آخرین اخبار
کد مطلب: 73593
برخورد قضايي با تخلفات سايت‌هاي همسر يابي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1073

به گزارش سلام لردگان به نقل از ايسنا، باقر پيشنمازي در زمينه فعاليت سايت‌هاي همسريابي افزود: بخش اعم ازدواجها به شيوه سنتي و با اعتماد به مشورت بزرگترها انجام مي‌شود.

وي در ادامه گفت: سايتهاي همسريابي چون بدون اخذ پروانه اقدام به فعاليت کرده‌اند، سازمان مشخصي براي نظارت بر کار آنها وجود نداشته است و شکايتهايي که از آنها صورت گرفته، نشان دهنده کارکردهاي متفاوت اين سايتها و وارد بودن نقدهايي بر عملکرد آنهاست.

سايتهاي همسريابي بايد در چارچوب ساز و کارهايي ساماندهي شوند

معاون فرهنگي وزير ورزش و جوانان در ادامه گفت: در آينده بر اساس تعريف قانونگذار، سايتهاي همسريابي بايد در چارچوب ساز و کارهايي ساماندهي شوند و نظارت و دقت بيشتر بر کارکرد آنها انجام شود، البته بيشتر درباره مراکز حضوري همسريابي است تا سايتهايي که به اين منظور تاسيس مي‌شوند.

پيشنمازي دريک برنامه‌ تلويزيوني در پاسخ به اين پرسش که آيا شما حاضريد که فرزندتان از طريق سايتها يا مراکز همسريابي ازدواج کند، گفت: لزومي ندارد که مردم پشت اين مراکز و دفاتر صف بکشند. وزارت ورزش و جوانان دفتري به نام برنامه ريزي ازدواج و تعالي خانواده تاسيس کرده است و اين دفتر، آموزش، مشاوره و فرهنگ سازي را بر عهده دارد و حمايت کننده مراکزي که در اين زمينه فعاليت مي‌کنند.

تعابيرمراکز همسريابي و سايتهاي همسريابي بار فرهنگي مطلوبي ندارند

وي افزود: بخش خصوصي که داوطلب تاسيس اين مراکز هستند، بر اساس ماده 43 قانون برنامه پنجم توسعه ساز و کاري براي احراز صلاحيت و صدور پروانه تعريف شده است. با توجه به اينکه تعابيري مانند مراکز همسريابي و سايتهاي همسريابي بار فرهنگي مطلوبي ندارند، قرار است اين مراکز به عنوان مراکز مشاوره ازدواج و تحکيم خانواده فعاليت کنند.

معاون فرهنگي وزارت ورزش و جوانان با بيان اينکه براي اين مراکز پنج وظيفه تعريف شده است، گفت: اين وظايف شامل آموزش و مشاوره حقوق و تکاليف اعضاي خانواده، امر ازدواج، قبل، حين و پس از ازدواج و مشاوره‌هاي اعتقادي، فرهنگي، تربيتي و رفتاري و افزايش توانمندي و تسهيل همسرگزيني است.

وي افزود: من نيازي براي مراجعه به اين مراکز براي فرزند خودم نمي‌بينم ولي در کلانشهرها بعضي‌خانواده‌ از يکديگر شناخت ندارند و تاخير سن ازدواج از شناخت نداشتن آنها از همديگر ناشي مي‌شود.

پيشنمازي در ادامه گفت: زماني که پدر و مادر و فرزند نظر متفاوتي درباره انتخاب همسر دارند در اين شرايط مشاور مي‌تواند به يک انتخاب دقيق کمک کند.

معاون امور فرهنگي – تربيتي وزارت ورزش و جوانان، درباره اين امر که پروانه سايتها و مراکز مشاوره بايد زير نظر وزارت ورزش و جوانان باشد، گفت: بر فرض تصويب اين آيين نامه، صدور مجوز براي مراکز همسريابي به وزارت ورزش و جوانان تفويض مي‌شود اما کساني که خدمت مشاوره ارايه مي‌دهند بايد پروانه صلاحيت را از سازمان روانشناسي داشته باشند و اين موضوع در آيين نامه ذکر شده است.

وي افزود: درباره مراکز مشاوره در قانون نظام روانشناسي اشاره نشده است و فقط درباره اشخاص است.

پيشنمازي در ادامه گفت: وظيفه‌اي براي وزارت ورزش و جوانان تا امروز براي نظارت بر اين مراکز تعريف نشده است و سازمان ملي جوانان قبلا براي مراکز مشاوره پروانه صادر و بر عملکرد آنها نظارت مي‌کرد ولي در بخش ازدواج براي اولين بار اين امر در حال قانونمند شدن هستند.

معاون وزير ورزش و جوانان با بيان اينکه تفاهم‌نامه سازمان ملي جوانان و سازمان روانشناسي مشاوره همچنان معتبر است، ادامه داد: البته ساختمان مراکز مشاوره هم بايد شرايطي داشته باشد که آن مربوط به گروه معماري مي‌شود ترکيب کادر اداري، رازداري و حفظ اسرار کساني که به اين مراکز مشاوره مراجعه مي‌کنند و انضباط دارد.

فرصت 6 ماهه براي سايت‌هاي همسرگزيني براي تطبيق با آيين نامه ساماندهي اين سايت‌ها

وي افزود: بر اساس يکي از بندهاي آيين نامه ساماندهي سايت‌هاي همسرگزيني کليه مراکز مشاوره چه حضوري و چه غير حضوري ظرف مدت 6 ماه فرصت خواهند داشت که خود را با آيين نامه تطبيق دهند و براي اخذ پروانه مراجعه کنند و اگر مراجعه نکنند فعاليت آنان غير قانوني خواهد بود.

پيشنمازي درباره نظارت بر مراکز همسريابي، گفت: نظارت مشترک انجام مي‌شود، اما بايد در زمينه بومي سازي و تناسب پيدا کردن آن فرهنگ اسلامي دانش مشاوره فصل جديدي آغاز شود.

معاون امور فرهنگي – تربيتي وزارت ورزش و جوانان در ادامه گفت: ساماندهي مراکز مشاوره جوانان برعهده وزارت ورزش و جوانان و سازمان بهزيستي است چون دو نوع مراکز مشاوره خواهيم داشت يکي مرکز مشاوره و تحکيم خانواده و ديگري مراکز مشاوره اجتماعي با خدمات روانشناختي که اين د ر مرحله کارشناسي است.

وزارت ورزش و جوانان بر مراکز مشاوره نظارت مي‌کند

وي درباره تخلف احتمالي مراکز مشاوره اظهار کرد: وزارت ورزش و جوانان بر مراکز مشاوره نظارت مي‌کند و اين نظارت از سوي کارشناسان ادارات ورزش و جوانان سراسر کشور و بخش ديگر از طريق تفاهم و موسسات و نهادهاي علمي مانند نظام روانشناسي انجام مي‌شود.

پيشنمازي تصريح کرد: بخشي از نظارت‌ها عمومي و از طرف مردم است و مردم مي‌توانند شکايت خود را اعلام کنند. به اين شکايات دفتر ازدواج و تعالي خانواده رسيدگي مي‌کند.

وي درباره مضرات احتمالي سايتها و مراکزهمسريابي داراي مجوز گفت: مراجعه مردم به اين مراکز نشان دهنده وجود نياز در جامعه است.

معاون فرهنگي وزارت ورزش و جوانان با تاکيد بر اينکه مهم مراکز حضوري بوده و بهتر است تا گفت و گوي چهره به چهره تحت نظارت مشاوره انجام شود، خاطرنشان کرد: فضاي اينترنتي ممکن است براي ايرانيان خارج از کشور مطلوب باشد؛ چرا که آنان در ايران دسترسي به مراکز مشاوره همسريابي ندارند و اين مراکز در شهرهاي کوچک هم کاربردي ندارد. گاهي اوقات تصميم گيري براي دختر سخت مي‌شود که در اين شرايط در گفت ‌وگو با مشاور مي‌تواند به نتيجه برسد. همچنين برخي زنان به علت فوت همسر و طلاق نيازمند تشکيل زندگي مجدد هستند و اين سايت‌ها مي‌تواند چنين فرصتي را براي آنها فراهم کند.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس