آخرین اخبار
کد مطلب: 75933
حسن روحاني رئيس‌جمهور منتخب شد+بيوگرافي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 703
                  

 

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، مصطفي محمدنجار وزير کشور گفت: حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني با کسب 18ميليون 613 هزار 329 رأي اکثريت مطلق آرا را کسب و رئيس‌جمهور شد.

نجار تاکيد کرد: در مجموع 36 ميليون و 704 هزار و 156 نفر در انتخابات شرکت کردند که نشان دهنده حضور 72.7 درصدي مردم در انتخابات است.

زندگينامه

«حسن فريدون روحاني» 21 آبان 1327 در سرخه از توابع استان سمنان ديده به جهان گشود؛ وي تحصيلات ابتدايي را در شهرستان محل تولدش گذراند و تحصيلات حوزوري را از سال 39 در حوزه علميه صادقيه سمنان آغاز کرد.

او در سال 1340 وارد حوزه علميه قم شد و از محضر اساتيدي چون حضرات آيات سيد محمد محقق داماد، شيخ مرتضي حائري، سيد محمدرضا گلپايگاني، محمد فاضل لنکراني، شيخ محمد شاه‌آبادي و سلطاني بهره برد.

روحاني همزمان در سال 1348 به دانشگاه تهران راه يافت و در سال 1351 دانشنامه ليسانس خود را در مقطع کارشناسي در رشته حقوق قضايي اخذ کرد.

وي با ادامه تحصيل در انگليس مدرک کارشناسي ارشد (M.Phil) در رشته حقوق عمومي و دانشنامه دکتري (Ph.D) در رشته حقوق اساسي را از دانشگاه کلدونيان گلاسکو دريافت کرد و با کسب پروانه وکالت از کانون وکلا در سال 86، وکيل پايه يک دادگستري شد.

حسن روحاني فعاليت سياسي خود عليه رژيم ستمشاهي را از دوران جواني آغاز کرد؛ عمده فعاليت‌هاي وي در همراهي با نهضت امام خميني (ره)، سفرهاي تبليغاتي و سخنراني عليه رژيم پهلوي از سال 44 و نتيجه آن حبس و ممنوع‌المنبري بود.

وي در آبان 1356 در مراسم بزرگداشت شهادت مصطفي خميني در مسجد ارک تهران براي نخستين بار لقب «امام» را براي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران به کار برد و پس از آنکه تحت تعقيب ساواک قرار گرفت، به توصيه شهيد بهشتي و استاد مطهري از کشور خارج شد و مدتي نيز آن‌سوي مرزها به سخنراني و تبليغ براي دانشجويان خارج از کشور پرداخت و پس از تبعيد حضرت امام (ره) به فرانسه، به جمع ياران همراه ايشان پيوست.

حسن روحاني پس از پيروزي انقلاب اسلامي در اولين اقدام در سال 58، به ساماندهي وضعيت ارتش و پادگان‌هاي نظامي پرداخت و در سال 59 رداي نمايندگي ملت در مجلس شوراي اسلامي را بر تن کرد و پنج دوره قانونگذاري (به مدت 20 ‌سال) را در کارنامه خود ثبت کرد.

عضويت و رياست شوراي سرپرستي سازمان صدا و سيما از سال 1359 تا سال 1362 از ديگر مسئوليت‌هاي وي در دوران پس از انقلاب بوده است.

روحاني در دوران جنگ تحميلي مسئوليت‏هاي متعددي از جمله عضويت در شورايعالي دفاع، عضويت در شورايعالي پشتيباني جنگ، معاونت فرماندهي جنگ، رياست ستاد قرارگاه مرکزي خاتم‌الانبياء و فرماندهي پدافند هوايي کل کشور را برعهده داشت و بين سال‌هاي 1367 تا 1368 نيز به معاونت جانشين فرماندهي کل قوا منصوب شد.

وي به پاس سال‌ها حضور در مسئوليت‌هاي مختلف در دوران دفاع مقدس، از سوي مقام معظم رهبري مفتخر به دريافت نشان درجه دو فتح و نشان درجه يک نصر شد.

روحاني پس از بازنگري قانون ‏اساسي جمهوري اسلامي ايران و تشکيل نهاد شورايعالي امنيت ملي سمت نمايندگي مقام معظم رهبري در اين شورا را بر عهده گرفت و 13 سال نيز به عنوان مشاور امنيت ملي رؤساي جمهور سابق انجام وظيفه کرده است.

وي از سال 1370 به عضويت مجمع تشخيص مصلحت نظام درآمد و تاکنون نيز در اين سمت فعاليت دارد و علاوه بر رياست کميسيون سياسي و امنيتي و دفاعي مجمع، رياست مرکز تحقيقات استرتژيک اين نهاد نيز بر عهده اوست.

حسن روحاني در انتخابات ميان‏دوره‏اي سومين دوره مجلس خبرگان رهبري در 29 بهمن 1378 از حوزه انتخابيه استان سمنان به نمايندگي مجلس خبرگان رهبري انتخاب شد و در سال 1385 نيز از استان تهران به اين مجلس راه يافت و در حال حاضر رياست کميسيون سياسي و اجتماعي اين مجلس را بر عهده دارد.

اگر چه روحاني به صورت همزمان به فعاليت‌هاي علمي اشتغال داشته، اما حضور مستمر وي در دانشگاه، موجب دوري او از مسئوليت‌هاي کليدي نبوده و روحاني با تصدي 16 ساله مسئوليت دبيرخانه شورايعالي امنيت ملي در يکي از حساس ترين مقاطع تاريخي مسئوليت پرونده هسته‌اي کشورمان را بر عهده داشت.

پس از تشکيل دولت محمود احمدي‌نژاد، مسئوليت پرونده هسته‌اي به علي لاريجاني واگذار شد و روحاني که همچنان در مقام نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي قرار دارد، با نگارش کتاب «امنيت ملي و ديپلماسي هسته‌اي» به ثبت خاطرات خود از دوران مسئوليتش در شورا و پيگيري پرونده هسته‌اي پرداخت.

حسن روحاني در 22 فروردين 92 در يک گردهمايي با حضور جمعي از هوادارانش در مجتمع آدينه تهران و با شعار «دولت تدبير و اميد» براي انتخابات رياست جمهوري رسماً اعلام کانديداتوري کرد.

رياست ستاد انتخاباتي وي بر عهده محمدرضا نعمت‌زاده وزير صنايع و معادن دولت‌هاي اول و دوم هاشمي رفسنجاني قرار دارد و اکبر ترکان وزير دفاع و راه دولت‌هاي اول و دوم سازندگي قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتي روحاني است و سخنگويي وي بر عهده محمدباقر نيکبخت دبير کل حزب اعتدال و توسعه قرار دارد.

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس