آخرین اخبار
کد مطلب: 75921
علي اکبر ولايتي در مسير انصراف!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 696
آقايان غلامعلي حدادعادل، علي اکبر ولايتي، محمدباقر قاليباف، سعيد جليلي، محسن رضايي، محمد غرضي، محمدرضا عارف و حسن روحاني 8 نامزدي بودند که تا آخرين مناظره در صحنه ماندند و حالا نوبت کناره گيري کانديداها از صحنه انتخابات شده است.
 
دو روز گذشته دکتر حداد عادل که در قالب ائتلاف با محمدباقر قاليباف و علي اکبر ولايتي پا به ميدان انتخابات گذاشته بود، انصراف خود را اعلام کرد.
 
وي در بيانيه خود نوشت: اکنون بر پايه اين مقدمات، امروز دوشنبه 20 خردادماه 1392 با در نظر گرفتن واقعيتهاي پيش رو در صحنه انتخابات و با توجه به نيت و انگيزه اي که از آغاز حضور در ائتلاف داشته ام به عهد خود وفا مي کنم و انصراف خود را از نامزدي انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران اعلام مي نمايم تا به سهم خود به پيروزي اصول گرايي در اين انتخابات کمک کرده باشم. اميدوارم ساير نامزدهاي اصولگرا نيز در اين لحظه خطير و حساس به وظيفه خود عمل کنند برادرانه و مشفقانه توصيه مي کنم مردم عزيز با تصميم درست خويش کاري کنند که يا اصولگرايان در مرحله اول انتخابات پيروز شوند و يا چنان شود که در صورت کشيده شدن انتخابات به مرحله دوم، رقابت ميان دو اصولگرا باشد.
 
هر چند برخي تلاش کردند تا کناره گيري حدادعادل به نفع کانديدايي خاص جلوه داده شود اما وي در بيانيه خود تنها براي پيروزي اصولگرايان آرزو کرد و از ساير اصولگرايان خواست که به وظيفه خود عمل کنند.
 
شايد اين خواسته حدادعادل " اميدوارم ساير نامزدهاي اصولگرا نيز در اين لحظه خطير و حساس به وظيفه خود عمل کنند" کنايه اي به ديگر عضو ائتلاف سه گانه باشد که همچنان در عرصه رقابت خود را جدي نشان مي دهد البته حدادعادل نيز نگفت که به نفع ائتلاف پيشرفت انصراف داده است.
 
آذر ماه سال گذشته وقتي حدادعادل خبر از تشکيل ائتلاف سه گانه داد بسياري از تحليل گران معتقد بودند اين ائتلاف به نتيجه واحد نخواهد رسيد.
 
اين نتيجه از آن جايي به واقعيت نزديک شد که بحث بر سر چگونگي اعلام گزينه نهايي از بين اين سه نفر بالا گرفت.
 
محمدباقر قاليباف و رسانه هاي نزديک به وي عامل نظرسنجي ها را براي اين امر ملاک مي دانستند اما علي اکبر ولايتي ديگر عضو اين ائتلاف نظر جامعتين را براي معرفي گزينه نهايي مطرح ساخت.
 
چند روز مانده به انتخابات بالاخره پس از جلسه اي که اعضا با جامعتين داشتند اعلام کردند که هر سه نفر تا آخر مي مانيم.
 
اعضاي ائتلاف تاکيد مي کردند که در صورت نبود خطري براي پيروزي اصولگرايان نيازي براي کنار کشيدن و انصراف نيست.
 
صبح ديروز اما محمدرضا عارف، معاون اول دولت سيد محمد خاتمي نيز از کانديداتوري انتخابات انصراف داد. وي در روزهاي گذشته بارها تاکيد کرده بود که کناره گيري نخواهد کرد اما به هر طريق وي بدون اينکه نامي از حسن روحاني ببرد امروز کناره گيري کرد و گفت که نامه اي از سوي خاتمي به وي رسيده و حضورش را به مصلحت ندانسته است.
 
حالا اما حضور چند نفر در انتخابات جدي شده است: حسن روحاني همه تلاش خود را حتي در فيلمهايش کرده تا خود را به هاشمي و خاتمي نزديک نشان دهد. محسن رضايي نيز با تاکيد بر حمايت از قوميت ها تلاش مي کند سبد راي خود را پر کند. محمدباقر قاليباف نيز که از مدتها قبل خود را براي انتخابات آماده کرده است و از سويي سعيد جليلي توانسته است راي قابل توجهي کسب کند؛ انصراف حداد عادل و برخي مواضع رضايي و ولايتي به راي جليلي کمک کرده است.
 
اکنون به نظر مي رسد علي اکبر ولايتي نيز در مسير انصراف از کانديداتوري انتخابات باشد.
 
اول) از آنجايي که رقابت در انتخاباتهاي ايران به خصوص انتخابات رياست جمهوري عرصه رقابت سنگين است بنابراين کساني مي توانند تا آخر در اين ميدان باقي بمانند که مرد عمل اين عرصه باشند.
 
علي اکبر ولايتي در اين مدت نشان داد تصوير و شناخت دقيق و واقعي از فضاي رقابتي ندارد. وي هيچ وقت به صورت جدي در انتخابات ها حاضر نشده و تنها سابقه حضورش در انتخابات مجلس اول است. بديهي است در انتخابات مجلس اول آنهم حضور در ليست حزب جمهوري نمي تواند درک دقيقي از فضاي رقابتي ايجاد کند در فضايي که ليست حزب جمهوري براي اکثريت مردم مقبوليت دارد.
 
مستندهاي تبليغاتي علي اکبر ولايتي مويد مطلب فوق است. وي حتي از ظرافت هاي رسانه اي نيز در فيلمهاي خود استفاده نکرد.
 
دوم) نقل قولي از هاشمي رفسنجاني از علي اکبر ولايتي تصوير جالبي از رفتار انتخاباتي ولايتي نشان مي دهد. هاشمي رفسنجاني گفته است ولايتي دوست دارد در اتوباني يک طرفه که هيچ ماشيني در آن نيست با بنز آخرين سيستم حرکت کند. 
 
اين روحيه ولايتي به نظر مي رسد با شرايط امروز انتخابات وفق ندارد. در شرايطي که ديگر کانديداها به طور جدي خود را براي رقابت آمده ساخته اند به نظر مي رسد شرايط بيش از اتوبان يک طرفه براي ولايتي سخت شده باشد.
 
سوم) از سوي ديگر مناظره سوم کانديداها در پايگاه راي آقاي ولايتي به شدت تاثير گذار شد و راي وي به ميزان چشم گيري افت کرد. به خصوص در جريان مذهبي متمايل به ولايتي اظهارات وي باعث دلسردي اين جريان از وي شد.
 
دکتر ولايتي در دانشگاه شهيد بهشتي در ارديبهشت ماه سال جاري نيز البته گفته بود: «در سال 76 از سمت کارگزاران پيشنهاد کانديداتوري داشتم و با مشورت‌هايي که داشتم تصميم گرفتم با آمدن ناطق نوري رأي اصولگراها را نشکنم.» و پيش از آن در اصفهان گفته بود: «براي اينكه اصولگرايان در سال 76 به وحدت برسند من هم از حجت‌الاسلام ناطق نوري كه اعلام آمادگي كرده بود حمايت كردم.» 
 
وي در سال 84 نيز در بيانيه و موضع شفاف خود مي گويد: «در طول حيات سياسي خود همواره كوشيده‌ ام تا با تأسي به فرامين شريعت محمدي (ص) و سيره ائمه اطهار (ع)، در عرصه‌ سياست، به مباني اخلاقي پايبند باشم. از اين روي با حفظ احترام به همه‌ جريان‌هاي سياسي داخل نظام و ساير نامزدهاي محترم، خود را معرفي كرده و از نفي و تخريب ديگران پرهيز نمودم. حاصل آن بود كه با استقبال دلگرم ‌كننده شما مردم، وظيفه ‌ام سنگين‌تر شد؛ ...اينك كه ايشان ثبت‌نام كرده‌ اند، انصراف خود را از ادامه‌ فعاليت‌هاي انتخاباتي اعلام مي ‌دارم. عليرغم اينكه ايشان بارها عدم تمايل خويش را به بازگشت به اين سمت اعلام و متقابلاً از نامزدي اينجانب، در صورت اجماع بين ارزش‌ گرايان حمايت كرده بودند، كه البته هرگز چنين نشد. آمده بودم تا به سهم خود، اخلاق را در سياست نهادينه كنم و اينك به عهد خود وفا مي ‌نمايم.»
 
حالا بايد صبر کرد و ديد که آقاي ولايتي در فضاي رقابتي سنگين انتخابات چه تصميمي خواهد گرفت.
 
 
گروه داخلي «تيتريک» ;

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس