به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، اعضاي شوراي عالي مرکز طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت و انديشکدههاي مرتبط با آن صبح امروز(دوشنبه) با حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديدار کردند.

در اين ديدار که جمعي از انديشمندان، نخبگان و اساتيد رشتههاي مختلف از دانشگاه و حوزه حضور داشتند، درخصوص مباحث علمي و تئوريک انجام گرفته براي طراحي مباني الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت، بحث و تبادل نظر شد.
رهبر انقلاب اسلامي در اين ديدار، طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت را کاري بسيار بزرگ، فاخر، بلندمدت و عميق خواندند و تأکيد کردند: لازمه تحقق الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت و رسوخ آن در ميان نخبگان، گفتمانسازي آن در جامعه است.
حضرت آيتالله خامنهاي افزودند: طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت در واقع ارائه محصول انقلاب اسلامي و طراحي يک تمدن جديد و پيشرفته در همه عرصهها بر مبناي تفکر و انديشه اسلام است، بنابراين افق کار بايد بلندمدت و همراه با افزايش عمق، ديده شود.
ايشان با اشاره به تحت تأثير بودن دنياي امروز از الگوي تمدن و پيشرفت غرب و تسلط تمدن غربي بر همه عرصههاي زندگي، خاطرنشان کردند: در چنين شرايطي طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت نيازمند جرأت، شجاعت و انگيزه بسيار قوي است.
رهبر انقلاب اسلامي فکر و انديشه را روح اصلي اين حرکت دانستند و با اشاره به قابل اصلاح بودن هرگونه نقص يا اشکال احتمالي در اين فرآيند بلندمدت، افزودند: در اين حرکت بايد ضمن پرهيز از هرگونه شتابزدگي، از تجربههاي جديد و استعدادهاي جوان نيز استفاده شود تا موتور حرکت، هيچگاه خاموش نشود.
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به حضور دانشمندان جوان و پرانگيزه و بانشاط کشور در مراکز علمي پيشرفته همچون فناوريهاي نانو و هستهاي و همچنين مراکز صنايع دفاعي، تأکيد کردند: بايد به جوانها اعتماد کرد زيرا جوان و انگيزه و نشاط او تمامنشدني است.
رهبر انقلاب، مباني اسلامي را اساس کار در طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت دانستند و خاطرنشان کردند: در تمام مراحل طراحي اين الگو بايد مباني اسلامي بصورت جامع و دقيق مد نظر قرار گيرد و در اين خصوص هيچ ملاحظه و رودربايستي هم نشود.
ايشان استفاده از ظرفيت حوزههاي علميه را در اين موضوع ضروري و لازم برشمردند و افزودند: بايد در طراحي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت، بر چهار عرصه فکر، علم، معنويت و زندگي تکيه شود که در اين ميان موضوع «فکر» بنيانيتر از بقيه عرصههاست.
رهبر انقلاب اسلامي، تمدن غربي و مراحل شکلگيري، اوج و نهايتا آشکار شدن نشانههاي انحطاط آن در زمان کنوني را نمونه عيني بمنظور بررسي اشکالات و نقايص يک تمدن، دانستند و خاطرنشان کردند: تمدن غربي برپايه تفکر اومانيسم و نگاه به قدرت سياسي و سپس نگاه سرمايهمحور، شکل گرفته است و بعد از دوران اوج خود، اکنون نشانههاي تباهي و انحطاط آن نمايان شده که مهمترين آن، انحطاط جنسي و رواج بيبندوباريهاي اخلاقي و جنسي است.
حضرت آيتالله خامنهاي يکي ديگر از اشکالات اساسي تمدن غرب را، تعداد بسيار بالاي جنگهاي ويرانکننده در اروپا، در چند قرن اخير برشمردند و تأکيد کردند: بروز اشکالات و انحطاطها در تمدن غرب، به دليل نبود معنويت بوده است.
ايشان شرط اصلي ساختن يک تمدن پيشرفته و داراي کمترين اشکالات را، معنويت متکي بر دين اسلام دانستند و افزودند: معنويت ديني زمينهساز شناخت استعدادها و بهرهگيري مناسب از آنها و پيشرفت مطلوب در همه ابعاد و با کمترين آسيب خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه انجام اين کار بلندمدت و بسيار مهم و دقيق، نيازمند روحيه جهادي و اخلاص است، خاطرنشان کردند: گفتمانسازي شرط اصلي تحقق الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت است.
حضرت آيتالله خامنهاي، رسوخ اين الگو در فکر و جان نخبگان و سپس جوانان و آحاد مردم را منوط به گفتمانسازي دانستند و افزودند: بايد از طريق گفتمانسازي و بهرهگيري از ديدگاههاي نخبگان و صاحبنظران، و با صبر و حوصله، الگويي فاخر، مستحکم و ارزشمند تدوين شود.
در ابتداي اين نشست آقاي دکتر صادق واعظ زاده رئيس مرکز الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت در سخناني با اشاره به روند شکلگيري مرکز الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت و ?? انديشکده مرتبط با آن، به اقدامات صورتگرفته براساس وظايف مصوب اين مرکز پرداخت.
دکتر واعظ زاده تعيين خطوط و زمينههاي پژوهشي مورد نياز الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت، ايجاد هماهنگي ميان حلقهها و کانونهاي تفکر و طراحي الگو در کشور، برگزاري نشستها و کارگاههاي علمي و دورههاي تخصصي، برقراري ارتباط با شخصيتها و مجامع علمي، استفاده از ظرفيتهاي ملي در جهت گفتمانسازي و ترويج الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت، بسترسازي براي حضور پرنشاط جوانان در عرصه تفکر و نظريهپردازي، طراحي و تدوين پيشنويس الگو مبتني بر ارزشها و اصول و ارزيابي و آسيبشناسي و آيندهپژوهي در پيشرفت کشور را از مهمترين سرفصلهاي کار مرکز ملي الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت بيان کرد.
همچنين در ادامه ? نفر از اساتيد و صاحبنظران اين مرکز از جمله آقايان:
- حجتالاسلام والمسلمين دکتر سيدحسين ميرمعزي از انديشکده عدالت
- دکتر صالحي از انديشکده علم
- حجتالاسلام والمسلمين دکتر عليدوست از انديشکده فقه و حقوق اسلامي
- دکتر زاهديوفا از انديشکده اقتصاد
- دکتر زالي از کارگروه کشاورزي
- دکتر ثبوتي از اساتيد دانشگاه
و خانم دکتر فرهمندپور از انديشکده خانواده
به طرح مباحث تخصصي مربوط به انديشکدههاي مرکز الگوي اسلامي – ايراني پيشرفت پرداختند.
به گزارش فارس، مرکز الگوي اسلامي ـ ايراني پيشرفت با هدف دستيابي به اين الگو و لزوم استفاده همهجانبه از ظرفيتهاي موجود در عرصههاي علمي، در تاريخ دوم خرداد سال ?? با حکم حضرت آيتالله العظمي خامنهاي تشکيل شده و رياست آن بر عهده «صادق واعظ زاده» است.