کد مطلب: 74840
ايران در جايگاه سوم منطقه و دوازدهم جهان در توليد محصولات دارويي «هايتک» و «بايوتک»
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 811
به گزارش سلام لردگان به نقل از ايسنا، دکتر احمد شيباني در مراسم «جشن توليد داخلي قلم هورمون رشد نورديتروپين نورديلت» با بيان اينکه حمايت از توليد داخل و مديريت واردات دارو از جمله سياستهاي وزارت بهداشت در حوزه دارويي است، عنوان کرد: پس از پيروزي انقلاب اسلامي تلاشهاي بسياري در اين راستا صورت پذيرفت، به گونهاي که در حال حاضر از نظر کمي، 97 درصد نياز کشور به دارو را از طريق توليدات داخلي تامين ميکنيم و سه درصد واردات داريم.
وي با تاکيد بر اينکه البته مديريت واردات دارو به اين معنا نيست که منعي براي واردات محصولات مفيد ايجاد کنيم، گفت: بلکه بايد از امکانات و توانمندي توليدکنندگان داخلي استفاده کرده و داروها را تحت ليسانس در کشور به توليد برسانيم.
رييس سازمان غذا و دارو ادامه داد: طي چند سال اخير نيز استقبال خوبي از اين سياست به عمل آمده است، امکانات نيز فراهم شده است. مسلما شرکتهاي خارجي و چند مليتي به راحتي اجازه نميدهند داروهاي Patientشان به راحتي در کشوري توليد شود، مگر آنکه دانش و امکانات فيزيکي موجود را مشاهده کرده و از آن اطمينان حاصل کنند.
شيباني با بيان اينکه اکنون در خصوص توليد و بوميسازي محصولات هايتک و بايوتک در جايگاه سوم منطقه و دوازدهم جهان قرار داريم، اظهار کرد: به عنوان مثال توليد برخي داروهاي بيماران ام اس، تالاسمي، هموفيلي و مانند آن که در رديف داروهاي خاص قرار ميگيرند که علاوه بر ارزبري، در دسترس بودنشان نيز براي بيمار حائز اهميت است توسط دانشمندان ما به توليد داخل رسيدهاند.
رييس سازمان غذا و دارو با بيان اينکه در خصوص بوميسازي دارو، انتظاراتي از توليدکنندگان خود داريم، اظهار کرد: محصولي که توليد ميشود بايستي موثر، ايمن و کارا باشد و بتواند بيمار و پزشک را مطمئن کند. در حال حاضر نيز داروهاي موجود در بازار همين گونه هستند و امتحانشان را پس دادهاند.
وي ادامه داد: علاوه بر ايمني و اثربخشي دارو، هر محصولي که بناست در داخل توليد شود، بايد صرفهجويي ارزي به همراه داشته باشد.
شيباني در ادامه بر وظيفه وزارت بهداشت در خصوص مراقبت از سلامت مردم، تاکيد کرد و گفت: زماني به دارويي اجازه توليد و واردات داده ميشود که تمام مراحل و ضوابط فني و تخصصي را پشت سر گذاشته است. همه به جامعه پزشکي و هم به بيماران اين اطمينان را ميدهيم که به عنوان امين آنها، تمام ضوابط و مقررات لازم را انجام داده و خواهيم داد.
رييس سازمان غذا و دارو با بيان اينکه خوشبختانه در سالهاي اخير وزارت بهداشت به حيطه مديريت فناوري در زمينه دارو نيز ورود پيدا کرده است، گفت: اکنون وظيفه سازمان غذا و دارو، تنها نظارت، بازرسي و صدور مجوز توليد و واردات دارو نيست، بلکه سعي کرده است به مديريت تکنولوژي دارويي نيز ورود پيدا کند. از اين سياست، اغلب شرکتهاي توليدي و وارداتي نيز استقبال کردهاند.
وي ادامه داد: اگر امروز اين شرکتها با سياستهاي وزارت بهداشت مبني بر "گسترش توليد در داخل" همراه نشوند، شايد برخي بازارهاي داروييشان را در ايران از دست بدهند.
شيباني با بيان اينکه هر چند با وجود رشد ميزان صادرات دارو از کشور مواجه بوديم، اما اين ميزان آنگونه که انتظار داشتهايم، نبوده است، گفت: بخش قابل توجهي از ميزان صادرات دارو از ايران، مربوط به داروهاي بيولوژيکي نظير اينترفرونهاست.
رييس سازمان غذا و دارو در پايان تاکيد کرد: به خصوص در شرايط فعلي که در معرض اعمال تحريمها قرار داريم، نياز بيش از پيش به گسترش توليدات داخل احساس ميشود. اين آمادگي را براي کمک به شرکتهاي توليدي داريم، چرا که وظيفه ما در راستاي سياستهاي اعلامي، حمايت از توليد داخل و تسريع فرآيندهاي مربوط به آن است.
آغاز توليد داخلي هورمون رشد مايع به شکل قلم براي اولين بار در ايران
به گزارش ايسنا، در ادامه اين مراسم «جشن آغاز توليد داخلي هورمون رشد مايع به شکل قلم» برگزار شد. اين دارو که پيش از اين به شکل "پودر" در کشور توليد شده بود، براي بيماراني که دچار کمبود يا نقص هورمون رشد هستند و مشکلات متابوليکي دارند، کاربرد دارد و در حال حاضر توليد داخلي آن توسط شرکت داروسازي اکسير، صرفهجويي ارزي زيادي را فراهم آورده است. با به توليد رسيدن اين هورمون رشد، بيماران نيازمند مصرف اين دارو ميتوانند آن را تا 45 درصد ارزانتر از نمونههاي خارجياش تهيه کنند.