به گزارش باشگاه خبرنگاران،ابوحمزه ثمالي آورده است که در يکي از روزها در محضر درس امام محمدباقر(عليه السلام) بودم، هنگامي که حاضران رفتند، امام باقر(عليه السلام) فرمود: اباحمزه! از رخدادهايي که خداوند آن را قطعي ساخته است، قيام قائم ماست. هرکس در آنچه مي گويم ترديد کند، با حال کفر به خدا، او را ملاقات خواهد کرد. آن گاه فرمود: پدرم و مادرم فداي وجود گرانمايه او باد که همنام و هم کنيه من است و هفتمين امام پس از من. پدرم فداي کسي باد که زمين را لبريز از عدل و دادمي کند، همان گونه که به هنگامه ظهورش از ستم و بيداد لبريز است.
يا اباحمزه! هرکس سعادت ديدار او را داشت و همان گونه که به پيامبر(صلي الله عليه و آله) و علي(عليه السلام) سلام و درودمي گويد، بر آن حضرت درود گفت و فرمانبردار او شد، بهشت بر او واجب مي شود و هرکس به آن وجودگرانمايه سلام نگفت، خداوند بهشت را بر او حرام ساخته و او را در آتش سوزان جاي خواهد داد و چه بدجايي است، جايگاه ستمکاران!(1)
همچنين بانوي دانش پژوهي که به (ام هاني) شهرت داشت، آورده است که بامدادي بر حضرت باقر(عليه السلام) وارد شدم و گفتم: سرورم! آيه اي از قرآن شريف، ذهن و فکرم را به خود مشغول داشته و خوابم را ربوده است.
حضرت فرمود: کدام آيه ام هاني؟ بپرس!
گفتم: اين آيه شريفه که مي فرمايد: فلا اقسم بالخنس لجوار الکنس(2)
حضرت فرمود: به! به! چه مسئله خوبي پرسيدي، اين مولود گرانمايه اي است در آخرالزمان. او مهدي(عج) اين عترت پاک است. مهدي خاندان وحي و رسالت، براي او غيبت و حيرتي است که گروهي در آن گمراه مي شوند و گروه هايي راه حق و هدايت را مي يابند. خوشا به حالت اگر او و زمان او را درک کني ... و خوشا به حال آنان که او را درک خواهند کرد).(3)
هميشه در كنار تنگناها، گشايشى وجود دارد و پس از شدّتها دوران رهائى و نجات فرا مى رسد و بر اثر صبر، نوبت ظفر آيد. سخن زيباى قرآن: اِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرا، براستى همراه با دشوارى، آسانى است. اين سنّت الهى تنها در زندگى فردى جريان ندارد و مخصوص يك بُعد از ابعاد زندگى فرهنگى، اقتصادى، درمانى و خانوادگى انسان نيست، بلكه در نظام جامعه و در سطح جهانى هم اين سنّت و الهى نمود دارد و وعده خدا بر اين است كه مستضعف م?من و نيكوكار، مورد لطف و محبت الهى قرار گيرند و رهبران زمان و وارثان زمين شوند.
خوشا به حال كسانى كه در غيبت حضرت صبور باشند و خوشا به حال كسانى كه در محبت ورزيدن در راه اهل بيت عليهم السلام استوار ماندند، خداوند آنها را در كتابش اينطور توصيف نموده است: «آنها كه به جهان غيب ايمان آوردند» آنها حزب اللّه هستند، آگاه باشيد به درستى كه حزب اللّه رستگار است
انتظار ظهور امام مهدى(عج) برخاسته از رهنمودهاى زندگى ساز اسلام عزيز است كه سنّت جارى الهى در نظام خلقت پشتوانه آن است. انتظار مهدى موعود، از يك سو روح يأس و نوميدى را خنثى نموده و آينده اى روشن فراروى انسان ترسيم مى كند و سپيده سحر ايمان و آزادى را نويد مى دهد و جشن با شكوه مرگ بيداد را ياآور مى شود؛ و از سوى ديگر انسان را به خود سازى و اصلاح خويش فرا مى خواهد. انتظار رهبرى عادلانه الهى، منتظران را به عدالت و عبوديّت خدا دعوت مى كند و نسبت به هرگونه كفر و ظلم و عصيان هشدار مى دهد.
خوشا به حال منتظران
« عَنْ اَبى عَبْدِاللّه ِ عليه السلام قالَ: اَقْرَبُ ما يَكُونُ الْعِبادُ اِلَى اللّه ِ عَزَّوَجَلَّ وَاَرْضى ما يَكُونُ عَنْهُمْ، اِذَا افْتَقَدُوا حُجَّةَ اللّه ِ، فَلَمْ يَظْهَرْ لَهُمْ، وَلَمْ يَعْلَمُوا بِمَكانِهِ، وَهُمْ فى ذلِكَ يَعْلَمُونَ اَنَّهَ لَمْ تَبْطُلْ حُجَّةُ اللّه ِ، فَعِنْدَها فَتَوَقَّعُوا الْفَرَجَ كُلَّ صَباحٍ وَ مَسآءٍ.» ؛ (بحارالأنوار، ج 52، ص 145.)
امام صادق عليه السلام فرمود: نزديک ترين حالت بندگان به خدا و خشنودى او از آنها هنگامى است كه حجّت خدا در ميان آنها نباشد و براى آنها ظاهر نشود و آنها محـل او را ندانند. ولى در عين حال معتقد باشند كه حجّت خدا هست، در اين زمان شب و روز در انتظار فرج باشند.
امام باقر(عليه السلام) فرمود: اباحمزه! از رخدادهايي که خداوند آن را قطعي ساخته است، قيام قائم ماست. هرکس در آنچه مي گويم ترديد کند، با حال کفر به خدا، او را ملاقات خواهد کرد. آن گاه فرمود: پدرم و مادرم فداي وجود گرانمايه او باد که همنام و هم کنيه من است و هفتمين امام پس از من. پدرم فداي کسي باد که زمين را لبريز از عدل و دادمي کند، همان گونه که به هنگامه ظهورش از ستم و بيداد لبريز است
قالَ النّبِىُّ صلي الله عليه و آله : طُوبى لِلصّابِرينَ فى غَيْبَتِهِ، طُوبى لِلْمُتَّقينَ عَلى مُحَجَّتِهِمْ، اُوْلئِكَ وَصَفَهُمُ اللّه ُ فى كِتابِهِ فَقالَ: «وَالَّذينَ يُ?ْمِنُونَ بالْغَيْبِ»وَ قالَ:«اُولئِكَ حِزْبُ اللّه ِ اَلا اِنَّ حِزْبَ اللّه ِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»( حارالأنوار، ج 52، ص 143)
پيامبراكرم صلي الله عليه و آله فرمود: خوشا به حال كسانى كه در غيبت حضرت صبور باشند و خوشا به حال كسانى كه در محبت ورزيدن در راه اهل بيت عليهم السلام استوار ماندند، خداوند آنها را در كتابش اينطور توصيف نموده است: «آنها كه به جهان غيب ايمان آوردند» آنها حزب اللّه هستند، آگاه باشيد به درستى كه حزب اللّه رستگار است.
پي نوشت ها:
1. بحارالانوار، ج 24، ص 241.
2. سوره تکوير، آيه 16 و 17.
3. اکمال الدين، شيخ صدوق، ج 1، ص 330 و بحارالانوار، ج 51، ص 137.