به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس، علي لاريجاني صبح امروز در يادواره شهداي کارمند کشور در برج ميلاد، از پاسداشت شهدا به عنوان سنت حسنهاي که موجب بيداري دلها و ترويج روحيه مجاهدت و شهادتطلبي ميشود، ياد کرد.
وي افزود: زنده بودن و حيات يک جامعه به اين است که علاوه بر توجه امور روزمره و پيشرفتهاي مادي از ارزشها غفلت نشود تا جامعه به سعادت برسد.
رئيس مجلس با بيان اينکه نگاه اسلامي نگاه سعادتمحور است، اظهار داشت: انسان موفق انساني است که همه ارزشها را متوازن مورد توجه قرار دهد و به سوي انسان کامل حرکت کند.
لاريجاني افزود: حرکت مجاهدانه باعث تحول و انقلاب در روح انسانها ميشود و مجاهدت موجب تحول در زندگي فردي و اجتماعي و بصيرت زايي ميشود.
وي ادامه داد: بسيج نهادي مردمي و ارزشمند و بينظير در دنيا است که دغدغه آن دفاع و فداکاري در راه آرمانهاي انقلاب اسلامي است.
«نهاد مردمي بسيج با هيچ يک از نهادهاي اجتماعي همچون احزاب قابل مقايسه نيست و بسيجيان به دنبال جايگاه و پست نيستند بلکه دغدغه کلان دارند و براي پيشرفت انقلاب حرکت ميکنند.»
رئيس مجلس با بيان اينکه امروز دو موضوع مهم پيش روي ملت ايران قرار دارد از بسيج خواست که به عنوان سرمايه بزرگ نظام اسلامي در ساماندهي اين دو عرصه نقش آفرين باشد.
لاريجاني موضوع اول را حرکت غرب براي تخريب فرهنگ جامعه اسلامي عنوان کرد و گفت که دشمن سالها است در اين زمينه برنامهريزي کرده و بسيج بايد مبارزه با تهاجم فرهنگي را در اولويت کارهايش قرار دهد.
وي ادامه داد: آنها ميخواهند دو رکن مهم «فرهنگ ديني» و «فرهنگ انقلابي» که شخصيت جوان برگزيده را ميسازد متزلزل کنند.
لاريجاني بر همين اساس به رسانهها، نهادهاي فرهنگي و بسيج توصيه کرد که با استفاده از همه امکانات و ظرفيت خود به مقابله با اين حرکت برخيزند.
رئيس مجلس ديگر موضوع مهم روز را تحريمها و بساطي که غربيها به عنوان آخرين شگرد خود در برابر حرکت مجاهدانه ملت ايران طرح کردهاند عنوان کرد.
لاريجاني افزود: رهبري فرمودند براي مقابله با اين اقدامات بايد جهاد اقتصادي تدارک ديد و اقتصاد مقاومتي را به عنوان وظيفه مجاهدان دنبال کرد.
وي ادامه داد: محور مصاف امروز دشمن با ما اقتصادي است و بايد ساز و کار متناسبي را در نظر گيريم که همان اقتصاد مقاومتي و عنصر مهم آن مردمي شدن اقتصاد است.
«اگر آن طور که در زمان جنگ مردم وارد صحنه شدند امروز هم مردم وارد عرصه اقتصاد شوند در مواجه با ترفند اقتصادي دشمن توفيق خواهيم يافت و راه آن اين است که مردم احساس کنند در عرصه توليد نقش آفريناند»
رئيس مجلس گفت: عنصر ديگر اقتصاد مقاومتي اين است که در محصولات استراتژيک خودکفا شويم و کشوري که در مقابل زورگوييها در عرصه بينالملل تن به واردات دهد؛ نميتواند حرف خود را به کرسي بنشاند.
وي از بسيج به عنوان مهمترين نيروي مردمي و وفادارترين به انقلاب خواست که به هر ميزان که براي انقلاب اسلامي اهميت قائل است به موضوع جهاد اقتصادي و سازندگي کشور نيز توجه کند.
لاريجاني از مهاجرت، تورم و اشتغال به عنوان مهمترين معضلات روز ياد کرد و گفت که براي حل مشکل اول بايد چرخه اقتصادي روستاها سامان يابد و حل معضل دوم در گرو سوق دادن نقدينگي به حوزه توليد است و الّا حتي با دادن پول به مردم هم معضل حل نميشود.
«ايجاد تعاونيهاي مردمي در عرصه اقتصاد بسيار مهم است و اگر وزارت تعاون ميخواهد بر اساس فرامين رهبر انقلاب 25 درصد اقتصاد کشور دست تعاونيها باشد بسيج بايد وارد صحنه شود.
رئيس مجلس در بخش پاياني سخنان خود گفت: تحريمها ايذايي است و اگر با تدبير و مديريت و استفاده از ظرفيت عظيم مردمي فشارها را کاهش دهيم ميتوانيم از اين مرحله نيز عبور کنيم.
لاريجاني به اقدامات مجلس در اين زمينه اشاره کرد و يکي از مهمترين مصوبات را توقف اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها به منظور تامين منابع مالي از طريق افزايش قيمت انرژي دانست.
وي تصريح کرد: فاز اول هدفمندي در شرايط عادي اجرا و درآمدها توزيع شد اما شرايط با توجه به گراني موجود براي اجراي فاز دوم مناسب نبود و ما اين کار را به ارزيابي شرايط به سال آينده موکول کرديم.
رئيس مجلس همچنين به واگذاري هيئت امناي صندوق توسعه ملي به سه قوه اشاره کرد و گفت: صندوق توسعه ملي که بر اساس سياستهاي مقام معظم رهبري تاسيس شده سرمايه ملي براي کشور است.
لاريجاني افزود: با اصلاح قانون مربوط به هيئت امناي اين صندوق جايگاه آن را تثبيت کرديم تا دارايي آن صرف هزينههاي جاري نشود که پشتوانهاي براي امر توليد باشد.
وي خاطرنشان کرد: اگر بسيج بخواهد در عرصه توليد و صنعت و همچنين در زمينههاي کشاورزي و دامپروري حرکتي انجام دهد ميتواند از صندوق توسعه ملي استفاده کند.
وي همچنين به تثبيت وضعيت بازار ارز اشاره کرد و گفت: بايد تلاطمات ارزي مراقبت شود و نقدينگي در جاي خود مطرح شود تا بازارهاي متنوع به وجود نيايد.
لاريجاني همچنين گفت که هفته آينده مجلس بحث تامين نيازهاي خوراکي و مواد اوليه مورد نياز اقشار آسيب پذير جامعه با ارز مرجع مورد بررسي قرار ميدهد تا بتوان با تصويب طرحي شرايط اقتصادي را کنترل کرد.
رئيس مجلس در پايان از سازمان بسيج مستضعفين خواست که اگر طرحي به منظور ساماندهي وضعيت اقتصادي و حل ريشهاي مشکلات و فعاليتهاي سازندگي در کشور دارند ارائه دهند تا مجلس براي آن از بودجه سالانه و داراي صندوق توسعه ملي بودجه در نظر گيرد.
نخستين يادواره بيست و يک هزار شهيد کارمند کشور با شعار ايثار، فرهنگ عاشورايي و اقتصاد مقاومتي به همت ناحيه مقاومت بسيج وزارتخانهها و ادارات در برج ميلاد تهران برگزار شد.
در اين مراسم از کتاب «استاندار آسماني» زندگينامه شهيد دکتر علي انصاري استاندار گيلان در ابتداي انقلاب اسلامي که در تير ماه 1360 در يک عمليات تروريستي به شهادت رسيد، با حضور سردار علي فضلي جانشين رئيس سازمان بسيج مستضعفين رونمايي شد.
همچنين در اين برنامه از جمعي از خانوادههاي شهداي کارمند و خانوادههاي چهرههاي شاخص در وزارتخانهها و ادارات تجليل به عمل آمد.