به گزارش سلام لردگان، منطقه لردگان با برخورداري از وسعت نيمي از جنگلهاي چهارمحال و بختياري و بارش سالانه ? برابر ميانگين کشوري، رودخانههاي بزرگي چون خرسان و ارمند و کارون را در خود جاي داده و به يکي از قطبهاي اصلي سرمايهگذاري سدسازي در کشور شهرت يافته است. سدهاي زنجيرهايي احداث شده کارون ? و ? و سدهاي در دست احداث خرسان ? و ? و ? و سد در دست مطالعه کارون ?، همگي در رويشگاههاي جنگلي ??? هزار هکتاري لردگان واقع شده و دستکم ?? هزار هکتار از اين جنگلها را به کام مرگ ميکشانند!
شايد باورش سخت باشد تصور کنيم که چنين منطقهاي با پوشش جنگلي بيش از ?? درصد و بارندگي سالانه حدود ??? ميليمتر؛ امروز با بحران آب شرب مواجه شده و بنابر گفتههاي مسئولان آب منطقه؛سطح ايستابي منابع آب شرب روستاهاي آن بين ?? تا ?? متر کاهش يافته باشد! از تعداد ?? حلقه چاه آب شرب روستاهاي آن، تاکنون ?? منبعاش خشک و سطح ايستابي ?? منبع ديگر آب شرب روستاهاي اين منطقه نيز به شدت کاهش يافته باشد و مردمان آن آباديهاي جنگلنشين در کنار سدهاي غولپيکر برقآبي، در معرض تهديد جيرهبندي و قحطي آب قرار گرفته باشند!

تنها در مدت زماني کمتر از ? دهه طول کشيد تا با افزايش جمعيت و عدم توسعه زيرساختهاي اشتغالزايي سازگار با شرايط بومشناختي منطقه؛ با ورود ادوات و ماشينآلات کشاورزي بخشهاي زيادي از زيراشکوب جنگلهاي منطقه تخريب و به زراعت ديم تبديل گردد. شخم در جهت شيب براي کشت ديم در زيراشکوب جنگل، بههمراه چراي مفرط و تخريب جنگلها در اثر توليد زغال و سوختهاي هيزمي و همچنين اجراي غيراصولي برخي از پروژههاي عمراني؛ روند نفوذ و نگهداري آب در سفرههاي زيرزميني را بهشدت تحت تأثير قرار داده و تشديد فرسايش(?? تن در هکتار در سال) و رسوب در پشت سدهاي بزرگ منطقه را بهدنبال داشته است.
البته فراموش نکنيم که در سالهاي اخير توسعه کمي اراضي کشاورزي و برداشتهاي بيرويه از منابع آب و حفر چاههاي مجاز و غيرمجاز بههمراه شيوههاي سنتي آبياري با انتخاب نادرست الگوهاي کشت با نياز آبي بالا؛ روند خشکي منابع آب منطقه را شدت بخشيده و بهعنوان يکي از مهمترين عوامل در صدر سياهه مؤلفههاي مؤثر در تشديد روند افت سطح آب سفرههاي زيرزميني منطقه لردگان قرار گرفته است.