آخرین اخبار
کد مطلب: 73709
تحليل رويترز از رويکرد آينده اوباما به ايران
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1013


انتخاب مجدد رئيس جمهور دموکرات، يکپارچگي سياست خارجي آمريکا را به نمايش گذاشت اما همچنان اين پرسش مطرح است که آيا ديپلماسي در مهار برنامه هاي هسته اي ايران موفق خواهد بود يا اينکه آمريکا و اسرائيل براي اقدام نظامي عليه تاسيسات هسته اي جمهوري اسلامي اقدام خواهند کرد.

به گزارش سلام لردگان به نقل از رويترز، با اين حال هم ايران که آمريکا و متحدانش از برنامه هاي هسته اي آن نگران هستند و هم سوريه که با بحران 20 ماهه دست و پنجه نرم مي کند، مساله قابل توجهي براي 45 امين رئيس جمهور آمريکا به شمار مي روند.

برخي تحليلگران در توصيف سال آينده ميلادي مي گويند سال 2013 براي ايران سال تعيين کننده اي به شمار مي رود. مارتين اينديک، معاون موسسه بروکينز در بخش مطالعات سياست خارجي بر اين باور است که 2013 مي تواند براي ايران سال تعيين کننده اي باشد ، چرا که احتمالا اوباما تعهد بيشتري به امور منع اشاعه نشان خواهد داد که سياستي متمرکز تر و جدي تر را به نمايش مي گذارد.

به گفته وي اين موضوع اولويت دستور کار سياست خارجي اوباما قرار خواهد داشت. چرا که بازداشتن ايران از دستيابي به سلاح هسته اي ، رژيم منع اشاعه را تقويت مي کند.

اين در حالي است که ايران اتهام غرب مبني بر تهديد آميز بودن فعاليت هاي هسته اي خود را رد کرده و همواره بر صلح آميز بودن اين فعاليت ها تاکيد دارد. از سوي ديگر مذاکرات هسته اي بين ايران و غرب به منظور يافتن راهکاري ديپلماتيک براي حل و فصل مساله هسته اي ايران که حدود 4 ماه است به حال تعليق در آمده ، احتمالا به زودي از سر گرفته خواهد شد.

حتي اين احتمال وجود دارد که اين مذاکرات در ماه جاري ميلادي يعني ماه نوامبر از سر گرفته شود. با اين وجود دستاورد احتمالي اين مذاکرات همچنان در ابهام قرار دارد.

جيمز دابينز، رئيس مرکز بين المللي سياست دفاعي و امنيتي رند، در تحليل سياست خارجي اوباما در دور دوم رياست جمهوري اش مي گويد، شايد اوباما بنا به دلايلي ناچار شود در سوريه مداخله کند اما مشارکت در اقدام نظامي عليه ايران بعيد به نظر مي رسد.

به گفته وي در صورتي که اوضاع سوريه وخيم تر شود، دور ماندن آمريکا از صحنه مناسب نيست. از سوي ديگر تا زماني که اقدام تحريک آميزي از سوي ايران انجام نشود به نظر نمي رسد که دولت اوباما بخواهد از گزينه هاي خشن شامل اقدام نظامي استفاده کند.

در همين حال الحيات به نقل از منابع ديپلماتيک در خبري جداگانه پيش بيني کرد مذاکرات ايران و کشورهاي غربي پس از برگزاري انتخابات آمريکا و پيروزي اوباما از سرگرفته شود.

اما برخي تحليلگران بر اين باورند که اوباما در دور دوم رياست جمهوري خود بيش از يک ابتکار عمل خارق العاده در خاورميانه به دنبال بهبود وضعيت اقتصادي و بهداشتي مردم آمريکا خواهد بود.

در همين حال آستين گولدسپي مشاور اقتصادي باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا که در سمتش ابقا شده است به بلومبرگ گفت، اگر آمريکا در سال 2013 ميلادي از پرتگاه مالي سقوط کند، رسماً وارد رکود اقتصادي خواهد شد.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس