آخرین اخبار
کد مطلب: 75849
توضيحات روحاني درباره تعليق فعاليت‌هاي هسته‌اي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 660

به گزارش سلام لردگان، حجت‌الاسلام حسن روحاني درباره هشدار مقام معظم رهبري نسبت به تعليق فعاليت‌هاي هسته‌اي کشورمان در سال ??، توضيحاتي ارائه کرد.

مقام معظم رهبري در سال ?? در ديدار کارگزاران نظام با اشاره به تعليق غني سازي در دولت اصلاحات فرمودند: «اگر آن راه را تجربه نمي کرديم، شايد امروز خود را سرزنش مي کرديم که چرا آن روش را امتحان نکرده‌ايم اما اکنون با دلي محکم و تسلط کامل به پيش مي رويم و ديگر هيچ‌کس نمي تواند دليل قابل قبولي درباره اشتباه بودن راه هسته‌اي کشور ارائه کند؛ چرا که ما آن راه ديگر را تجربه کرده‌ايم».

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي همچنين در سال ?? در جمع دانشجويان دانشگاه‌هاي يزد فرمودند: «همين مسأله انرژى هسته‌اى را که بايد پشتوانه مستحکم اعتماد به نفس ملت مي شد، خواستند وسيله‌اى کنند براى اينکه اعتماد به نفس را از ما بگيرند؛ هى فشار آوردند که بايد اين را تعطيل کنيد، بايد آن را تعطيل کنيد تا رسيدند به کارخانه U.C.F اصفهان، گفتند اين را هم بايد تعطيل کنيد! آن مقدمات اوّلى است؛ بنده آن وقت به مسئولين گفتم که اگر اين حرف را گوش کرديد، فردا خواهند گفت بايد معادن اورانيوم را هم که توى اين کشور هست، کلاً يکجا جمع کنيد بدهيد به ما تا خاطر جمع شويم که شما نمي خواهيد بمب اتم بسازيد!

اين فرايند عقب‌نشينى البته براى ما يک فايده‌اى داشت؛ بى‌ فايده نبود اين عقب‌نشينى‌ها. فايده‌اش اين بود که هم خودمان وعده‌ها و حرف‌هاى رقباى اروپائى و غربى را تجربه کرديم، هم افکار عمومى دنيا تجربه کرد. امروز هر کسي به ما مي گويد آقا تعليق موقت بکنيد، ما مي گوئيم تعليق موقت را که يک‌بار کرديم؛ دو سال! دو سال تعليق موقت کرديم؛ فايده‌اش چه شد؟... بعد هر وقت اسم از برداشتن تعليق آمد، يک قرشمال بازى‌اى در سطح دنيا درست کردند - در سطح مطبوعات و رسانه‌ها و محافل سياسى - که ايران مي خواهد تعليق را بشکند! تعليق شد يک امر مقدس که ايران اصلاً حق ندارد نزديکش برود!... آخرش هم گفتند اين تعليق موقت کافى نيست؛ اصلاً بايد بکلى بساط اتمى را جمع کنيد. همين اروپائى‌ها که مي گفتند ? ماه تعليق کنيد، وقتى اين کار را کرديم، گفتند بايستى جمع کنيد! اين فرايند عقب‌نشينى اين فايده را براى ما داشت؛ هم براى خود ما تجربه شد، هم براى افکار عمومى دنيا تجربه شد. ليکن عقب‌نشينى بود ديگر؛ عقب‌نشينى کردند.

من همان وقت هم در جلسه‌ مسئولين گفتم اگر چنانچه بخواهند به اين روند مطالبه‌ پى‌درپى ادامه دهند، بنده خودم وارد ميدان مي شوم؛ همين کار را هم کردم. بنده گفتم که بايستى اين روند عقب‌نشينى متوقف شود و تبديل شود به روند پيشروى و اولين قدمش هم بايد در همان دولتى انجام بگيرد که اين عقب‌نشينى در آن دولت انجام گرفته بود و همين کار هم شد».

مقام معظم رهبري سال گذشته نيز در ديدار مسئولان و کارگزاران نظام فرمودند: «در همين قضيه‌ هسته‌اى، آن وقتى که ما با اينها همراهى و عقب‌نشينى کرديم - البته براى ما تجربه‌اى بود اما اين واقعيت است - اينها جلو آمدند؛ اينقدر جلو آمدند که من در همين حسينيه گفتم اگر بنا باشد که اين روال از سوى آنها ادامه پيدا کند، من خودم وارد قضيه خواهم شد و وارد قضيه شدم؛ ناچار شديم. عقب‌نشينى‌ها آنها را گستاخ‌تر و طلب‌کارتر کرد. يک روزى بود که مسئولين ما قانع بودند که اجازه بدهند ما ?? سانتريفيوژ در کشور داشته باشيم، آنها گفتند نمي شود! اينها قانع شدند که ? تا سانتريفيوژ داشته باشيم، باز هم گفتند نمي شود! مسئولين ما قانع شدند که ? تا سانتريفيوژ داشته باشيم، باز هم گفتند نمي شود! امروز... ?? هزار سانتريفيوژ داريم! اگر ما آن عقب‌نشينى‌ها را، آن انعطاف‌ها را ادامه مي داديم، امروز از پيشرفت هسته‌اى هيچ خبرى نبود».

حجت‌الاسلام حسن روحاني در پاسخ به اين سؤال که چرا رهبري به شما در زمان تصدي مسئوليت پرونده هسته‌اي کشور هشدار دادند که اگر تعليق را نشکنيد، وارد عمل مي شوند، اظهار داشت: رهبري اينطوري نفرمودند؛ ايشان فرمودند من گفتم در همان دولتي که تعليق شده بود، بايد بشکند.

وي توضيح داد: ما يک برنامه‌اي براي توافق داشتيم که ديديم اين توافق از نظر زمان‌بندي مي افتد به دولت بعدي و لذا مطلب را به اطلاع مقام معظم رهبري رساندم و خدمت‌شان گفتم که اين مسأله به دولت بعدي مي افتد.

روحاني تصريح کرد: ايشان تأکيد کردند که در همين دولت اين کار انجام شود و به خود من فرمودند که بشکن و من هم شکستم و در مصاحبه‌اي در دهم ارديبهشت ماه سال ?? نيز اين را اعلام کردم.

وي ادامه داد: در آن مصاحبه من گفتم که کليت فعاليت چرخه سوخت هسته‌اي ايران در مسير صلح‌آميز است و طرح ما در اين زمينه کاملاً از لحاظ حقوقي و سياسي و فني اين اطمينان را به افکار عمومي دنيا خواهد داد.

«بعد هم تأکيد کرده بودم ممکن است آمريکايي‌ها در هر زماني بخواهند در مسير پرونده هسته‌اي ايران کارشکني کنند اما بعيد مي دانم روندي که در اين پرونده پيش گرفته‌ايم بهانه‌اي براي اينکه پرونده ما از لحاظ حقوقي و فني به شوراي امنيت ارجاع شود، باقي بگذارد».

دبير سابق شورايعالي امنيت ملي با غيرواقعي خواندن توافق براي توقف کامل فعاليت هسته‌اي ايران در جريان قراردادهاي سعدآباد، بروکسل و پاريس اظهار داشت: در سعدآباد يا مذاکرات تهران اصلاً قراردادي در کار نبوده است.

روحاني افزود: بر خلاف قطعنامه مذکور، ما آن زمان تنها کار گازدهي ?? سانتريفيوژ را تعليق کرديم و اين حرف که مي گويند ما U.C.F را تعطيل کرديم هم مطلب درستي نيست.

وي با بيان اينکه مذاکرات تهران در مهر ?? انجام شد، ادامه داد: اولين مرحله U.C.F فروردين ?? و مرحله بعدي آن پاييز ?? افتتاح شد و پروژه در فرودين ?? نيز کامل شد.

روحاني اضافه کرد: آب سنگين [اراک] هم تابستان ?? توليد شد و کيک زرد زمستان ?? در آمد و سانتريفيوزها زمستان ?? به ? هزار عدد رسيد؛ لذا ما هيچ کاري را متوقف نکرديم بلکه فناوري هسته‌اي راکامل کرديم.

نماينده مقام معظم رهبري در شورايعالي امنيت ملي در سال دهم ارديبهشت ماه ???? در خصوص ازسرگيري غني ‌سازي اورانيوم گفته بود که تصميم‌گيري در اين خصوص پس از بررسي نتيجه مذاکرات تيم هسته‌اي اتخاذ مي شود.

حجت‌الاسلام روحاني متذکر شده بود: «غني‌ سازي اورانيوم بر اساس آنچه که اصطلاح غني ‌سازي است و در نطنز انجام مي ‌شود، بعيد است از سر گرفته شود اما بخشي از فعاليت‌ها در هفته آينده ممکن است در مجتمع U.C.F اصفهان آغاز شود».

کمال خرازي وزير امور خارجه وقت کشورمان نيز در آن زمان با توجه به پافشاري آلمان، انگليس و فرانسه براي توقف دائمي برنامه غني سازي در ايران هشدار داده بود که اگر در مذاکرات هسته‌اي ايران و اروپا در لندن توافقي حاصل نشود و مذاکرات شکست بخورد، تهران چاره‌اي جز ازسرگيري غني سازي اورانيوم نخواهد داشت.

(مرجع : خبرگزاري فارس)

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس