به گزارش سلام لردگان به نقل از جهانبين نيوز، دانيل پايپس از نومحافظه کاران آمريکايي است که به هنگام اشغال عراق هشدار داده بود برگزاري انتخابات در عراق موجب روي کار آمدن متحدان ايران خواهد شد، بنابراين آمريکا بايد حکومت نظاميان را در بغداد ايجاد کند. با اين حال کابوسي که وي و شمار ديگري از سياستمداران آمريکايي از آن مي ترسيدند، بر سر شان آمد و دوستان ايران با رأي ملت مسلمان عراق روي کار آمدند. آمريکايي ها در همان سالها گفتند که علت اصلي همدلي ميان گروه هاي شيعه و کرد و جريان هاي معتدل سني را نقش آفريني نيروي قدس سپاه پاسداران مي دانند.
دانيل پايپس با اين سابقه ذهني، ضمن مقاله اي که در واشنگتن تايمز نوشته، از دولت آمريکا خواست از تاکتيک هاي جنگ سرد عليه ايران به ويژه سپاه پاسداران استفاده کند. وي با اشاره به کتابي از آبراهام موفائر (عضو مؤسسه نومحافظه کار هوور و مشاور حقوقي وزارت خارجه آمريکا) نوشت: واشنگتن از زمان سقوط شاه در دوره کارتر تاکنون، واشنگتن در واکنش به اقدامات تهاجمي ايران، تحريم هاي بي تأثير، انتقادها و هشدارهاي توخالي ارائه کرده است و از سال 1988 تاکنون دولت آمريکا هيچ توجهي به يک نيروي نظامي ايران که بگونه ويژه اي از نظام اسلامي اين کشور حمايت مي کند و غالباً حملاتي را عليه اهداف خارج از ايران اجرا مي کند، نداشته است. اين نيرو در فارسي به نام «پاسداران» يا «سپاه» خوانده مي شود، و در انگليسي از آن سپاه پاسداران انقلاب ايران يا «آي آر جي سي» ياد مي شود. اين نيروي متشکل از نخبگان نظامي که حدود 125 هزار عضو دارد، نقش بزرگي در حيات سياسي ايران ايفا مي کند. پايپس در اين تحليل تصريح مي کند: سپاه پاسداران از نيروي زميني، دريايي و هوايي برخوردار است و برنامه هاي موشکي بالستيک را اداره مي کند. اداره «بسيج» که اعمال اصول سختگيرانه اسلامي را برعهده دارد نيز به دست سپاه صورت مي گيرد. روزنامه آمريکايي در ادامه نوشته است: حدود 15 هزار نيروي «قدس» سپاه نيز وظيفه گسترش انقلاب (امام) خميني به خارج ايران را برعهده دارد.
در ادامه تحليل واشنگتن تايمز آمده است: اين نيرو نقش مهمي در حمله به آمريکايي ها، متحدان واشنگتن و منافع آنها بويژه با همکاري شرکايي مانند حزب الله، حماس و جنبش مقتدا صدر ايفا کرده است. دستاوردهاي سپاه شامل انفجار قرارگاه نيروي دريايي آمريکا در لبنان در سال 1983 و تأمين موشک حماس در جنگ سال 2012 با اسرائيل است که تسليح مجدد آن همچنان ادامه دارد.
دانيل پايپس مي نويسد: به طور کلي، حملات سپاه باعث مرگ بيش از يک هزار نفر از نظاميان آمريکايي شده است.
واشنگتن تايمز به نقل از جيمز دابينز فرستاده ويژه آمريکا در افغانستان مي نويسد: بايد در ارتباط با ايران از سياست هايي که در جنگ سرد مؤثر و منجر به انحلال پيمان ورشو و اتحاد مجدد اروپا شد استفاده شود که شامل تنش زدايي و تحديد نفوذ، مذاکره در صورت امکان، و مواجهه به هنگام ضرورت است. ما با شوروي و چين نيز به مذاکره نشستيم و در هر دو مورد، مذاکرات دوجانبه در روسيه و چين نظام اين کشورها را تغيير داد و نظام ما تغيير نکرد. اکنون زمان آن رسيده که با ايران نيز بدون قيد و شرط و البته جامع مذاکره کنيم.
واشنگتن تايمز در اين تحليل خاطرنشان مي کند: سوفائر نيز مانند «چستر کروکر» ديپلمات سابق آمريکا، ديپلماسي را «موتوري که مواد خام و قدرت هاي ملموس را به نتايج معنادار سياسي تبديل مي کند» مي داند. او انتظار دارد که مواجهه و مذاکره همزمان فشار بيشتري بر تهران وارد کرده و به تغيير رفتار وادار کند و احتمالاً منجر به تعطيل شدن برنامه هسته اي ايران مي شود.
(منبع:قدس آنلاين)