به گزارش سلام لردگان عطاالله ابراهيمي گفت : تخريب مراتع در ايران از حساسيت خاصي برخوردار است و بر اساس آمارها، سالانه هزار هکتار از مراتع کشور به سمت بياباني شدن پيش مي رود.
ابراهيمي با بيان اينکه زمان کوچ از قشلاق به ييلاق بر اساس شرايط آب و هوايي و بارندگي هاي مبداء و مقصد تعيين مي شود، اضافه کرد: بايد زمان کوچ عشاير به گونه اي باشد که منابع طبيعي تخريب نشود و کمترين آسيب نيز به دام و مرتع وارد شود.
مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري چهارمحال وبختياري، ايجاد پاسگاه هاي موقت نظارتي با مشارکت بهره برداران مرتع، توسعه کشت گياهان علوفه اي آبي و ديم، کاهش دام مازاد در مرتع و آموزش بهره برداران مرتع را از راهکارهاي کاهش آسيب ها به اراضي بيان کرد.
مديرکل هواشناسي چهارمحال وبخيتاري نيز در اين نشست با بيان ميزان بارندگي ها، گفت:استان خوزستان به عنوان منطقه قشلاقي عشاير، در سال بارشي جاري از وضعيت مناسبي برخوردار است و ميانگين بارش در اين استان در مقايسه با سال گذشته بيش از 21 درصد افزايش يافته است.
شاهرخ پارسا افزود:سال بارشي 92-91 در چهارمحال وبختياري با خشکسالي شديد آغاز شد، اگرچه پاييز پربارشي در اين استان طي شد ولي وضعيت بارش ها در فصل زمستان به ويژه بهمن ماه، نامناسب بود.
وي ادامه داد: بارش هاي سال جاري در چهارمحال وبختياري در مقايسه با سال گذشته 16 درصد افزايش يافته است.
رئيس کل دادگستري چهارمحال وبختياري نيز در اين نشست با بيان اهميت انجام اقدامات پيشگيرانه در راستاي پيشگيري از وقوع جرم، تصريح کرد: لازم است با هماهنگي دستگاه هاي انتظامي نسبت به تامين امنيت مالي و جاني عشاير کوچرو اقدام کرد.
سيدعبدالله موسوي افزود:تعيين منطقي تقويم کوچ عشاير، فرهنگ سازي، اطلاع رساني همگاني و نظارت همگاني از عوامل موثر در اجراي قوانين به ويژه تعيين زماني کوچ است