به گزارش سلام لردگان، حامد پور آرام در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس براي حفظ تعادل بدن، جلوگيري از تشنگي و گرسنگي زودرس و تامين نيازهاي اوليه توصيههايي کرد.
وي گفت: در ماه مبارک رمضان چون زمانبندي دريافت مواد غذايي تغيير ميکند يک هفته تا 10 روز طول ميکشد تا بدن با شرايط جديد خود را تطبيق دهد.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه بسته به ميزان فعاليت فرد و چاق و لاغر بودن او نياز به دريافت مواد غذايي متغير است، افزود: معمولا براي روز اول ماه مبارک توصيه ميکنيم تا افراد يک ساعت زودتر از هميشه براي وعده سحري بيدار شوند و با آرامش بيشتري غذا بخورند.
وي ادامه داد: برخي براي اينکه ساعت بيشتري را بخوابند، در ساعات پاياني شب شام ميخورند و بدون سحري روزه ميگيرند در صورتيکه بسيار کار غلطي است. از طرف ديگر دسته ديگر از ترس گرسنگي در طي روز در وعده سحري پر خوري ميکنند که عوارض زيادي مانند نفخ يا سوء هاضمه در پي دارد.
به توصيه اين متخصص تغذيه مصرف سالاد و سبزي به دليل داشتن مقادير زيادي آب در وعده سحري مناسب بوده و جلوي تشنگي زودرس را طي روز ميگيرد.
غذاي شور، قهوه و چاي روزه داران را تشنهتر ميکند
وي در پاسخ به اينکه با توجه به فصل گرما چگونه ميتوان جلوي تشنگي زودرس را در طي روز گرفت، گفت: مصرف نوشيدني تخم شربتي به دليل نگهداشتن آب در دانههاي اين گياه در ساعات پاياني شب تا سحر توصيه ميشود. همچنين روزهداران بايد از خوردن غذاهاي شور و تنقلات حاوي نمک در اين ايام اجتناب کنند چون هم حجم معده را ميگيرد و هم بدن براي دفع نمک مجبور است آب زيادي دفع کند.
پور آرام به آنهايي که علاقه زيادي به خوردن چاي پررنگ و قهوه بين زمان افطار تا سحر را دارند خواست از اين کار امتناع کنند چرا که اين دو نوشيدني بسيار ادرار آور بوده و آب زيادي را از بدن دفع ميکند.
روزه را با آب ولرم و خرما باز کنيد
وي بهترين ماده غذايي براي باز کردن روزه را در ايام ماه مبارک خرما و آب ولرم عنوان کرد و افزود: خرما به دليل داشتن قند و پتاسيم هم فشار خون را تنظيم ميکند. هنگام افطار نبايد به يکباره آب سرد نوشيد چون به معده شوک وارد ميشود.
کارشناس ارشد دفتر امور تغذيه وزارت بهداشت در مورد مصرف آش و حليم در وعده افطار، گفت: بايد سعي کنيم تا وعده افطار را سبک و وعده سحري را کاملتر در نظر بگيريم و از خوردن غذاهاي دير هضم در وعده افطاري بپرهيزيم.
خوردن آش رشته و آش جو در وعده افطار توصيه نميشود ولي سوپ رقيق و شير برنج بهترين غذا در وعده افطاري است.
روزه اوليها هله هوله نخرند
کارشناس ارشد دفتر امور تغذيه وزارت بهداشت به خانوادههايي که امسال فرزند آنها براي نخستين بار روزه ميگيرد هم توصيههايي کرد.
پورآرام گفت: روزه اوليها از مصرف هله هوله و چيپس و پفک بپرهيزند چون فقط حجم معده را اشغال ميکند و اجازه نمي دهد مواد مغذي کافي دريافت شود. حتي در برخي موارد مصرف مکملهاي ويتاميني و املاح زير نظر متخصصان تغذيه اشکالي ندارد.