آخرین اخبار
کد مطلب: 74804
آغاز عرضه 20 هزار تن مرغ از امروز
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 797

به گزارش سلام لردگان به نقل از علي اکبر پورکاوه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري تسنيم ، با اشاره به اينکه ستاد تنظيم بازار تدابير خاصي را براي سازماندهي بازار مرغ که اين روزها با قيمت‌هاي متفاوتي به مردم عرضه مي‌شود، در دستور کار خود دارد، اظهار داشت: اين هفته بيش از 30 هزار تن مرغ در سطح کشور توزيع خواهد شد. 

وي ضمن تأکيد بر اينکه البته سقف توزيع استان‌ها که تا بيش از اين با محدوديت‌هاي اعمال مي‌شد نيز برداشته شده است، افزود: استا‌ن‌ها در کنار سازمان صنعت ، معدن و تجارت ضمن استفاده از تمام واحدهاي زير مجموعه خود 20 هزار تن مرغ را از امروز در فروشگاه‌هاي عرضه کننده محصولات غذايي توزيع خواهند کرد.

اين مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با اعلام اين مطلب که روز گذشته ميانگين کشوري قيمت مرغ 5900 و از امروز به طور حتم با عرضه مناسب‌ کاهش خواهد يافت، اضافه کرد: شايد بتوان دليل اصلي قيمت اين روزهاي مرغ را کاهش توليد 40 و 50 روزه مرغداران دانست زيرا آنان در اين زمان به جوجه ريزي پرداخته و توليدات مناسبي را نتوانستند به بازار عرضه کنند.

پورکاوه با اشاره به اينکه تأمين نهاده‌هاي واحدهاي توليدي مرغ بدون هيچ نگراني انجام و آنان فقط در اين 50 روز وقفه خواستار جوجه‌ريزي بوده‌اند، گفت: همين کاهش توليد باعث شد که آثار نامناسبي را در بازار عرضه اين محصول ببينيم و تاحدودي قيمت‌ها افزايش يابد. البته در اين ميان بايد به عدم آمادگي شبکه توزيع نيز اشاره کرد.

به گفته مديرکل تامين و توزيع کالاي وزارت صنعت از امروز شرکت پشتيباني به کل نمايندگي استاني خود فاز جديد توزيع مرغ را ابلاغ و با عرضه مناسب گوشت مرغ قيمت‌ها را مديريت خواهد نمود. البته وي متذکر شد که توزيع مرغ در استان تهران در مقايسه با استان‌هاي ديگر با حجم زيادي روبه رو و مردم ظرف دو روز آينده ثبات قيمت‌ها را در اين کالا مشاهده خواهند کرد.

وي ضمن گلايه از اينکه هنوز واحدهاي توليدي مرغ کشور در حالت سنتي قرار داشته و همين امر باعث مي‌شود تا عدم توليد يکماه در بازار تاثير خود را گذاشته و مشکلاتي را به وجود بياورد، خاطر نشان کرد: به همين منظور وزارت صنعت در هدف گذاري‌هاي خود هدايت واحدهاي توليدي را به سمت هرچه صنعتي شدن تنظيم کرده است.

پورکاوه ضمن اشاره به اينکه زماني که واحدهاي توليدي با تأمين نهاده‌هاي خود مواجه و توليد صادرات محور را در اولويت فعاليت‌هاي خود قرار دهند به طور حتم مشکلات کاهش خواهد يافت، گفت: ظرفيت و پتانسيل کشور در توليد گوشت مرغ فوق‌العاده بوده و نبايد عدم توليد يکماه واحدها اين چنين بر بازار تاثير بگذارد.

* گوشت ارز مرجع مي‌گيرد/ مبادله اي فعلاً در دستور کار نيست

اين مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اينکه همچنان واردات گوشت از ارز مرجع برخوردار و هنوز دستور کاري براي ارائه ارز مبادله‌اي به اين کالاي اولويت گروه يک وجود ندارد، اظهار داشت: وزارتخانه در صدد است با تدوين برنامه‌هايي تامين گوشت گرم کشور را از کشورهاي همسايه و استراليا تأمين نمايد به نحوي که طي روزهاي اخير برنامه‌هايي را براي افزايش دو برابري حجم انتقال گوشت به استان تهران در دستور کار داريم. 

وي اضافه کرد: واردات گوشت زمينه استفاده از ساير ارزها را دارد اما هنوز برنامه‌اي در رابطه با اختصاص ارز مبادله‌اي به واردات اين کالا صورت نگرفته است. البته ممکن است برخي از وارد کنندگان واحدهاي صنعتي فرآوردهاي گوشتي  با تجزيه و تحليل منافع خود اقدام به واردات گوشت با ارز آزاد کنند که اين امر در نزد ما با مشکلي روبرو نيست .

مديرکل تامين و توزيع کالاي وزارت صنعت ضمن تاکيد بر اينکه البته از امروز در ميادين شهرداري عرضه گوشت انجام و قيمت‌ها به هيچ عنوان در اين کالا با نزديک شدن به روزهاي پاياني سال افزايش نخواهد يافت، تصريح کرد: همچنين در صدد هستيم با واردات دام‌هاي زنده از کشورهاي همجوار و ذبح آن در استان‌هاي مرزي ذخيره سازي‌هاي مناسبي را انجام و تامين اين کالا را براي ايام شب عيد مردم با هيچ گونه مشکلي انجام دهيم.

*‌آخرين امار ذخاير کالاهاي اساسي /عرضه 165 هزار تن برنج بخش خصوصي

پورکاوه در خصوص آخرين آمار ذخيره سازي کالاهاي اساسي مردم با نزديک شدن به ايام پاياني سال نيز اظهار داشت: هم اکنون  350 هزار تن روغن خام،‌480 هزار تن شکر خام براي 90 روز ذخيره سازي شده است که البته اين ارقام در کنار ذخيره سازي بخش خصوصي رقم قابل توجهي را نشان مي دهد و حکايت از ذخيره سازي مناسب کالاهاي اساسي دارد.

وي با اشاره به اينکه بيش از 1ميليون و 500 هزار تن ذرت ، 400 هزار تن کنجاله ، 640 هزار تن جو و حتي 110 هزار تن گوشت مرغ با همکاري شرکت‌ پشتيباني امور دام ذخيره سازي شده است گفت: عمده هدف گذاري وزارت صنعت ذخيره سازي کالا براي سه ماه نياز کشور به صورت گردشي است که مدام اين امر را در دستور کار خود قرار داده و آن را اجرا مي‌کند.

مديرکل تنظيم و توزيع کالاهاي اساسي وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اينکه برنج ذخيره سازي شده تکليفي دولت در حال حاضر 300 هزار تن  و بخش خصوصي 900 هزار تن است، افزود: البته 165 هزار تن برنج نيز از طريق بخش خصوصي هم اکنون از گمرک ترخيص و در حال انتقال براي عرضه به بازار است.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس