آخرین اخبار
کد مطلب: 146588
موج چهارم کرونا، منجلاب تَکرار بي‌تدبيري‌ها/پيش بيني مرگ چندين هزار ايراني در سايه سرخي کرونا
تاریخ انتشار : 1400/01/18 15:30:14
نمایش : 891
موج چهارم کرونا با سهل‌انگاري و بي تدبيري مسؤولان در ابتدا و عادي انگاري از سوي مردم در درجه دوم به راه افتاد؛ موجي خطرناک که اگر تدابير لازم و عاقلانه در خصوص آن انديشيده نشود افراد زيادي را به کام مرگ مي‌کشاند.
به گزارش سلام لردگان به نقل از جهانبين نيوز؛ همان زماني که رئيس جمهور به عنوان رئيس ستاد ملي مقابله با بيماري کرونا اصرار داشت مردم با ماشين شخصي خود به سفر نروند چراکه ممکن است منجر به شيوع بيماري کرونا شوند اما مي‌توانند با قطار و اتوبوس مسافرت کرده و ماسک بزنند و به ديد و بازديد عيد بروند، همان روزهايي که وزير درمانده بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از همه جا رانده و مانده مجبور شد تا براي حفظ جان مردم التماس کند و متوسل به قسم حضرت عباس شود، اين روزهاي سرخ کرونايي را نويد مي‌داد.

بعد از يک دوره آرام که اکثر مناطق و شهرستان‌هاي کشور در وضعيت زرد يا آبي قرار گرفتند دوباره با يک تَکرار مدبرانه به روزهايي سخت قرمز و نارنجي بازگشتيم.
موج سهمگين جديد کرونا آنقدر با کسي شوخي ندارد که کارشناسان  پيش‌بيني مرگ چند هزار نفري از شهرندان ايراني را کرده‌اند.



قسم حضرت عباس وزير بهداشت چه شد؟

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در همايش تبيين برنامه نوروزي تشديد گام چهارم بسيج ملي طرح شهيد سليماني در تاريخ دوازدهم اسفندماه 99 موج جديد کرونا در کشور را طوفاني سهمگين‌تر از ويروس ووهان دانست و مجددا بر تشديد رعايت پروتکل‌ها بيش از قبل و با دقت تاکيد کرد.

سعيد نمکي افزود: به عنوان وزير تقاضا کردم که بحث سفر را منتفي کنيم و از مردم تقاضا کنيم که مردم همراهي کنند؛ هرچند مردم روزهاي سختي را گذرانده‌اند و از ديدن بزرگترها محروم مانده‌اند و مردم مشتاق‌تر از قبل هستند که به سفر بروند اما اطمينان دارم که مردم مي‌دانند که هر آمد و شد به معناي شيوع بيماري است، از سفر رفتن پرهيز مي‌کنند.

وي يادآور شد: در سفر فرد ناقل ويروس جهش يافته را به ساير نقاط منتقل مي‌کند و التماس کرديم که سفر نباشد، وزير بهداشت بايد دست ببوسد، پا ببوسد و التماس کند که به درخواستش عمل شود، انتظار ما اين است که به عرايض دلسوزانه وزير بهداشت توجه شود، حضرت عباسي سفر نرويد.

به گزارش جهانبين نيوز؛ در تعطيلات نوروزي شاهد بوديم که عده‌اي هيچ توجهي به سخنان وزير بهداشت و ديگر مسؤولان مربوطه نکردند و به بهانه آنکه "يک سال است از بيماري خسته شده‌ايم" به حرف آن‌هايي گوش دادند که حتي براي انجام مهم‌ترين وظايف خود همچون شرکت در جلسه سران قوا، تحويل لايحه بودجه به مجلس و... از محدوده امن خود خارج نمي‌شوند.

همين سهل‌انگاري‌هاي بود که باعث شد اکنون تمام مراکز استان‌ها در وضعيت قرمز قرار بگيرند و دوباره شاهد تعطيلي دو هفته‌اي سراسري در کشور باشيم و از امروز تمام مراکز استان‌ها در وضعيت قرمز قرار بگيرند.

هم‌اکنون ۲۵۷ شهرستان، قرمز  ۱۲۹ شهرستان نارنجي، ۵۱ شهرستان زرد و ۱۱ شهرستان کشور آبي هستند.



خيز سراسري موج چهارم به مراتب شديدتر از خيزهاي قبلي

بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، سرعت افزايش بستري در خيز سراسري چهارم به مراتب شديدتر از خيزهاي قبلي است.

به گفته وي موارد فوتي کرونا در نتيجه سفرهاي نوروزي ۴ تا ۶ هفته ديگر نمايان مي‌شود، فوتي‌هاي کرونا چند برابر خواهد شد و موج چهارم کرونا نسبت به موج‌هاي قبلي شتاب بيشتري دارد.

اگر سفرها اتفاق بيفتد، اواخر فروردين مجدداً کسب و کارها را تعطيل مي‌کنيم

زالي فرمانده ستاد کروناي تهران طي اظهار نظري گفت: اگر سفرهاي نوروزي رخ دهد سويه‌هاي مختلف ويروس در کنار هم قرار مي‌گيرند و طغيان جهش رخ مي‌دهد، نگرانيم که سفرها عامل جديدي براي چرخش بيماري باشند و اگر سفرها اتفاق بيفتد بايد در اواخر فروردين مجدداً کسب و کارها را تعطيل کنيم.

به گزارش جهانبين نيوز؛ پيش‌بيني فرمانده ستاد کروناي تهران به واقعيت پيوست و نتيجه سهل‌انگاري مسؤولان تراز اول کشور در مقابله با بيماري کرونا و عادي انگاري مردم در انجام سفرهاي نوروزي و ديد و بازديدهاي عيد باعث خيز مجدد کرونا شد و مجددا شاهد تعطيلي گسترده دو هفته‌اي مشاغل گروه‌هاي 2 و 3 و 4 در سطح کشور هستيم، با اين تفاوت که موج چهارم کرونا به مراتب خطرناکتر از موج‌هاي ديگر است، ديگر با يک ويروس ساده مواجه نيستيم بلکه ويروس جهش يافته کروناي انگليسي است که در بين مردم جولان مي‌دهد.

در استان‌هاي کوچک همچون چهارمحال و بختياري با ظرفيت‌هاي محدود بيمارستاني خطر کمبود تخت‌هاي ويژه براي خدمت‌رساني به مردم ديده مي‌شود و اين مهم، بحث خطر بيخ گوش مردم و کادر درمان را دوچندان مي‌کند.



مراجعه روزانه ۸۰۰ تا يک هزار و ۲۰۰ نفر با علائم محتمل به کرونا

سيد راشد جزايري معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي و رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري در گفت‌وگويي که با جهانبين نيوزداشت خطرات موج جديد کرونا در استان را يادآور شد و اظهار کرد: از بيست و پنج اسفندماه اين استان در آستانه خيز چهارم کرونا قرار گرفت.

وي با بيان اينکه از اين تاريخ همه موارد ابتلاي سرپايي، بستري و حتي مرگ و ميرها نيز افزايش يافته است تصريح کرد: موارد سرپايي چهار تا پنج برابر، تعداد موارد بستري دو و نيم تا سه برابر و موارد مرگ دو برابر شده است.

جزايري گفت: روزانه تعداد ۸۰۰ تا يک هزار و ۲۰۰ نفر با علائم محتمل به مراکز بهداشتي درماني مراجعه کرده که متأسفانه بعد از انجام تست، درصد بالايي از آن‌ها بستري يا به‌صورت سرپايي درمان مي‌شوند.

رئيس مرکز بهداشت چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد: استان در شرايط خوبي قرار نگرفته و در بوجود آمدن آن چند عامل و فاکتور با هم تجميع شده است.

وي شلوغي شب عيد و بازار، مسافرت‌ها و ديد و بازديدهاي عيد را ازجمله فاکتورهاي موثر در ايجاد وضعيت قرمز و نارنجي در برخي شهرستان‌هاي استان دانست و عنوان داشت: ستاد کروناي شهرستان بروجن و شهرکرد که در وضعيت قرمز قرار گرفته‌اند به رياست فرمانداران اين دو شهرستان برگزار شد و ملاک عمل ما مصوبات ستاد ملي کرونا و طرح مديريت هوشمند است.



ظرفيت تخت هاي بيماران کرونايي در حال تکميل است

همچنين مجيد شيراني رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد در ستاد استاني مقابله با بيماري کرونا در چهارمحال و بختياري، با اشاره به اينکه کشور و استان وارد يک شرايط بحراني به لحاظ ابتلا به کوويد_۱۹ شده است، با بيان اينکه پيش‌بيني مي‌شود در موج چهارم بيماري کرونا بين ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر جان خود را از دست بدهند، اظهار کرد: اگر مجموعه ستاد استاني مقابله با بيماري کرونا تصميمات مناسبي اتخاذ کند اين رقم فوتي‌هاي مي‌تواند بين ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش پيدا کند.

وي در خصوص سنين مبتلايان به کرونا در چهارمحال و بختياري، افزود: ميزان ابتلا در رنج سني زير ۵ سال  0/۸۷ درصد، بين ۵ تا ۱۵ سال ۲/۱۳ درصد، بين ۱۶ تا ۴۵ سال ۵۴/۹۲ درصد، بين ۴۶ تا ۶۰ سال ۲۲/۴۷ درصد و در رنج سني ۶۰ سال به بالا ۱۹/۶۱ درصد گزارش شده است، متأسفانه زير ۵ سال که هميشه بسيار پايين بود در حال نزديک شدن به يک درصد است که آمار خطرناکي است، لازم به ذکر است که گرفتاري نوجوانان هم بسيار زياد شده است.

شيراني عنوان کرد: طي دو تا سه هفته در شهرستان بروجن نزديک به 8 برابر روند بيماري صعودي بود که اين رقم در ميزان بستري‌ها و مرگ و ميرها در هفته‌هاي آينده تأثير بسياري دارد، در شهرستان سامان همچنان سير صعودي ادامه دارد و تنها در هفته گذشته 166 نفر به دليل بيماري به مراکز درماني مراجعه کردند.

شيراني خاطرنشان کرد: در شهرستان شهرکرد 751 مورد مراجعه کننده ثبت شد که رقم بي‌سابقه‌اي از ابتداي شيوع بيماري کرونا است.

وي با تأکيد بر اينکه در کل چهارمحال و بختياري تا پايان پيک پاييز يک هزار و 191 مورد مثبت ثبت شد اما در طي روزهاي اخير تنها در يک هفته 2 هزار و 14 مورد سرپايي مثبت در شناسايي شدند، اضافه کرد: در حال حاضر 500 تخت براي خدمت‌رساني به بيماران کرونايي در استان داريم که 300 عدد از آن‌ها پُر شده است.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد با اشاره به اينکه چهارمحال و بختياري به لحاظ نرخ بروز بيماري، رتبه چهارم کشور را دارا است، يادآور شد: روزانه يک هزار و 200 آزمايش PCR در استان در حال انجام است، و نکته نگران‌کننده ديگر اينکه بسياري از آن‌ها مثبت مي‌شود، از هر يک هزار تست نزديک به 40 درصد آن مثبت مي‌شود.

شيراني اظهار کرد: موج‌هاي بيماري‌هاي عفوني و ويروسي سينوسي هستند، انتظار داشتيم در اسفندماه شيب بيماري ملايم باشد اما سه عامل باعث شد اين اتفاق رخ ندهد، يکي از آن‌ها ورود ويروس جهش‌يافته انگليسي بود که قدرت سرايت بالايي دارد و سنين پايين را بشدت گرفتار مي‌کند.

وي گفت: دو عامل ديگر دخيل در افزايش سير بيماران کرونايي ازدحام‌هاي قبل از عيد براي خريد و مسافرت‌ها و ديد و بازديدهاي نوروزي بود.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد افزود: بار بيماري در چهارمحال و بختياري بسيار زياد است، روزانه حدود 500 بيمار سرپايي مثبت آمار بي‌سابقه‌اي است، هيچ شکي وجود ندارد که ميزان قابل توجهي تلفات خواهيم داشت و آمار مرگ و مير در استان حتي دورقمي شود.



با طغيان جدي بيماري کرونا مواجه هستيم

فريدون رحماني معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد نيز اظهار کرد: با طغيان جدي بيماري کرونا مواجه هستيم، تا آخر فروردين‌ماه آمار بشدت بالا مي‌رود و وضعيت کاملاً بحراني است.

وي افزود: مشکل چهارمحال و بختياري در خصوص تخت‌هاي بيمارستاني پراکندگي آن‌ها است، در حال حاضر ظرفيت تخت‌هاي بيمارستاني مخصوص بيماران کرونا در استان بشدت محدود است که پيش‌بيني مي‌شود طي هفته آينده همان تعداد تخت باقي‌مانده نيز پُر شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد ادامه داد: پيک چهارم بيماري کرونا در خوش‌بينانه‌ترين حالت چهار هفته و در بدبينانه‌ترين وضعيت هشت هفته به طول خواهد انجاميد.

انتهاي پيام/1031ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس