به گزارش سلام لردگان
?سعيد يوسف پور?عصر سه شنبه با اشاره به اخبار منتشر شده در رسانه ها در خصوص تلف شدن يک قلاده پلنگ ايراني در روستاي آنجو شهرستان لردگان از توابع چهارمحال وبختياري، افزود: احتمالات مختلفي در مورد دليل تلف شدن اين گربه سان نظير گزيدگي، بيماري يا مسموميت وجود دارد.
وي ادامه داد: اين پلنگ حدود يک ماه قبل تلف شده و به تازگي جسد اين حيوان توسط گروهي کوهنورد پيدا شده که در اين شرايط و با توجه به نبود امکانات بررسي کالبدشناسي و پاتولوژيک حيات وحش در استان، امکان شناخت علت مرگ اين گربه سان وجود ندارد.
يوسف پور نبود زيرساخت هاي لازم در حوزه مطالعات و تجهيزات کالبدشکافي و دامپزشکي حيات وحش در استان را از محدوديت هاي اين بخش ياد کرد و افزود: تعداد متخصصان اين حوزه در کشور به تعداد انگشتان يک دست نيز نيست.
وي نبود اطلاعات جامع در حوزه حيات وحش به ويژه گربه سانان و پلنگ ايراني را از ديگر ضعف هاي حوزه مطالعات علمي جانوري کشور ياد کرد و گفت: نياز است، پروژه ويژه اي در حوزه حيات وحش زاگرس و البرز براي حفاظت از اين گونه انجام شود.
مديرکل محيط زيست چهارمحال وبختياري تدوين برنامه هاي کوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت براي حفظ گونه هاي در معرض انقراض حيات وحش کشور به ويژه پلنگ ايراني را ضروري بيان کرد و ادامه داد: پيشنهادهايي در اين خصوص از سوي اين اداره کل به معاونت طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست کشور ارائه شده است.
يوسف پور مهم ترين دليل تلف شدن گونه هاي زيستي در حال انقراض را تخريب زيستگاه ها و محدود شدن قلمرو اين حيوانات بيان کرد و گفت: طرح هايي براي حفظ گونه هاي زيستي نظير درناي سيبري و يوزپلنگ آسيايي انجام شده است و لازم است براي حفظ پلنگ ايراني نيز اقدام عاجلي انجام شود.
منبع: ايرنا