به گزارش سلام لردگان به نقل از «امير الموسوي» کارشناس مسائل استراتژيک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري فارس با اشاره به نتايج انتخابات آمريکا و تاثير جنگ گريزي مردم آمريکا گفت: ملت آمريکا وقتي به «باراک اوباما» آري گفت به يک مساله نظر مثبت داد و به مساله ديگر نه.ملت آمريکا به اصلاحات اقتصادي و اجتماعي که اوباما انجام داد آري گفت و با اين کار حمايت خود را از اصلاحات اوباما اعلام کرد. اوباما او پرونده پيچيده اي را از «جورج بوش»همتاي سابقش تحويل گرفت. بوش اوضاع اقتصادي و اجتماعي آمريکا را نابود کرد و چهره آمريکا را در جهان کاملا خراب کرد. اوباما توانست برخي چيزهايي که آمريکا در دوران بوش از دست داده بود را به اين کشور برگرداند.
الموسوي افزود: مساله دوم مردم آمريکا با اين راي دادن به جنگ نه گفتند. زماني که آمريکايي ها به اوباما راي دادند به جنگ ها و دخالت هاي نظامي که «ميت رامني»رقيب اوباما از آن دم مي زد نه گفتند. ملت آمريکا موضع خود را در اين زمينه به وضوح اعلام کرد.
تاثير گذاري اقليتهاي نژادي و مسلمان در آمريکا بيشتر از لابي صهيونيستي
کارشناس مسائل استراتژيک با اشاره به بي تاثير بودن لابي صهيونيستي و تاثير گذاري اقليت هاي نژادي و از جمله مسلمانان آمريکا در انتخابات آمريکا و پيروزي اوباما تاکيد کرد: نکته بسيار مهمي که در اين انتخابات شاهد آن بوديم عدم تاثيرگذاري لابي صهيونيستي در جريان انتخابات بود. اقليت ها ي نژادي مانند اعراب و مسلمانان داراي تاثير بيشتري از لابي صهيونيستي بر انتخابات آمريکا بودند.اين يک تجربه خوب بود که اقليت هاي داخل آمريکا و بويژه اقليت هايي که به حاشيه رانده شدهاند توانستند بر جريان انتخابات آمريکا تاثيرگذار باشند و ثابت شد که مي توان از لابي صهيونيستي عبور کرد.
الموسوي افزود: ما ديديم که رامني به تل آويو رفت و حمايت کامل خود را از رژيم صهيونيستي اعلام کرد و به «نتانياهو»نخست وزير اين رژيم جايگاه خاصي اختصاص داد گويي وي مشاور امنيت ملي آمريکاست . رامني با صهيونيست هاي داخل و خارج از آمريکا همصدا شد،اما اوباما به تل آويو نرفت و از رژيم صهيونيستي به شکل جدي حمايت نکرد،اگر چه وي موضع شرم آوري درباره تامين امنيت رژيم صهيونيستي داشته است اما اين امر تاثير زيادي نداشته است.ما ديديم که نتانياهو به صراحت از رامني حمايت کرد اما اين مساله بر جريان انتخابات آمريکا تاثيري نداشته است.جالب اينجاست که اوباما در دور نخست رياست جمهوري اش به تل آويو سفر نکرد. وي به «قاهره»سفر کرد اما به تل آويو نرفت و ثابت کرد که حمايت از رژيم صهيونيستي در آينده کاخ سفيد و تصميم هاي سرنوشت ساز هيچ تاثيري ندارد.
تاثير انتخابات آمريکا بر تحولات خاورميانه
کارشناس مسائل استراتژيک پيرامون پيامدهاي انتخابات آمريکا بر خاورميانه نيز گفت:سياست هاي آمريکا و اوباما در منطقه همچنان ادامه پيدا ميکند اگر چه ممکن است تغييرات اندکي در اين سياستها شاهد باشيم. آمريکا در عراق همچنان با احتياط عمل ميکند و دخالت آشکاري نميکند، برنامه خروج از افغانستان را نيز ادامه ميدهد. در مورد مساله فلسطين نيز با نرمش برخورد ميکند و بعيد است که اتفاق خاص و بزرگي در اين عرصه رخ دهد. تلاش مي کند که ميان وضعيت فلسطين و امنيت رژيم صهيونيستي توازن ايجاد کند.
الموسوي به سياستهاي متناقض آمريکا در قبال انقلابهاي عربي اشاره کرد و گفت: سياست هاي متناقض آمريکا در مورد انقلاب هاي عربي ادامه پيدا مي کند، سياست هايي که به عمد اتخاذ ميشود تا بتواند پيامدهاي انقلاب ها در کشورهاي عربي را به سود خود سوق دهد. اين سياست را طي دو سال اخير از آمريکا شاهد بوديم.
وي به نتايج برعکس انقلاب هاي عربي اشاره و تصريح کرد: نتايج اين انقلاب ها همان چيزي نبود که مردم اين کشورها خواستار آن بودند. رهبراني که از دل اين انقلاب ها بيرون آمدند به خواسته هاي مردم جامه عمل نپوشاندهاند و در سياست هاي خارجي شان به شکل دست و پا شکستهاي عمل مي کنند. اين رهبران را ميبينيم که به مساله فلسطين توجه چنداني نمي کنند. موضع شان در مورد رژيم صهيونيستي هنوز مشخص نيست و هنوز مشخص نيست که مي خواهند با اين رژيم ارتباط برقرار کنند يا آنکه سياست تحريم آن را ادامه مي دهند.
الموسوي ترديد و دولي رهبران جديد در کشورهاي عربي را به سود آمريکا دانست و تاکيد کرد: اين ترديد و دودلي رهبران جديد عرب پيرامون مساله فلسطين به سود طرح هاي آمريکاست و خاطر رژيم صهيونيستي را نيز آسوده مي کند. همچنين آنها براي نزديک شدن به جمهوري اسلامي ايران نيز ترديد دارند و اين ترديد به سود آمريکاست.
وي به ادامه سلطه آمريکا بر کشورهايي که شاهد انقلاب بودند اشاره کرد و گفت: برخي از کشورهاي عربي که شاهد انقلاب بودند موضع تندتري عليه ايران اتخاذ کردهاند و اين نشان دهنده ادامه سلطه آمريکا بر آنهاست.اين اتفاق در يمن و ليبي افتاد. ترديد در برقراري روابط با ايران نشان دهنده آن است که آمريکا همچنان بر تصميم گيري ها در اين کشور تاثيرگذار است.اوباما همچنان به حمايت از نظام هاي حاکم بر کشورهاي حوزه خليج فارس و شمال آفريقا ادامه مي دهد و از رويکردهايي که با انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي ايران مخالف هستند حمايت مي کند.
حمايت واشنگتن از گروه هاي تندرو در منطقه
کارشناس مسائل استراتژيک در ادامه به رويکرد آمريکا در حمايت از گروههاي تندرو اشاره و تاکيد کرد: آمريکا طي سال هاي اخير به سمت حمايت از گروههاي تندور گرايش پيدا کرده تا بتواند برخي نظام ها را حتي اگر سکولار باشند کنار بزند. آمريکا با اين گروه ها تماس برقرار کرده است تا بتواند نظام هايي ديني روي کار بياورد که با ايران و اسلام ميانه اي که دارد،مشکل دارند اما روي خط آمريکا حرکت مي کنند.
الموسوي تصريح کرد: اکنون ما شاهد قدرت گرفتن خط جرياني تندرو در منطقه هستيم که به طور آشکار توسط سازمان اطلاعات آمريکا و حتي رژيم صهيونيستي مورد حمايت است.زيرا ما مي بينيم که مقابله با رژيم صهيونيستي و طرح هاي آمريکايي-صهيونيستي در منطقه اولويت آنها نيست. لذا من بر اين باورم که سياست اوباما بر اين اساس قرار گرفته که به طور مستقيم وارد بحران ها و تغييرات منطقه نشود،بلکه از طريق برخي دست ها و جريان هايي که به نيابت از کاخ سفيد و نيروهاي آمريکا فعاليت مي کنند و اهداف آمريکا را در منطقه پيش مي برند،کار خود را پيش مي برد.
وي تاکيد کرد:آنچه در سوريه دارد اتفاق مي افتد و بسيج شدن جريان هاي سکولار و مذهبي عليه حزب الله در لبنان بهترين مدرک و دليل براي اين سخن است. در کويت نيز آنچه رخ مي دهد در راستاي خدمت به اين رويکرد است.کويت نيز دارد به اين سمت گرايش پيدا مي کند و جريان هاي سلفي و قبيلهاي تندرو در آن قدرت گرفته اند.
سياست جديد آمريکا پيرامون بحرين و سوريه
الموسوي در ادامه به تغيير سياست آمريکا در بحرين و سوريه اشاره کرد و گفت: به احتمال زياد سياست آمريکا پيرامون بحرين و سوريه شاهد تغييراتي خواهد بود.احتمالا دولت اوباما به دولت بحرين فشار وارد خواهد آورد تا با مخالفان بحريني وارد گفتوگو شود. امروز مي بينيم که اخبار مربوط به بحرين بيشتر پوشش داده مي شود اين درحالي بود که تا پيش از تحولات بحرين مورد بي توجهي قرار مي گرفت. برخي از رسانههاي غربي شروع کردند به پوشش تحولات بحرين و برخي از سازمان هاي حقوق بشر بين المللي نيز وارد خط شدند.
وي درباره ايجاد راه حل سياسي براي اعتراضات مردمي در بحرين گفت: به نظر من دولت آمريکا به اشتباه خود پيرامون بحرين و جنبش مسالمت آميز در اين کشور پي برده است.زيرا جنبش مردمي در بحرين همچنان با قدرت ادامه دارد. به علت وجود ناوگان پنجم آمريکا در بحرين و احتمال تاثير جنبش مردمي اين کشور بر ديگر کشورهاي حوزه خليج فارس، دولت آمريکا به سمت ايجاد يک راه حل سياسي براي بحرين گرايش پيدا کند.
الموسوي در پايان به سياست آمريکا در خصوص سوريه اشاره کرد و گفت: در مورد سوريه نيز دولت آمريکا چه بسا از نيروهاي داخلي و منطقه اي براي فشار بر دولت سوريه استفاده کند بدون آنکه به طور مستقيم در اين کشور دخالت کند زيرا سوريه يک کشور معمولي نيست و برگه هاي حساس و تاثيرگذاري در اختيار دارد که مي تواند منافع آمريکا و رژيم صهيونيستي را در منطقه و جهان تحت تاثير قرار دهد.دولت آمريکا در انتظار پايان نشست هاي مخالفان در دوحه و ترکيب جديدي بود که اعلام شد. آمريکا در اوضاع کنوني آمادگي دخالت در پرونده هاي پيچيده و دشوار را ندارد زيرا اولويتش حل مشکل اقتصادي خودش و اروپاست. آمريکا سعي مي کند که از طرفهاي منطقهاي و بينالمللي براي دخالت غيرمستقيم در سوريه استفاده کند و از نقش کشورهايي مثل قطر و عربستان در سوريه حمايت ميکند و نيز برخي از گروههاي مخالف در سوريه را مورد حمايت قرار مي دهد. آمريکا به اين گروهها کمک مالي و تسليحاتي خواهد کرد البته اگر آنها به واشنگتن تضمين دهند تسليحات به دست گروههاي دشمن آمريکا و رژيم صهيونستي در منطقه نميافتد.