|
کد مطلب: 74352
قاچاق ترياک آلوده به مواد سمي از افغانستان به ايران
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 875
به گزارش "پايگاه خبري تحليلي سلام لردگان"، پس از حمله آمريکا به افغانستان و اشغال اين کشور توسط نيروهاي آمريکايي، انتظار اين بود که کشت و تجارت مواد مخدر در افغانستان کاهش پيدا کند، اما برخلاف انتظارات، نه تنها کشت مواد مخدر کاهش پيدا نکرد بلکه با رشد چشمگيري مواجه شد.
ترياک درواقع عصاره در هوا خشک شده گل خشخاش است که با تيغ کشيدن به دور کاسبرگ اين گل به دست ميآيد. اين ماده مخدر به صورت قاچاق از افغانستان روانه کشورهاي همسايه ميشود و در اغلب اوقات با اضافه شدن برخي مواد ديگر در قالب افزودني شدت تخدير و ضرر آن به شدت افزايش مييابد.
در همين راستا يک منبع آگاه از افزايش ناخالصيها در ترياک وارده شده از افغانستان به ايران خبر داد.
وي گفت: افزودن مواد مختلف به ترياک در افغانستان از سال ?? متداول شده است اما شواهد حاکي از افزودن زياد اين مواد به ترياک است.
اين منبع آگاه مواد افزوده شده به ترياک را شامل اندريک استيک، شيرخشک فاسد، خون خشک دام و طيور ذبح شده در کشتارگاهها و جوش شيرين بيان کرد و گفت: از هر هزار گرم مواد مخدري که به عنوان ترياک عرضه ميشود ??? گرم ترياک و مابقي آن ناخالصي است.
وي گفت: با توجه به اثرات سوء افزودنيها به ماده مخدر ترياک، اين ناخالصيها به عمد و با هدف وابستگي بيشتر به مواد مخدر و ايجاد بيماريهاي جسمي وارد ترياک ميشود.
خاطرنشان ميشود چندي پيش بود که تعدادي از وهابيون و سلفيها در فتوايي خواستار انتقال هرچه بيشتر مواد مخدر همراه با افزودني به ايران شده بودند تا قشر جوان ايران را نسبت به مصرف مواد مخدر آلوده کنند.
البته اضافه کردن افزودنيها به مواد مخدر که باعث افزايش تخدير و آسيب بيشتر به انسان ميشود در افغانستان پس از ورود آمريکا شدت بيشتري به خود گرفت به طوري که براساس گزارشهاي ارائه شده از سوي سازمانهاي بينالمللي، پس از ورود نظاميان آمريکا به افغانستان توليد مواد مخدر در اين کشور هفت برابر شده است.
همچنين بيشترين ميزان قاچاق مواد مخدر از افغانستان به سمت ايران، روسيه و قزاقستان است که اين قاچاق علاوه بر ترياک شامل بسياري از مواد مخدر ديگر از جمله هروئين نيز ميشود.
البته کارشناسان بر اين باورند که روند قاچاق مواد مخدر در افغانستان و آسياي مرکزي، ارتباط تنگاتنگي با عمليات مخفي سازمان سيا دارد به طوري که پس از گذشت چند سال از استقرار آنها در اين منطقه، افغانستان به بزرگترين توليد کننده هروئين در جهان تبديل شده است و اکنون بيش از ?? درصد مصرف داخلي ايالات متحده از طريق توليدات افغانستان تامين ميشود.
علاوه بر ترياک و هروئين، آمريکاييها با راهاندازي کارگاههاي ساخت مواد مخدر جديد و توهمزا نوع جديدي از موادمخدر سمي و بسيار خطرناک مانند کراک و شيشه را توليد کردند تا افغانستان را به محلي براي قاچاق اين مواد افيوني تبديل و کشورهاي همسايه افغانستان از جمله ايران را آلوده کنند.(منبع "نداي انقلاب")
|
|
|
|