به گزارش سلام لردگان به نقل از عصر هامون، سايت بي بي سي فارسي (BBC Persian) نوشت: «گروهي از سناتورهاي دموکرات و جمهوري خواه پس از مذاکرات فشرده در مورد موضوع جنجالي بررسي سوء پيشينه کيفري خريداران اسلحه در آمريکا، به توافق رسيدهاند. بنابر توافق حاصله، دامنه تحقيقات سوء پيشينه کيفري خريداران اسلحه گسترش پيدا ميکند تا شامل حال نمايشگاههاي خصوصي اسلحه، مبادلات اسلحه در شبکه اينترنت يا هر گونه خريد و فروش با تبليغات شود.»
بنابر اين گزارش، اين محدوديت شامل حال مبادلات اسلحه بين اشخاص که در آن خدمات اينترنتي يا آگهي هزينه دار استفاده نشده است، نميشود. سناتور دموکرات جو منچين و سناتور جمهوريخواه پاتريک تومي روز چهارشنبه به اين توافق دست پيدا کردهاند و انتظار ميرود که تعداد زيادي از سناتورها از دو حزب از نظر آنها حمايت کنند.
سايت صداي آمريکا(VOA) در همين زمينه نوشت: «سناي آمريکا پنج شنبه نخستين دور رأي گيري را بر سر طرح لايحه تغيير شرايط خريد و نگهداري اسلحه گرم توسط شهروندان عادي برگزار خواهد کرد. هري ريد، رهبر دموکرات سنا، گفته است فردا طي جلسه بامدادي، زماني به انجام رأي گيري آيين نامه اي بر سر اين مسئله اختصاص داده خواهد شد.»
بنابر اين گزارش، پيشتر درخواست ?? نماينده جمهوري خواه براي آبستراکسيون با هدف ممانعت از رسيدن لايحه به مرحله رأي گيري در سنا مطرح بود، اما چهارشنبه اعلام شد که با توافق مقدماتي نمايندگان دو حزب، آبستراکسيون منتفي است و پنج شنبه پس از انجام رأي گيري آيين نامه اي، جوانب لايحه محدود کردن مالکيت سلاح هاي گرم، در صحن سنا به بحث گذارده مي شود.
سناتورهاي جمهوري خواه، جان مک کين و ليندزي گراهام که هر دو از نمايندگان متنفذ حزب خود هستند، در ميان جمهوري خواهاني هستند که با اطاله کلام با هدف سد کردن لايحه و ممانعت از به رأي گذارده شدنش در سنا، مخالفت ورزيده اند و تأکيد کرده اند که اين حق آمريکائيان است که در اين مورد عقيده خود را ـ خواه مخالف باشد يا موافق ـ از طريق رأي نمايندگان خود اعلام کنند.
با اين وصف، ميچ مک کانل، رهبر جمهوري خواه سنا، مي گويد اين لايحه در ميان نمايندگان جمهوري خواه، هوادار ندارد.
رئيس جمهوري آمريکا روز دوشنبه به شهر نيوتاون در ايالت کانکتيکت سفر کرد؛ جايي که چهار ماه پيش، ?? خردسال و ? بزرگسال در دبستاني به ضرب گلوله مرد جواني جان باختند.
باراک اوباما پس از ديدار با خانواده قربانيان اين فاجعه و تسلي دادن خواهر يکي از آنها، اعضاي خانواده ?? تن از قربانيان اين حادثه دردناک را همراه خود با هواپيماي اختصاصي رياست جمهوري به واشنگتن آورد تا در حمايت از محدود کردن خريد و مالکيت سلاح به او و هم حزبانش کمک کنند و صداي خود را به گوش نمايندگان مردم آمريکا برسانند.
پدر يکي از قربانيان فاجعه دبستان سندي هوک در نيوتاون، که پسر ? ساله اش را در اين حادثه از دست داده، به خبرنگاران گفت: «عده اي اين لايحه را از زواياي عقلايي بررسي مي کنند، اما ديدگاه ما، زاده دردي است که مي کشيم. ما چهره اين مصيبتيم.»
اوباما تاکنون چند بار گفته است که روز کشته شدن ?? شهروند بي گناه در نيوتاون، بدترين روز دوران رياست جمهوري وي بوده است.
لابي گروهي موسوم به انجمن ملي اسلحه اما، بسيار قوي است و طي چند ماه اخير کمپيني را عليه مهار فروش و نگهداري سلاح توسط شهروندان عادي فعال کرده است. اعضاي اين انجمن، راست گرايان افراطي، اغلب جمهوري خواهان و حتي برخي از نمايندگان دموکرات ايالت هاي محافظه کار، با اصرار بر آن که مالکيت سلاح طبق قانون اساسي آمريکا حق شهروندان است، با ايجاد محدوديت در اين راستا مخالفند.
ديگران اما، مي گويند با رخ دادن فجايع گوناگوني که هر روز در جاي جاي آمريکا قرباني مي گيرد و در دسترسي آسان به اسلحه ريشه دارد، بايد انگيزه اي براي بازبيني مقررات فروش سلاح به شهروندان آمريکايي باشد و مهمتر آنکه، اين لايحه هيچ منافات و مغايرتي با قانون اساسي آمريکا ندارد.
براي رسيدن اين لايحه به صحن سنا و به رأي گذارده شدن آن، بايد ?? رأي آري به آن داده شود. اين آري به معناي موافقت با به رأي گذاردن اين لايحه است، و اين ?? رأي، مجوز طرح رسمي لايحه در صحن سنا خواهند بود.
دموکرات ها در سنا تنها اختيار ?? رأي را دارند و چند تن از نمايندگان دموکرات ايالت هاي محافظه کار آمريکا، ممکن است به آن رأي آري ندهند. اگر اين رأي گيري مقدماتي مثبت نباشد، لايحه محدويت مالکيت اسلحه و ضرورت ارائه گواهي عدم سوء پيشينه براي خريد سلاح، در سناي آمريکا به مرحله رأي گيري نخواهد رسيد.