفاتر، بيان مي‌کند: دفاتر ايام در36 طرح براي کودکان دوره ابتدايي، دبيرستان و دانشجو توليد شده است که براي دانش‌آموزان دبيرستاني چهره‌هايي از شهداء نظير شهيد آويني و شهيد بابايي در نظر گرفته شده و براي دانش‌آموزان مقطع پايين‌تر نيز تصاويري با موضوعاتي نظير پيشرفت‌‌هاي علمي همانند «قايق پرنده»، «هواپيماي قاهره 313»، «ميمون فضانورد»، «رويانا»، «روبات جراح» انتخاب شده‌ است تا مخاطبان با پيشرفت‌هاي علمي کشور آشنا شوند.

وي با بيان اينکه اين 36 طرح در دفاتر 50، 80 و 100 برگ طراحي و توليد شده‌اند، اضافه مي‌کند: سال گذشته گروه نوشت‌افزار ايام، طرح‌هاي اندکي را منتشر کرد اما امسال تنوع طرح بيشتر شده است و از بين  تقريباً 60 طرحي در نظر گرفته شده 36 طرح را به صورت برگزيده انتخاب شد.

منصور مي‌افزايد: درباره مقدار توليد پيش‌بيني مي‌کرديم که نسبت به سال گذشته 2 يا 3 برابر فروش داشته باشيم اما ميزان فروش دفاتر ايام امسال بسيار بالا است که براي ما غيرقابل تصور بود.

وي ادامه مي‌دهد: يکي از ضعف‌هاي ما اين بود که در توزيع نوشت‌افزارهاي ايام دچار کاستي‌هايي بوديم يعني در حال حاضر متقاضي اين دفاتر وجود دارند اما در زمينه توزيع مقداري با ضعف مواجه هستيم.

مسئول نوشت‌افزارهاي ايام در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه طرح‌هاي روي جلد دفاتر را چگونه انتخاب کرديد، مي‌گويد: برخي از طرح‌ها را در تعداد اندک منتشر و در ميان مردم به فروش رسانديم و در نهايت نظرات و پيشنهادات آنها را درباره اين دفاتر جويا شديم، يعني براي انتخاب تصاوير دفاتر ايام از نظرات کودکان و نوجوان ، والدين، روانشناسان و معلمان استفاده کرديم.

وي بيان مي‌کند: دفاتر ايام در نمايشگاه‌هايي نظير پاييزه، فروشگاه‌هاي کتاب و محصولات فرهنگي، نمايشگاه‌هاي داخلي سازمان‌ها و نهادها به مخاطبان عرضه شده است که مخاطبان براي آشنايي از نشاني مراکز توزيع دفاتر ايام و بقيه برندهاي ايراني _ اسلامي مي‌توانند به سايت ايام و ايران نوشت مراجعه کنند.

در در ذيل نيز برخي از تصاوير دفاتر ايام با توضيحات پشت جلد از خاطرتان‌ مي‌گذرد:    

ماهواره‌بر سيمرغ براي رسيدن به بخشي از اهداف فضايي جمهوري اسلامي ايران طراحي و ساخته شده که مي‌تواند با استفاده از نسل جديد و پيشرفته موتورهاي سوخت مايع، ماهواره‌هايي تا وزن 100 کيلوگرم را در مدار 500 کيلومتري زمين قرار دهد.

سرعت ماهواره‌بر سيمرغ 7500 متر بر ثانيه است (يعني 27000 کيلومتر در ساعت) و مي‌تواند ماهواره‌هاي ايراني را  تا500 کيلومتري زمين بالا ببرد. اين ماهواره بر به دست دانشمندان جوان ايراني ساخته شده است.

هواپيماي قاهر313 جديدترين جنگنده ساخت ايران است. اطلاعات دقيقي از جزئيات اين هواپيما منتشر نشده است ولي کارشناسان از روي ظاهر آن فکر مي‌کنند که يکي از قوي‌ترين هواپيماهاي رادار گريز جهان باشد.  اين هواپيما به دليل اندازه کوچک‌اش مي‌تواند در جنگ‌ها بسيار دقيق و سريع عمل کند. همه مراحل ساخت قاهر 313 به دست دانشمندان ايراني سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع انجام شده است.

 

بابايي فرماندهي شجاع، مسئوليت‌پذير، مؤمن، منطقي، صادق و فروتن بود. اگر کسي بابايي را نمي‌شناخت تصور اينکه اين فرد، خلبان جنگنده‌اي مانند F-14 است برايش ممکن نبود. در هر طرح عملياتي‌اي که در نيروي هوايي داده مي‌شد عباس بابايي به عنوان يک پيش قدم، اولين کسي بود که اين طرح را اجرايي مي‌کرد. سرلشکر عباس بابايي در 37 سالگي پس از انجام 60 عمليات موفق و 3000 ساعت پرواز پس از يک عمليات برون مرزي در سال 66 به شهادت رسيد.

رويانا اولين حيوان شبيه سازي شده ايراني است. تولد او آينده داروسازي ايران را عوض کرد. پس از تولد گوسفند شبيه‌سازي شده، دانشمندان ايراني مي‌توانند با جابه‌جايي ژن، بزهايي به دنيا بياورند که خود به خود در شير آنها داروهاي مورد نياز انسان توليد مي‌شود. شنگول، منگول و حبه انگور نام چند تا از اين بره‌هاست.

براي انجام کارهاي علمي بزرگ و خطرناک، دانشمندان آزمايش‌هايي طراحي مي‌کنند تا براي انجام اهداف خود آماده شوند و اطلاعات خود را افزايش دهند. ارسال فضا نورد به آسمان، هدف بزرگ دانشمندان هوافضاي کشورمان است. فرستادن «آفتاب» ميمون فضا نورد ايراني يکي از پيچيده‌ترين آزمايش‌هاي مقدماتي دانشمندان ايراني براي دست‌يابي به دانش ارسال فضا نورد به آسمان بود.

شاهد 285، بالگرد تهاجمي ساخت متخصصان صنايع نظامي ايران است که براي ماموريت‌هاي شناسايي و گشت رزمي طراحي شده است. شاهد توانايي حمل سلاح و درگيري با واحدهاي شناسايي دشمن را دارد. شاهد نشان دهنده توان بالاي دانشمندان ايراني در توليد بالگرد است و آينده روشني را براي اين صنعت نويد مي‌دهد.

در دنيا هر کشوري که نتواند انرژِي خود را توليد کند، ضعيف و زيردست ديگران است. در آينده، وقتي که نفت جهان تمام شود تنها منبع انرژي شناخته شده، انرژي هسته‌اي خواهد بود. از طرف ديگر، کشور‌ها بايد براي دست‌يابي به انرژي هسته‌اي علوم و دانش‌هاي ديگري را نيز به دست آورند. در حالي که تمام ابرقدرت‌هاي زورگوي جهان مي‌خواستند مانع دست يابي ايران به دانش انرژي هسته‌اي شوند، دانشمندان جوان ايراني با تلاش فراوان به اين دانش دست يافتند. 

زير دريايي‌ها سلاح‌هاي بسيار مهمي در جنگ هستند چرا که بر روي آب ديده نمي‌شوند و فقط مي‌توان با رادار‌هاي قدرتمند آنها را شناسايي کرد. از طرفي چون زير دريايي‌ها در زير آب حرکت مي‌کنند، بسياري از سلاح‌هاي نصب شده بر روي کشتي‌ها نمي‌توانند به آنها شليک کنند. زيردريايي نهنگ اولين زيردريايي ساخت ايران است که باعث افزايش قدرت دفاعي ايران شده است. 220 دانشمند و متخصص ايراني در رشته‌هاي مختلف اين زيردريايي را ساخته‌اند. زيردريايي نهنگ مي‌تواند در اعماق آب بر روي کف دريا ثابت بنشيند که اين کار باعث مي‌شود که حتي  قوي‌ترين رادارها نيز نتوانند آن را شناسايي کنند.

«کوکر 1» نخستين پهپاد جهان است که مي‌تواند به صورت عمودي پرواز کند. اين پرنده براي عمليات‌هاي امداد و نجات و شناسايي و کنترل مرزهاي دريايي و زميني استفاده مي‌شود. کوکر داراي چهار موتور کم صدا، رادار چند منظوره، سيستم ارتباط با ماهواره و امکانات پيشرفته تصويربرداري است. اين پهپاد که کاملاً رادار گريز است توسط دانشمندان ايراني ساخته شده است.

متخصصان جوان ايراني طي يک جنگ الکترونيکي دشوار توانستند هواپيماي بدون سرنشين آمريکا را که «آر-کيو 170» نام دارد وادار به فرود کنند. اين هواپيما در حال جاسوسي از خاک ايران بوده است. «آر-کيو 170» از پيشرفته‌ترين پهپادهاي موجود در سطح جهان است. دانشمندان ايراني با موفقيت توانسته‌اند تکنولوژي به کار رفته در اين هواپيما را به دست آورده و ساخت نمونه‌هاي مشابه را آغاز کنند.

اسمش «راهيان نور» است. اردويي است که هر سال کودکان و نوجوانان زيادي در آن شرکت مي‌کنند و به بازديد از مناطقي مي‌روند که روزگاري جوانان شجاع ايراني در آنجا از کشورشان دفاع کردند. شلمچه، دوکوهه، دهلاويه و ... از جاهايي هستند که مسافران «راهيان نور» حتماً به آنها سر مي‌زنند.

از روزهاي دور تا به امروز، در ماه زيباي ارديبهشت که غنچه‌هاي گل محمدي گشوده مي‌شوند، جشن گلاب‌گيري در کاشان برگزار مي‌شود. مردان و زنان کاشاني گل‌هاي محمدي را از مزارع گل به کارگاه‌هاي گلاب‌گيري مي‌برند و با روش‌هاي مخصوصي گلاب ناب کاشان را توليد مي‌کنند. هر سال خانه خدا در مراسمي خاص با گلاب کاشان شست‌وشو مي‌شود.

قايق است ولي مي‌تواند پرواز کند! دانشمندان هوشمند ايراني قايقي طراحي کرده و ساخته‌اند که مي‌تواند با سرعت 190 کيلومتر در ساعت پرواز کند و تا 5 متر از سطح آب دريا فاصله بگيرد. وقتي دريا طوفاني مي‌شود، سرنشينان اين قايق بدون هيچ مشکلي مي‌توانند پرواز کنند و به انجام مأموريت خود بپردازند.

روبات‌ها را مي‌شناسيم ولي اين يکي خيلي جالب و متفاوت است. دانشمندان جوان و خلاق ايراني موفق شده‌اند روباتي بسازند که مي‌تواند در جراحي بيماران به پزشکان کمک کند! پزشکان حتي مي‌توانند از راه دور و با دادن فرمان به اين روبات، بيماران‌شان را جراحي کنند. پيش از اين فقط آمريکا از اين روبات‌ها ساخته بود و ايران دومين کشور جهان است که روبات جراح ساخته است.

رادار ثامن آسمان کشور را کنترل مي‌کند و ورود هواپيماهاي دشمن را به اطلاع يگان‌هاي دفاعي مي‌رساند. رادار جزو تکنولوژي‌هاي پيشرفته نظامي محسوب مي‌شود و ساخت آن نياز به دانش فراوان است. رادار ثامن توسط متخصصين صنايع دفاعي کشور طراحي و ساخته شده است.

تصاويري از دفاتر ايام در ذيل آمده است که از خاطرتان مي‌گذرد:

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس