اما اين انتقادات پس از مشخص شدن اعضاي کابينه و راي اعتماد نمايندگان مردم همچنان ادامه دارد، اصلاحطلبان در حالي معتقدند که اين کابينه خواست مردم نبود که نمايندگان مردم در مجلس به 16 نفر از 17 نفر معرفي شده به مجلس راي اعتماد دادند و اين سوال به وجود ميآيد که آيا اصلاحاتيها واقعا دغدغه مردم و مشکلات مردم را دارند يا دغدغه اهداف حزبي و سياسي خود را؟
فعالان سياسي جريان اصلاحطلب، پيروزي روحاني در انتخابات را نتيجه حمايت اصلاحطلبان از وي و استفاده روحاني از ادبيات اصلاحطلبي ميدانند و صراحتا اعلام ميکنند که از کابينه دوزادهم راضي نيستند و از غيرحزبي بودن وزراي کابينه دوازدهم نارحتند و معتقند که حسن روحاني بايد از نخبگان اصلاحطلبي معتدل در کابينه استفاده ميکرد.
محتشمي: روحاني بايد از نخبگان معتدل اصلاحطلب براي کابينه خود استفاده ميکرد
مجيد محتشمي دبير کل حزب آزادي در گفتوگو با خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ در خصوص ترکيب کابينه دولت دوازدهم اظهار داشت: ترکيب کابينه آقاي روحاني يک حد متوسط بين حداقليها و حداکثريها است؛ اصلاحطلبان در دو انتخابات اخير حامي روحاني بودند و روحاني هم براي پيروزي در انتخابات از ادبيات اصلاحطلبي استفاده کرده است.
وي افزود: روحاني قطعا بايد از نخبگان معتدل اصلاحطلب براي کابينه خود استفاده ميکرد اما اين اتفاق رخ نداد و افرادي وارد کابينه شدند که عمدتا گرايش سياسي ندارند و اين براي يک دولت پيشرفته و مدرن که با کمک احزاب اصلاح طلب بر سر کار آمده شايسته نيست.
دبير کل حزب آزادي با اشاره به صحبتهاي حسن روحاني مبني بر اينکه اعضاي کابينه عضو هيچ حزب و گروهي نيستند؛ گفت: اين موضوع شايستگي لازم را نشان نميدهد چرا که نخبگان سياسي در احزاب هستند و اين نخبگان مباحثه تمريني با يکديگر دارند و يک منظومه فکري بين تک تک احزاب ايجاد شده است.
محتشمي تصريح کرد: کابينهاي که در آن از نخبگان احزاب استفاده نشده باشد، هر چند اعضاي آن افراد تکنوکراتي باشند نميتوانند پاسخگوي مطالبات آحاد مردم و نخبگان اصلاحطلبي باشند.
کابينه دوازدهم پيرتر شده است؟
از سوي ديگر برخي اصلاحطلبان معتقدند که کابينه دوازدهم پيرتر از کابينه يازدهم است؛ اين در حالي است که محاسبه ميانگين سني 16 وزير انتخاب شده در مجلس عدد 57.3 سال را نشان ميدهد در حالي که ميانگين سني کابينه دولت يازدهم در ابتداي دولت عدد 58 سال را نشان ميداد.
حجت الاسلام فومني دبير کل حزب مردمي اصلاحات در اين خصوص به خبرنگار دانا ميگويد: به نظر من کابينه راضي کننده نيست و آن طراوت و شادابي خاصي که ما انتظارش را داشتيم را ندارد.
وي اظهار داشت: ضريب سني کابينه يک سال پيرتر شده و بعيد ميدانم بتواند مطالبات را محقق کند ولي بايد منتظر بمانيم تا زمان نتيجه را مشخص کند.
چشم طمع اصلاحاتيها به کرسي معاونان وزرا و مشاوران رئيس جمهوري
اما اصلاحطلبان هنوز نااميد نشدهاند، آنها به کرسيهاي مشاوران روحاني و معاونان وزرا چشم دوختهاند و اميدوارند که حسن روحاني سهم کار انتخاباتي اصلاحطلبان را با اعطاي کرسيهاي معاونان وزرا به آنها بپردازد.
محتشمي دبير کل حزب آزادي در همين رابطه به خبرنگار دانا ميگويد: پيشنهاد ما براي اين خلاء به وجود آمده در دولت، تشکيل گروه مشاوران است، آقاي روحاني بايد گروه مشاوران خود را از اکثريت نخبگان اصلاحطلبي در موضوعات مختلف تشکيل دهد و ميتواند در اين بين از برخي اصولگرايان معتدل هم استفاده کند.
محمد زارع فومني هم با اشاره به اينکه دولت بايد به وعدههاي انتخاباتي خود عمل کند به خبرنگار دانا گفت: اگر دولت وعدههاي خود را عملي نکند در واقع آسيب بزرگي به جريان اصلاحات زده و انتظار ما اين است که دولت اگر در انتخاب وزرا موفق نبود، در انتخاب معاونان وزرا تغيير ايجاد کند و بايد از جوانان، بانوان، افراد متخصص و متعهد در سطح معاونان وزرا استفاده کند.
اختلاف اصلاحطلبان با دولت دوازدهم و حسن روحاني همچنان ادامه دارد و درحالي که روحاني تاکنون حاضر به باجدهي به جريان اصلاحات نشده، اصلاحاتيها اميدوارند که بتوانند امتيازات خوبي از حسن روحاني بگيرند و به عنوان معاون وزير يا مشاور رئيس جمهوري مشغول کار شوند؛ اما جالب اين است که اصلاحطلبان درحالي همچنان استفاده از وزراي جوان يا معاونان وزير جوان را جزو مطالبات خود از حسن روحاني به حساب ميآورند که خود منتقد جدي حضور جهرمي به عنوان جوانترين وزير دولت دوازدهم در کابينه بودند و تمام تلاش خود را براي جلوگيري از حضور اين وزير جوان در کابينه به کار بستند.
انتهاي پيام/