الگوي اصلي فرزندان والدين هستند و وقت گذراني زياد آنها در فضاي مجازي باعث ميشود تا کودکان هم به اين فضاها گرايش پيدا کنند.
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان به نقل از حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران جوان
، اکرم ناصري فر روانشناس اجتماعي با اشاره به اينکه سواد رسانهاي در خانوادههاي ايراني نياز به افزايش دارد، اظهار داشت: خانواده هاي ايراني ساعات زيادي را بي هدف در فضاي مجازي ميگذرانند که اين ولنگاريها تاثيرات مخربي را بر کودکان و نوجوانان برجاي خواهد گذاشت.
وي ادامه داد: والدين مهمترين عامل اعتياد فرزندان به اعتياد به فضاي مجازي هستند.
اين روانشناس اجتماعي گفت:کودکان آن چيزي نيستند که ما ميخواهيم بلکه آن چيزي ميشوند که ما هستيم، بنابرين الگوي اصلي فرزندان پدر و مادر هستند و وقت گذراني زياد آنها در فضاي مجازي باعث ميشود، کودکان هم به فضاي مجازي گرايش پيدا کنند.
ناصري فر با بيان اينکه تشويق نوجوانان به درس خواندن با خريد موبايل، تبلت، لپتاپ و لوازم الکترونيکي ديگر از جمله اشتباهاتي است که آن ها را به سمت فضاي مجازي سوق خواهد داد،افزود: خريد موبايل و رها شدن فرزندان در فضاي مجازي ارتباط فرزندان با والدين را کمتر ميکند و علتي ميشود تا نوجوان ارتباطات فرا خانوادهاي را جايگزين ارتباط با والدين خود کند.
وي گفت: علاوه بر اعتياد به فضاي مجازي، ارتباط با بزرگسالان، ارتباط با جنس مخالف، ،شکست هاي عاطفي و سوء استفادههاي جنسي از جمله اثرات زيانبار رها شدن فرزندان در فضاي مجازي هستند.
ناصري فر افزود:کنترل نامحسوس فرزندان و قرار دادن وسايل الکترونيکي هنگام استفاده توسط از آنها در معرض ديد والدين، ميتواند از بروز بسياري از اتفاقات ناگوار جلوگيري کند.
اين روانشناس اجتماعي ادامه داد:والدين بايد ارتباطات خود را در فضاي مجازي هدفمندتر کنند و همچنين بيشتر وقت خود را با فرزندانشان سپري کنند، چرا که فرزندان مهارتهاي ارتباطي بين فردي را از کودکي و توسط والدين خود ياد ميگيرند.
ناصري فر با بيان اينکه حکم اول فرزند پروري تفاهم زوجين است، افزود: در خانواده بايد گفت و شنود جريان داشته باشد و هنگام بروز مشکلات والدين به جاي پرخاش و مشاجره حل مسئله کنند، زيرا پرخاشگري و جدل بين والدين، فرزند را از خانواده دور ميکند و وي را به سوي محيط بيرون از خانواده ، به سوي دوستان، جنس مخالف و حتي فضاي مجازي سوق خواهد داد.