شهيد سپهبد «على صياد شيرازى» در روز چهارم خرداد ۱۳۲۳ در شهرستان «درگز» از توابع استان خراسان به دنيا آمد...
به گزارش خبرنگار
سلام لردگان؛ شهيد سپهبد «على صياد شيرازى» در روز چهارم خرداد ۱۳۲۳ در شهرستان «درگز» از توابع استان خراسان به دنيا آمد. در خرداد ۱۳۴۲ از دبيرستان امير كبير در تهران در رشته رياضى ديپلم متوسطه گرفت. يك سال بعد در آزمون ورودى دانشكده افسرى پذيرفته شد و به تحصيل علوم نظامى پرداخت و سه سال بعد در مهر ۱۳۴۶ با درجه ستوان دومى در رسته توپخانه فارغالتحصيل شد
.
شهيد صياد شيرازى پس از فراغت از تحصيل در شيراز، دوره رنجر و چتربازى را با رتبه عالى گذراند، در اصفهان دوره تخصصى توپخانه را طى كرد و از سال ۱۳۴۸ به لشكر زرهى تبريز پيوست و خدمت رسمى خود را در نيروى زمينى آغاز كرد. پس از انحلال لشكر تبريز در اسفند ماه سال ۱۳۴۹، به لشكر ۸۱ زرهى كرمانشاه منتقل و در گردان ۳۱۷ توپخانه بهعنوان «فرمانده آتشبار» مشغول به خدمت شد.
وى در سال ۱۳۵۰ با دختر عموى خود ازدواج كرد و در اوايل سال ۱۳۵۱ با قبولى در آزمون اعزام به خارج دانشآموختگان دانشكده افسرى براى تكميل تخصص توپخانه به آمريكا اعزام شد. اين شهيد بزرگوار، دوره سه ماهه تخصص «هواسنجى بالستيك» را در شهر «فورت سيل» ايالت «اوكلاهما» با نمره عالى و احراز رتبه نخست از ميان ۲۰ افسر آمريكايى و ايرانى به پايان رساند.
شهيد صياد شيرازى پيش از پيروزى انقلاب اسلامى، چندين سال در بخشهاى مختلف ارتش بهويژه در غرب كشور به پاسدارى از كشور پرداخت و در سازماندهى و فعاليت نيروهاى انقلابى در ارتش تلاشى گسترده داشت.
وى از ابتداى پيروزى انقلاب تا مهر ماه ۱۳۵۸ در اصفهان بود و در اين مدت با همكارى نيروهاى نظامى و دوستان انقلابى خود كه بعداً پاسدار شدند گروه ۳۰ نفرهاى را تشكيل داده و به حفظ و حراست از پادگان پرداخت. تلاشهاى وى پس از پيروزى انقلاب اسلامى در ساماندهى ارتش و ساختار نيروهاى مسلح متجلّى شد.
از مهمترين اقدامات او پس از پيروزى انقلاب اسلامى، مىتوان به تهيه طرحهاى عملياتى كه منجر به شكستن حصر شهرهاى سنندج و پادگانهاى مريوان، بانه و سقز شد، اشاره كرد.
شهر سنندج با تشكيل ستاد عمليات مشترك ارتش و سپاه پاسداران پس از ۲۱ روز مقاومت مدافعان اين شهر، كاملاً از تصرف و تسلط نيروهاى ضدانقلاب خارج شد. پس از تحقق و اجراى موفق اين طرحها، شهيد صياد شيرازى، با ۲ درجه ارتقاء، با درجه سرهنگ تمامى به فرماندهى عمليات غرب كشور منصوب شد.
اين شهيد والامقام در آخرين ماههاى رياست جمهورى بنىصدر بهدليل برخوردارى از روحيه انقلابى و مقابله با خيانتهاى او از سمت مذكور عزل شد و پس از آن تا عزل بنىصدر و فرار مفتضحانه او به فرانسه، به دعوت شهيد كلاهدوز در ستاد مركزى سپاه پاسداران به خدمت پرداخت و پس از خلع بنىصدر از فرماندهى كل قوا، براى پايان دادن به ناهماهنگى ارتش و سپاه در آن دوران، قرارگاه مشترك عملياتى سپاه و ارتش را راهاندازى كرد و بهعنوان فرمانده ارشد در آن قرارگاه مشغول به فعاليت شد.
فرماندهى نيروى زمينى ارتش
وى در مهر ماه سال ۱۳۶۰ به پيشنهاد رئيس شوراى عالى دفاع از سوى امام خمينى به فرماندهى نيروى زمينى ارتش جمهورى اسلامى منصوب شد كه در اين منصب، فرماندهى نيروهاى ارتش اسلام در عملياتهاى پيروزمند ثامنالائمه، طريقالقدس، فتحالمبين و بيتالمقدس را بر عهده داشت.
شهيد صياد شيرازى در ۲۳ تير ۱۳۶۵ از سمت خود استعفا داد و سپس با پيشنهاد حضرت آيتالله خامنهاى رياست جمهورى وقت و تصويب امام راحل به سمت نمايندگى حضرت امام خمينى(ره) در شوراى عالى دفاع منصوب شد. وى در ۱۸ ارديبهشت ۱۳۶۶ به درجه سرتيپى ارتقاى مقام يافت و در مهر ۱۳۶۸ به سمت معاونت بازرسى ستاد فرماندهى كل نيروهاى مسلح منصوب شد.
اين شهيد بزرگوار در شهريور ۱۳۷۲ با حكمفرماندهى معظم كل قوا به سمت جانشين رئيس ستاد كل نيروهاى مسلح منصوب شد و سپس در ۱۶ فروردين ۱۳۷۸ همزمان با عيد غدير با حكم مقام معظم فرماندهى كل قوا به درجه سرلشكرى ارتقاء يافت.
شهادت امير سرافراز ارتش اسلام
شهيد سپهبد على صياد شيرازى، روز شنبه ۲۱ فروردين ۱۳۷۸ در حالى كه به قصد عزيمت به محل كار خود از منزل خارج شده بود، مورد سوء قصد يكى از اعضاى گروهك تروريستى منافقين قرار گرفت و بهشدت مجروح شد و بر اثر شدت جراحات وارده در بيمارستان به فيض عظيم شهادت نايل آمد.
انتهاي پيام/630 ل