به گزارش سلام لردگان به نقل از نشريه نيچر، محققان دانشگاه جان هاپکينز آمريکا به اطلاعات جديد و حساسي درباره خواب دست يافتند.
اين محققان بر اساس نتايج تحقيقات خود تاکيد کردند: لازم است که خواب شبانه همراه با خاموش کردن کامل لامپ ها و حتي دستگاه رايانه باشد تا انسان در معرض ابتلا به بيماريهاي عديده به ويژه افسردگي و ضعف حافظه قرار نگيرد.
محققان گفتند: قرار گرفتن در معرض پرتو نور براي مدت طولاني در جريان شب يا هنگام خواب، انسان را با خطرات سلامت زيادي روبهرو ميکند زيرا اين وضعيت سطح هورمون کورتيزول را در بدن بالا ميبرد و برخي تغييرات فيزيولوژيک را ايجاد ميکند که در نهايت به بالا رفتن احتمال ابتلا به افسردگي و کاهش سطح عملکرد ادراکي نظير حافظه، تمرکز و نظاير آن منجر ميشود.
محققان تاکيد کرد: ضعف عملکرد ادراکي مشکلات اين افراد را زياد ميکند و آنها را در معرض دشواري آموختن و مشکلاتي در آموزش قرار ميدهد.
به گفته محققان، مشکل در اينجاست که اين افراد در معرض نورهاي لامپ ها و دستگاههاي رايانه يا حتي دستگاههاي آيپد قرار مي دهند و لازم است که در جريان خواب همه اين دستگاهها خاموش باشند تا انسان در معرض ابتلاي احتمالي به مشکلات سلامتي ياد شده قرار نگيرد.
محققان نتايج تحقيقات خود را تفسير کرده و به سلولهاي خاص و حساس به نور در داخل شبکيه چشم به اسم intrinsically photosensitive retinal ganglion cells اشاره کردند که وقتي در طول شب در معرض نور قرار ميگيرد؛ فعال ميشود و اين امر تأثير منفي بر مراکز مغزي مسئول خلق و خوي، حافظه و آموزش ميگذارد لذا بهتر است که شب، هنگام خواب، همه نورهاي خانه را خاموش کرد.