آخرین اخبار
کد مطلب: 74980
گزارش مکتوب... توسعه ديم راهکاري براي مقابله با خشکسالي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 512

به گزارش سلام لردگان - معاون عمراني استاندار چهارمحال و بختياري گفت: 3 هزار و 12 حلقه چاه و 143چشمه بخش کشاورزي اين استان با کاهش40 تا 70 درصدي دبي آب مواجه شده اند و از 847رشته قنات استان ، 452رشته به طور کامل خشک و بقيه نيز با کاهش 70 درصدي دبي آب روبرو شده اند.
در چهارمحال و بختياري 276 هزار هکتار زمين کشاورزي وجود داردکه 59 درصد آن به صورت ديم و 41 درصد به صورت آبي کشت مي شوند، همچنين در اين استان 46هزار هکتار باغ وجود دارد که 45 هزار هکتار آن به صورت آبي و بقيه به صورت ديم کشت مي شود.
آقاي جوادپورکارشناس آب و خاک جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري مي گويد: اجراي الگوي کشت ديم، علاوه بر مقابله با خشکسالي و کم آبي، به منظور کنترل هر چه بيشتر عوامل محدود کننده و بهره برداري بهينه از امکانات موجود ضرورتي اجتناب ناپذير است.
مديرکل جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري هم وجود عرصه هاي مستعد براي کشت ديم، استعداد بارندگي و وجود زمينهاي کشاورزي با شيب40درجه را از قابليت هاي اين استان براي کشت ديم بيان مي کند.
آقاي نيازي با اشاره به اينکه هم اکنون در بين محصولات زراعي گندم، جو، حبوبات و گلرنگ و دربين محصولات باغي بادام ، انگور و گل محمدي به صورت ديم کشت مي شوند مي گويد: از اين سطح 80 هزار تن محصول زراعي و 133 تن محصول باغي برداشت مي شود.
مدير زراعت جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري هم مي گويد: در سال زراعي جاري 56هزارهکتاراز زمينهاي کشاورزي استان زيرکشت محصولات ديم شامل گندم، جو وحبوبات قرار گرفت و پيش بيني مي شود برداشت محصولات ديم نسبت به مدت مشابه پارسال 10 درصد افزايش يابد.
آقاي ابراهيمي افزود: افزايش سطح کشت گياهان حفاظتي به منظورحفظ رطوبت دردل خاک (پسماند محصول با استفاده ازادوات و تجهيزات کشاورزي با خاک مخلوط مي شود و درخاک باقي مي ماند)، افزايش کشت مستقيم و استفاده از ادوات خاک ورزي مناسب اراضي ديم از جمله برنامه جهاد کشاورزي به منظور افزايش بهره وري در سطح توليد است.
مدير زراعت جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري مي گويد: امسال 2هزار و 500 تن بذر اصلاح شده گندم بين کشاورزان استان براي کشت ديم توزيع شدکه اين ميزان بذر در38هزار هکتار از مزارع استان کشت شده است.
آقاي ابراهيمي افزود: پيش بيني مي شود در صورت بارندگي و تأمين آب مورد نياز، ميانگين برداشت گندم در هر هکتار به بيش از يک تُن برسد.
مدير باغباني جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري هم مي گويد: ظرفيت بالاي نگهداري رطوبت، وجود مواد آلي و نداشتن چسبندگي از ويژگي هاي خاک مناسب براي کشت ديم است.
آقاي منصوري افزود: بافت خاک به صورت شني- رُسي با عمق 7تا 8 سانتيمترازديگر قابليتهاي مهم چهارمحال و بختياري براي کشت ديم است.
مدير باغباني جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري سطح زير کشت باغات ديم استان را هزار و 500 هکتار اعلام کرد و گفت: در اين باغها محصولات باغي شامل بادام، انگور وگل محمدي کشت شده است و پيش بيني مي شود در صورت تأييد مرکز تحقيقات منابع طبيعي استان سطح زير کشت باغها به 500 هکتار افزايش يابد و در اين اراضي 10هزار نهال بادام و انگور کاشته شود.
او با اشاره به اينکه هم اکنون کشت ديم به صورت پراکنده در چهارمحال و بختياري صورت مي گيرد، افزود: اين نوع کشت در زمينهاي کشاورزي و باغي شهرستانهاي لردگان و اردل به دليل شيب زمينهاي کشاورزي بيشتر کاربرد دارد.
مديرکل هواشناسي چهارمحال و بختياري هم مي گويد: پيش بيني مي شود ميزان بارش ها در فصل بهار افزايش يابد.
آقاي پارسا به کشاوزان توصيه کرد در زمينه کشت بهاره اقدام کنند.
او گفت : با توجه به اينکه بيشترين نياز باغهاي ديم به آب در تابستان است و در اين فصل بارش کاهش مي يابد لازم است در مکان هايي که براي توسعه باغات در نظر گرفته مي شود شرايط آبياري تکميلي فراهم شود.
کارشناسان مي گويند: شناخت وضعيت حاضر بهره وري بارش در زمينهاي ديم، ارايه راهکارهاي عملياتي براي بهبود شرايط موجود ، جنبه هاي فني سامانه هاي استحصال و جمع آوري آب باران، شيوه هاي کنترل تبخير، بهبود ظرفيت خاک با مواد افزودني، پيش بيني آبياري تکميلي، بکارگيري ارقام جديد بذور و رعايت دستورالعمل هاي فني تهيه بستر، کاشت و داشت مي تواند تضمين کننده موفقيت توسعه ديم و مديريت بارش باشد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس