به گزارش سلام لردگان به نقل از ايسنا، نقولا بيسلي نقولا دو سال پيش به جرم جعل اسناد بانکي دستگير شده و به دو سال حبس محکوم شده بود، اما يک سال بعد، پيش از اتمام دوره دو ساله محکوميتش، به صورت مشروط از زندان آزاد شده بود.
بر اساس گزارشها، دستگيري وي ارتباطي به محتواي فيلم منتشر شده ندارد. بر اساس قوانين آزادي بيان در آمريکا، پليس اين کشور اجازه ندارد نقولا را به دليل محتواي فيلم دستگير کند.
طبق اسناد دادگاه نقولا به مدت پنج سال از استفاده از اينترنت، بدون حضور مامور ناظر بر آزادياش محروم شده بود. وي همچنين اجازه نداشت در اينترنت از نام مستعار استفاده کند.
به گزارش شبكه خبري بي.بي.سي، اين در حالي است که نقولا فيلم خود را در وبسايت يوتيوب بدون حضور مامور قرار داده و از نام مستعار "سام بسيل" نيز استفاده کرده است.
تام مروزک، سخنگوي دفتر دادگستري کاليفرنيا روز پنجشنبه دستگيري سازنده فيلم را تاييد کرد و گفت اين کار در پي درخواست دفتر ناظر بر آزادي مشروط انجام گرفته است. به گفته وي آنها معتقدند، نقولا شروط آزادي خود را زير پا گذاشته است.
قرار است نقولا که ?? سال سن دارد و اهل مصر است، در دادگاه حضور پيدا کند. رسانهها اجازه حضور در اين دادگاه را نخواهند داشت.
پيشتر مقامهاي آمريکايي از شرکت گوگل خواسته بودند اين ويدئو را که باعث کشته شدن دستکم ?? تن، از جمله سفير آمريکا در ليبي شده را از وبسايتهاي خود حذف کند اما گوگل با اين کار موافقت نکرده و گفته بود اين ويدئو قوانين اين شرکت را زير پا نميگذارد.
پليس کاليفرنيا دو هفته پيش نيز به منزل نقولا رفته بود. رييس پليس کاليفرنيا در آن زمان گفت، او به طور داوطلبانه خواسته به سوالهاي پليس جواب دهد و دستگير نشده است. بعد از آن نقولا در مکاني نامعلوم پنهان شده بود.
فيلم توهينآميز
فيلمي که حدود دو هفته پيش توجهها را به خود جلب کرد، براي اولين بار حدود دو ماه پيش در وبسايت يوتيوب منتشر شده بود.
نسخه اوليه آن به زبان انگليسي بود، اما زماني که نسخه جديدتر با ترجمه عربي منتشر شد، خشم مسلمانان را در کشورهاي مختلف برانگيخت. تظاهرات گستردهاي در کشورهاي مختلف برگزار شد.
چهار روز پيش نيز وزير راه آهن پاکستان براي کشتن سازنده فيلم جايزه ??? هزار دلاري تعيين کرده بود. وزارت خارجه آمريکا اين اقدام وزير پاکستاني را "فتنهانگيزانه و نامناسب" توصيف کرد.
هنرپيشههايي که در فيلم بازي کرده بودند، از سازنده فيلم شکايت کرده و مدعي شدهاند صداي ديگري روي صداي آنها قرار داده شده است.
آنها همچنين مدعي هستند، دست اندرکاران فيلم به آنها گفتهاند موضوع فيلم درباره مصر قديم است و در متن اصلي که آنها از آن استفاده کردند به پيامبر اسلام (ص) توهين نشده است.