کد مطلب: 73835
ضريح جديد امام حسين (ع) ?? و ?? آذر مهمان تهرانيهاست
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 749
به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس حسن پلارک صبح امروز در نشست خبري درباره آخرين وضعيت ساخت ضريح جديد امام حسين (ع) و نحوه انتقال آن به کربلا گفت: عمر اين ضريح که توسط هنرمندان ايراني ساخته شده است 400 سال خواهد بود، اين ضريح با مساحت 22.86 متر مربع ارتفاع 4.49 متر و ابعاد 7.34 در 5.04 است 20 پنجره دارد و وزن کلي آن 12 هزار کيلوگرم است.وي گفت: اين ضريح به دليل حجم بزرگ سازه به صورت يک باره قابل انتقال به کربلا نبود به همين دليل ضريح را در دو بخش به کربلا منتقل ميکنيم که بخش اول آن شامل تاج ضريح، شاسي، کتيبههاي طلا کاري و منبتکاريها به کربلا منتقل شده است و بخش دوم آن که شامل پنجرهها ميشود بستهبندي شده و در قاب شيشهاي بر روي يک تريلي عظيم نصب ميشود تا انشاءالله در روز عاشوا توسط مردم قوم براي انتقال زميني به کربلا بدرقه شود.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات افزود: پنجرههاي زيارتي دوازدهم و سيزدهم آذرماه وارد تهران ميشود و پس از توقف کوتاهي در حرم امام (ره) براي 48 ساعت در مصلي براي زيارت تهرانيها قرار خواهد گرفت بعد از 48 ساعت يک شب ميهمان ساوهايها، يک شب مهمان اراکيها و پس از آن خرم آباد، اهواز و مشهد شلمچه خواهد بود.
پلارک کل زمان انتقال زميني پنجرههاي زيارتي حرم امام حسين (ع) به کربلا را يک هفته تا 10 روز اعلام کرد که در عراق نيز از بصره به کربلا منتقل ميشود.
وي درباره امنيت اين ضريح در عراق نيز گفت: هنوز تصميم نهايي در اين زمينه گرفته نشده است هم ميتوان ضريح را به صورت مخفيانه به کربلا منتقل کرد هم ميتوان با همين اتاق شيشهاي و تريلي آن را به کربلا رساند.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات اظهار داشت: پايان ماه صفر ضريح قديمي باز ميشود و در ماه ربيعالاول ظرف 45 روز ضريح جديد در حرم امام حسين (ع) نصب خواهد شد.
پلارک زمان افتتاح ضريح جديد امام حسين را ماه ربيعالثاني اعلام کرد و گفت: طي اين 45 روز زمان نصب ضريح رواقهاي ورودي با شبکههاي شيشهاي بسته ميشود.
وي درباره ضريح قديم و انتقال آن به ايران نيز گفت: در حال مذاکره هستيم تا ضريح قديم را به چند بخش تقسيم کنيم و به کشورهاي اسلامي هديه دهيم تا در موزهها در معرض نمايش قرار گيرد قطعهاي از پنجرههاي ضريح نيز به طور مثال در موزه امام رضا (ع) نگهداري خواهد شد.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات در پاسخ به پرسش فارس در خصوص مازاد مبالغ نذورات مردم براي ساخت ضريح جديد امام حسين (ع) گفت: نگرانيم از اينکه از اين مبالغ مازاد بياوريم چون طبق فتواي مراجع نذورات مردم بايد در همان مسيري که نذر کردهاند خرج شود سعي کردهايم با هزينه نصب کامل ضريح هزينهها سر به سر شود اگر کم بياوريم بهتر است از اينکه پول مازاد داشته باشيم اما اگر پولي زياد آمد به مراجع مراجعه ميکنيم و استفتاء خواهيم کرد.
پلارک تأکيد کرد: در طول مسير استقبال و بدرقه ضريح امام حسين به هيچ وجه هيچ پولي از مردم دريافت نخواهيم کرد.
وي امنيت طول مسير انتقال ضريح در ايران را بر عهده نيروي انتظامي عنوان کرد.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات از پايان سنگکاريهاي حرم امام حسين، پيشرفت 35 درصدي آيينهکاريهاي سقف حرم تا پايان نصب حرم خبرداد و گفت: توافقنامه طراحي گنبد جديد براي حرم امام حسين نيز امضا شده است که هنرمندان کرماني آن را خواهند ساخت.
به گفته پلارک ميزان وجوه نقدي اهدايي از سوي مردم 4 ميليارد و 210 ميليون و 848 هزار تومان و 132 کيلوگرم طلا بوده است که 120 کيلوي آن ذوب شده و مستقيم در ساخت ضريح به کار رفته و مابقي نيز به فروش رفته و صرف هزينههاي انجام کار شده است.
وي ادامه داد: هداياي مردمي به وجوه نقد و طلا خلاصه نميشود بلکه در اين کار برخي از اين هدايا به صورت کالا و در قالب فرش، ابريشم، پشم، کرک، پشتي، ظروف عتيقه و مسي نيز بوده است که قرار است نمايشگاهي از اين هدايا و نذورات برپا شود.
رئيس ستاد بازسازي عتبات عاليات تأکيد کرد: اين هدايا منحصر به ايران نيست بلکه از سراسر جهان جمعآوري شده و از کشورهايي چون لبنان، عربستان، فرانسه، ماداگاسکار، هند و ... بوده است.
به گفته پلارک چوب بکار رفته در ضريح جديد از چوب ساج کشور برمه است که 5.5 تن به کار رفته و ميزان نقره خالص مصرفي براي اين ضريح 4.5 تن، طلاي 18 عيار مصرفي 120 کيلوگرم، مس 2 هزار کيلوگرم، برنج 700 کيلوگرم، استيل 650 کيلوگرم است.
وي با بيان اينکه 40 نفر در ساخت اين پروژه همکاري داشتهاند گفت: ساخت اين ضريح در کارگاههاي مجزا در شهرهاي قم، تهران، اصفهان و شيراز اجرا شد.