آخرین اخبار
کد مطلب: 124514
کاهش دردهاي سياتيک از ديدگاه طب سنتي
تاریخ انتشار : 1395/10/13 09:11:26
نمایش : 5113
عصب سياتيک طولاني ترين عصب بدن است که از ناحيه پاييني ستون مهره ها شروع شده و به سمت پايين و پشت پاها امتداد پيدا مي کند.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛ عصب سياتيک، عضلات پشت زانو و پايين پا را کنترل مي کند و ضمنا حس قسمت پشتي ران، حس قسمتي از پايين پا و کف پا را هم تامين مي کند. درد سياتيک، دردي است که در طول همين عصب انتشار دارد و معمولا با دردهاي خفيف و اندک آغاز مي شود و به مرور در مدت زماني کوتاه تشديد پيدا مي کند و در برخي موارد به دردي غيرقابل تحمل تبديل مي شود.

درد ممکن است شبيه سوزن سوزن شدن، درد مبهم يا درد سوزشي باشد که همراه با آن، درد به باسن و پشت ران و ساق انتشار پيدا مي کند و فرد را از انجام حرکات و فعاليت هاي روزانه ناتوان مي کند.
علي بهادري، متخصص طب سنتي گفت: درد عصب سياتيک يکي از علل مهم کمردرد و درد در اندام تحتاني است.

نوشيدن دم نوش هايي نظير گل گاوزبان يا نعناع مي تواند به کاهش درد و ريلکسي اعصاب کمک کند و دردهاي ناشي از سياتيک را تخفيف دهد

تغييرات وابسته به سن در ستون مهره ها شايع ترين علت سياتيک است که بيشتر در فاصله سني 30 تا 50 سال روي مي دهد و هرگونه فشار بر روي رگ سياتيک از جمله بلند کردن اجسام سنگين، برگشتن ناگهاني به پشت، انجام دادن ورزش هاي سنگين موجب بروز درد خفيف تا ناتوانايي و ازکارافتادگي در فرد مي شود.

علي بهادري بابيان اينکه طب سنتي توصيه هاي کاربردي زيادي براي پيشگيري از عود کردن دردها و اسپاسم هاي عصب سياتيک به افراد مبتلابه سياتيک دارد، گفت: افراد مبتلابه سياتيک بهتر است از مصرف مواد غذايي با طبع سرد و مرطوب پرهيز کنند.
اين متخصص طب سنتي اضافه کرد: اين افراد بهتر است از مصرف گوشت گوساله و گاو، انواع چاشني هاي ترش، ماست و دوغ و حبوبات بپرهيزند يا مصرف آن ها را در طول هفته به حداقل برسانند.

وي خاطرنشان کرد: اين افراد بهتر است در وعده هاي غذايي خود به ويژه وعده صبحانه يا ميان وعده هاي صبح و عصر از شيره انگور و مغز گردو که در گروه مواد غذايي با طبع گرم هستند، استفاده کنند.

شيره انگور

بهادري اظهار کرد: درمانگران افرادي که ميزان خلط دم و بلغم در بدنشان زياد است در مقايسه با ديگر گروه ها استعداد بيشتري در ابتلا به دردهاي سياتيکي دارند که اين گروه نيز با اصلاح شيوه زندگي و رعايت دستورات و رژيم غذايي مناسب مي توانند ميزان اخلاط بدن خود را به تعادل برسانند و به اين ترتيب احتمال ابتلا به سياتيک را کاهش دهند.
وي اضافه کرد: علاوه بر اين علائم ديگري مانند چاقي و اضافه وزن نيز وجود دارد که استعداد ابتلا به سياتيک را افزايش مي دهد. افراد چاق به دليل وزن غيراستاندارد و نامناسب، اصولا به هنگام نشستن و برخاستن و حتي راه رفتن فشار بيشتري را در مقايسه با افراد طبيعي تحمل مي کنند و به همين دليل احتمال ابتلا به انقباض هاي عضلاني در آن ها افزايش مي يابد و متعاقب آن احتمال بروز سياتيک نيز چند برابر مي شود.

اين افراد بهتر است از مصرف گوشت گوساله و گاو، انواع چاشني هاي ترش، ماست و دوغ و حبوبات بپرهيزند يا مصرف آن ها را در طول هفته به حداقل برسانند

اين متخصص طب سنتي بابيان اينکه سرما نيز مي تواند در تشديد دردهاي سياتيک موثر باشد، افزود: يکي از نکاتي که افراد مبتلابه سياتيک بايد به آن توجه کنند، تشديد دردهاي سياتيک و اسپاسم هاي عضلاني در فصل هاي سرد سال است، سرماي هوا يکي از مهم ترين دلايل افزايش غلظت مايع ميان مفصلي در بدن است که موجب کاهش فضاي موردنياز ريشه هاي عصبي در جايگاه خود مي شود.

وي اضافه کرد: به اين ترتيب افراد مبتلا به سياتيک بايد مراقبت هاي لازم را براي پيشگيري از عود کردن درد رعايت کنند. براي اين منظور مي توانند با پوشش مناسب و قرار نگرفتن در معرض هواي سرد از تشديد درد پيشگيري کنند. پياده روي صبحگاهي اما مستمر نيز يکي از بهترين روش ها براي پيشگيري از بروز گرفتگي هاي سياتيک است.

وي با اشاره به راهکارهاي کاهش درد سياتيک، گفت: اگر در شرايطي خاص دچار اسپاسم يا گرفتگي عصب سياتيک شديد، موضع درد در ناحيه لگن يا ران را با کيسه آب، گرم کنيد؛ زيرا اين عمل مي تواند تاثير زيادي در کاهش درد سياتيک در افرادي که دچار اسپاسم هاي عصبي شده اند، داشته باشد.

بهادري، با بيان اينکه ماساژ موضع درد با روغن زيتوني که در آن مقدار کمي زنجبيل رنده شده، مي تواند به بهبود اين دردها کمک کند، افزود: نوشيدن دم نوش هايي نظير گل گاوزبان يا نعناع مي تواند به کاهش درد و ريلکسي اعصاب کمک کند و دردهاي ناشي از سياتيک را تخفيف دهد.

گل گاو زبان

اين متخصص طب سنتي همچنين افزودن چاشني ها و ادويه هاي گرم مثل دارچين و عسل به برنامه غذايي در کاهش درد در مبتلايان به اسپاسم را موثر دانست.
وي، عوامل مختلفي مانند فشارهاي ناشي از جابه جايي ديسک در بدن، تغيير شکل و ظاهر ديسک، ضربه خوردن در اثر تصادف، ورزش يا حادثه از جمله رايج ترين و شايع ترين عواملي است که مي تواند موجب تورم و دردناک شدن عصب سياتيک شود؛ به گونه اي که روند زندگي فرد را تحت تاثير قرار داده و امکان حرکت و جابه جايي را در او به حداقل مي رساند.
بهادري بابيان اينکه افرادي که تحرک کمي دارند و کم فعاليت، نسبت به افراد فعال، بيشتر مستعد ابتلا به بيماري سياتيک هستند، افزود: همچنين افرادي که مبتلا به بيماري ديابت هستند به دليل آسيب و تخريب عصبي که بر اثر ديابت بر آن ها ايجاد شده هم در معرض ابتلا به اين بيماري هستند.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس