آخرین اخبار
کد مطلب: 74127
با تغذيه‌ي مناسب اين 9 بيماري را از خود دور کنيد
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 893

به گزارش سلام لردگان بدون شک هيچ کس نمي‌خواهد با کسالت و بيماري زندگي خود را سر کند. کليد طول عمر، سلامتي است و سلامتي بزرگ‌ترين سرمايه‌ي زندگي. براي داشتن عمر طولاني همراه با سلامتي و تندرستي لازم است سبک زندگي‌تان سالم باشد. يعني اينکه  تغذيه‌ي درستي داشته باشيد و از کارهايي که به سلامتي آسيب مي‌زند دوري کنيد.

تغذيه‌ي سالم خلاصه مي‌شود در مصرف ميوه و سبزيجات، دانه هاي کامل، گوشت کم چرب، ماهي و حبوبات.

علاوه بر اين‌ها بايد اهل ورزش هم باشيد، استرس و فشارهاي روحي را از خود دور کنيد، سيگار نکشيد و از مصرف الکل بپرهيزيد. براي اينکه اين 9 بيماري را از خود دور کنيد با ما همراه باشيد.

بيماري‌هاي قلبي عروقي

بيماري‌هاي قلبي عروقي و سکته‌ي مغزي از بزرگ‌ترين عوامل مرگ و مير مردم در سرتاسر جهان محسوب مي‌شوند. با اين حال با در پيش گرفتن يک زندگي سالم قابل پيشگيري هستند. براي اين کار لازم است وزن، فشار خون و ميزان کلسترول‌تان را کنترل کنيد و خانه نشيني، عدم تحرک، مصرف دخانيات، استرس و مصرف الکل را کنار بگذاريد. در اين صورت آمار اين بيماري‌ها کاهش يافته و هزينه هاي سالانه‌اي که براي درمان آن‌ها صرف مي‌شود نيز پايين مي‌آيد. حتماً مصرف ميوه و سبزيجات، روغن‌هاي سالم مانند روغن زيتون را در الويت برنامه‌ي غذايي‌تان قرار دهيد. مصرف غذاهاي چرب و نمک را کاهش دهيد.

ديابت نوع 2

متأسفانه آمار بيماران ديابتي هم در سرتاسر دنيا در حال افزايش است. بدتر اين که اين روزها تعداد نوجواناني که قرباني اين بيماري مي‌شوند نيز در حال افزايش است به خاطر اين که از همان سنين پايين تغذيه‌ي ناسالمي دارند و به دليل عدم تحرک لازم دچار چاقي مفرط هستند. تغذيه‌ي مناسب و سالم از بروز اين بيماري و عواقب شوم آن پيشگيري مي‌کند.

چاقي مفرط يکي از عوامل بروز آرتروز است. اضافه وزن باعث مي‌شود که

سايش مفاصل با سرعت بيشتري صورت بگيرد. همچنين بايد بدانيد که بيماري‌هايي مانند نقرس و ديابت نيز خطر ابتلا به آرتروز را افزايش مي‌دهد

واقعيت اين است که مصرف زياد قند مشکلات زيادي در بدن به ويژه در جريان خون ايجاد مي‌کند و مشکلاتي مانند بيماري‌هاي قلبي عروقي، نارسايي کليوي، نابينايي و غيره را به همراه مي‌آورد. بايد بدانيد مسئول مستقيم درصد نسبتاً بالاي جراحي‌هاي قلب، نارسايي‌هاي کليوي و قطع عضو همين ديابت مي‌باشد. مصرف قند، شيريني‌جات و کلاً مواد قندي را کاهش دهيد و کودکانتان را از همان سنين پايين به مصرف مواد غذايي شيرين عادت ندهيد.

سرطان

متأسفانه هر روز به آمار بيماران سرطاني افزوده مي‌شود. خانم‌ها بيشتر به سرطان سينه مبتلا مي‌شوند و آقايان به سرطان پروستات. سرطان ريه نيز يکي ديگر از مرگبارترين سرطان‌هاي رايج دنياست. اما بايد بدانيد داشتن تغذيه اي سالم و سرشار از ويتامين، ورزش، وزن متعادل، ترک سيگار و الکل به پيشگيري از اين بيماري‌ها کمک زيادي مي‌کند. يعني هماني که قديمي‌ها گفته‌اند: «پيشگيري بهتر از درمان است».

بيماري نقرس

نقرس يک شکلي از آرتريت است که حدود 2 درصد مردم را دچار مي‌کند. اين بيماري به دليل ميزان بالاي اسيد اوريک بروز مي‌کند. زماني که ميزان اين اسيد در بدن بالا باشد مازاد آن در مفاصل جمع شده و باعث اين بيماري دردناک مي‌شود. با وجود اين که علت دقيق اين مشکل هنوز ناشناخته است اما متخصصان معتقدند چاقي، مصرف الکل، مصرف بيش از اندازه‌ي مواد غذايي سرشار از ترکيبات شيميايي پورين مانند گوشت قرمز، کله پاچه، دل و قلوه، ماهي و غذاهاي دريايي و استرس از عوامل ابتلا به اين بيماري مي‌باشد.

استئوپروز

 

پوکي استخوان

پوکي استخوان يعني داشتن تراکم استخواني ضعيف و تخريب بافت‌هاي استخواني.

متأسفانه اين بيماري نيز مانند ديابت، شيوع زيادي پيدا کرده است. تا جايي که حتي خانم‌هاي خيلي جوان هم از گزند اين بيماري در امان نيستند.

اين بيماري در افرادي بالاي 50 سال رواج بيشتري دارد.

دريافت کافي کلسيم (1200 ميلي گرم در روز براي افراد 50 سال و به بالا)، پرهيز از مصرف زياد سديم (نمک)، پروتئين بيش از اندازه و نوشيدني‌هاي گازدار باعث مي‌شود که اين بيماري از شما دور باشد.

آرتروز

چاقي مفرط يکي از عوامل بروز آرتروز است. اضافه وزن باعث مي‌شود که سايش مفاصل با سرعت بيشتري صورت بگيرد. همچنين بايد بدانيد که بيماري‌هايي مانند نقرس و ديابت نيز خطر ابتلا به آرتروز را افزايش مي‌دهد.

دژنراسيون ماکولاي چشم

اين بيماري با آسيب و تخريب بخشي از چشم بروز مي‌کند که باعث مي‌شود قوه‌ي بينايي آسيب جدي ببيند و حتي به نابينايي کامل ختم شود. مصرف دخانيات، فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقي مفرط از عواملي است که خطر ابتلا به اين بيماري را بالا مي‌برد.

متأسفانه آمار بيماران ديابتي هم در سرتاسر دنيا در حال افزايش است. بدتر اين

 که اين روزها تعداد نوجواناني که قرباني اين بيماري مي‌شوند نيز در حال افزايش است به خاطر اين که از همان سنين پايين تغذيه‌ي ناسالمي دارند و به دليل عدم تحرک لازم دچار چاقي مفرط هستند

کبد چرب

بيماري کبد چرب در نتيجه‌ي تجمع چربي در سلول‌هاي کبد بروز مي‌کند. علاوه بر چاقي مفرط، ديابت نوع 2، فشار خون بالا، ميزان چربي خون بالا شرايط ديگري مانند کاهش وزن سريع يا تغذيه‌ي نامناسب و کمبود ويتامين و پروتئين نيز در بروز اين وضعيت دخيل هستند.

اختلالات نعوظ

اختلال نعوظ حدود 20 درصد مردان بالاي 50 سال را درگير مي‌کند. در اين اختلال نيز تغذيه نقش موثري دارد. ديابت، تصلب شرايين و چاقي از عوامل بروز اين بيماري محسوب مي‌شوند. اگر تغذيه‌ي سالمي در پيش بگيريد اين بيماري‌ها و در نهايت اختلالات نعوظي نيز از شما دور مي‌شود.

 فاطمه مهدي پور

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس