به گزارش سلام لردگان به نقل از فارس، «هادي محمدي» کارشناس مسائل خاورميانه درباره جنگ غزه تصريح کرد که اسرائيل از مدتها قبل از بيداري اسلامي براي اين جنگ برنامهريزي کرده بود که اين امر ناشي از بر هم خوردن موازنه قوا شد.
کسب آگاهي از نوع واکنش کشورهايي که شاهد انقلاب بود
وي ابراز داشت که رژيم صهيونيستي علاقه دارد بداند، کشورهاي خاورميانه که شاهد تغيير بودند در مقابل يک ماجراجويي جديد چه رفتاري خواهند کرد.
اين کارشناس مسائل منطقه با اشاره به افزايش تلاش صهيونيستها براي مقابله با ايران، سوريه و حزبالله در ماههاي گذشته، تاکيد کرد که اسرائيل در شرايط کنوني به چنين جنگي وارد شده که سال 2006 هيمنه و بازدارندگياش با چالش مواجه شده است.
تلاش رسانه هاي اسرائيلي براي القاء ناهماهنگي بين حماس با ايران
محمدي با اشاره به القاء ناهماهنگي حماس با ايران توسط رسانه هاي صهيونيست در طي ماههاي اخير تصريح کرد که هماهنگي تلآويو با کشورهايي چون قطر قبل از آغاز نبرد دلالت بر برنامهريزي بودن اين جنگ است.
وي اظهار داشت که اين جنگ با يک اقدام تروريستي (ترور فرمانده گردان القسام) آغاز شده تا از اين طريق تلآويو با يک دستاورد عمليات را آغاز کند که در نتيجه جنگ محاسبه شود.
اين کارشناس ابراز داشت: يکي از دلايل اين جنگ تلاش نتانياهو براي تجديد مشروعيت و مقبوليت با آراي بالا در درون جامعه صهيونيستي است، به ويژه اينکه انتظار ميرود کاخ سفيد رفتار کاملا همسويي با تنشآفريني اسرائيلي نداشته باشد. بر همين اساس جنگ جديد و امنيتي کردن فضا جامعه را به سوي تائيد پرقدرت نتانياهو و حزب ليکود سوق ميدهد.
تست توان نظامي مقاومت
محمدي با اشاره به اينکه ارتش اسرائيل مجوز يک عمليات محدود براي آزمايش کردن توان نظامي مقاومت داشته است، در ادامه ابراز داشت که يک نکته هم اين بوده که سامانه ضد موشکي گنبد آهنين در شرايط جنگي نتوانست موفق عمل کند و سلاحهاي جديد مقاومت تصوير جديدي در نگاه اسرائيل بر جاي خواهد گذاشت.
وي با اشاره به توان مقاومت به دليل در اختيار داشتن سلاحهاي ضد زره، تصريح کرد که اين توانمندي باعث ميشود جلوي جنگ زميني به دليل هزينه جدي گرفته شود. همچنين مقاومت به دليل در اختيار داشتن سلاح ضد هوايي که طي روزهاي گذشته چندين هواپيماي صهيونيست را هدف قرار داد و سلاح ساحل به دريا در هدف قرار دادن قايقهاي توپدار بود که بايد مورد توجه قرار گيرد و آزمون سلاحهاي مقاومت نتيجه فاجعهباري داشته است.
اين کارشناس در ادامه تاکيد کرد که رفتار مصر، تونس و ليبي براي اسرائيل داراي اهميت است، دولت قاهره با وجود فشارهاي زيادي که تحميل شده توانسته مواضع تبليغاتي تندي اتخاذ کند و تاثير آن بر جنگ مشخص خواهد بود.
چراغ سبز آمريکا براي جنگ کوتاه مدت به اسرائيل
وي در ادامه اظهار داشت که آمريکا براي يک جنگ کوتاه به تلآويو چراغ سبز داده بودند و غرب تنها براي يک شوک عملياتي آماده بودند که تنها دربردارنده حمله هوايي چند روزه باشد ولي تلاشهاي آنها براي متوقف کردن جنگ از طريق فشار بر اسرائيل و درخواست براي ميانجيگري کشورهاي عربي نشان داده که واشنگتن با جنگ گسترده مخالف است.
شرايط براي جنگ زميني اسرائيل به غزه آماده نيست
وي در ادامه درباره وقوع جنگ زميني با اشاره به شخصيت غير قابل پيشبيني نخستوزير رژيم صهيونيستي تاکيد کرد که وي در شرايط کنوني اين امکان را ندارند و غرب به طور علني مخالفت خود را با جنگ زميني اعلام کرده است. اسرائيل براي آغاز چنين جنگي نياز به پل هوايي براي کمک از سوي غرب است ولي آمريکا و اروپا آمادگي چنين کمکي را ندارند و بازتاب اين جنگ فضا را ضد اسرائيلي و ضد آمريکايي در منطقه خواهد کرد.
استقبال نتانياهو از تاخير انتخابات داخلي
وي در همين باره اظهار داشت که ممکن است تبعات اين جنگ باعث به تاخير افتادن انتخابات شود که اين مسئله نياز به پذيرش ديگر احزاب نيز دارد که به سادگي امکانپذير نيست. نتانياهو از تاخير افتادن انتخابات که منجر به فرصت براي سر سرپوش گذاشتن شود، استقبال ميکند؛ اين گزينه نيز نبايد دور از توجه قرار گيرد که شايد اين جنگ دامي از سوي کاخ سفيد بوده تا نتانياهو با شکست مواجه شود تا از شر وي راحت شوند چراکه اين چراغ سبز اوليه و در ادامه مخالفت با ادامه جنگ توسط آمريکا، اسرائيل را در شرايط سختي قرار داده است.
اين کارشناس مسائل خاورميانه آتش بس موردنظر اسرائيل را در برگيرنده به رسميت شناختن حق اين رژيم در دفاع از خود دانست و گفت: خالد مشعل رئيس دفتر سياسي حماس به دنبال تاکيد بر اهداف فلسطين است که محکوم کردن ترور رهبران فلسطين و پايان دادن به محاصره خواستههاي اصلي آنها براي آتش بس است.