به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه خبري «نهريننت»، سفارت آمريکا در بغداد اعلام کرد که نشست امنيتي اخير ميان دو طرف عراقي و آمريکايي به امضاي يک توافقنامه دفاعي به طور دايمي منتهي شد.
سفارت آمريکا در بغداد در حالي اين خبر را اعلام کرد که وزارت دفاع عراق، تاکنون از امضاي هيچ توافقنامهاي ميان دو طرف خبر نداده است.
سفارت آمريکا اعلام کرد که واشنگتن تاکيد کرده که به توافقنامه راهبردي امضا شده با بغداد در سال 2008 پايبند است.
روزهاي پنجم و ششم ماه جاري ميلادي، بغداد شاهد برگزاري نشست امنيتي ميان يک هيئت آمريکايي و کميته هماهنگي مشترک دفاعي و امنيتي عراق بود که در مقر وزارت دفاع برگزار شد.
در اين نشست، «سعدون الدليمي» وزير دفاع عراق، «جيمز ميلر» معاون وزارت دفاع آمريکا در امور سياسي و «رز جوتيمويلر» يکي از معاونان وزارت خارجه حضور داشتند.
در بيانيه سفارت آمريکا که روز شنبه در رسانهها منتشر شد آمده است که دو طرف درباره تقويت روابط و همکاريها در بخش امنيتي، بالابردن توانمنديهاي دفاعي عراق، مدرنيزه کردن توان نظامي و تسهيل شيوههاي تاثيرگذاري دو کشور در زمينه امنيت منطقهاي گفتوگو و توافق کردهاند.
شيخ «عبدالحسن الساعدي» در تماس با شبکه ماهوارهاي «الانوار 2» گفت که اين توافقنامه از شفافيت لازم برخوردار نيست و در رسانهها درباره جزئيات آن خبري منتشر نشده است. توافق امنيتي در واقع يک رويداد راهبردي داراي پيامدهاي منطقهاي و محلي است. در چنين شرايطي که آمريکا يک طرح امنيتي، نظامي و سياسي را براي سرنگوني حکومت «اسد» در سوريه با توسل به زور و ايجاد گروهکهاي مسلح وهابي تندرو با همکاري ترکيه، قطر و عربستان هدايت ميکند، چگونه ميتوان با آن توافقنامه امنيتي امضا کرد؟
«ازهر الخفاجي» شخصيت سياسي و رسانهاي عراق نيز گفت: امضاي اين معاهده دفاعي و امنيتي با طرف آمريکايي داراي هشدارهاي زيادي است به ويژه که جزئيات اين توافق هنوز مبهم و نامشخص است و تنها بيانيه کلي سفارت آمريکا در بغداد در اينباره در دست ماست.
وي افزود: در اين بيانيه آمده است که يک توافقنامه امنيتي دايمي امضا شده است. معناي «دايمي» در اين توافقنامه چيست؟ اين امر به آن معناست که زمان پايان توافقنامه مشخص نيست. امضاي توافق امنيتي دايمي با دولتي مثل آمريکا که داراي منافع امنيتي، سياسي و نظامي در خاورميانه است و به دنبال نفوذ امنيتي و نظامي در عراق است، شک همه را برميانگيزد. زيرا امضاي توافق امنيتي دايمي با آمريکا، قطعا به نفع آمريکا خواهد بود نه عراق.
خفاجي تصريح کرد: چنين توافقي موجي خواهد شد که عراق به يک مهره در استراتژي آمريکا در خاورميانه تبديل شود و همپيمان نظامي آمريکا شوند و اين امر براي کشور همسايه و دوست عراق يعني ايران خطرناک خواهد بود. به ويژه که آمريکا به هر نحوي سعي دارد در امور ايران دخالت کند و پايگاههاي نظامي متعددي در منطقه ايجاد کرده تا امنيت و ثبات اين کشور را تهديد کند.
اين شخصيت سياسي و رسانهاي عراق در ادامه جوياي اين مسئله شد که چرا وزارت دفاع عراق درباره اين توافقنامه امنيتي دايمي که ميتواند به ضرر عراق، ايران و ساير ملتهاي منطقه شود، توضيحي نداده است؟
وي در ادامه از اعضاي پارلمان عراق خواست که وزير دفاع عراق را استيضاح کنند و اسرار اين توافقنامه امنيتي و نظامي با آمريکا را فاش کنند زيرا اين توافق با دولتي صورت گرفته که از رژيم صهيونيستي حمايت امنيتي، سياسي و نظامي ميکند و با کشورهايي مثل ترکيه و عربستان که خطري براي امنيت و حاکميت عراق هستند، همپيمان است.