به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، محمود احمدينژاد رئيس جمهور کشورمان در برنامه تلويزيوني شبکه يک در گفتوگوي مستقيم با مردم با بيان اينکه شما گفتيد حدود 20 درصد درآمد زماني اين را رعايت کرديم، اظهار داشت: واقعا اين نبود اما برخي از دوستان ميگويند و تکرار ميکنند؛ اگر حمايت از توليد صورت نميگرفت، 5.2 رشد اقتصادي از کجا است؟
احمدينژاد ادامه داد: اگر حمايت از توليد صورت نميگرفت، 43 ميليارد دلار صادرات غير نفتي بجز ميعانات گازي يک جهش قيمت ايجاد شد و اگر توليد نشود چگونه صادر شود. هرچند ممکن است بخشهايي از توليد دچار مشکل شود.
رئيس جمهور کشورمان خاطرنشان کرد: بعضي از دوستان پيشگويي ميکردند که بحران اجتماعي درست خواهد شد و تمام صنعت و بخش کارگري تعطيل ميشود، اما اين امر صورت نگرفت اما اگر بعضي از بنگاه ها دچار مشکل شده است، بايد مشکل آن را حل کرد نه اينکه قانون را تغيير داد.
وي با بيان اينکه پيشبيني اين بود که اشکالات بسيار وسيعي اتفاق خواهد افتاد اما خوشبختانه اينطور نشد، تصريح کرد: آيا ما ميخواهيم هر توليدي را به هرقيمتي حفظ کنيم و دولت تا آخر به هر توليدي يارانه دهد؟
احمدينژاد با تاکيد بر اينکه برخي از توليدات بايد از دور خارج شوند، چرا که برخي از آنها 10 برابر جهاني انرژي مصرف ميکند، گفت: بايد براي چنين توليداتي جايگزين در نظر گرفت و بايد از توليدکننده بخواهيم که مشکل خود را بگويد. علاوه بر همه اين موارد ما هم به بخش توليد کمک نقدي کرده و تسهيلات يارانهاي داديم و هم قيمت تبعيضي روي انرژي اعمال کرديم.
رئيس جمهور با بيان اينکه برخي از دوستان معتقدند که اين موارد يارانه نيست، خاطرنشان کرد: وقتي ما گاز را 75 تومان ميگيريم و آن را به طور مثال به کشاورزي 10 تومان ميدهيم اين به معني يارانه نيست؟ ما قيمتها را روي 75 تومان برديم و 20 درصد آزاد کرديم و آن را 10 تومان ميدهيم،لذا اين پول يارانه است.
وي ادامه داد: ما برق را به خانهدار حدود 100 تا 120 تومان ميدهيم و به کشاورزي آن را 9 تومان ميدهيم، بنابراين اينها يارانه تلقي ميشود و حمايت از توليد است. چرا که ما قيمتها را براي خانوارها روي 120 تومان بردهايم اما براي کشاورز روي 10 تومان نگاه داشتهايم، لذا معتقديم اين بهترين روش يارانه دادن است. البته شايد برخي در ذهنشان اين باشد که ما بايد يارانه را به صورت نقدي در جايي قرار دهيم تا افراد به آن مراجعه کنند، در حالي که اين بدترين شکل يارانه دادن است و حتما در آن سوءاستفاده قرار ميگيرد.
احمدينژاد با اشاره به اينکه ما در بخش کشاورزي، حمل و نقل، صنايع گوناگون همچون سيمان اين موضوع را عملياتي کرديم، افزود: بخشي از سيمان ما نفت سياه را که 200 تومان بود، مصرف ميکرد اما نتوانستيم به آن گاز برسانيم، بنابراين از بخش گاز 70 توماني استفاده ميکردند؛ لذا تا رساندن گاز و اصلاح سيستم به آنها مهلت داديم تا نفت و گاز به قيمت گاز برسد؛ البته دوستان نيز دلسوزي ميکنند، اما بنده معتقدم که بايد آنرا وارد سامانه کرد. چرا که دولت در حال اجراي يک طرح است و اگر قرار باشد اين طرح اصلاح شود، بايد با تفاهم باشد.
رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه ما بايد با يکديگر بحث اقتصادي کنيم، يادآور شد: يک عده قليلي در مراسم تصميمگيري هستند که نگاه سياسي داشته و دائما اطلاعات منفي منتشر ميکنند؛ البته من نميخواهم که امشب گلهگذاري کنم،اما بسياري از دوستاني که دولت را به عدم توليد متهم ميکردند، وقتي خودشان در موضع تصميمگيري قرار گرفتند، حمايت دولت از توليد را کاهش دادند.
وي با بيان اين که همه اين موارد ثبت بوده و دولت قصد کمک داشت، خاطرنشان کرد: دولت مجوز آن را نيز گرفت اما آنها به صورت يک طرفه آن را کاهش شديدي دادند؛ لذا معتقديم اين نگاه به دليل اطلاعات نادرستي است که دائما در کشور منتشر ميشود و يک اقليتي که نگاه سياسي به همه پديدهها دارند، چنين رفتاري انجام ميدهند.
احمدينژاد با بيان اينکه توليد زمين نخورده است، افزود: البته برخي واقعا دچار مشکل هستند و دولت نيز دست اندرکار، کارگروه حمايت از توليد است و هر کسي که مراجعه کند به صورت موردي کارش را بررسي ميکنيم.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤال مجري که گفت، شما پيش از اين گفته بوديد که 60 درصد معوقات بانکي دست 300 نفر است، خاطرنشان کرد: دولت اصلا به معوق کردن اعتقاد ندارد و کساني که در توليد هستند و سرمايهگذاري کردند، و شرايط اقتصادي برايشان به گونهاي است که در حال حاضر نميتوانند آن را برگردانند، و کارخانههاي خود را با تخلف بانکي گسترش داده است اما فرض کنيد کسي پول را گرفته، کالا وارد کرده و در بازار فروخته اما وام خود را عقب انداخته؛ لذا اين کار درستي نيست و بحث مهمي از معوقات مربوط به دسته دوم است.
وي با تاکيد بر اينکه امسال دولت سرعت را در اين زمينه بالا برد، افزود: تمام اين افراد را در جدولي آورده و رسيدگي به آنها را از بزرگترين آنها آغاز کرديم، اما در جايي ديگر سروصدا کرده و فشار آورده و آنها نيز پس زدند؛ لذا دولت به هيچوجه موافق نبود که نوشته شود، بانکها مکلف هستند. چرا که وقتي آنها را مکلف ميکنيم، کار سخت ميشود، اما باز هم ميگويم که بعضي از دوستان با توجه به اطلاعاتي که به آنها ميرسد، حرفهايي ميزنند که فکر ميکنند به نفع توليد است، درحالي که اين به ضرر توليد خواهد بود.
احمدينژاد ادامه داد: وقتي ما براي همه تکليف ميکنيم، کسي که حق دارد و کسي که چنين حقي ندارد از اين امتياز برخوردار ميشود و کسي که خوش حساب است، دچار تناقض خواهد شد و اين کار را مشکل ميکند، لذا مسائل مديريتي اقتصاد يک تصميم مديريتي است و شوراي نگهبان بايد در اين موضوع مراقبت کند. ما چند نفر را معوقه کنيم، البته آنجا نوشته ميشود اين با تصميم هيئت مديره بوده اما وقتي که ميگويند با تصميم هيئت مديره مکلف به اين امر شده فشاري که به هيئت مديره ميرسد طاقتفرساست.
رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه قوانين در حد قانون است و اگر ريز شود، آئيننامه و تصميم اجرايي خواهد شد، تصريح کرد: حرفهاي بنده به معناي دعوا و اختلاف نيست، چرا که اختلافي به معناي دعوا وجود ندارد و اين بحثها اساسي است؛ صرفنظر از اينکه ما در کدام قوا باشيم، اگر جاي خود را نيز عوض کنيم بايد اين منطق را رعايت کنيم. بنابراين معوقات و اضافه برداشتها کاملا اثرگذار است.