کد مطلب: 75654
وزيرکشور: پرونده کانديداها روزانه به شوراي نگهبان ارسال ميشود/ ثبتنام ??? نفر از ديروز تا ساعت ?? امروز
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 482
به گزارش سلام لردگان، دومين روز ثبتنام از نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري آغاز شد که در اين خبر به صورت لحظه به لحظه اخبار آن تکميل ميشود.
*دومين روز ثبتنام از نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري آغاز شد
ثبتنام از کانديداي رياست جمهوري از روز گذشته (سهشنبه) 17 ارديبهشت ماه آغاز شده و تا روز شنبه هفته آتي ادامه مييابد.
داوطلبان ميتوانند از ساعت 8:00 تا 18:00با در دست داشتن مدارک اعلام شده در اطلاعيه 9 وزارت کشور اقدام به ثبتنام براي نامزدي انتخابات کنند.
روز گذشته کامران باقري لنکراني، حجتالاسلام حسن روحاني، محمد سعيديکيا، مصطفي کواکبيان و واعظزاده از جمله چهرههاي مطرحي بودند که با حضور در ستاد انتخابات کشور براي نامزدي در انتخابات ثبتنام کردند.
*نام نويسي 75 نفر در اولين روز ثبتنام/ ارسال روزانه پرونده کانديداها به شوراي نگهبان
مصطفي محمدنجار وزير کشور صبح امروز چهارشنبه همزمان با آغاز دومين روز از ثبتنام کانديداهاي انتخابات رياست جمهوري ضمن بازديد از بخشهاي مختلف ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت:همزمان با صدور آغاز ثبتنام، همکاران ما در اين وزارتخانه کار ثبتنام از کانديداها را آغاز کردند.
وي با اشاره به بازديد خود از وزارت کشور آمادگي افراد حاضر در اين ستاد را مطلوب ارزيابي کرد.
نجار با بيان اينکه روز گذشته 75 نفر تا ساعت 18 براي نامزدي در انتخابات ثبتنام کردند اظهار داشت: ثبتنامها در حداقل زمان ممکن انجام شد که از 75 نفر افراد ثبتنام کرده 5 نفر چهره مطرح و 70 نفر چهره غيرمطرح بودند.
وزير کشور با بيان اينکه از نامزدها تقاضا داريم که در روزهاي انتهايي براي ثبتنام مراجعه نکنند، خاطرنشان کرد:از نامزدها به دليل همکاري خود براي اجراي بهتر روند ثبتنام تشکر ميکنم و از آنها و هوادارانشان درخواست ميکنم در برابر قانون التزام داشته و از انجام کاري که شائبه تبليغات زودرس را در ذهن تداعي کند، خودداري کنند.
وي در پايان اعلام کرد که پرونده و اسامي کانديداها در پايان هر روز به شوراي نگهبان ارسال ميشود.
* ثبتنام اولين زن در انتخابات رياست جمهوري/ «به سؤال سياسي پاسخ نميدهم»
«راضيه اميدوار» به عنوان اولين زن در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ثبتنام کرد.
وي که 46 سال سن داشت خدمت به مردم و تلاش براي بهبود اوضاع کشور را از جمله اهداف خود براي کانديداتوري اعلام کرد.
اميدوار پس از انجام مراحل ثبتنام در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سؤال که آيا خود را رجل سياسي مذهبي ميدانيد، گفت که به سؤالات سياسي پاسخ نميدهم.
اين فرد همچنين در پاسخ به اين سؤال که چگونه بيان ميکنيد به سؤالات سياسي پاسخ نميدهيد اما براي ثبتنام در انتخابات رياست جمهوري به ستاد انتخابات کشور آمدهايد، گفت: حرفي در اين باره ندارم.
اميدوار همچنين اعلام کرد که برنامههايي براي مهار گرانيها دارد.
* رئيس سازمان امداد و نجات هلال احمر ثبت نام کرد
محمود مظفر رئيس سازمان امداد و نجات دقايقي پيش براي ثبتنام در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد.
* محمود مظفر: هاشمي را در کابينهام نمي گذارم/ جريان انحرافي وجود ندارد
مظفر رئيس سازمان امداد و نجات امروز (چهارشنبه) بعد از ثبت نام در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز روز جهاني صليب سرخ و هلال احمر است و من به همين دليل ثبت نام کردم.
وي با بيان اينکه شعارم صلح و دوستي براي همه و براي هميشه است، افزود: بنده 3 اصل صداقت، ديانت و کرامت را محور برنامههايم قرار دادهام؛ استفاده از مجريان صالح، مؤمن و جوان از اولويتهاي کاري بنده است تا انشاءالله بتوانيم به سوي پيشرفت حرکت کنيم.
مظفر در پاسخ به سؤال در مورد گردهمايي 100 هزارنفري در استاديوم آزادي گفت: ميزبان آن برنامه سازمان گردشگري بود و ما همه مهمان آنها بوديم.
وي در پاسخ به سؤال ديگري اضافه کرد: من با توکل به خدا و پشتيباني مردم وارد عرصه شدم لذا به نفع هيچ ائتلاف و يا شخصي کنار نميروم.
مظفر اظهار داشت: اگر فقط به فکر مشکلات اقتصادي مردم باشيد شأن مردم را پائين آوردهايد و اگر به افقهاي بلندتري بينديشيم موفقتر خواهيم بود.
وي در پاسخ به سؤالي در مورد استفاده از هاشمي رفسنجاني در کابينهاش، گفت: بنده از نيروهاي جوان در کابينه استفاده ميکنم لذا هاشمي را در کابينه نميگذارم.
مظفر در مورد مشايي هم اظهار داشت: مشايي فردي است که در دولت تلاش ميکند و تلاشهاي خوبي را هم انجام ميدهد؛ جريان انحرافي در جامعه به اعتقاد من وجود ندارد و ساخته ذهن افراد است.
رئيس سازمان امداد و نجات، اضافه کرد: هدفمندي يارانهها را هدفمند ميکنم و به سمت گروههاي ضعيف هدايتش ميکنم.
مظفر افزود:غنيسازي اورانيوم هم حق مردم است و از آن حمايت ميکنم.
وي در پاسخ به سؤالي درباره گشت ارشاد گفت: من هيچ اعتقادي به برخوردهاي زننده و تند به مردم ندارم و بايد امر به معروف و نهي از منکر به زبان نرم باشد.
* حسن سبحاني ثبت نام کرد
«حسن سبحاني» استاد اقتصاد دانشگاه تهران با حضور در وزارت کشور رسما براي کانديداتوري انتخابات رياست جمهوري ثبت نام کرد.
سبحاني بزرگترين انگيزه اش براي ورود به انتخابات را اصلاح مسير اجرايي کشور براي افزايش کارآمدي دولت و جلوگيري از تعرض به مشروعيت نظام معرفي کرده است.
وي که با شعار انتخاباتي «دولت قانون» وارد رقابت با ديگر کانديدا شده است، در سال 1332 در دامغان بدنيا آمد . او فرزند دوم يک خانواده مذهبي 4 نفره است بود. تحصيلات ابتدائي را در دبستان قائم مقام و دوره سه ساله اول متوسطه را در دبيرستان فردوسي زادگاه خود گذراند و سپس براي کمک به اقتصاد خانواده اش ، راهي دانشسراي مقدماتي دامغان شد که با هزينه دولت و بطور شبانه روزي اداره مي شد.
سبحاني در پايان دوره دو ساله دانشسراي مقدماتي با توجه به اينکه در همه سال هاي تحصيل و از جمله در اين دوره شاگرد اول بود بجاي اينکه «معلم» روستا شود «معلم» شهر شد و در همان دبستاني که دوره ابتدائي خود را گذرانده بود آموزگار کلاس اول شد و اين در حالي بود که 18 سال از عمرش مي گذشت .
حسن سبحاني در همان سال اول تدريس ، سال ششم متوسطه را در رشته رياضي به پايان برد و در فاصله سال هاي 1351 - 1353 دوره نظام وظيفه را به عنوان سپاهي دانش در گرگان و بيرجند گذرانيد. سپس در بهمن 1353 تحصيل در دوره کارشناسي اقتصاد را در دانشکده علوم اقتصادي و سياسي دانشگاه ملي ايران ( دانشگاه شهيد بهشتي فعلي ) آغاز کرد در حالي که ناگزير بود شغل معلمي را هم داشته باشد اين دوره در خرداد 1358 به پايان رسيد.
وي که در حين تحصيل دبير دبيرستان هاي دامغان شده بود به خاطر اقدامات و تلاش هايي که در سال هاي منجر به پيروزي انقلاب اسلامي در زمينه مخالفت با رژيم حاکم داشت بلافاصله در فرداي پيروزي انقلاب به عضويت کميته انقلاب اسلامي دامغان که در واقع تمامي کارهاي شهر را در وضعيت بهم ريخته نظام اداري آن ايام مديريت مي کرد درآمد .
سبحاني در سال 1358 با شرکت در انتخابات شوراي شهر از طرف مردم به عنوان عضو شوراي شهر انتخاب و سپس از طرف اعضاي منتخب به رياست شوراي شهر دامغان برگزيده شد . وي در همين سال ازدواج کرد و داراي 3 فرزند است. در سال 1359 براي ارائه خدمات به وزارت ارشاد اسلامي دعوت شد و مسئوليت هايي همچون معاون دفتر وزارتي و روابط عمومي و مدير کلي دفتر تبليغات دولت را عهده دار گرديد . سبحاني در سال 1361 در دوره مدرسي اقتصاد (کارشناسي ارشد) مدرسه تربيت مدرس ( دانشگاه تربيت مدرس فعلي ) پذيرفته شد و اين دوره را در سال 1365 به پايان رسانيد . سپس با انتقال از وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه تهران ، تدريس را در اين سال در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به عنوان مربي آغاز کرد.
وي در سال 1367 تحصيل در اولين دوره دکتري علوم اقتصادي دانشگاه تهران (پس از پيروزي انقلاب اسلامي) را شروع کرد و اين دوره را هم در اسفند 1371 با دفاع از رساله دکتري خود تحت عنوان «نظام اقتصادي اسلام»به پايان رسانيد . وي اولين فارغ التحصيل اين دوره مي باشد .
سبحاني در سال 1371 به مرتبه استادياري و در سال 1382 به مرتبه دانشياري و در سال 1391 به مرتبه استادي اقتصاد در دانشگاه تهران ارتقاء يافت و اينک به عنوان مدير گروه اقتصاد اسلامي ، پولي و مالي اين دانشگاه به خدمات خود ادامه مي دهد.
وي در تمام دوره 34 ساله پس از پيروزي انقلاب داراي مسئوليت هاي سياسي ، علمي ، اجرائي و پژوهشي بسياري از جمله نماينده مجلس در دورههاي پنجم، ششم و هفتم از طرف مردم دامغان. وي در سه دوره نمايندگي، از فعالترين نمايندگان ادوار مجلس بودهاست.
سبحاني عنوان ميکند که در دورههاي نمايندگي، به هيچ يک از جناحها تعلق خاطر نداشتهاست و بنا به گفته خودش، هزينههاي انتخاباتي وي در چهار دوره کانديداتوري مجلس، مجموعا چهار ميليون و دويست هزار تومان بودهاست.
از ديگر مسئوليت هاي وي، معاونت پژوهشي و آموزشي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بوده است
عضو کميته انقلاب اسلامي دامغان در سال هاي 1357 – 1358،رئيس شوراي شهر دامغان در سالهاي 1358 – 1359، رئيس شوراي اقتصادي سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در سالهاي 1384 – 1385 و مدير گروه آموزشي اقتصاد اسلامي، پولي و مالي دانشگاه تهران 1390 تاکنون.
* از سيستم نوبتدهي براي نامزدهاي پاستور تا کانديداهايي بدون کابينه و برنامه
دومين روز از ثبت نام نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري از ساعت 8 صبح امروز آغاز شد، که تاکنون فقط حسن سبحانينيا از چهرههاي مطرح براي نام نويسي در وزارت کشور حضور يافت.
نکته جالب توجه امروز ثبت نامها، نام نويسي اولين زن براي کانديداتوري در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري بود. وي که خود را راضيه اميدوار 46 ساله معرفي کرد، گفت: ليسانس اقتصاد دارد، اولين زن ثبت نام کننده در يازدهمين انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به اين پرسش که آيا خود را رجل سياسي و مذهبي ميدانيد، گفت: به سؤال سياسي پاسخ نميدهم.
اميدوار همچنين در پاسخ به اين سؤال که چگونه به پرسشهاي سياسي پاسخ نميدهيد اما در انتخابات رياست جمهوري ثبت نام کردهايد، گفت: براي حضور در صحنه آمدهام.
مرد ديگري که خود را امانالله محمدي بازنشسته نيروهاي مسلح معرفي کرد، گفت: از ائمه و خدا خواستم که کمکم کنند و پس از آن استخاره گرفتم که خوب آمد.
وي افزود: من از خدا خواستم تا نشانهاي به من بدهد که همان شب خواب ديدم.
وي که اعلام کرد 66 سال سن دارد، ايجاد يک ميليون شغل در هر استان و ادامه يافتن قطع رابطه با آمريکا را از جمله برنامههاي خود برشمرد.
روحالله اسلامي ديگر نامزدي بود که امروز براي ثبتنام در محل انتخابات رياست جمهوري حضور يافت.
وي ايجاد شغل و اقتصاد اسلامي را از جمله برنامههاي خود عنوان کرد و تاکيد کرد: در دولت وي قدرت در دست مردم است.
همچنين امروز رضا طاهري يکي ديگر از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري با حضور در ستاد انتخابات رياست جمهوري بيان کرد چون احساس تکليف کردهام به صحنه آمدهام.
طاهري خود را داراي شغل آزاد معرفي کرد و اعلام کرد که برنامههايي براي بهبود اوضاع کشور دارد.
همچنين از نکات قابل توجه در اين دوره ثبت نام سيستم نوبتدهي است که نامزدها در ابتدا با گرفتن شماره و بر اساس نوبت به بخشهاي مختلف ستاد انتخابات مراجعه کرده و مراحل ثبت نام را طي ميکنند. اين سيستم براي تسهيل در امر روند ثبت نام نامزدها در ستاد انتخابات رياست جمهوري قرار داده شده است.
به گزارش فارس، ثبت نام از نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري از ساعت 8 صبح ديروز (سه شنبه) 17 ارديبهشت ماه آغاز شده و تا 21 ارديبهشت ماه در محل وزارت کشور ادامه مييابد.
* سبحاني: راه خود را ادامه ميدهم و به نفع کسي کنار نخواهم رفت
حسن سبحاني نامزد رياست جمهوري يازدهم صبح امروز پس از ثبتنام در نشست خبري با خبرنگاران اظهار داشت: بنده برنامه دولت قانون را با گفتمان اصولگرايي و بر مبناي قانون اساسي در اختيار ملت بزرگ ايران ميگذارم. تا اقتصاد را که يکي از برنامههاي دولت قانون است عاري از ربا کنم.
اين نامزد رياست جمهوري بر همين اساس به احيا کردن قانونگرايي اشاره و تصريح کرد: تلاش مي کنم عدالت را از طريق رشد و آگاهي مردم تعميق بخشيده و عبور کشور را با اخلاقمداري که جامعه به آن نيازمند است، به سامان برسانم.
وي در عين حال به ارائه برنامه دولت قانون ظرف چند روز آينده به افکار عمومي خبر داد.
سبحاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه صرف نماينده بودن براي رجل سياسي را کافي ميدانيد و اينکه شما براي تثبيت اقتصادي چه برنامه اي داريد ، گفت: بنده سابقهاي طولاني به عنوان معاون وزير دارم و در واقع کار اجرايي کلان کردهام. 12 سال نيز عضو مجلس شوراي اسلامي بودم و مسئوليتهاي مهمي در مجلس داشتم و بر اين اساس ثبتنام کردم.
اين نامزد رياست جمهوري در پاسخ به بخش دوم سؤال که به طرح تثبيت قيمتها اختصاص داشت، گفت: بايد هم سؤال کننده هم پاسخ دهنده کاملا به الفباي اقتصاد آشنا باشند؛ طرح تثبيت قيمتها در راستاي کمک به هزينههاي زندگي مردم صورت گرفت و در جاي خود طرح قابل دفاعي بود.
وي در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينکه برنامههاي سياسي شما چه خواهد بود، اظهار داشت: آزاد بودن و عنايت به احزاب و تشکلها يکي از موارد مهم است. کشوري که با انتخابات اداره ميشود بايد به تشکيلات حزبي البته در چارچوب قانون اهميت بدهد.
سبحاني پاسخ به سؤالي را درباره هدفمندي يارانهها اينگونه داد که دولت براي مدت قابل دفاعي بايد يارانه را بدهد و البته سابقه بنده نشان ميدهد بنده با اين نوع يارانه دادن موافق نبودم.
نامزد رياست جمهوري يازدهم درباره نوع حضورش در انتخابات نيز گفت: مستقل به ميدان ميآيم.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبني بر اينکه آيا به نفع فرد ديگري کنار خواهيد رفت، اظهار داشت: در اين زمينه بحث امکان شباهت برنامهها مهم است و در حال حاضر برنامهاي مبني بر آنچه که تدوين کردهام وجود ندارد. از اين رو راه خود را ادامه ميدهم.
سبحاني به پرسش خبرنگار ديگري که باز هم منوط به بحث يارانهها ميشد،اينگونه پاسخ داد که يارانهها رد پاي بسياري بر مسائل خانوار و توليد کننده گذاشتند و بايد به دور از احساسي بودن وضع موجود آسيبشناسي شود تا شرايط مناسب و راه خوبي براي اقتصادي که از اين نظر لطمه ديده،مهيا شود.
نامزد رياست جمهوري يازدهم درباره نقاط قوت دولت افزود: سادگي و مردمي بودن از نقاط قوت اين دولت بود و سعي من اين است، ميزان بيشتري به آن ادامه دهم.
نقاط قوت و ضعف خود اين نامزد رياست جمهوري ديگر سؤالي بود که خبرنگاران داشتند و وي در جواب يادآور شد: شرايط ما در کشور و در واقع ويژگيهايي که الان از آن رنج ميبريم آميخته با مسائل اقتصادي است و بنده ساليان طولاني استاد اقتصاد بوده و هستم و آن را ميشناسم. همچنين اميدوارم نقطه ضعفي که مانع خدمت باشد نداشته باشم.
وي در پاسخ به سؤالي راجع به افزايش ارز نيز گفت: افزايش قيمت ارز معلول هدفمند کردن يارانهها به طور عمده و همچنين موثر از شرايط سنگين تحريم بود که البته سوء مديريت در اداره وضعيت موجود به اين مسئله دامن زد که بايد نسبت به اصلاح آن قدم برداشت.
سبحاني در پاسخ به اين سؤال که آيا کابينه خود را طراحي کردهايد، اظهار داشت: به کساني فکر کردهام اما هنوز به طور کامل طراحي نشدهاند.
ارتباط با آمريکا و مسائل مربوط به خاورميانه پرسش خبرنگار ديگري بود که سبحاني در جواب يادآور شد: منافع ملي جمهوري اسلامي ايران در سراسر جهان گسترده است و دليلي ندارد با کشورهاي دنيا به جز رژيم اشغالگر قدس روابطي به نفع روابط ملي خود نداشته باشيم. البته کشورهاي اسلامي ومنطقه خاورميانه در اولويت هستند.
خبرنگاري از اين نامزد رياست جمهوري پرسيد شما تبليغات خود را 37.5 ميليون تومان عنوان کردهايد. آيا اين مقدار را کافي ميدانيد؟ که وي گفت: با اين مقدار هزينه تبليغات خود را پيش ميبرم و از رسانهها نيز کمک خواهم گرفت و پيامم به مردم ميرسد وبيش از اين ضرورتي ندارد چرا که قائل به حاکميت پول و ثروت براي خدمت به کشور نيستم.
سبحاني در پايان به سؤال خبرنگاري درباره اينکه شما استادتمام رشته اقتصاد هستيد و مزيت خود را نسبت ديگران در چه ميدانيد، گفت: با توجه به شرايطي که وجود دارد اعلام آمادگي کردم و ميخواهم تجربياتم را در خدمت مردم بگذارم.
مرتضوي: تمهيدات لازم براي اخذ آراء خارج از کشور انديشيده شد/ تشريح قوانين و ضوابط تبليغات نامزدها
سيدصولت مرتضوي دبير ستاد انتخابات کشور با حضور در جمع خبرنگاران گفت: زماني که نتايج تائيد صلاحيتها از طريق شوراي نگهبان به ما اعلام شد وزارت کشور اسامي داوطلبان تائيد صلاحيت شده را از طريق رسانههاي گروهي در اختيار مردم قرار ميدهد.
وي افزود: بعد از انتشار اسامي داوطلبان تائيد شده تبليغات در چارچوب قانون آزاد است اما قبل از زمان تبليغات هر گونه اقدام تبليغي از سوي کانديداها خلاف قانون به شمار ميرود.
وي همچنين گفت: قانونگذار پيشبيني کرده تا به منظور جلوگيري از تخلفات انتخاباتي، دستگاه قضا ستاد پيشگيري از وقوع جرم تشکيل داده و قانون شعبي را مشخص کرده تا در بخشها و شهرستانها به جرائم انتخاباتي رسيدگي کنند.
مرتضوي در خصوص قوانين تبليغات کانديدا خاطرنشان کرد: تبليغات انتخاباتي به سه دسته تقسيم ميشود که يک نوع آن از امکانات عمومي و صدا و سيما انجام ميگيرد که قانونگذار پيشبيني کرده تا شوراي تبليغات با رياست وزير، اين مسئله را اجرايي کند. بخش ديگري از تبليغات استفاده از سالنهاي دولتي و استاديومهاي ورزشي است که چارچوب آن در آينده مشخص و ابلاغ ميشود.
وي با بيان اينکه بخشي از تبليغات انتشار بروشور و زندگينامه کانديداها و کار ميداني است، تصريح کرد: در قانون انتخابات به صورت دقيق اين موضوعات مشخص شده است.
دبير ستاد انتخابات کشور در خصوص تمهيدات فراهم شده براي رايگيري انتخابات رياست جمهوري در خارج از کشور خاطرنشان کرد: وزارت کشور با هماهنگي وزارت خارجه اقدامات لازم را در اين زمينه انجام دادند و در فرصت مقرر اين موضوع انجام خواهد شد.
* مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور خبر داد: 75 نفر آمار قطعي ثبتنام روز اول/ ثبت نام 37 نفر تا ساعت 13
حسنعلي نوري مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور گفت: آمار قطعي ثبتنامکنندگان ديروز 75 نفر هستند.
وي اضافه کرد: تا ساعت 13 امروز نيز 37 نفر در انتخابات ثبتنام کردند که 2 نفر از آنها خانم هستند.
مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور همچنين از ثبتنام برخي از اقليتهاي مذهبي در اين دوره از انتخابات خبر داد.
* از حضور نامزدي که براي اغتشاش نيامده بود تا دريانوردي که چمران را معاون اول کرد
دومين روز ثبت نام انتخابات يازدهمين دوره رياست جمهوري که از صبح امروز در محل ستاد انتخابات وزارت کشور آغاز شده طبق روال گذشته با حاشيههاي فراواني همراه بوده، يکي از نامزدها که براي ثبت نام در انتخابات به وزارت کشور آمده بود با ارائه کارت شناسايي خود را قاضي دادگستري معرفي کرد و گفت که من چندين رأي از جمله يک حکم اعدام صادر کردهام.
وي با ارائه مدارکي مدعي شد که حکم صادره را خودش به عنوان قاضي امضا کرده و هم اکنون که حکم در حال طي مراحل قانوني است.
رضا محمدمنش ديگر کانديدي بود که همزمان با روز تولدش به ستاد انتخابات وزارت کشور آمده بود تا مردم را خوشحال کند.
وي که 36 ساله و داراي ليسانس پرستاري هم بود ميگفت که براي خودباوري جوانان پا در اين عرصه گذاشته است.
رضامحمد منش گفت که از احمدي نژاد در کابينهاش استفاده نميکند، چرا که احمدي نژاد خسته شده و بايد استراحت کند البته اين کانديد معاون اول خود را هم که از دوستان نزديکش بود انتخاب کرده بود.
اسماعيل احمدي 47 ساله ديگر کانديدي بود که امروز به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد، به گفته احمدي وي تاکنون 6 بار در انتخابات ثبت نام کرده است.
احمدي خود را فردي ملي ميهني ميدانست که از خط شهريار براي ثبت نام در وزارت کشور حضور يافته، اين کانديد که ديپلمه و کارمند شهرداري هم بود گفت که من تحصيلاتم را مانند ملاصدرا شهر به شهر آموختهام و يک سير و سلوک عرفاني هم دارم.
احمدي که ميگفت براي حل مشکلات اقتصادي مردم قصد رئيس جمهور شدن دارد، افزود: من بدنه اجتماعي هم دارم و در انتخاباتهاي گذشته با اينکه تاييد صلاحيت نشدم ولي به خودم راي دادم.
عليرضا شيرازي 49 ساله و داراي شغل دريانوردي ديگر نامزدي که امروز به وزارت کشور آمد. وي که خود را رجل سياسي و مذهبي ميدانست گفت: بنده آقاي علي مطهري يا مهندس چمران را به عنوان معاون اولم انتخاب ميکنم.
ستار قصاري جوان 29 سالهاي بود که با لهجه ترکي و شيرينش براي خبرنگاران سخن ميگفت.
وي اظهار داشت: من از رياکاري بدم ميآيد و همه رياکاران را از دولتم اخراج ميکنم، البته اميدوارم بزرگترها انتخاب شوند، چون تجربه آنها از من بيشتر است.
وي در پاسخ به سوالي گفت: اگر شوراي نگهبان من را تاييد نکند تمکين ميکنم چراکه براي اغتشاش نيامدم.
بهمن شاه گشتاسبي متولد 1320 و ديپلمه هم امروز به وزارت کشور آمد، وي ميگفت که در سن 13 سالگي در يزد مکانيکي ميکرده و در اين کار نابغه بود و بعد از آن هم بزرگترين بازرگان کشور است.
شاه گشتاسبي هدفش از ورود به عرصه انتخابات سر و سامان دادن به اوضاع اقتصادي عنوان کرد.
امير محمدي 33 ساله ديگر کانديدي بود که امروز به وزارت کشور امد، وي مدعي بود که از همه افرادي که در کشور هستند سياسيتر و مذهبيتر است و همچنين ميگفت که صدا و سيما سرمايههاي ملي را هدر ميدهد و بايد آن را تغيير داد.
عبدالرحمان مناوي 65 ساله از خوزستان هم امروز به وزارت کشور آمده بود، مناوي دومين بار بود که شانس را در اين عرصه آزمايش ميکند و البته ميگويد که من طوري نيست که شرايطم منفي باشد.
وي ليسانس حسابداري دارد و بازنشسته وزارت نفت است.
مناوي ميگفت که اگر بتوانم خودم را معرفي کنم راي اول در خوزستان را خواهم داشت.
وي اضافه کرد: آقاي محسن رضايي هم در دوران هنرستان با من همدوره بود و ما در آن زمان در هنرستان شرکت نفت درس ميخوانديم.
سجاد اکبري متولد 1370 و داراي مدرک کارداني امداد و سوانح هم امروز به وزارت کشور آمد. سجاد در پاسخ به خبرنگاران براي سخن گفتن در ابتدا گفت که آمادگي ندارم البته وي دقايقي بعد لب به سخن گشود و اظهار داشت: خيلي وقت است که قصد رئيس جمهور شدن دارم و به اين موضوع فکر ميکنم.
وي افزود: البته من قانون اساسي را حفظ نيستم و قصد دارم که بعدا آن را مطالعه کنم.
اکبري در پاسخ به سوالي گفت، ترجيح مي دهم که اصولگرا باشد، اين نامزد انتخابات در پاسخ به سوال ديگري اظهار داشت: من در حد نيستم که بخواهم احمدينژاد را نقد و بررسي کنم ولي در کل خوب عمل کرده است.
وي در پايان با ذکر اين نکته که بايد الان در کلاس حاضر شوم، وزارت کشور را ترک کرد.
آمي سما که خود را استاد ادبيات و هنر معرفي کرد با حضور در ستاد انتخابات کشور نامزد يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري شد.
وي حضور خود را براي کاهش برخي خشونتها و زدودن تلخيها توصيف کرد و گفت: امروز مردم براي دنيا به ما راي ميدهند و طبيعي است که ما نيز بايد براي رفاه دنياي آنان کار کنيم؛ البته دنياي آباد آخرت آباد ميآورد.
اين نامزد انتخابات با تاکيد بر اينکه بايستي به راي اکثريت احترام گذاشت گفت: احتمال دارد که بنده تائيد صلاحيت نشوم و در اين صورت يا به نفع هاشمي و يا مشايي کنار خواهم رفت.
سما با بيان اينکه اگر به قدرت برسم ملت را نجات خواهم داد، بهبود اوضاع اقتصادي را از جمله اولويتهاي خود توصيف کرد.
وي با اعلام اينکه در سال 1341 متولد شده است تاکيد کرد که ما امروز در کشور سياست باز داريم اما سياستمدار نداريم.
همچنين حميد مشتاقي يکي از افرادي بود که با حضور در ستاد انتخابات کشور نامزد انتخابات رياست جمهوري شد.
وي با بيان اينکه براي دومين بار است که براي کانديداتوري در انتخابات ثبتنام ميکند خود را متولد سال 1350 معرفي کرد و خدمت به مردم را يکي از اولويتهاي خود برشمرد.
مشتاقي همچنين اعلام کرد که اهل سياست نيست و به جاي حرف زدن عمل ميکند.
اين فرد تاکيد کرد که در صورت رد صلاحيت بدون انجام اقدامي به زندگي خود ادامه خواهد داد.
ثريا ملکزاده دومين نامزد زني بود که امروز با حضور در ستاد انتخابات کشور نامزد انتخابات رياست جمهوري شد.
وي هدف خود از حضور در صحنه انتخابات را نمايش توانايي بانوان براي اداره کشور عنوان کرد.
ملکزاده با بيان اينکه براي دومين بار است که در انتخابات رياست جمهوري ثبتنام ميکند تاکيد کرد که در صورت به قدرت رسيدن کابينه را به صورت مساوي با وزراي مرد و زن تشکيل خواهد داد.
ملکزاده همچنين خود را دانشجوي دکترا در مالزي معرفي و اعلام کرد که در صورت رايآوري به جامعه خدمت ميکند.
* بازديد خجسته از ستاد انتخابات کشور
امير خجسته، رئيس کميسيون شوراها و امور داخلي مجلس شوراي اسلامي از ستاد انتخابات مستقر در وزارت کشور بازديد کرد.
وي در اين بازديد از نزديک در جريان فعاليتهاي اين ستاد و نحوه ثبتنام داوطلبان يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري قرار گرفت.
خجسته بعد از بازديد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بنده امروز بدون اطلاع و از طرف مجلس بخصوص کميسيون شوراها که يکي از وظايفش نظارت است، در ستاد حضور پيدا کردم.
وي افزود: بازديد امروز بازديد خوبي بود و طبق صحبتهايي که با نامزدها داشتيم وضع نسبت به گذشته بهتر شده و فرمتها و جايگاه افراد خوب حفظ ميشود.
خجسته در ادامه در خصوص تشکيل هيئتهاي اجرايي گفت:يکي از کارهاي خوبي که مجلس بخصوص کميسيون شوراها انجام داده بحث تشکيل هيئتهاي اجرايي است که اين هيئتها در تهران مشخص شده و در شهرستانها هم شکل ميگيرد.
وي ادامه داد: قصد ما در مجلس اين است که نقش نظارتي را بيشتر و پررنگتر کنيم.
وي در پاسخ به سؤالي اضافه کرد: اگر آقاي لاريجاني هم فرصت کند در ستاد انتخابات کشور حضور پيدا ميکند.
رئيس کميسيون شوراهاي مجلس در پاسخ به اين سؤال که آقاي لاريجاني براي بازديد به ستاد انتخابات ميآيد يا ثبتنام،گفت: اين موضوع را از خودشان سؤال کنيد.
وي در پاسخ به سؤال ديگري اظهار داشت: در حال حاضر گزارشاتي از تخلفات و تبليغات زودرس به کميسيون شوراها رسيده که ما هم گفتهايم تا آنها را به صورت مستند به ما ارائه دهند.
خجسته ادامه داد: کميسيون شوراها يکي از فعالترين کميسيونهاي مجلس است و در دورههاي گذشته اينقدر فعال نبود و از جمله فعاليتهاي ما بحث اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري بود که انجام داديم.
وي اضافه کرد: اگر ماده 35 تصويب و تائيد ميشد امروز خيلي از مشکلات را نداشتيم؛بر اساس توافقي که با شوراي نگهبان داشتيم قرار شد که مدير و مدبر بودن و تشخيص رجل سياسي و مذهبي بودن افراد به عهده شوراي نگهبان باشند.
خجسته تاکيد کرد: البته ما ماده 35 را در آينده قطعا عملي و اجرايي ميکنيم؛ اگر مجمع تشخيص اين موضوع را دنبال کند چه بهتر و اگر اين کار را نکرد خودمان يک بارديگر اين موضوع را به جريان مياندازيم.
*نوري: وظيفه برخورد با تبليغات زودهنگام بر عهده قوه قضائيه است
حسنعلي نوري مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در جمع خبرنگاران در رابطه با سوالي در خصوص نحوه برخورد با تبليغات زودهنگام انتخاباتي گفت: در رابطه با تخلفات تبليغات زودهنگام انتخاباتي براي ما به عنوان مجري وظيفه خاصي تعيين نشده است.
وي با اعلام اينکه از تمامي افرادي که تمايل به نامزدي دارند ثبتنام به عمل ميآيد خاطرنشان کرد: در اين برهه، افراد نامزد احتمالي هستند و زماني ميتوانيم آنها را نامزد تلقي کنيم که شوراي نگهبان صلاحيت آنها را به تائيد برساند.
مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در خصوص اقداماتي که شائبه تبليغاتي بودن متوجه آنهاست اظهار داشت: برخورد با اين قبيل اقدامات از وظايف قوه قضائيه است که اين دستگاه با تشکيل ستاد پيشگيري از تخلفات انتخاباتي اين موضوع را پيگيري ميکند.
نوري در پاسخ به سوالي در خصوص تعيين محل شعب و همچنين تعداد آنها گفت: تعيين محل شعب و تعداد آنها از وظايف هيئتهاي اجرايي است. از سويي ديگر بر اساس همزماني دو انتخابات ملاک ما براي تعيين محل شعب و تعداد آنها هيئتهاي اجرايي رياست جمهوري است.
وي اضافه کرد: هيئتهاي اجرايي همزمان با آغاز ثبتنامها تشکيل و مباحث مربوط به خود را پيگيري ميکنند.
نوري همچنين اعلام کرد که امروز بررسي صلاحيت داوطلبان انتخابات شوراي اسلامي شهر و روستا تمام ميشود.
مديرکل دفتر انتخابات وزارت کشور همچنين خاطرنشان کرد که پروندههاي مربوط به نامزدهايي که ديروز ثبتنام کردند به شوراي نگهبان ارسال شده است.
منبع فارس