به گزارش
خبرنگار سلام لردگان، به نقل از
باشگاه خبرنگاران جوان؛ رسانههاي وابسته به انگليس، همه تلاش خود را براي حمايت از دولت جمهوريخواه "ترامپ" انجام ميدهند.
انگليس به عنوان حامي بزرگ دولت آمريکا تلاش ميکند تا با روي کارآمدن ترامپ، فصل جديدي در روابط دو کشور رقم بخورد.
اخيراً در برنامه "صفحه دو" شبکه "بيبيسي فارسي" اينگونه مطرح شده که "دونالد ترامپ" ميتواند از گزينه نظامي عليه جمهوري اسلامي ايران در خليج فارس و منطقه استفاده کند تا ايران نتواند به اهدافي که براي خود تعيين کرده(که يکي از آنها مبارزه با استکبار جهاني است) دست يابد.
چند نکته در اين زمينه قابل طرح است؛ اولاً حضور نظامي آمريکا در منطقه خليج فارس همواره کنترل شده بوده و شناورهاي نظامي اين کشور به اخطارهاي نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تمکين ميکنند.
معمولاً شناورهاي نظامي آمريکايي، زمان عبور از تنگه هرمز، خود را به دهانه جنوبي تنگه نزديک ميکنند تا از اخطارها و هشدار ايران در امان بمانند. سوال مهم اينجاست که با چنين شرايطي، آمريکاييها چگونه ميخواهند در خليج فارس قدرت نظامي خود را نشان بدهند؟
استراتژي جمهوري اسلامي ايران، بر اساس نبرد ناهمگون طراحي شده و کارشناسان نظامي معتقدند که در صورت حمله نظامي آمريکا از طريق خليج فارس به ايران، هزاران نيروي آمريکايي کشته خواهند شد.
نکته ديگر قابل طرح اينکه وقتي "جرج بوش" که از طيف محافظهکاران تندرو کاخ سفيد بود، 200 هزار نيروي نظامي در منطقه داشت، نتوانست به ايران حمله کند؛ حال چگونه ترامپ ميتواند با شراط جديد منطقه که قدرت ايران روز به روز در حال ارتقا و پيشرفت است، عليه ايران تهاجم نظامي داشته باشد؟
کالج جنگهاي دريايي آمريکا در سال 2009، گزارشي از افزايش توانايي ايران در اجراي کمينهاي دريايي گسترده در تنگه هرمز ارائه داد. بنابر اين گزارش، اگر آمريکا قصد استقرار ناوهاي خود را در صورت وقوع جنگ در تنگه هرمز داشته باشد، به نيروهاي ايراني فرصت بسيار مناسبي براي حمله ميدهد که اين امر منجر به نابودي اولين گروه از ناوهاي نيروي دريايي آمريکا خواهد شد.
پايگاه تحليلي Examiner، در گزارشي با عنوان "ناوهاي هواپيمابر آمريکا نسبت به موشکهاي ناوشکن مافوق صوت ايران آسيبپذير هستند" اذعان ميکند که آمريکا در خليج فارس، کار بسيار سختي در برابر ايران دارد. به علاوه، هزينه اين ناوهاي هواپيمابر بسيار زياد است؛ بهطوري که اگر بخواهيم سامانههاي ضد موکشي در اين ناوها مستقر کنيم، ميلياردها دلار هزينه دربرخواهد داشت.

اما موشک ناوشکن مافوق صوت ايران، در مقايسه با اين ناوها بسيار ارزانتر و در عين حال، خطرناکتر و با قدرت تخريب بيشتر است. اگر قدرت تخريب يک موشک ضدناو SunBurn ايران را در نظر بگيريم، دامنه تهديدي که نيروي دريايي آمريکا در صورت مقابله با ايران با آن مواجه خواهد شد را درک خواهيم نمود.
جمهوري اسلامي ايران، با بهرهگيري از هزاران قايق تندرو و موشکهاي ضد کشتي، توانايي فوقالعادهاي براي مورد اصابت قرار دادن اهداف در ناوهاي آمريکايي دارد. روزنامه USAtoday نيز اخيراً در گزارشي اذعان کرده است که موشکهاي ناوشکن ايران، تهديد بزرگي براي نيروهاي آمريکايي در منطقه به حساب ميآيند.
"هامر" کارشناس امور نظامي خليجفارس در اين زمينه معتقد است: موشکهاي کروز ايران ميتوانند به ناوهاي ناوگان پنجم نيروي دريايي ايالات متحده در خليج فارس و منطقه بحرين شليک شوند. با اينکه اين ناوها معمولاً سامانه دفاع موشکي دارند، اما ايران قادر است چند موشک را به طور همزمان به يک هدف شليک کند که در اين صورت؛ کاري از دست اين پدافندها برنميآيد.
نکته قابل تأمل ديگر اينکه ايران به خوبي با برگزاري چندين رزمايش دريايي، تجربه کافي را براي رويارويي با آمريکاييها و ناوهايشان در خليج فارس دارد. در سال 2015 ميلادي، نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، با منهدم کردن ماکت ناوهواپيمابر "يو اس اس جان نيميتز" نشان داد که ميتواند در مقابل استکبار در سطوح وسيع بايستد.
حقيقت آن است که ترامپ نيز به عنوان جانشين کساني چون بوش پسر و اوباما، قطعاً نميتواند اقدام نظامي عليه ايران انجام دهد چراکه اگر اين پتانسيل در آمريکاييها وجود داشت، بين سال 2003 تا 2006 که اوج لفاظيها و تهديدهاي بوش پسر عليه ايران بود، به وقوع ميپيوست.
بدين ترتيب، آمريکاييها بايد متوجه اين موضوع باشند که ممکن است شروعکننده جنگ در خليج فارس عليه ناوها و نيروي دريايي ايران باشند، اما قطعاً پاياندهنده آن نخواهند بود و به يقين، متحمل خسارتهاي بسيار که آنها را از کرده خود پشيمان ميکند، خواهند شد چراکه اقتدار دريايي ايران، موضوعي است که در زمانه حاضر، بر هيچکس پوشيده نيست.
گزارش از محمد زرچيني
انتهاي پيام/