کد مطلب: 74191
نخستين شاخصه محب اهل بيت روابط عاطفي قوي باخانواده است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 820
به گزارش سلام لردگان به نقل از شبستان، حجت الاسلام عليرضا پناهيان صبح امروز در همايش سه ساله هاي حسيني که در مصلي تهران برگزار شد با اشاره به آثار و برکات شرکت در مجالس و محافل عزاداري براي حضرت ابا عبدالله الحسين عليه السلام گفت: يکي از آثار و برکات مهم شرکت در محافل حسيني افزايش محبت خانوادگي و روابط عاطفي است.
وي تصريح کرد: البته محبت هاي خانوادگي و وابستگي هاي عاطفي امروز در جامعه ما در مقايسه با ساير جوامع بسيار بيشتر است به عنوان مثال همين موضوع فرزند دار شدن و يا تکريم و احترام فرزند دختر در خانواده که بعنوان يک فرهنگ همچنان در جامعه ما جاري و ساري است در حالي که امروز در غرب فرزند دار شدن هيچ جايگاهي نداشته و زنان حتي حاضر به مادر شدن و پذيرفتن مسئوليت مادري نيز نيستند.
نخستين شاخصه محب اهل بيت چيست؟
حجت الاسلام پناهيان خاطر نشان کرد: اما همين فرهنگ جاري و ساري در جامعه نيز نيازمند تقويت و بارور شدن است. شما هنگامي که در مجالس و محافل امام حسين عليه السلام حاضر مي شويد هنگامي که روضه وداع حضرت با اعضاي خانواده و اهل بيت امام را مي شنويد مسلما پس از بازگشت مي بايست ميزان محبت و عواطف شما نسبت به ديگران تغيير کرده و بيشتر شده باشد. بارها در ميان قشر هيئتي، مسئولان هيئات مذهبي و روحانيون هيئات اين مطلب را متذکر شده ام که اولين و نخستين شاخصه و مشخصه يک محب اهل بيت آن است که روابط عاطفي قوي و رفتاري خوب با خانواده داشته باشد. به عبارت ديگر اگر عضوي از اعضاي يک خانواده اهل هيئت و مجالس و محافل حسيني باشد، ديگران بايد نتايج اين حضور را به عينه مشاهده کنند يعني شاهد تغيير رفتار او، تفاوت رفتار و برخورد او با سايرين باشند.
اين مبلغ ديني افزود: ما بايد سطح مهرباني ها و محبتها در خانواده را به بيش از آنچه که امروز وجود دارد افزايش دهيم چرا که ديگران از ما به عنوان محبان اهل بيت عليهم السلام انتظار دارند که رفتارها، برخوردها و سلوک ما متفاوت از ديگران باشد. نوع رفتار و کردار يک فرد هيئتي بايد با افراد غير هيئتي متمايز باشد.
وجود روابط عاطفي خانوادگي حتي درمراثي و اشعار
حجت السلام پناهيان خاطرنشان کرد: در گذشته در آداب و فرهنگ اين مرز و بوم مرسوم بود که در ميان روضه ها و ذکر مصائب نيز سخن از ارتباطات و عواطف ميان اعضاي خانواده به ميان مي آمد و شناسه اي از محبت هاي خانوادگي حتي در اشعار و مراثي به چشم مي خورد به عنوان مثال در ذکر مصائب حضرت عباس عليه السلام همواره اين بند قرائت مي شد که داغ برادر را، برادر مرده مي داند و ..!
وي با مهم ارزيابي کردن روابط همسران در خانواده گفت: امروز در ميان روضه ها و مرثيه هاي ما در محافل و مجالس سيدالشهدا عليه السلام کمتر به شخصيت حضرت رباب توجه مي شود در حالي که همگان مي دانند و در آموزه هاي ديني ما نيز تاکيد شده است که غم از دست دادن يک مرد بيش از همه براي همسر وي سنگين است امروز اگر روضه هاي حضرت رباب رونق پيدا کرده و در ذکر و زبان ما باشد باعث افزايش روابط عاطفي ميان همسران در جامعه خواهد شد. همچنين نوع روابط پدران با دختران در روضه هاي امام و حضرت سکينه يا رقيه سلام الله عليهم. بنابراين يکي از نتايج و آثار بسيار مهم و حائز اهميت در روضه ها، که مي بايست بيشتر به آن توجه کرد وجود ارتباطات خانوادگي است.
حجت الاسلام پناهيان يادآور شد: ما معمولا هنگام عرض ارادت به اهل بيت و ائمه معصومين واژه «السلام عليک يا اهل بيت النبوت» را بکار مي بريم يعني در اظهار ارادتهاي ما نيز ارتباطات خانوادگي اهل بيت مورد توجه است.
حديث کساء را براي کودکان خردسال تعريف کنيد
اين کارشناس ديني در رابطه با راهکارهاي عملي در اين زمينه تاکيد کرد: داستان حديث کساء بايد در خانه هاي ما تکرار شود. مادران بايد آن را همانند داستاني شيرين و دلنشين براي کودکان بيان کنند. داستان پدر بزرگي مهربان با خانواده اي صميمي و بسيار عاطفي. وقتي اين قصه براي کودک از خرسالي توسط مادر تکرار و بيان مي شود نمي توان تصور کرد که محبت و عشق اهل بيت چگونه و با چه عمقي در وجود اين کودک ريشه مي دواند و در روح و جان او نفوذ مي کند.
وي در ادامه با اشاره به ماجراي مباهله و بيان آن در قرآن تصريح کرد: اين ماجرا نمونه بارزي از اين واقعيت است که پيامبر اسلام از همان آغاز دعوت با خانواده خود وارد ميدان شد و اهل بيت خود را نيز به يدان مبارزه آورد و اين شيوه اي بود که سبط بزرگوارش حضرت حسين عليه السلام نيز بر طبق آن عمل کرد و درکربلا آخرين بازماندگان از خاندان نبوت را همراه خود به ميدان آورد. اين سري از اسرار الهي بود که ابا عبداللع الحسين عليه السلام کودکان و دختران خردسال خود را همراه ببرد! آيا براي چنين تاثيرگذاري عميقي در طول تاريخ و براي بيدار کردن مردمان شام در آن روزگار که با عداوت علي بن ابيطالب شکل گرفته بود، راه ديگري نيز وجود داشت؟