آخرین اخبار
کد مطلب: 74234
نيروهاي کارآمد اصولگرا در دولت آينده جمع شوند/ وحدت ‌ملي تئوري روشني ندارد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 798



به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در حاشيه سفر منطقه‌اي خود به 4 کشور سوريه، لبنان، ترکيه و عراق و به هنگام بازگشت از نجف به تهران با خبرنگار اعزامي خبرگزاري فارس گفت‌وگويي تفصيلي داشت.

در اين‌گفت‌وگو مي‌خوانيد:

• اينکه برخي از احساسات مردم براي قطبي کردن فضاي کشور استفاده کنند درست نيست

• کانديداي انتخابات نبايد مسير را طوري پيش ببرند که منافع ملي ذبح شود

• نبايد کانديداي انتخابات شعاري بدهد که در ظاهر خوب باشد اما نقدينگي را در کشور افزايش بدهد

• اينکه  از يکسال يا هشت ماه قبل فضاي انتخاباتي در رسانه‌هاي ما شروع شده، طبيعي نيست

•  فعلا تصميمي درباره کانديداتوري نگرفته‌ام

• اکنون بيش از گذشته نيازمند يک تيم کاردان در دولت هستيم

• وحدت ملي تئوري خيلي روشني ندارد؛ بحث من وحدت نيروهاي کارآمد اصولگراست

• ساختار حکومت ما، ساختار شرط گذاري نيست؛ اينها از اشتباهاتي است که دارد باب مي‌شود

• مقام معظم رهبري در ماجراي برکناري وزير اطلاعات ايشان اشتباه را ديدند و تذکر دادند، درباره طرح سوال از رئيس جمهور هم ...

 متن کامل گفت‌وگو با رئيس مجلس به شرح زير است:

فارس: آقاي لاريجاني! مقام معظم رهبري در بيانات مهمي که داشتند فرمودند هر کس از امروز تا روز انتخابات اقدامي که موجب تحريک احساسات مردم و اختلاف در کشور شود، انجام بدهد، قطعا به کشور خيانت کرده است. به نظر شما مصداق افعالي که از نظر مقام معظم رهبري خيانت به کشور است چيست؟

لاريجاني: ممکن است فرمايش ايشان عرض وسيعي داشته باشد. تا آنجا که بنده به خاطر دارم عبارت رهبري اين بود که اگر کسي از احساسات مردم براي اختلاف استفاده کند خيانت کرده است نه اينکه صرفا اختلاف داشته باشيم. اينکه نظرات متفاوتي بين مسئولان باشد اشکالي ندارد؛ خيلي اوقات در کشور مسائل فرعي و اصلي با هم مخلوط مي‌شوند و از طرفي برخي همه چيز را سياسي مي‌کنند.

گفتگوي لاريجاني با خبرنگار فارس

 

فارس: سياسي شدن موضوعات چه پيامدهاي منفي مي‌تواند داشته باشد؟ مثلا سياسي شدن موضوعات اقتصادي؟

لاريجاني: سياسي شدن مسائل اقتصادي نيز عارضه‌هاي خاص خودش را دارد اما گاهي يک قوه مي‌خواهد به وظيفه خود عمل کند، نبايد وظيفه اين قوه سياسي شود. مثلا قوه قضائيه مي‌خواهد به پرونده‌اي رسيدگي کند نبايد اين پرونده سياسي شود. يا اينکه قوه مقننه مي خواهد به وظيفه نظارتي خود عمل کند يا قانوني بگذراند نبايد بحث‌اش سياسي شود.

فارس: قوه مجريه چطور؟

لاريجاني: قوه مجريه هم همينطور است نبايد وظايفش سياسي شود.

فارس: علت سياسي شدن موضوعات مختلف در کشور ما چيست؟

لاريجاني: دوز سياسي شدن بحث‌ها حد و حدودي دارد، فقط سياسي شدن نيست مسائل ديگري هم هست مثل تهمت زدن. اينکه برخي از احساسات مردم براي قطبي کردن فضاي کشور استفاده کنند درست نيست.

فارس: با توجه بحث مقام معظم رهبري درباره خيانت به کشور، هشداري در باره فضاي انتخابات آتي رياست جمهوري بود، نظر حضرتعالي درباره وظايف کانديداي انتخابات چيست تا افعال آنها منجر به خيانت به کشور نشود؟

لاريجاني: فکر مي‌کنم تا زمان انتخابات فاصله داريم، در شرايط کنوني همه بايد توجه داشته باشيم که مسائل اقتصادي جايگاه خاصي در مسائل کشور دارد. کانديداي انتخابات نبايد مسير را طوري پيش ببرند که منافع ملي ذبح شود. گاهي ممکن است شعارهايي داده شود که ظاهرش بد نباشد اما موجب کاهش پول ملي شود يا وعده‌هاي بدهند که ظاهرش خوب است اما نقدينگي را افزايش مي‌دهد. لذا نبايد کانديداي انتخابات شعارهاي انتخاباتي ظاهري بدهد. نبايد اينطور شود که مثلا کانديدايي شعار انتخاباتي بدهد که ظاهر آن خوب باشد اما در باطن مثلاً ارزش پول ملي را تهديد کند. نبايد کانديداي انتخابات شعاري بدهد که در ظاهر خوب باشد اما نقدينگي را در کشور افزايش بدهد.

فارس: رهبر معظم انقلاب نسبت به ورود زود‌هنگام به انتخابات نيز هشدار داده‌اند. به نظر شما ورود زود‌هنگام انتخابات چه پيامد‌هاي منفي مي‌تواند در کشور داشته باشد؟

علي لاريجاني در گفت‌وگو با خبرنگار فارس

 

لاريجاني: ورود زودهنگام انتخابات خيلي چيز‌ها را تحت‌الشعاع خود قرار مي‌دهد. اکنون با توجه به شرايط داخلي و ماجراجويي‌ها که غربي‌ها در منطقه دنبال مي‌کنند،هرگونه ورود زودهنگام به انتخابات مي‌تواند به شرايط لطمه بزند.

فارس: موقع مناسب براي ورود به انتخابات چه زماني است؟

لاريجاني: 4 ماه قبل از انتخابات. از يکسال يا هشت ماه قبل فضاي انتخاباتي در رسانه‌هاي ما شروع شده که اين خيلي طبيعي نيست. ممکن است اين شرايط براي برخي کشورها که شرايط حزبي دارد درست باشد اما ما که اين شرايط حزبي هم نداريم، طبيعي نيست که از چندين ماه مانده با انتخابات، وارد مباحث انتخاباتي شويم.

فارس: اخيراً از شما درباره کانديداتوري‌تان پرسيده‌ بودم که گفته بوديد در آينده در اين باره تصميم گيري خواهيد کرد، مي‌خواستم بدانم مرور زمان شما را به کدام سمت سوق مي‌دهد کانديداتوري يا عدم آن؟

لاريجاني: فعلا تصميمي در اين باره نگرفته‌ام، در مرور زمان حادثه‌اي رخ نداده تا نظر قبلي‌ام تغيير کند. حالا شما چه عجله‌اي داريد؟

فارس: توصيه شما به گروه‌ها و نامزدهاي اصولگرا چيست؟

لاريجاني: فکر مي‌کنم اصولگرايان که شعب‌هاي مختلف دارند، بايد از نظر ملي به صحنه نگاه کنند؛ اکنون بيش از گذشته نيازمند يک تيم کاردان در دولت هستيم.

فارس: يعني نيست؟

لاريجاني: نمي گويم نيست سو تفاهم نشود. مي‌گوييم اصولگرايان بايد تلاش کنند تا شرايط بهتر شود و وضعيت اقتصادي سامان يابد.

علي لاريجاني در گفت‌وگو با خبرنگار فارس

 

فارس: اين بحث شما به معناي وحدت ملي است؟

لاريجاني: نه نيست. وحدت ملي تئوري خيلي روشني ندارد. بحث من وحدت نيروهاي کارآمد اصولگراست. بحث وحدت ملي مي‌گويد، انشعابات سياسي زياد است و بايد از منظر کلي به کشور نگاه کنيم تا سياست خارجي و مسائل اقتصادي پختگي و ورزيدگي داشته باشد. لذا منظور پيوند نيروهاي اصولگراست و البته اصلاح طلبان نيز مي‌توانند براي خودشان چنين بحثي را دنبال کنند.

فارس: نظرتان درباره تکاپوي جريان فتنه براي شرکت در انتخابات و شرط گذاري آقاي خاتمي براي قوه قضائيه و آزادي زندانيان امنيتي را به عنوان شرط حضور وي در انتخابات، چيست؟ 

لاريجاني: ساختار حکومت ما، ساختار شرط گذاري نيست. کسي نمي‌تواند بگويد مي‌خواهم نامزد قوه مجريه شوم مشروط به اينکه قوه قضائيه فلان کار را بکند. انتخابات قانون دارد و وظايف مشخص کند. هرکسي مي‌تواند تئوري خودش را بدهد نه اينکه شرط کند و بگوييد اگر بياييم فلان قوه بايد اين کار را انجام دهد. اينها از اشتباهاتي است که دارد باب مي‌شود.

فارس: چه اشکالاتي ممکن است بر کانديداي رياست‌جمهور وارد باشد؟

لاريجاني: کانديدا بايد اين فکر را در نظر داشته باشند که بايد براي قوه مجريه برنامه داشته باشند. کمبود حرف مهم در برنامه از جمله اشکالاتي است که ممکن بر نامزدهاي انتخابات وارد باشد.« البته رهبر انقلاب بر شرايط کشور و انقلاب نظارت مي‌کنند نه اينکه دخالت کنند. ايشان اگر هم در مسيري ببينند اشتباهي صورت گرفته نظر مي‌دهند و اين به معناي دخالت نيست. مثلا در ماجراي برکناري وزير اطلاعات ايشان اشتباه را ديدند و تذکر دادند».

فارس: درباره طرح سؤال از رئيس‌جمهور چطور؟

لاريجاني: بله ايشان در اين باره حرکت مجلس را تحسين کردند و گفتند طرح سؤال متوقف شود و نمايندگان تبعيت کردند. اين اقدام رهبري به معناي دخالت نيست. وقتي ايشان احساس مي‌کنند در مسير حرکت انقلاب مخاطره‌اي شده و صدمه مي‌بيند تذکر مي‌دهند. بارها بنده ديده‌ام به ايشان مراجعه مي‌شود اما ايشان مي‌گويند که با قواي ديگر تعامل و مشکلات را حل کنيد.

گفت‌وگو از مهدي مشکيني

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس