به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فرانسه، ارتش سوريه با صدور بيانيهاي که از طريق تلويزيون رسمي اين کشور منتشر شد، اعلام کرد: گروههاي تروريستي مسلح در سوريه با حمله به شماري از پايگاههاي نظامي در مناطق مختلف اين کشور آتش بس اعلام شده در سوريه را نقض کردند.
در اين بيانيه آمده است: نيروهاي مسلح و مخالف در پي اينکه عمليات نظامي توسط فرماندهي کل ارتش سوريه و نيروهاي مسلح اين کشور متوقف شده بود با حمله به برخي پايگاههاي نظامي اقدام به انجام عملياتهاي نظامي کرده و آتش بس اعلام شده را نقض کردند.
در بيانيه مذکور همچنين تاکيد شده است: نيروهاي مسلح و غيور سوريه براي پاسخ به چنين اقداماتي و رويارويي با گروهکهاي تروريستي مسلح و بقاياي آنها وارد اقدام خواهند شد.
در همين راستا ويکتوريا نولاند، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا نيز در کنفرانسي مطبوعاتي بار ديگر از طرفهاي درگير در سوريه خواست تا به آتش بسي که از سوي دو طرف مورد توافق قرار گرفته پايبند باشند.
وي افزود: ما بار ديگر از طرفين درگير سوري ميخواهيم که تنها در حرف از آتش بس سخن نگويند بلکه براي اجراي آن به تعهداتشان پايبند باشند.
نولاند ادامه داد: ما اخيرا شاهد اقداماتي بوديم که نشان ميداد آتشبس اعلام شده از سوي طرفين درگير نقض شده است و گزارشها نيز حاکي از آن است که با وجود درخواستها براي آتش بس و تعهدات صورت گرفته بار ديگر موج خشونت به سوريه بازگشته تا جايي که شاهد اقدامات نظامي در شهرهايي چون ادلب، حلب و دمشق بوديم.
نولاند همچنين نسبت به وقوع انفجار دمشق که در نزديکي يک شهربازي اتفاق افتاد ابراز تاسف کرده و اعلام کرد: ما همه تلاش خود را براي کسب اطلاعات بيشتر در خصوص اين حمله به کار خواهيم بست.
در همين حال گنادي گاتيلف، معاون وزير امور خارجه روسيه نيز با متهم کردن مخالفان سوريه به نقض آتش بس اعلام شده در سوريه تاکيد کرد: غرب و کشورهاي غربي محکوميت عملياتهاي تروريستي دمشق در شوراي امنيت را به تعطيلي کشاندند.
از سوي ديگر روزنامه اماراتي الخليج نيز اعلام کرد: مرکز مطالعات سياسي و استراتژيک سوريه قصد دارد اواخر ماه جاري ميلادي نشستي را تحت عنوان "اداره مرحله انتقالي در سوريه و رويارويي با چالشها و نيز ايجاد ديدگاهي مشترک براي آينده" در شهر استانبول ترکيه برگزار کند.
در بيانيه صادر شده از سوي اين مرکز که مقر آن در واشنگتن پايتخت آمريکا قرار دارد، آمده است: هدف از برگزاري اين نشست ايجاد ديدگاههاي مشترک ميان مخالفان سوري درخصوص دولت انتقالي و اداره مرحله انتقالي بعد از سقوط نظام بشار اسد، رئيس جمهوري سوريه است.
در بيانيه مرکز مذکور که توسط مخالفان سوريه و رضوان زياده، انديشمند سياسي و مخالف سوريه اداره ميشود، همچنين تاکيد شده است: انقلاب سوريه از انقلاب مسالمت آميز به انقلاب مسلحانه تبديل شده است و اين مردم سوريه هستند که بدون شک بهاي اين مساله را ميپردازند. لذا هر دولت انتقالي بعد از نظام بشار اسد بايد مسئوليت سوريه را پذيرفته و براي ايجاد طرحهايي جهت رشد سوريه و برقراري مجدد امنيت و ثبات در اين کشور تلاش کند.
پيش بيني ميشود بيش از 150 تن از رهبران سياسي و مخالفان و فعالان سوري از جمله رئيس شوراي ملي مخالفان سوريه و شماري از رهبران و اعضاي اين شورا، اعضاي اخوان المسلمين، هيات عمومي انقلاب سوريه و کميتههاي هماهنگي محلي در اين نشست شرکت کنند.
همچنين گفته ميشود رياض حجاب، نخست وزير برکنار شده سوريه و چند تن از سفيران اين کشور که پيشتر از نظام جدا شدهاند به همراه فرمانده ارتش آزاد سوريه و گردانهاي مسلح در نشست مذکور حاضر شوند.