آخرین اخبار
کد مطلب: 74589
نظر رهبر انقلاب درباره خرافات مربوط به 9 ربيع‌الاول
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 804

 


به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس، روز نهم ربيع‌الاول نزد شيعيان جايگاه خاصي دارد، چرا که اين روز را يکي از اعياد مهم تلقي کرده و به خاطر سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) به شادي مي‌پردازند.

البته گهگاهي ديده مي‌شود که بعضي از افراد جاهلانه يا عامدانه بيان مي‌کنند که در چنين روزي خليفه دوم کشته شده و داستان‌سرايي‌هاي بسياري هم در زمينه دارند؛ افسانه‌هايي که بيشتر توسط دشمنان اسلام و براي دامن زدن به اختلافات مذهبي ميان شيعه و سني ساخته مي‌شود.

عالمان ديني بر خرافه‌بودن اين موضوع تأکيد دارند و آن را موجب دامن زدن به اختلافات مسلمانان مي‌دانند.

مقام معظم رهبري در روز 27 آذر سال 1387 با بيان اينکه نبايد به خاطر دفاع از شيعه به آتش‌افروزي ميان غير شيعه شتاب داد، تصريح مي‌کنند: «اين جور نباشد که کسى از يک گوشه‌اى خيال کند، دارد از شيعه دفاع مي‌کند و تصور کند دفاع از شيعه به اين است که بتواند آتش دشمنى ضد شيعه و غير شيعه را برانگيزد، اين دفاع از شيعه نيست؛ اين دفاع از ولايت نيست، اگر باطنش را بخواهيد، اين دفاع از آمريکاست؛ اين دفاع از صهيونيست‌هاست».

به بهانه برگزاري جشن‌هايي تحت عنوان اعياد نهم ربيع‌الاول، بر آن شديم که صحت يا سقم آن‌ها را از کارشناسان جويا شويم که در ادامه مي‌آيد:

* مرگ خليفه دوم اواخر ذي‌الحجه يا اول محرم است

حجت‌الاسلام محسن جنتي‌منش کارشناس مرکز پاسخگويي به سؤالات ديني با بيان اينکه از لحاظ تاريخي چه شيعه و چه سني تاريخ مرگ خليفه دوم را نهم ربيع نمي‌دانند، ابراز داشت: طبق روايات تاريخي «عمر بن خطاب» اواخر ذي‌الحجه يا اول محرم فوت کرده است.

وي با خرافي دانستن برخي جشن‌هاي نهم ربيع، افزود: «اين رسم غلطي است، لذا با توجه به بحث بيداري اسلامي و اينکه نگاه ملت‌ها به سوي ايران است، دامن زدن به آن، کار اشتباهي است و در اين شرايط نياز به وحدت بيش از گذشته احساس مي‌شود.

*برگزاري جشن‌هاي خرافي موجب برهم زدن وحدت مسلمانان مي‌شود

حجت‌الاسلام غلامرضا مقيسه، استاد سطح عالي حوزه علميه قم نيز با اشاره به اينکه برگزاري اين قبيل جشن‌ها، موجب برهم زدن وحدت مسلمانان را فراهم مي‌آورد، بيان داشت: در اين موقعيت که مسلمانان داراي دشمنان مشترک هستند، برگزاري چنين مجالسي باعث اختلاف بيشتر ميان مسلمان‌ها مي‌شود.

* امر عاميانه‌‌اي که جزو شعائر شيعه تلقي نمي‌شود

محمدحسين رجبي دواني استاد دانشگاه در حوزه تاريخ اسلام با بيان اينکه برگزاري مراسمي تحت عنوان «عيد الزهرا» يک امر عاميانه‌اي است که نمي‌توان آن را پاي ارزش‌ها و شعائر شيعه تلقي کرد، به طوري که علماي بزرگ شيعه پرداختن به اين مسائل را مخل وحدت مسلمانان مي‌دانستند، تصريح کرد: برپايي چنين جشن‌هايي يک کار عاميانه‌اي است که برخي از افراد بدون توجه به مصالح مسلمين مطرح کردند، در حالي که مرگ خليفه دوم در 9 ربيع‌الاول، از لحاظ تاريخي اعتباري ندارد.

* جشن‌هاي خرافي نهم ربيع از چه زماني باب شد؟

شايد با گذر در طول تاريخ اسلام تا سده‌هاي اخير برگزاري چنين مراسمي را در جامعه اسلامي شاهد نبوده باشيم، رجبي دواني نيز با بيان اينکه تا کنون در هيچ منبع تاريخي نديده است که در گذشته يک چنين مراسمي برگزار شود، درباره دلايل خود ابراز داشت: شيعه در گذشته آن چنان محدود، محصور و تحت تعقيب بود که حتي در برخي از ادوار شيعه بودن جرم بود، چه رسد به اينکه فرد تظاهر به تشيع کند، لذا احتمال دارد از دوراني که تشيع در ايران مذهب رسمي اعلام شد، از عصر صفويه و چه بسا در دوران قاجار به بعد اين امر باب شده باشد.

*نقشه دشمن براي دور کردن مردم از انديشه مهدوي

حجت‌الاسلام سيد جعفر موسوي نسب، مدير بنياد فرهنگي خراسان رضوي با اشاره به خرافاتي که در اين روز از جانب معاندان و مخالفان مطرح مي‌شود، بيان داشت: بايد امسال در ايام ربيع از آن خرافه‌ها که مخالف ديدگاه‌هاي امام(ره) است، پرهيز و جايگاه واقعي امامت را براي جامعه اسلامي تبيين کنيم.

وي با اشاره به اينکه عيدالزهراي واقعي ما شيعيان تبيين جايگاه امامت و ولايت حضرت مهدي(عج) است، افزود: خشنودي آن حضرت در اين است که ما اين جايگاه رفيع امامت را براي جامعه خود تبيين کنيم و از مباحثي که تفرقه بر انگيزند پرهيز کنيم.

حجت‌الاسلام موسوي نسب تصريح کرد: ماجراي قتل خليفه دوم در اين روز دسيسه دشمنان بوده که مي‌خواستند با مطرح کردن آن در اين روز مردم را از اصل امامت و مهدويت دور کنند.

*هشدار مقام معظم رهبري در برپايي چنين جشن‌هايي

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با هشدار درباره برگزاري چنين مراسمي مي‌فرمايند: بعضي‌ها به نام شاد کردن دل فاطمه زهرا، اين روزها و در اين دوران کاري مي‌کنند که انقلاب را که محصول مجاهدت فاطمه زهراست، در دنيا لنگ کنند ... اگر امروز کسي کاري کند که آن دشمن انقلاب، آن مأمور سياسي آمريکا، آن مأمور استخبارات کشورهاي مزدور آمريکا، وسيله‌اي پيدا کند، دليل پيدا کند، نواري پيدا کند، ببرد اينجا و آنجا بگذارد، بگويد کشوري که شما مي‌خواهيد انقلابش را قبول کنيد اين است، مي‌دانيد چه فاجعه‌اي اتفاق مي‌افتد؟ بعضي دارند به نام فاطمه زهرا(س) اين کار را مي‌کنند، در حالي‌که فاطمه زهرا راضي نيست، اين همه زحمت براي اين انقلاب کشيده شده ... آن وقت يک نفري که معلوم نيست تحت تأثير کدام محرکي واقع شده، به نام شاد کردن دل فاطمه زهرا، کاري کند که دشمنان حضرت زهرا را شاد کند کند.(هفته‌نامه عملي – فرهنگي بصير(حوزه)، سال چهاردهم، شماره اول، مسلسل 323، صفحه 6)

*اصلي که بارها در کتاب‌هاي تاريخي شيعه و سني بر آن تأکيد شده است

بر اساس اين گزارش، در کتاب‌هاي تاريخي شيعه و سني نيز تاريخ مرگ خليفه دوم اواخر ذي‌الحجه و اول محرم ذکر شده است، اين منابع تاريخي عبارتند از: «تاريخ اليعقوبى»، «التنبيه‏ والإشراف»، «مروج الذهب»، «الفتوح»، «مسارّ الشيعه»، «الإمامة والسياسة»، «أنساب‏الأشراف»، «الطبقات‏الکبرى» و «تاريخالطبري».

همچنين در سيره اهل‌بيت‌(ع) تأکيد بر مدارا با اهل سنت صورت گرفته است، چنان که در کتاب‌هايي نظير «المحاسن للبرقي»، «الکافي»، «تفسير العياشي»، «بحارالانوار» و «مستدرک الوسايل» به احاديثي بر مي‌خوريم که بر اصل وحدت مسلمانان اذعان دارند.

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس