، حسين لطفعلي زاده در رابطه با مصرف روغن دنبه، اظهار داشت: در بين انواع روغن ها، آنهايي که داراي اسيدهاي چرب غير اشباع بالاي 25 درصد و ترانس کمتر از 5 درصد باشد مورد تاييد نيست و روغن دنبه با توجه به اين ويژگي ها از مضرترين روغن ها محسوب مي شود.
وي فزود: از آن جايي که انسان سالم محور توسعه پايدار است و بارها از طريق رسانه ها و موسسات پزشکي اين مسئله به مردم اطلاع رساني شده ضروري است که مردم بدانند روغن دنبه در گروه روغن هايي قرار مي گيرد که بايد يک ضربدر قرمز روي آن کشيد.
رييس مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي روغن ها را از اجزاي اصلي غذاهاي امروزي دانسته و تشريح کرد: مصرف روغن هاي حيواني در طب سنتي بسيار تأکيد مي شود، يعني حجم کم اما کيفيت خوب، مثل روغن هاي پيه و دنبه، اين روغن ها در حجم کم مي تواند انرژي بسيار بالايي را به وجود بياورد.
لطفعلي زاده با اشاره به اولين علت مرگ و مير در ايران، گفت: به طور کلي چربي هاي جامد حاوي اسيدهاي چرب اشباع هستند و براي سلامتي مضرند. اولين علت مرگ و مير در کشور ما، بيماري هاي قلبي- عروقي است و اين بيماري رابطه مستقيم با نحوه تغذيه و مصرف چربي دارد، سعي کنيد روغن مصرفي تان روغن مايع باشد.
اين مقام مسئول يادآور شد: اين روغن آن چنان لطيف است که در دماي پايين وقتي سرد است هم خيلي دير سفت مي شود و با اندک حرارتي آب مي شود و از طرف ديگر به طور غير قابل مقايسه اي بدون بو است و خيلي بوي کمي دارد.
دنبه به خاطر داشتن کلسترول بالا يکي از بدترين نوع روغن ها
وي افزود: چنانچه بيش از 10 درصد از روغنهاي حيواني در روز استفاده شود، مصرفکنندگان اين نوع روغن دچار گرفتاري عروق، بيماري قلبي و بالارفتن کلسترول خون ميشوند.
رييس مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي ادامه داد: منظور از 10 درصد چربي اشباع 30 گرم چربي در روز است، بنابراين افرادي که از چربي حيواني استفاده ميکنند، بايد دقت داشته باشند که مصرف روزانه آنها از اين 10 درصد بيشتر نشود، با رعايت اين اصل، مصرف اين نوع چربي براي بدن هيچ گونه ضرر و زياني نخواهد داشت.
لطفعلي زاده با اشاره به کلسترول بالاي موجود در روغن دنبه تاکيد کرد: دنبه يکي از بدترين انواع روغن هايي است که وجود دارد و قابليت دفاع ندارد، چون داراي کلسترول بسيار بالايي است و تصلب شرايين و ناراحتي هاي قلبي به همراه دارد.
مصرف چربي گاو به علت داشتن اسيدهاي چرب اشباع توصيه نمي شود
وي گفت: چربي پيه گاو سرشار از کلسترول بوده و در کشوري که بعد از تصادفات رانندگي بيشترين مرگ و مير را بيماريهاي قلب و عروقي به خود اختصاص داده، استفاده از اين ماده غذايي توصيه نميشود.
کارشناس صنايع غذايي و عضو هيئت علمي مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي در همين رابطه خاطر نشان کرد: در اطراف قسمتهاي مختلف بدن گاو چربيهاي خاصي شکل ميگيرد که به آنها پيه گفته ميشود.
وي اظهار کرد: اين روغن آن چنان لطيف است که در دماي پايين وقتي سرد است هم خيلي دير سفت ميشود و با اندک حرارتي آب ميشود و از طرف ديگر به طور غيرقابل مقايسهاي بدون بو است.
جابر سليماني ادامه داد: مصرف چربي گاو به علت داشتن اسيدهاي چرب اشباع توصيه نمي شود، اما ذوب کردن آن و استفاده متعادل از قسمت ذوب شده که تالو ناميده مي شود، مي تواند مفيد باشد.
روغن تهيه شده از پيه گاو بهترين روغن حيواني
وي روغن تهيه شده از پيه گاو را با ارزش دانست و افزود: در بيماريهاي فشارخون و چربيخون اين روغن با ارزش، بخش مهمي از درمان به شمار ميرود و نه تنها ضرري ندارد، بلکه چربيهاي مضر را از بدن خارج ميکند.
سليماني با اشاره به ضرورت مخلوط کردن اين روغن با روغن زيتون تاکيدکرد: استفاده از اين روغن به عنوان روغن معمول بسيار خوب است و تنها نکتهاي که بايد رعايت شود اين است که در سرما با مقداري روغن زيتون مخلوط شود تا ماسيده نشود.