به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه خبري دولت نيوز
اينكه ما خودمان توليد كنيم اصلا متصور نبود.
يك وقت هست كه يك انسان با ميل خود و بر طبق نياز و اشتها و ضرورت زندگىاش يك نوع غذا، يك نوع دارو يا مادهى لازمى را انتخاب مىكند و آن را داخل جسم خودش مىكند؛ اين، گزينش است، كه چيز خيلى خوبى است؛ اما يك وقت هست كه يك نفر را مىخوابانند و مادهاى را كه نه براى او لازم است و نه او به آن ميل و اشتهايى دارد و نه برايش مفيد است، بهزور در حلقش مىريزند، يا به او تزريق مىكنند؛ اين، نامطمئن است؛ اين، تهاجم فرهنگى است؛ همان كارى كه با ملت ايران در طول سالهاى متمادى كردند. از سياستمدارانى كه وابسته بودند، از آنهايى كه با قراردادهاى مالى دهنشان را مىبستند، هيچ توقعى نيست؛ اما از شخصيتهاى علمى و فرهنگى در آن دوران اين انتظار و توقع بود كه اگر داراى هر عقيدهيى هستند، ولو اسلام را هم قبول ندارند و ايمان اسلامى هم ندارند، براى هويت فرهنگى اين ملت ارج قائل شوند؛ اما ارجى قائل نشدند؛ دروازهها را باز كردند و چشمها را بستند و مجذوب و خيره شدند و ما را عقب انداختند. به خاطر همين، ما در ميدان علم و فناورى عقب مانديم. اينكه در عرف دورهى جوانى من - كه حالا خوشبختانه آنطور نيست و خيلى فرق كرده - واقعا هر كالايى به صرف خارجى بودن، مطلوب بود و به صرف داخلى بودن نامطلوب، فرهنگ عمومى آن زمانها بود و در داخل كشور هم جرأت و گستاخى كار علمى و تحقيقى و باز كردن بنبستها و شكستن مرزهاى دانش اصلا قابل تصور نبود و كسانى كه در خودشان چنين استعدادى مىديدند، به هيچ راهى جز اينكه در محيطهاى خارج از كشور كار كنند، فكر نمىكردند. اينكه ما خودمان بسازيم، خودمان توليد كنيم و خودمان ابتكار، اصلا متصور نبود. ??/ ?/??
پيشرفت هاي خيره کننده
چه كسى خيال مىكرد نظام جمهورى اسلامى در سال پنجاهونه كه جنگ را بر ما تحميل كردند و آرپىجى براى زدن نداشت و نمىتوانست توليد كند، امروز در مقولهى تسليحات، پيشرفتهايى كرده باشد كه براى آنها خيرهكننده است؛ اسم موشك شهاب ? الان در همهى خبرها و تلكسها و خبرگزاريهاى دنيا مرتب تكرار مىشود. در زمينهى علوم پيشرفتش آنچنان است كه مجموعهى جوانان دانشمند و نخبهى اين نظام، كه متصل و متعلق به اين نظامند، در اغلب آزمونهاى جهانى سرآمد مىشوند. در زمينهى فناورى به جايى رسيده كه برخلاف همهى اقران خود بدون استفادهى از كمك و راهنمايى و دستگيرى ديگران مىتواند فناورى و غنىسازى هستهيى را خودش توليد كند؛ اين پيشرفتها تن قدرتهاى متجاوز را مىلرزاند. ??/?/??
دغدغه پزشک و استاد دانشگاه
ما در اين كشور سالهاى متمادى براى معالجات خودمان بناچار از پزشك تايلندى و پاكستانى و هندى استفاده مىكرديم؛ چون پزشك در اين كشور بهقدر لازم نبود؛ اما امروز يكى از دغدغههاى نظام اين شده كه اينهمه پزشك اضافى را چگونه بهكار بگمارد. بعضىها براى اين قضيه غصه مىخورند. به نظر من اين كجسليقگى است؛ غصه نيست. آن روز براى ادارهى تعداد معدود دانشگاههاى كشور، ما استاد نداشتيم. البته اول انقلاب تعدادى استاد از كشور رفتند؛ اما آنهايى كه رفتند، آنقدر زياد نبودند؛ دربارهى شمار آنها مبالغه شد. امروز خوشبختانه ما اساتيد فعال و مشغول در اينهمه دانشگاهى كه در كشور بهوجود آمده، فراوان داريم. تعداد دانشگاههاى امروز نسبت به گذشته قابل مقايسه نيست. ممكن است در سياستگذارىها و اجراى آن سياستها اشتباهاتى وجود داشته باشد - از گسترش كمى به اين شكل، من بهطور مطلق دفاع نمىكنم - ليكن نكتهى اصلى اين است كه به علم اهميت داده شد. ??/?/??
سدها را هم ديگران مي ساختند
راههاى ما را ديگران مىساختند، سدهاى ما را ديگران مىساختند. همهى هشت نه سدى كه در زمان طاغوت ساخته شد، به دست بيگانهها ساخته شد. براى ساخت سد دز چهار كشور اروپايى و كانادا همكارى كردند. سد كارون ? از لحاظ ريخت عمومىاش شبيه سد دز است؛ بتونى است و ظرفيت آب آنها به يك اندازه است؛ با اين تفاوت كه ظرفيت توليد برق سد كارون ? كه بچههاى ما آن را ساختهاند، چهار برابر ظرفيت توليد برق سد دز است و احجامى كه براى ساختن اين سد به كار رفته، گاهى ده برابر، بيست برابر و سى برابر احجامى است كه در سد دز به كار رفته - از لحاظ بتونى كه به كار بردهاند، آهنى كه به كار بردهاند، سنگى كه كندهاند - علتش هم اين است كه آنها جاهاى آسان را براى سدسازى انتخاب كرده بودند. ??/?/??
توليد در فناوري هاي برتر دنيا
سامانههاى دفاعىاى كه امروز در كشور توليد مىشود، يك روز به رؤيا و خواب هم نمىآمد كه كشور ما بتواند حتى محصولاتش را داشته باشد؛ اما امروز اينها را توليد مىكنند. در فناورى برتر كه در دنيا با افتخار از آن ياد مىشود، مجبور شدند علىرغم همهى دشمنيها بگويند ايران جزو ده كشورى است كه توانسته چرخهى سوخت هستهاى توليد كند. اين چيز كمى نيست. ??/?/??
توليد سلول هاي بينادين
يك نمونهى ديگر، توليد و تكثير سلولهاى بنيادى است كه من ماه گذشته گفتم؛ اخيرا هم خودشان آمدند و توضيح دادند. متخصصان و دانشمندان جهانى مجبور شدهاند اعتراف كنند كه جوانان ما با پشتوانهى ايمان و همت و غيرت توانستهاند استعداد جوشان پنهان خود را آشكار كنند و اين راه بزرگ را بروند. از اين قبيل، ما نمونههاى متعددى در صحنهى تحقيقات داريم. در زمينههاى نظامى هم همينطور است. ??/?/??
... در فناورى توليد سلولهاى بنيادى كه بنده چند وقت پيش، از آن ياد كردم، يك مشت جوان مثل شماها كه در تهران هستند، فعاليت مىكنند. اينها همت كردند و رفتند از ديگران ياد گرفتند؛ خودشان هم فكر كردند، سرمايهگذارى فكرى كردند و توانستند كليد توليد و انجماد و حفظ و كاشت سلولهاى بنيادى را بهدست بياورند. امروز اينها براى اولين بار در ايران سلولهاى بنيادى انسولينساز را توليد كردهاند كه در دنيا هنوز توليد نشده است. ??/?/??
ساخت سانتريفيوژ
اگر بيست سال پيش در اين كشور كسى ميگفت كه يك روزى جوانهاى ايرانى خواهند توانست خودشان بدون اينكه رفته باشند جائى آموزش ديده باشند، از آموزشهاى پراكنده و با فعاليت و ابتكار ذهنى خودشان ميتوانند سانتريفيوژ درست كنند و اورانيوم را در مسير غنى شدن قرار دهند و از اورانيوم انرژى برق توليد كنند، در بين هزار نفر يك نفر باور نميكرد. اولين كسانى هم كه رد ميكردند، متخصصين و درسخواندهها بودند. ميگفتند آقا! نميشود؛ مگر چنين چيزى ممكن است؟! مگر كشك است؟! ملت ايران ثابت كرد كه ميتواند. در همهى زمينهها اينگونه است. ??/?/??